Projecta idc25 is the top.
Thunder 20 amp dc-dc charger.
https://www.ebay.com/itm/THUNDER-12-...sAAOSwVAtcMEyl
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Printable View
Projecta idc25 is the top.
Thunder 20 amp dc-dc charger.
https://www.ebay.com/itm/THUNDER-12-...sAAOSwVAtcMEyl
אני מנסה להבין. מטען + מצבר חדש עולה כמו שניים או שלושה מצברים.
אני בהחלט מבין את הצורך לעשות דברים 'כמו שצריך' אבל אם אצלי מצבר בית רגיל (חומצה עופרת) מחזיק 7 שנים לפני שהתחיל להתדרדר, עם מפצל טעינה פשוט - המטען הזה מתחיל להיות משתלם רק המצבר השלישי, נגיד - 10-15 שנה. איך זה כדאי כלכלית?
אסף.
לא מכיר אף אחד שהמצבר החזיק אצלו כמה שנים עם מצבר עופרת רגיל ומקרר שעובד שעות רבות ,מה גם שלצרכים של קמפינג דו יומי המצבר לא יחזיק.
אצלי השיקול הוא נושא בקמפינג וזה שהמצבר יהיה בתוך תא המטען ולכן אצטרך מצבר פריקה עמוקה אטום ולכן זה גם הגיוני בשבילי להשקיע בבקר טעינה dc2dc
#המדען_המטורף
הבנתי. זה לאוטו- קמפינג שלא מנתק את המקרר בחניה ומטעין סולארית.
אסף.
אתה מוזמן, הלילה ארוך...
אסף. מאז שהפכנו למפונקים בשטח זה הגיע עם עלויות נוספות. איך שלא תהפוך את זה למצבר ראשי יש תפקיד אחד בחיים. להניע את הרכב... כמובן שאני לא נכנס למערכות המורכבות שנמצאות במכוניות start and stop. לאלטרנטור יש תפקיד דואלי, למלא את מצבר ההנעה במידה מספקת (בדרכ 80 אחוז מהקיבולת שלו) ולספק חשמל לכל הרכיבים בזמן נסיעה. הפינוק שלנו הוסיף דרישה של כ 300 וואט בלילה בשטח. מצבר פריקה עמוקה עונה על הדרישה באופן טוב יותר ממצבר הנעה (אל תשכח שמצבר הנעה שאינו תקין, מבצע פריקה מהירה ומהר מאוד הופך לנטל על האלטרנטור). בתחום הימאות מצבר פריקה עמוקה מתוחזק כראוי מחזיק כ 10 שנים. לצערי הרב המערכת לתפארת שהרמתי ברכב לניהול שני מצברים לא עבדה היטב ולכן החלטתי לעשות את זה היטב הפעם. בדיעבד זה היה חוסך לי כסף והרבה עוגמת נפש.
לגבי האורך חיים וההספקים, כבר ענו לך, לגבי המחירים כתבתי לך כמה הודאות קודם.
ניתון לבנות היום מערכת של 30-40AH, מבוססת מצבר ליתיום, (כולל המצבר עצמו), בפחות מ 700ש"ח (יש פה אנשים שקנו והביאו לאחרונה).
אם אתה מבטיח לי מצבר עופרת שיחזיק 3 שנים (לא שבע), ב 350 ש"ח (חצי מחיר, לא שליש), אני תורם את המערכת ליתיום ועוברת לצידנית כמו של נמרוד :-)
נראה לי שבבחירות האחרונות למדת הרבה. למשל, איך לקרוא רק חצי משפט, ולהכניס לאנשים משפטים לפה שהם לא אמרו, ולשכוח מה הם כן אמרו :-)
כתבתי במפורש 30-40AH (וזה דיון אין סופי אחר, למה אני חושב שזה הגודל שעליו צריך להתכוונן).
גם אם אני Large אתך, ונותן לך לפרוק מצבר עופרת 20% (לפי כל האתרים, זו כבר פריקה שמזיקה למצבר עופרת רגיל), בשביל לתמוך במחזורי עבודה של 30AH, אתה צריך מצבר של 150AH.
כמה זה עולה? כמה זה שוקל? כמה מקום זה לוקח? איזה כבלים צריך באיסולטור?
לעומת זה, ליתיום -
אני בדיוק עובד על פרוייקט למישהו שהשיג מצברים של רכב הייברידי (אז הוא לא הייה צריך לקנות מצבר).
קובץ מצורף 125943 קובץ מצורף 125944קובץ מצורף 125945
נתחיל בגודל, אלו מרצפות 30X30. משקל, בסביבות 5ק"ג.
עלויות -
הכי יקר, DC2DC משובח, במארז אטום וקרור - 70ש"ח (לא בתמונה, מחכה למשלוח. בערך 10X10X7 ס"מ) (RCNUN).
BMS - משובח, מבוסס ג'וק, 100A (ע"מ למנוע חימום) - 14ש"ח
שאר הרכיבים (אני מניח שגם במצבר עופרת צריך)-
מחברים - במקרה הזה, המשתמש בחר לעבוד עם מחברי אנדרסון. זה קצת יותר גדול וקצת יותר יקר. בסביבות 10-15 ש"ח לזוג
כיסוי לאנדרסון - 8 ש"ח.
בית פיוז + פיוז 30A - (מחכה למשלוח. יותקן בחיבור של החוטים הכחולים, איפה שהטייפ האפור) - 14 ש"ח.
הבקשה הייתה"להנציל" סט קרורדילים מבוסטר ישן (אז העלות של הקרוקדילים נחסכה).
חוטים, בידוד מתכווץ, סופיות (נחושת משובחות), בדיל....
כלומר 84ש"ח הוצאה "מיוחדת רק לליתיום" , פלוס עוד ~100ש"ח למחברים, פיוזים וכו'.
בנוסף ,
המצבר הזה מטעין ב 10A, אז לא צריך איסולטור 200A (כמה עשרות $$), הכבל הזנה (מהמנוע לאחורי הרכב) יכול להיות 10ממ"ר (לא צריך כבל רתכת) (זמן ופשטות עבודה ועלות הכבל).
סיכומים -
אביזרים יחודיים לליתיום - 84 ש"ח
אבירים כללי - כ 100 ש"ח למהדרין (אנדרסון, מכסים לפלגים, כבלי התנעה...), פחות מ 50ש"ח לרגיל (לא קשור לסוג המצבר, ולא צריך להשקיע שמחליפים מצבר. ויש כאלו שיש להם כבר את הרוב).
המצבר עצמו - יש מבצעים ויש חריגים, אבל יש מוצרי מדף ובכל מקרה זה יעלה פחות מ 180$ (620ש"ח).
אז אני חוזר להתחלה - גם אם קונים ליתיום חדש מחו"ל, מערכת שתומכת מחזורי שימוש של 30-40AH, תעלה בסביבות 700ש"ח.
זה יותר זול ממצבר עופרת שמסוגל לעמוד בעשרות מחזורים כאלו (והליתיום תחזיק מאות מחזורים כאלו).
להשוות מערכת ליתיום למערכת מבוססת מצבר עופרת, זה בדיוק כמו להשוות את ההילקסים שלכם (דורון, נמרוד, אסף) לLand Cruiser VDJ78 של הדרום אפריקאי (אוסרלי, אנגלי, או מה שתחליטו).
לכולכם יש טויוטה, אבל איזה הבדל :-) :-) :-)
בקיצור, אתה יכול להשאיר את השער נעול, ולא נראה לי שאני צריך את נמרוד בשביל המלצות על צידנית.
שנה טובה לכולם.
אני ואחרים מעידים שאפשר וזה עובד.
לא 36 שעות, אבל 24+ בהחלט.
פשוט עובד.
מצבר עופרת רגיל+פאנל ואתה לא מניע את הרכב ימים שלמים.
היינו בקיץ בכינרת, היה חם.
לא נדרשתי להניע כל עוד הפאנל היה מחובר לרכב במשך היום.
העברנו ככה יומיים בים תיכון ועוד 4 בכינרת.
זה הסידור אצלי ואצל אחרים כבר כמה שנים.
Slowly..
רכשתי את הבקר הזה: https://www.autobox.com.au/dc-dc-cha...r-input-10apms
מקווה שיגיע לארץ ללא הפתעות... כרגע שילמתי כ 430 ש"ח.
קיבלתי בירושה את החמוד הזה
קובץ מצורף 126053
https://www.albrightinternational.com/products/sw80/
מניח שהוא מתאים למשימה של חיבור מצבר צרכנים למצבר ראשי לאחר הנעה.
מי יודע להסביר לי את תפקיד הדיודה שמחוברת אליו? הגנה על מתח הפוך?
הזול יצא לך יקר...
אני מניח שמצבר הצרכנים יהיה פריקה עמוקה, אחרת עדיף מצבר אחד מאוד גדול...
בהנחה שזה פריקה עמוקה אז כדאי מאוד שתחבר אותו עם בקר טעינה היות ואלטרנטור לא יודע למלא את המצבר עד שיא היכולת. רק עד כ 80 אחוז. לאורך זמן זה יקצר את החיים של המצבר ואח"כ יגמור לך על האלטרנטור כי מצבר גמור הופך להיות צרכן ללא שובע.
תשקיע פעם אחת, תקנה בקר טעינה כמו עשרות אלפי הקראוונים או אלפי רכבי השטח באוסטרליה. ותוכל להנות ממצבר פריקה עמוקה כ 8 עד 10 שנים.
זאת לא התקנה טיפוסית. המצבר הנוסף ניזון ממערכת סולארית בלבד ב FLOAT CHARGE 13.7 (להבנתי) ומזין מערכות דלות הספק (זה לא רכב טיולי שטח), החיבור היחידי של המצבר הנוסף למצבר הראשי הוא במידה והראשי יתעייף - לטובת יכולת הנעה בלבד.
אם הראשי התעייף אז כבלים יעשו את העבודה יופי עלמנת להניע את הרכב, אני לא רואה סיבה מדוע לחבר את שניהם. הרי במידה והמצבר הנעה לא תקין אז הוא כנראה יוחלף ואנחנו מדברים על מקרה שיכול לקרות אחת לשנה שנתיים או אף פעם.
לא כשיש לך דיפנדר שעבר אינוס חשמלי שגם החשמלאי של לנדרובר לא מוצא מה שותה את האמפרים ואם אחד העובדים שוכח לנתק ברז חשמל בסוף יום עבודה אז למחרת אין איך להניע... שוב, זאת לא סיטואציה טיפוסית.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לא בטוח שאני מבין על איזה דיודה אתה שואל.
אבל שאתה מתקין, שים לב להערה של יהודה (גם אם אתה לא מקבל את הגישה שלו), לגבי מקור המתח של הפיקוד.
אם החיבור בין המחברים נעשה עמ' שהמחבר צרכנים יתמוך (בחרום) המצבר התנעה, אתה צריך שהממסר יופעל עי המצבר צרכנים ולא המצבר התנעה.