תגובה: תוכנת CAD חדשה וחינמית שנתקלתי בה ברשת - דיון ONSHAPE
לגבי מפעל חיתוך ובעיקר CNC:
הם יבקשו ממך בפורמט שהם יכולים לפתוח עם התוכנות שלהם, ואז זה לרוב קובץ_XT
או STEP. עסק של CNC יבקש ממך בנוסף גם PDF כדי לראות בצורה קלה יותר הבדלים בין קדחים להברגות, למשל.
אני לא משתמש ב onshape אבל קבצי סימטרון נפתחים יפה בסולידוורקס ולהיפך בפורמטים שהזכרתי ושתיהן נפוצות מאוד בתחום ה cnc.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אני עובד איתה. ממדל כל מיני פחים וחיתוכים ללייזר. אני עובד עם אייל עובדיה בפתח תקווה והם רוצים קבצי SLDR וSKDPT כלומר, קבצי סוליד. יש אפשרות לייצא את החלק/פרוייקט בקבצי סוליד ובדרך כלל זה עובד בלי בעיה. אפשר גם ליצא קבצי DXF, STEP וכדומה.
מה שכן, צריך לבדוק את הקבצי DXF אחרי ייצוא כי לפעמים יש עם זה תקלות, למשל קווים עגולים נשברים לרצף קווים ישרים. יש לזה פתרון (אתה קודם צריך לעשות DRAW ולייצא ממנו ולא ישירות מהחלק).
בקשר לתשלום, כרגע יש רק מסלול אחד של 100+ דולר בחודש. אני מחכה לראות אם יהיה אפשרי לשלם פר פרוייקט.
אני רושם את כל הדברים בעברית ככה שהסיכוי שמישהו מחו"ל יחפש או יבין מה שהוא קורא נמוך. חוץ מזה לא ממש אכפת לי אם מישהו יעתיק את המשרביות או כל מיני דברים שאני עושה, אני מאמין בשיתוף מידע. מראש מידע סודי או קינייני לא יעלה לענן משותף.
ביקשתי תקופת trial והם חזרו אלי בטלפון מארה"ב, שאלו על השימוש, גודל החברה וכו... ונתנו את הPRO ל3 חודשים.
השיקול שלהם מתבסס על העבודות שכבר עשית בתוכנה, הם רואים הכל כולל סטטיסטיקות (כמה זמן אתה עובד על כל חלק, באיזה פונקציות אתה משתמש הכי הרבה וכו...).
על הדרך אם אתה מעוניין הם מצמידים לך מדריך שלהם (אנושי) שעושה לך כמה שיעורים פרטיים על גבי הרשת.
בקיצור הם דואגים יפה יפה שתתמכר לתוכנה שלהם ולא יהיה לך רצון ללכת למקום אחר (וכל הכבוד להם...).
הם מתחרים בשוק יחסית מלא עם חברות ומוניאין מבוסס ורציני, בסופו של דבר לפעמים התוספות האלו הן מה שקובעות. מה גם שרוב הסיכויים שאתה תהיה לקוח מתמיד כי לעבור ממערכת למערכת זה לא קל.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
שלום לכולם
התקנתי את ONSHAPE, בעיקר בטלפון זה מלהיב, להצגת מודלים באנדרואיד.
מעבר לזה, זה דרך נוספת לחברת האם לעשות כסף ולהתפתח. מפחדים להישאר מאחור, ובצדק כנראה. הרעיון מעולה, הכל בענן וכו, אבל תכלס, למשתמשים שרוצים להתמיד ולהשתכלל בתיבם זו לא הדרך המהירה לדעתי וגם לא הזולה. זה מעולה כדי ללמוד בחינם, וכדי לשתף מודלים ברשת, אבל לעבודת תכנון רצינית זה לא שם עדיין וכנראה גם לא יהיה בקרוב.
התכנון שם עם אייקונים קטנים ולא מפותחים, חסרות אין סוף תכונות שמקלות מאוד (למשל בסולידוורקס) להתמודד עם מצבים שהם קצת יותר מטריוויאלים. שלא להתחיל לדבר בכלל על הרכבות ומייטים, שזו התועלת העיקרית לדעתי בתעשייה שחוויתי.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תמיר333333
שלום לכולם
התקנתי את ONSHAPE, בעיקר בטלפון זה מלהיב, להצגת מודלים באנדרואיד.
מעבר לזה, זה דרך נוספת לחברת האם לעשות כסף ולהתפתח. מפחדים להישאר מאחור, ובצדק כנראה. הרעיון מעולה, הכל בענן וכו, אבל תכלס, למשתמשים שרוצים להתמיד ולהשתכלל בתיבם זו לא הדרך המהירה לדעתי וגם לא הזולה. זה מעולה כדי ללמוד בחינם, וכדי לשתף מודלים ברשת, אבל לעבודת תכנון רצינית זה לא שם עדיין וכנראה גם לא יהיה בקרוב.
התכנון שם עם אייקונים קטנים ולא מפותחים, חסרות אין סוף תכונות שמקלות מאוד (למשל בסולידוורקס) להתמודד עם מצבים שהם קצת יותר מטריוויאלים. שלא להתחיל לדבר בכלל על הרכבות ומייטים, שזו התועלת העיקרית לדעתי בתעשייה שחוויתי.
בהצלחה
אני משתמש ב-Draftsight כבר שנים שהינו גם תוכנה חינם מחברת Dassault. אינני מכיר תוכנה ONSHAPE אבל אני מרוצה מהגרסה Draftsight החינמי. מספיק לשימושים שלי. פה תמצאו האתר של החברה הצרפתית https://www.3ds.com/products-service...-cad-software/
מקפיץ,
כדי לשפר הדיון ולשם ההשוואה....
מה מחירן של התוכנות האחרות? סולידוורקס, אוטוקאד וכדומה...
5,000$ לרשיון. סולידוורקס.
יותר לכיוון 6000 לא כולל תחזוקה (אי אפשר להזמין בלי) לגרסת בסיס.
אבל עכשיו יש מבצע סוף שנה.
אסף.
לתמיד.
אבל אם אתה לא משמר רצף של חוזי אחזקה (1500$ לשנה) אתה לא יכול לשדרג או לקבל תמיכה.
מעשית, אין סיבה לשדרג.
אתה מחפש תוכנה אני מבין לא לצורך פרטי/תחביב? זה עבור מקום העבודה? מפעל? מה השתמשתם עד היום? ומה תפקידך בכוח?
לשדרג.... אם אתה רוצה גרסה חדשה ממילא צריך לקנות אותה במחיר מלא.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לשדרג.... אם אתה רוצה גרסה חדשה ממילא צריך לקנות אותה במחיר מלא.
אסף.
לא נכון אם שמרת רצף של חוזי אחזקה שנתיים. אם מדובר על רשיון-שניים ללא דרישות נוספות, וללא צפי גדילה, חוזי האחזקה הם גזל. אם יש תוכנית לגדול, להוסיף רשיונות צפים, PDM וכולי, אז צריך להושיט את הלחי השנייה ולשלם לסולידוורקס.
לעסק שמחפש תוכנת תיב"מ בפעם הראשונה, אני ממליץ בחום לא להכנס לחתונה עם סולידוורקס, אלא ל"נישואים פתוחים" וזולים הרבה יותר עם onshape.
יש גם את FUSION360 או משהו כזה של אוטודסק כמדומני.
יש עוד כל מיני אבל אישית אם הייתי צריך לרכוש תוכנה, כנראה ONSHAPE. אלא אם מדובר על מוצרים רגישים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה מחפש תוכנה אני מבין לא לצורך פרטי/תחביב? זה עבור מקום העבודה? מפעל? מה השתמשתם עד היום? ומה תפקידך בכוח?
זה עבור מקום עבודה, מפעל מזון בתחום האוכל המוכן.
אני מנהל שם כמה תחומים ובעיקרם הצד הטכני.
בגלל ענייני מחיר מול גמישות מול הבנה של התהליכים שאנחנו עושים והדרישות המיוחדות שלנו - התחלנו לפתח לעצמנו את המכונות, לצד כל מיני פתרונות פיקוד ובקרה, ויש כבר דברים שעובדים יפה מאוד יום יום.
2 אנשים עובדים בתוכנה וזה לא צפוי לגדול.
קנינו את Onshape לשנה, על בסיס הדיונים וההמלצות פה, לא היה לנו רקע בתחום ואנחנו סה"כ מרוצים,
קצב העבודה טוב והמדריכים מצליחים לגשר על חוסר הרקע שלנו.
אז למה שאלתי על סוליוורקס ?
בממשק עם יצרנים ומהנדסים ראינו כל מיני דברים בסולידוורקס שעניינו אותנו, ורציתי להבין באיזה סד"ג של פערי מחירים מדובר.
מהדיון פה עוד לא הצלחתי להבין לגמרי את העסקה עם סולידוורקס .
אם הבנתי נכון :
משלמים 5000-6000$ פעם אחת, ואז 1500$ כל שנה אם רוצים להמשיך לקבל עדכונים וגרסאות חדשות.
או - ללא התשלום השנתי ואז כשהתוכנה עוברת עידכון גדול אתה לא מקבל אותו.
אם תרצה את העידכון בעתיד תצטרך שוב לשלם על רישיון חדש.
הבנתי נכון ?
תודה על הייעוץ
לדעתי 1500$ זה לא לגרסה חדשה אלא לעדכון גרסה/תוכנה. גרסה חדשה=מחיר מלא מחדש. אבל לא הבנתי את הרעיון של הרצף חוזים אז אולי אני טועה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
זה עבור מקום עבודה, מפעל מזון בתחום האוכל המוכן.
אני מנהל שם כמה תחומים ובעיקרם הצד הטכני.
בגלל ענייני מחיר מול גמישות מול הבנה של התהליכים שאנחנו עושים והדרישות המיוחדות שלנו - התחלנו לפתח לעצמנו את המכונות, לצד כל מיני פתרונות פיקוד ובקרה, ויש כבר דברים שעובדים יפה מאוד יום יום.
2 אנשים עובדים בתוכנה וזה לא צפוי לגדול.
קנינו את Onshape לשנה, על בסיס הדיונים וההמלצות פה, לא היה לנו רקע בתחום ואנחנו סה"כ מרוצים,
קצב העבודה טוב והמדריכים מצליחים לגשר על חוסר הרקע שלנו.
אז למה שאלתי על סוליוורקס ?
בממשק עם יצרנים ומהנדסים ראינו כל מיני דברים בסולידוורקס שעניינו אותנו, ורציתי להבין באיזה סד"ג של פערי מחירים מדובר.
מהדיון פה עוד לא הצלחתי להבין לגמרי את העסקה עם סולידוורקס .
אם הבנתי נכון :
משלמים 5000-6000$ פעם אחת, ואז 1500$ כל שנה אם רוצים להמשיך לקבל עדכונים וגרסאות חדשות.
או - ללא התשלום השנתי ואז כשהתוכנה עוברת עידכון גדול אתה לא מקבל אותו.
אם תרצה את העידכון בעתיד תצטרך שוב לשלם על רישיון חדש.
הבנתי נכון ?
תודה על הייעוץ
הבנת נכון, בגדול.
אני חוזר שוב - עשיתם נכון שהתחלתם עם אונשייפ. אם אין סיבה ממש טובה, אל תעברו לסולידוורקס.
תוכנת CAD חדשה וחינמית שנתקלתי בה ברשת - דיון ONSHAPE
נמרוד, האם onshape לא מהווה מגבלה בכל הקשור במעבר מתכנון לייצור? כלומר האם נותן מענה להנפקת שרטוטים, תכנון בסביבת sheet metal ו-weldmentd assembly, פורמטים שונים של קבצים- dxf/stl וכדומה?
לא מכיר את onshape לכן שואל
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל אלה - כן וכן וכן. הsheetmetal היה מה שחיכיתי לו וכשהגיע עברתי לonshape.
תסתכל על ההשקעות שלהם ותראה שבהרכבות שיטת העבודה שונה ואפילו נוחה יותר.
המגבלות האמיתיות הן בהרכבות גדולות, בריבוי מערכות צירים, ובעוד פיצ'רים שהמתכנן הממוצע לא יודע שקיימים בסולידוורקס.
אסף.