"The key difference between the two, however, is in the transfer case gearing, where a 4.00:1 ratio gives the Jeep an impressive 77.2:1 crawl ratio. The
,Defender's 2.93:1 transfer case gives it a 56.6:1 crawl ratio."
Printable View
"The key difference between the two, however, is in the transfer case gearing, where a 4.00:1 ratio gives the Jeep an impressive 77.2:1 crawl ratio. The
,Defender's 2.93:1 transfer case gives it a 56.6:1 crawl ratio."
מבחינת מימדים. הוא תפלץ לא קטן.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c71cb8cf1e.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ועדיין קטן יותר מדיסקברי 4 בכל המימדים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
39 עמודים, זה הדבר הראשון שחודש לי... אין לי אפילו מושג איזה תמונה מצחיקה לשים.
אז אני אחדש לך שעם כל הגודל הזה גם נפח המטען קטן מבדיפנדר המקורי.
אסף.
לא כל כך הקטינו. עדיין שטח החלונות בדיפנדר החדש מאוד גדול ושמרו על התחושה של ישיבה גבוהה ושולטת, למרות שסוף-סוף תנוחת הנהיגה בו מעולה - יושבים בו כמו באוטו נורמלי ומובטח לכם שלא תצאו ממנו עקומים כמו בדיפנדרים של פעם....
לעניין הגודל - דיפנדר 110 הקלאסי אינו ענקי כמו שהוא נראה. זה פחות או יותר האורך של סופה ארוכה, כלומר באורך של משפחתומטית 1.6 סדאו מצויה. אפקט הגודל שלו מוסבר בעיצוב הקובייתי התכליתי, בגובה, בקוטר הגלגלים ובפרופורציות שלו - תא מנוע קצר ותא נוסעים ארוך. הוא נראה קצת אוטובוס וכשהוא מצולם סולו נדמה שהוא ענק. בפועל הוא לא. והדיפנדר החדש אכן רכב גדול. 5 מטרים אורך, מעל 3 מטרים בסיס גלגלים, תא המנוע שלו ארוך יותר כי הוא מיועד להכיל מנוע 6 טורי של דגם הבנזין שהוא מנוע ארוך, כמו ב-Jeepים הקלאסיים.
המושב האחורי - ב-110 הקלאסי הוא זוועתי לא רק מבחינת נוחות הישיבה בו אלא גם ובעיקר מבחינת מרחב לנוסעים, הם לרגליים והן לראש, וזה גם למה "חלונות הספארי האלפיניים" המסורתיים של הלנדרוברים - כי מבוגר שיושב מאחור לא היה יכול לראות כלום. לוח הגג המשתפל לצדדים הוא בגובה עיני הנוסעים. כי המושב גבוה וקו החלונות העליון פשוט נמוך.... בדיוק כמו בסופות. ואיך אפשר בלי הנדסת האנוש שאינה הצד החזק שלו, זה כבר מפורסם ואפילו הפך למסורתי.
אבל הצפיפות הזו מאחור אפשרה תא מטען ענקי ושימושי.
בדיפנדר החדש כל המושב האחורי נע על מסילות ואפשר לכוון את מרחב הרגליים של הנוסעים מאחור, או להגדיל את תא המטען בהתאמה. אולי לא מערה רבועה וענקית כמו של 110 ישן, אבל עדיין שימושי מאוד. גדול ושימושי יותר משל רנגלר ארוך לצורך העניין.
בקיצור - ניכר שאתם מנסים למצוא בו מגרעות כמעט בכוח, גם אני ניסיתי..... ויש לו גם מגרעות. אבל מכיוון שזה רכב פרימיום מובהק, אני מבטיח לכם שהושקעה בו המון מחשבה בכל מה שקשור לנוחות, הנדסת אנוש, אבזור ואיכות גימור. לפחות ככה זה נראה. וזה לא שאני מנסה לסנגר עליו כי עבדתי בהשקה ואני "לכאורה מחוייב" בלהבלהבלה, אלא כי זה פשוט ככה. זו האמת. רכב מרשים.
לא מחפש מגרעות.. החלון האחורי נראה קטן ביחס לישן בצילום המשותף, תסתכל שוב.
אתה שוכח לפעמים שאתה מאד גבוה.
אנשים בגובה ממוצע מסתדרים יופי במושב אחורי של דיפנדר.
(כן, אני זוכר שהקןרה לא במיקום הנכון..).
זה לא העניין של חיפוש מגרעות. הדיפנדר הזה הוא כנראה מה שהיה אמור - או יכול - להיות דיסקברי 5. ממשיך טבעי של ה4.
אבל אין את ה2 מטר אורך ממושבים הקדמיים עד לדלת תא המטען. זה מספר חשוב - מאוד - למי שישן ברכב. רכב מסעות, אמרנו?
וויתרו על השורה השניה המדורגת - פיצ'ר נהדר שהיה בדיפנדר אבל גם בדיסקברי 1 עד 4. אין הרבה רכבים שיש בהם את זה וחבל.
לעומת זאת למדו היטב ושיפרו כך שכל האלקטרוניקה אטומה לטבילה ולא ארוזה בקופסאות פלסטיק הרעועות שלקחו מהחמוצים בחצי חינם שהיו בדיסקברי 3 (שיפרו במעט ב4).
אני מניח שאחרי שאשים יד על הנבלה יהיה לי עוד מה לומר - בינתיים אני מתרשם רק מרחוק, אבל בהחלט מתפעל.
אסף.
זה מה שמחרפן אותי .......
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c46599ee6.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
לאחר שהיום עלינו את המישלט 7 אינדיאנים, אני חושב שמגיע כבוד ליבואן שלקח את הדיפנדר החדש לשם, כמו שהוא.
המישלט קשה, הסלעים חלקים ולא היה קל.
6 מתוך 7 עלו, לקומנדר שלא עלה היתה כנראה תקלה בנעילה אחורית.
זה היה לא פשוט לעלות, כולל שבר במוט הגה שתוקן, שנבע יותר מבלאי ממשהו אחר. לא היו נזקים אחרים.
כל רכב שטח מודרני שיצפה לנזק במקום כמו במישלט, זה מה שהדיפנדר הוא, רכב שטח מודרני מלא פשרות.
מי שרוצה רכב ללא פשרות לשטח, זה תמיד יהיה הרוביקון, מושקע הרבה גם. נראה איך יהיה הברונקו.. .
אילן,
ממה ששמעתי בניגוד לאתמול שהרוב בחרו במסלול האתגרי הדיפנדרים עלו במעקפים, וכאשר לא היתה ברירה עלו על המסלעה הימנית המפורסמת מקטעי הוידאו..
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בקבוצות סוזוקי מדברים באמת על הפקק שהיה אתמול.... ויטרות נאלצו להסתובב ולרדת בגלל jeep'ים...
אוי הבושה (;
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אז כל הסיפור היה בעצם השקה מתוחכמת למשל"ט 21?
שבוע הבא מציבים למטה בוטקה ולוקחים תשלום, אם אני הייתי רשות הטבע והגנים...
אסף.
מי היבואן?
אני מחפש מעלה על מצע סלע, שיהיה בזווית מרשימה אבל בלי אתגר אמיתי. עדיף מסלע שלא נשחק ומייצר אבק.
אני אניח אותו איפשהו בדרך לדרום. שיהיה מרוחק קצת, אבל לא הרבה מדי.