-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
בטוח שזה לא אמיתי ...?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כלי התחבורה העיקרי של המשפחה שלי ושל רוב מי שסביבי יהיה חשמלי, בקטע טבעי לגמרי. וכמה שנים אחר כך בכלל לא נבין על מה היתה המהומה, מנוע הבנזין ישאר בזכרון הקרבורטור והפלטינות בזכרון של המבוגרים יותר ביננו. אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
הכל אחלה, בתנאי שזה יהיה מותר.
ועל זה אני מצביע כל הזמן - המעבר לחשמל יבוא בכפייה. השימוש ברכב ב"פ יוגבל ובהמשך גם ייאסר - בכפייה.
והכפייה תתחיל כשמכוניות חשמליות יהפכו למסה קריטית והמדינה תהיה סגורה על צורת המיסוי שלהן ותוודא שהיא מכניסה מספיק כסף.
-
היחיד שמדבר על הזמן על כפייה זה אתה, ברלי. זה מתחיל להטריד אותי. אני לא מתכוון להצביע בשבילך בבחירות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למדינת ישראל לעומת זאת, יש אינטרסים אחרים לחלוטין. בראשם, לשמר את רמת ההכנסות ממיסים. מיסים על מכוניות ומיסים על דלקים.
כל היתר לא מעניין למדינה אפילו את השערה הכי קטנה בצד האחורי של האשך השמאלי. מצידה שכולנו נחלה בסרטן ריאות, נתחרש ונגסוס בייסורים,העיקר שנמשיך לשלם 120% מס על מכוניות ו-400% מס על דלקים. אלה המספרים הנכונים אגב.
כל עוד לא הסתיים פיתוח המודל שיאפשר למדינה לא להפסיד הכנסות-מיסוי כתוצאה ממעבר כל צי הרכב בארץ לחשמל, המעבר הזה יתעכב וידשדש.
אז מה שאתה אומר בעצם, שפיצוי המיסוי על הרכב יגיע מעלייה תשלומי מס הבריאות?
-
https://www.ynet.co.il/environment-s..._medium=social
מה שנקרא הפוך על הפוך.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אז מה שאתה אומר בעצם, שפיצוי המיסוי על הרכב יגיע מעלייה תשלומי מס הבריאות?
פיצוי על ירידת ההכנסות מהמיסוי על דלק.
מאיפה יביאו את הכסף הזה? השד יודע. מיסוי על טעינה?.... מיסוי נוסף על המכוניות?... מיסוי על נסועה (קילומטרים?...), אגרות גודש?... מי יודע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נכון, אבל אחד הטיעונים הכי קולניים של מצדדי המעבר לחשמל היה ועודנו - אחרי שעברת לרכב חשמלי, כבר לא תחזור לרכב עם מנוע דלק. זה אמור להיות כל כך הרבה יותר טוב, זול בשוטף, מתקדם. אז לחזור אחורה?.... אותי הנתון הזה הפתיע.
כמה משתמשי סמאטרפון חוזרים לטלפון נוקיה של פעם?
כמה משתמשי מסך לד 60 אינץ' 4K חוזרים לטלויזיה של פעם בארגז מעץ?
יש לי שכן עם פלואנס חשמלית.
כשהיה חדש, הילל את הרכב, ומצמץ קלות כששאלתי האם הוא מפעיל מזגן בפקק..
ואז הרכב התבגר..
אחרי סט הסוללות הראשון וסוג של פיצוי/החלפה לסט חדש מקרטע, ברור לו שזה נהפך לרכב לסידורים טווח קרוב לבית עד שימות סופית.
עכשיו קיבלו את הרכב החדש לבית, בנזין 2021.
-
פלואנס חשמלית עוברת היום ידיים במחיר של שידה באיקאה
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
-
אם איני טועה, הייתה תקופה שהיבואן ניסה להוריד את כולן מהכביש, והיה מוכן לתת רכב בנזין במקום, הכל במטרה לצמצם משאבי שירות וחלפים
-
היבואן קנה אותם במחיר גבוה ממחיר השוק - 45000 שח אז - כדי לא להיאלץ לממש אחריות על סוללות מתיישנות. מי שלא מכר - למעשה ויתר על האחריות ו'קנה' את הסוללה (שעד אז היתה רכוש של בטרפלייס או משהו כזה)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכל אחלה, בתנאי שזה יהיה מותר.
ועל זה אני מצביע כל הזמן - המעבר לחשמל יבוא בכפייה. השימוש ברכב ב"פ יוגבל ובהמשך גם ייאסר - בכפייה.
והכפייה תתחיל כשמכוניות חשמליות יהפכו למסה קריטית והמדינה תהיה סגורה על צורת המיסוי שלהן ותוודא שהיא מכניסה מספיק כסף.
דרור.... אתה כנראה שוכח שלרוב בעלי הרכב אין חניה שאפשר להתקין בה עמדת טעינה.
לכן זה פשוט לא יקרה.
אני מטעין היום ברכב שלי בעמדת טעינה מהירה לצד הדרך בדרך מאי-פה לאי-שם בתוך דקות ספורות כ 700 קילוואט שעה שמספיקים לי בערך ל 700 קילומטר. נגיד... (תסלחו לי על חוסר הדיוק בחישוב).
באוטו חשמלי שהקיבולת שלו 70 קילוואט שעה- לוקח שעה עד שעתיים למלא 80 אחוז מהקיבולת והטווח הוא 300 - 400 קמ בלי מזגן.
אז מי יכול לגרום לי - שאין לי אפשרות לתחנת טעינה בחניה - לעבור לחשמל? מה אני עושה כשנגמרת הבטריה?
ואיך בדיוק יכפו את זה? מיסים? כל עוד זה לא אפשרי- אין דרך לשכנע מישהו דרך מיסים. כי זה לא אפשרי. כלומר זה לא עניין של עלות תועלת.
אסף.
-
בכפר סבא העירייה פרסמה כבר לפני שנה שמי שקונה רכב חשמלי יקבל עמדת טעינה ברחוב ליד הבית שלו... שזה גם סוג של חנייה חצי שמורה ...
אז הנה, יש גם גזרים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור.... אתה כנראה שוכח שלרוב בעלי הרכב אין חניה שאפשר להתקין בה עמדת טעינה.
באוטו חשמלי שהקיבולת שלו 70 קילוואט שעה- לוקח שעה עד שעתיים למלא 80 אחוז מהקיבולת והטווח הוא 300 - 400 קמ בלי מזגן.
...
אז מי יכול לגרום לי - שאין לי אפשרות לתחנת טעינה בחניה - לעבור לחשמל? מה אני עושה כשנגמרת הבטריה?
אסף.
זה היה עיקר הפתרון של בטר פלייס (עזבו רגע את הפוליטיקה ואת הניהול ואת העלות ואת כל הגורמים מסביב לסיפור)
היכולת להחליף סוללה בדקות ספורות, בזמן שבמקור תוכנן להיות אותו פרק זמן כמו תהליך תדלוק....
הניתוק מעמדת טעינה "שלך" או לחכות בתחנה ציבורית למשך כמה שעות....
היכולת לגמוע ק"מ ללא מגבלה לתפוקת הסוללה שקיימת ברכב...
כל זה, היה גאוני ב" פתרון החשמלית של בטר פלייס" ע"י כניסה לתחנת החלפה, מסירת הסוללה הריקה מהאוטו וקבלת סוללה טעונה מהתחנה.
זה בדיוק תהליך "העמסת" האנרגיה השקולה לתדלוק.
גילוי נאות, עבדתי בצוות הפיתוח של האוטומציה בתחנות ההחלפה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
זה היה עיקר הפתרון של בטר פלייס (עזבו רגע את הפוליטיקה ואת הניהול ואת העלות ואת כל הגורמים מסביב לסיפור)
היכולת להחליף סוללה בדקות ספורות, בזמן שבמקור תוכנן להיות אותו פרק זמן כמו תהליך תדלוק....
הניתוק מעמדת טעינה "שלך" או לחכות בתחנה ציבורית למשך כמה שעות....
היכולת לגמוע ק"מ ללא מגבלה לתפוקת הסוללה שקיימת ברכב...
כל זה, היה גאוני ב" פתרון החשמלית של בטר פלייס" ע"י כניסה לתחנת החלפה, מסירת הסוללה הריקה מהאוטו וקבלת סוללה טעונה מהתחנה.
זה בדיוק תהליך "העמסת" האנרגיה השקולה לתדלוק.
גילוי נאות, עבדתי בצוות הפיתוח של האוטומציה בתחנות ההחלפה
ולא גילו לך שהיעד המסחרי היה בכלל רחב יותר מהרכבים ובכיוון של נדלן ומסחר?
לפי מה שנראה מכל הפרסומים שנתקלתי בהם, אף יצרן בעולם לא הלך לפתרון כזה לא אז ולא מאז.
-
בהתחשב בעובדה שהעלות של הסוללה היא בסביבות ה 20-30% משווי הרכב, פתרון כמו של בטרפלס, מייקר את המכוניות בעשרות אחוזים ( העלות של הסוללות הנוספות שצריך לייצר ולתחזק).
זו הייתה שגיאה בסיסית שהכריעה את הפרויקט הזה, ולכן אף יצרן לא מאמץ את המודל הזה.
הסיבה האמיתית לכל המודל הזה היתה הרצון לגזור קופון על "התדלוק".
היה להם מודל עסקי גזלני וטוב שהרעיון הזה נסגר.
-
אמרתי תעזבו פוליטיקה בצד, ברמה הטכנית+שרותית לנהג זה אחלה פתרון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אמרתי תעזבו פוליטיקה בצד, ברמה הטכנית+שרותית לנהג זה אחלה פתרון
זה לא פוליטיקה, זה מרגישים מיד, יום יום, בכיס.
אני לא חושב שלהכנס להחלפת סוללה יותר נח מלחבר כבל טעינה בערב בבית.
עובדה, אף אחד לא חזר לרעיון הזה.
-
לדעתי, כי הקמת תחנות החלפה הוכחה כאופציה מאוד יקרה להקמה (עזבו לאן הכסף הלך מעבר לזה, הקמת תחנות זה עסק יקר)
זה בטוח פותח אפשרויות תנועה, מעבר לקמ הנקובים של הסוללה, אפשרות להגיע הביתה בערב עם רכב ב"כוננות" לדוגמא צריך פינוי לחדר לידה או משהו בלי להיות מודאג מקצב הטעינה וכו.
אבל... זו רק דעתי האישית, ולדעתי זה הכי שקול למילוי דלק בתחנת דלק, לאף אחד מכם לא מטפטף סולר/בנזין לתוך המיכל במשך כל הלילה, נכון?
-
זה כמו קומוניזם.
היה יכול להיות אחלה פתרון רק ברמת התיאוריה. במציאות זה לא יכול לעבוד.
דווקא המודל של החלפת סוללה בשתי דקות היה היתרון הגדול.
בפועל זה נכשל כי מבחינת הלקוח, המודל היה יקר עד חזירי. זה לא היה זול יותר מרכב רגיל. הלקוח היה בן-ערובה של בטר-פלייס, ללא אלטרנטיבות. הוא היה תקוע עם פתרון רע, יקר, מגביל ובסוף גם הלך הכסף.
המכונית היתה מוסבת, סוג של אילתור ובתכל'ס מוגבלת מאוד ודי דרעק. הטכנולוגיה של הסוללות, הטווח המצחיק, הביצועים הבסיסיים מאוד. אבל גם פריסת התחנות הדלילה והלא מספקת. גם כאן ניסו לסנגר על זה - "פתרון טוב לרכב שני או שלישי בבית" טענו אלה שגרים בצמוד קרקע ויכולים להרשות לעצמם שתיים ושלוש מכוניות ומעדיפים להתעלם שרוב אזרחי המדינה גרים בדירות-שיכון ללא חניה משלהם ונאבקים בציפורניים להרשות לעצמם רכב אחד....
גם לרכב חשמלי הכי מתקדם כיום, עדיין יש עוד ים של מגבלות טכניות, שאני מניח שהתקדמות טכנולוגיית הסוללות וירידת מחירן יכולות לפתור במידה כזו או אחרת. זה כמובן ייקח זמן. עד אז, זה לא מחליף את השימושיות והעצמאות המובנות בבחירה ברכב רגיל.
המעבר לרכבים חשמליים יהיה כרוך לא רק בצעדי עידוד/כפייה מצד המדינה אלא גם בשינוי תפיסתי של כל מודל השימוש במכונית.
מה זה "כפייה" אסף?
אל תיתמם. למדינה יש הרבה אפשרויות בשרוול לאלץ אותך בעל כורחך ונגד רצונך לעבור לרכב חשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה לא פוליטיקה, זה מרגישים מיד, יום יום, בכיס.
אני לא חושב שלהכנס להחלפת סוללה יותר נח מלחבר כבל טעינה בערב בבית.
עובדה, אף אחד לא חזר לרעיון הזה.
כאמור - אתה ואחרים - מיעוט - יכולים לחבר כבל טעינה בערב בבית. רוב בעלי הרכב לא נהנים מהאפשרות הזו.
וכאשר כל השיח על נושא הרכב החשמלי מתעלם מזה - אתם מדברים עם עצמכם.... רוב בעלי הרכב לא שותפים לשיח.
אסף.