תגובה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
אתה מתפרץ לדלת פתוחה... כבר יש עיסקה "בתנור"... מה לעשות "נפלה" הזדמנות לרתכת..
אסף.
12 קבצים מצורפים
הזמן רץ, והמדבקות על החלון מתחלפות עם העונות, מבשרות שנה חדשה, עונה חדשה.
עוד בדיקת חורף (ושוב תודה לצוות "דרך השטח בשרון" ). לכבוד זה החלפתי תפוחים, את השניים האחרונים שעוד לא החלפתי. אבל יותר חשוב - עודד הבוחן, על הליפט, גילה שאכן יש בריחה מהפלאנג'ים של ה 180 מעלות באגזוז, בשני הצדדים. האטמים שקניתי בזמנו התחילו להישרף בקצוות, וזו התוצאה.
אז השתמשתי במישחה של אגזוזנים (תודה, מיכה! ), פירקתי את שני ה U-turn של האגזוז, אטמתי היטב את הפלאנג'ים והרכבתי חזרה. והכל בסדר - אפשר לנסוע לדרום, לחניון הלילה המדברי. בדרך עוד שמעתי צפצופים מהברגים של האגזוז שמתיישבים במקום ומשתתקים לאט לאט. בכביש שש תאונה. שעה בפקק. מילא תאונה - היא קרתה בסוף עליה ארוכה מאוד - אי אפשר להתחשב? יש כאן אנשים עם הילוכים ידניים וקלאץ' של מכונית מסחרית...
בכל מקרה הנסיעה דרומה עברה בנעימים, האוויר קר ואפשר ללחוץ. תוך כדי הנסיעה אני מתחיל לשמוע רעש חדש-ישן, ומתחת למנוע אני מגלה ש... מרוב משחקי האגזוז, בורחים עכשיו גזים מהחיבור של הסעפת לראש. זה רע. כלומר - אני יודע שכל המשקל של האגזוז פחות או יותר יושב על ארבעה ברגים בכל צד, שמוברגים לתוך האלומיניום הזקן של הראשים. אני גם יודע שלפחות שניים מהברגים מוברגים לתוך חורים במצב לא משהו, וכבר הוחלפו עם אילתורים. וזה שבורחים משם גזים - אומר שמשהו השתחרר, ואני מקווה שהמשמעות היא רק הידוק קטן, ולא שאין הברגות. לא בא לי להוריד מנוע שוב. אולי אם יהיה צורך - זה יוכל להיגמר בקינסרטים או הליקוילים, שנוכל להתקין על ליפט. אבל ממש לא בא לי להתחיל להתעסק עם זה.
בכל מקרה, הלילה בדרום היה קר, אבל לא מדי, ולמחרת מסלול שבילים לא מאתגר, טיול רגוע. הפרנציפ בעליות הארוכות והמדורדרות הוא לשמור על מומנטום באמצע הילוך שני או סוף הראשון, מה שדרוש בשביל לא לקפוץ ולאבד אחיזה - אנחנו נוטים לשכוח את הכלל של הג'יפים של פעם - לאט ככל שאפשר, מהר ככל שחייבים.
הורדתי מעט אוויר מהגלגלים האחוריים בשביל האחיזה, ובגדול אני יכול לומר שהמתלים של פולקסווגן הם אכן מהנוחים ביותר שיש לנסיעה בשבילי המדבר. גם על ההדורים וגם על האבנים הקטנות והחריצים בשביל - כמעט ולא הזדעזענו בתוך הקמפר, ולא שמענו את כלי המטבח מיטלטלים בארון.
ובמוצ"ש שוב הביתה, הפעם כבר ממש קר בחוץ, ואת הילדים אני מכסה בשמיכת פליס, שלא יקפאו. אין חימום, כזכור. אבל הקור נותן לי לשמור על מהירות קבועה של 110 ואפילו טיפה יותר ב6, מה שהיה מחמם את המנוע בכל הזדמנות אחרת. ואולי הוא לא מתחמם כי כבר לא בורחים גזים מהאגזוז?
ככה או ככה, בטיול הזה הקמפר שלנו היה גיבור אמיתי. הלוך וחזור, ובשטח, וגם מקום לישון, לקרוא ולשחק. איזה כיף.
אסף.
קובץ מצורף 54110קובץ מצורף 54120קובץ מצורף 54119קובץ מצורף 54118קובץ מצורף 54117קובץ מצורף 54116קובץ מצורף 54115קובץ מצורף 54114קובץ מצורף 54113קובץ מצורף 54112קובץ מצורף 54111קובץ מצורף 54121
4 קבצים מצורפים
ברשותך אני מוסיף משלי...
האמת, הופתעתי! אמנם גם אצלי ה4X4 לא היה זמין ;) אבל הקמפר הזה עם כל הזוויות הבעיתיות שלו
באמת יצא גיבור.
איתי
איזה יופי אסף,גיבור אמיתי הקמפר שלך
[QUOTE=asafk;425297].
אז השתמשתי במישחה של אגזוזנים (תודה, מיכה! ).
/QUOTE]
:rolleyes: ??????????????????????
חנן, לקח לך זמן...
(ציפיתי שזה יבוא יותר מהר)
אסף.
חנן יש לך מה לספר לנו :p
עידו
תגובה: תגובה להודעה: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
למדתי היום באופן קצת יותר מדוייק על כל האופציות המקוריות שהיו ברכב כשהיה חדש (היו לי קודם פערי מידע)
אסף.
227 |
Detachable headrests for all seats in cabin (with M161 only) |
- |
213 2 000 001 |
|
235 |
Seats in passager compartment with mountings for headrest |
221-244
|
213 2 300 001 |
|
246 |
Windshield free from import-duty for USA (with M089 only) |
- |
|
|
508 |
With vent wing in passenger compartment opposite sliding door |
221-244
|
|
211 2 300 000 |
508 |
With vent wing in sliding door and in all windows in the opposite side panel |
221-244
|
212 2 000 001 |
217 2 300 000 |
508 |
Sliding window in the side panel opposite the sliding door |
271,274
|
212 2 000 001 |
|
508 |
With vent wing in the Double Cab door and in the opposite side panel |
265-268
|
212 2 000 001 |
|
D51 |
Collection of M-codes: M 032, M047, M094, M103, M121, M507, M511, M513 (1970) |
231
|
|
|
|
032 |
Lockable filler cap for fuel tank |
211-274
|
|
|
|
|
047 |
Back up light |
211-268
|
|
211 2 300 000 |
|
|
094 |
Lockable engine lid |
- |
|
|
|
|
103 |
Heavy duty shock absorbers for bad roads |
211-274
|
|
|
|
|
121 |
Fresh air fan in cab, electrical |
211-274
|
|
|
|
|
507 |
Vent wings in cab doors |
211-235,261-274
|
|
|
|
|
511 |
Padded instrument panel (LHD only) |
211-271
|
|
|
|
|
513 |
Protection runner for transmission |
211-274
|
|
|
|
D51 |
Specifications for the USA (1976) |
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתר
קישור מדליק יונתן
תגובה: חוזר: VW type 2 טרנספורטר קמפר (פרוייקט שיפוץ חדש מתחיל)
אסף,
החבר'ה בפנצ'רייה בנווה מגן משוגעים ומומחים לטרנספורטרים; הם מכורים לסינכרו, אבל בוודאי יהיה להם מה לומר ולייעץ גם בפרוייקט שלך. נשמע מדליק!
תודה, רמי. (ובינתיים אני משתדל שלא יהיו פנצ'רים... )
אסף.
7 קבצים מצורפים
2 קבצים מצורפים
רוצים לנחש מה אני הולך לעשות לכבוד הקיץ?
קובץ מצורף 57108קובץ מצורף 57107
אסף.
לא לא לא ...
אם כבר אז הפוך
אסף.
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 57130
מהזווית הזאת זה יותר טוב?
אסף.
מערכת חימום, סוף-סוף.
שיותם ורומי לא יקפאו בחורף הבא.
ועל הדרך לצבוע את כל מערכת הפליטה החלודה.
3 קבצים מצורפים
אכן.
ההחלטה לוותר על מערכת החימום המקורית היתה בסדר לשעתה, אבל זהו.
מסכנים, היה להם קר בחזרה מהמדבר, ישבו עם שמיכות פליס בתוך האוטו.
עכשיו, בעקבות זה שהייתי חייב להוריד את הסעפות פליטה, הוחלט לחדש את מערכת החימום. אני מתכוון להשקיע בלהפוך אותה ליעילה יותר מהמקור - בהמשך תראו איך. העיקרון יהיה לשחזר הכל כהלכה, אטום ומתפקד, ולהוסיף בידוד על הצינורות. ואולי גם להחליף חלק מהחיבורים שעשויים אסבסט מתפורר לאחרים מסיליקון...
לגבי מערכת הפליטה, בזמנו, ויתרתי ולא התעסקתי עם לסדר את ההידוק של סעפות הפליטה, וזו היתה טעות. הייתי צריך לעשות אז את מה שאני עושה עכשיו, וחבל שלא עשיתי את זה.
בתור התחלה פירקתי את כל מערכת הפליטה. במקור, הסעפות מחוברות כל אחת עם 4 גוז'ונים של M9 בראש ו M8 בחוץ. בפועל, זה מה שיצא משני הראשים:
קובץ מצורף 57131
מראש ימין, שני אומים נפתחו יפה, גוז'ון אחד יצא כולו (אפשר לראות שחצי מההברגה שלו כבר לא תופסת) , והרביעי... היה בורג M8 (אני לא יודע על מה חשבתי כשהרכבתי אותו חזרה). זה הראש הפחות בעייתי. לא היתה שום דליפה בגלל הברגים (טוב, היתה דליפה קטנה כי אחד מאטמי הנחושת זז מהמקום בזמן ההרכבה, אבל הברגים היו כולם מהודקים).
מראש שמאל, אום אחד נפתח, גוז'ון אחד יצא כולו, אילתור שהחזיק לא רע - בורג M10, ועוד אילתור שמראש לא היה משהו - בורג 3/8.
מה יהיה - במקום שני הברגים הגדולים - גוז'ונים שחרטתי ל M10 צד אחד ו M8 צד שני:
קובץ מצורף 57132
שימו לב ש3/8 זה קצת פחות מהקוטר של M10, ועם אותה פסיעה פחות או יותר.
במקום הבורג M8 אני ארכיב גוז'ון מקורי, את זה שההברגה שלו עייפה יחליף אחד מה"משופרים", ואת שאר הגוז'ונים המקוריים נכניס שוב, בתקווה שמצב ההברגה סביר.
הפעם, במקום אומי נירוסטה עם משחת נחושת, שהוכיחו את עצמם חלקית בלבד, אני אהדק עם אומים מצופים נחושת עם דיסקית מרותכת (אומי נעילה עצמית יעודיים לסעפות פליטה), נראים ככה:
קובץ מצורף 57133
שאר חלקי מערכת הפליטה התפרקו בקלות יחסית - השימוש בברגים ואומים מנירוסטה עם משחת נחושת - אכן עובד במקרה הזה. המקומות היחידים שבהם הרכבתי אומי ניילוק שהם לא מנירוסטה - האומים כבר חלודים להפליא.
השלב הבא יהיה למצוא את החלק החסר מהמערכת - אחד מהצינורות שמחברים את מחליפי החום לצנרת החימום לכיוון הקבינה, ואז לרתך כל מה שסדוק, לנקות ולצבוע את כל החלקים. כשקניתי מערכת אגזוז חדשה, אמריקאית, לא צבעתי אותה כי הכל נראה צבוע. שנתיים אחרי הכל חלוד, וזה זוועה. גם כאן יש מסקנה.
ואם הכל יהיה בסדר - עוד לפני הקיץ יהיה חימום...
אסף.