ואז כבר אולי יהיה מאוחר מדי.
הרי במקרים רבים, נורת הביקורת, היא, הלכה למעשה, נורת "הלך מנוע-נדפקת"
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
בהחלט.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מישהו בכלל רב על זה?
נהייתם פילוסופיים מדי לגבי רכבים בני 15...
לא פילוסופיים בכלל.
נסיון. אני צברתי נסיון בדרך הקשה, חנן בכלל אין מה לדבר, אוכל את זה ביום-יום המקצועי שלו, ואנחנו עוקבים אחרי הנושא הזה כל קיץ. האמת שדיברנו לא מזמן וחיכינו כבר שעונת ההתחממויות בפורום תגיע. השנה היא כנראה תהיה קשה במיוחד - יוני היה הכי חם מאז שהתחילו למדוד... הדיונים חוזרים על עצמם, והלקח הוא שמערכת הקירור ברכב מתבלה, ועדיף פשוט לעשות לה רמונט יזום אחרי עשר שנים או יותר. אחרת אתה תחליף הכל אבל בשלבים, אחרי כמה תקיעות באמצע טיולים, גרירות, ימים במוסך, ובמקרה הגרוע גם נזק למנוע.
ושוב... זה קונצנזוס, מי שלא מסכים עושה זאת מטעמי תקציב בעיקר.
בזמנו פתיתתי שרשור בנוגע מד דיגיטלי - האם להסתירו ולהשתמש רק בחיווי הזמזם, אישית אני מרוצה מזה שהשארתי אותו גלוי.
חם היום - מקפיץ שרשור...
בעקבות התחממויות חוזרות ונישנות והזנחה פושעת מצידי הלך הראש... למדתי את הלקח שלי!
הוחלף הראש, הותקן רדיאטור טוב יותר (KOYORAD) וברוחב כפול מהסיני שהיה מותקן קודם.
הותקן מד חום מנוע דיגיטלי עם זמזם, הרגש נמצא במיקום שהומלץ ב http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post709053
הופתעתי לגלות שממש אין מתאם בין מד חום מנוע בלוח השעונים למד הדיגיטלי.
להלן כמה מדידות שעשיתי היום ואתמול. טמפרטורת האוויר הייתה בין 30 ל 38 מעלות בצל. צמיגי שטח מלא 31 של BF, מזגן פועל בעוצמה מליאה.
* נסיעה ארוכה עם חמישה נוסעים בכביש החוף במהירות 90 קמ"ש - 80-75 מעלות (כתלות בשעה ביום ובחום בחוץ)
* רכב עומד ברמזור- 85 מעלות
* עליית דרך פרוייד בכניסה לחיפה - 92 מעלות
* עצירה ברמזור בסוף פרויד 99 מעלות
* חילוץ רכב מחופר בחול, גלגלי הפג'רו מפרפרים במקום - 112 מעלות
בכל המקרים שצויינו לעיל, מד החום הרגיל לא זז מהאמצע.
יאיר
זו לדעתי השורה המדאיגה מכל הנתונים שהבאת.
אני לא מכיר מספיק פאגרו, אבל זה נשמע לא טוב במיוחד עם נמשך מספר דקות ומעלה.
לפחות כאשר מדובר בטרופר, במקרה כזה הייתה נדלקת גם נורת שמן הגיר והיה מומלץ לשקול החלפת שמן גיר לאחר אירוע כזה. הוצאנ משמעותית של אוויר בעת נסיעה בדיונות מסייעת רבות להקטנת המאמץ של המנוע והגיר.
פאגרו קינג 2001 . נזילת מים מצינור אחורי שמוליך לקבינה. בגלל המד חום דיגיטלי דיקסל שהיה מתחרפן לפעמים ולא התייחסתי אליו ו.... הלך ראש מנוע. החלפתי ראש הכל עובד טוב. אממה..... מד החום עדיין מחורבש הזמנתי היום דיקסל חדש, הרגש (תרמוסטט) היה מהודק עם שייבה ענקית שמעכה אותו, כנראה הרסה את הרגש. ממכם אני מבין שעדיף להכניס את הרגש לחור הברגה עם סיליקון תרמי ולקבע עם 'שלה' מאיפה משיגים סיליקון תרמי? מישהו יכול להעלות צילום שמראה את החיבור?
אני אישית נגד השימוש בסיליקון למרות שאני יודע שרבים עושים זאת - אצלי זה מתכת למתכת בהברגה. את הסיליקון תוכל להשיג בכל חנות חלפים לרכב - בקש RTV לחום גבוה.
אתם מדברים על שני דברים שונים.
יש משחה תרמית שזה מה שאתה צריך (אפשר לבקש בכל מעבדת מחשבים, לא יודע אם ייתנו לך, או בחנויות אלקטרוניקה), ויש rtv לחום גבוה (שיעודו אחר לגמרי, וגם השימוש הגנרי במונח rtv הוא לא תמיד נכון).
אני לא מכיר אף אחד בקבוצה של פאגרו שמרח משחה טרמית... שם דובר רק בהקשר של למצוא תבריג פנוי בראש - לפחוף פנימה את הרגש ולסתום עם RTV לחום גבוה.
אז שלא יתפלאו שהולכים להם ראשי מנוע או שהקריאות לא הגיוניות.
רגש צריך להיות בהצמדה טובה, שזה אומר או בהברגה מתאימה, או עם משחה. או, כמובן, טבול אם זה הסוג שלו.
נכון, גם רגש שלא מוצמד טוב ייתן אינדיקציה מסוימת, ושינוי ממצב רגיל, אבל זאת חאפריות לשמה.
אמנם לא קיו אלא קינג 2001, עם חיישן של דיקסל על בורג 8 ממ בראש ,מוצמד עם יציקה מתאימה,
עובד מעולה .את הזמזם חיברתי להפעלה של וונטה נוספת \מכוון על 85 מעלות
85? וכל כמה זמן יוצא לו להידלק? נשמע טמפ הפעלה נמוכה מדי... איזה טמפ אתה רואה בנסיעה בכביש מהיר? איזה בעמידה בפקק?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בפקק ועמידה בכביש מגיע ל82=83 בערך
מישהו התנסה עם המכשיר הזה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a0d059972b.jpgקובץ מצורף 120119
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
שלום לכל משתתפי הסקר. אם משהו יודע אם המד חום הדיגיטלי שמופיע בתחילת הסקר ( שהעלו את הקישור שלו לאיבי ) כולל בתוכו זמזם התראה? תודה. יום טוב
היי,
אם אתה מתכוון לקישור בהודעה השניה או השלישית - הוא לא כולל זמזם. בעוד כמה אגורות אפשר לקנות גם זמזם ולחבר אני חיברתי לבד.
עופר
ממליץ מאוד לחבר זמזם למד החום *אבל* רצוי מאוד להוסיף מתג בטור שיאפשר ביטול הזמזם לאחר שהנהג הפנים שהמנוע התחיל להתחמם וכדאי לעשות משהו עם זה...
בלי המתג הרעש של הזמזם בלתי נסבל.
יאיר
Sent from my SM-G930F using Tapatalk