היי חנן
אני חושב כי לאור התפתחות השירשור אני רוצה להפריד אותו
ולכן פותח שירשור חדש בפורום הבונים.
בברכה
רפי
Printable View
היי חנן
אני חושב כי לאור התפתחות השירשור אני רוצה להפריד אותו
ולכן פותח שירשור חדש בפורום הבונים.
בברכה
רפי
רפי , נראה לי שכל אחד פה כותב את העדפותיו האישיות, בתכלס כל נהג/ נווט קובע לעצמו מה הוא רוצה לראות, זה לא שנעשתה פה איזשהי טעות .
שלום לכולם.
רפי וברוך - קודם כל עבודה מדהימה, אני נכנס פעם בחודש בערך לראות את התקדמות הפרויקט וזה נראה מקצועי ברמות הגבוהות ביותר.
לגבי העצות שלי אני מסייג מראש - מדובר מנסיוני האישי בלבד (כשלוש שנים ניווט בשלושת הליגות בארץ, ראלי פרעונים אחד ושלושה רכבים שהייתי מעורב בתכנון מערכות השליטה והניווט שלהם).
בסופו של דבר כל אחד שבא לבנות לוח שליטה כזה בא מתוך ה'אני מאמין' שלו ושל בעל המאה (שכמו שהרכב הזה נראה הוא יותר בעל האלפייה ואין פה צודק וטועה למעט מבחן המציאות.
חלק גדול מהזמן בפרעונים בעקבות השבתת הרכב שלנו ביליתי בריגול תעשייתי ותחקור הנווטים וצוותי הסיוע של הרכבים המקצועיים. אחד מהם הוא הניסאן T1 שהשתתפה גם בכמה דקארים.
1) לגבי השעונים ברכבים אלה - הם מהווים אמצעי בקרה משני בלבד לנווט (לנהג אין יכולת וזמן לקרוא אותם במהירויות ובתוואי שהם נוסעים) ובלאו הכי יש שם הרבה שעונים שהמטרה שלהם היא יותר לטובת צוות הסיוע מאשר לנווט עצמו כמו טמפ' בולמים, טמפ' דיפרנציאלים טרנספר, וגיר וכו'.
מה שכן - כל השעונים ה'מסוכנים' כמו לחץ שמן, טמפ' שמן וטמפ' מים מגובים כולם על ידי נוריות אדומות בולטות וזמזם וכמובן ניתנים לכיול ואיפוס מתוך הקוקפיט. כל שעוני הנוזלים למיניהם מוזנים מחיישנים טבולים שיושבים בתחתית אגן הנוזלים למקרה שבו יש נזילה ואז החיישן בעצם עלול לקרוא את האוויר שבמיכל ולא את הנוזל.
2) לגבי נושא ההגנות - כל מעגל בלוח מוגן על ידי פיוז ייעודי כך שהנווט לא צריך אפילו לשחרר את הרתמות כדי להחליפו תוך כדי נסיעה.
באחד הרכבים שתכננתי את לוח השליטה שלו שמתי מעל הפנל הראשי לוח מתגים תוצרת Summit Racing שנותן פתרון חכם יותר מפיוז - כל מתג יודע 'לקפוץ' לבד ולהדליק נורה כשיש קצר. במקום להחליף פיוז אתה פשוט מאפס את המתג ומעלה אותו בחזרה כמו בשלטרים בלוח החשמל בבית. כמובן שיש כל מיני סוגי מתגים לפי האמפרז' המבוקש.
3) העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת בנושא לוח השליטה זה חיבור חוטי החשמל לצרכנים השונים בגב הפנל. במהירויות ובוויברציות שהרכב צריך לעמוד בו, כל חיבור חשמל שלא מהודק כהלכה יתפרק תוך זמן קצר (מנסיון מר).
מה שאני ממליץ (לפי סדר ההתקנה) זה בדיל, שרינק ומעל הכל דבק חם. את כל הצמות יש לעטוף בלפלף ולאזוק טוב-טוב למסגרת הלוח כך שלא יוכלו להתחכך בשום דבר בזמן שהרכב קופץ ומשתולל. אם יש חוטים שעוברים דרך לוח מתכת כלשהו להוסיף גרומט סביב החור על מנת למנוע את החיכוך והפגיעה בחוט.
לצערי, בישראל עדיין מנווטים טופוגרפית ולא לפי סיפור דרך. גם אם הרכב הוא 'גרזן' ונוסע 200 קמ"ש בסיבובים, חוט מזופת אחד שמתנתק ואין לך הזנה ל-GPS או למחשב הניווט ואתה לא יכול ליסוע מטר, לצערי אני מדבר מהנסיון האישי שלי ושל עוד כמה נווטים. לכן אני ממליץ בחום להשקיע בנושא החיווט של אביזרי הניווט לא פחות מאשר בשאר מכלולי הרכב (לא שנראה שזה לא מה שאתה עושה בלאו הכי).
רפי, בהצלחה.
אורי גרוס.
054-4919039
בוקר טוב לכולם
ישנם קצת עיכובים בהוצאת הרכב לנסיעה (לא תלוי בנו) אז בינתיים ממשיכים בהתאמת הרכב לתקן.
הרכב קיבל יחידות תאורה אחוריות הכוללות איתות, חניה ואור בלם.
כמו כן הותקנה יחידות תאורת בלימה ופנסי ערפל בגובה עליון של הרכב (כנדרש ע"פ התקן).
הותקנו גם כונסי אוויר לאיוורור תא הנוסעים ומגבים חדשים כדי שנוכל לראות את הדרך.
כמו כן ברוך החליט לשנות את גאומטריית המתלים.
מצורפות תמונות להנאתכם.
בברכה
רפי
טוב, רפי לא פירט - מסתבר שלמעשה לא צריך בכלל בולמים וקפיצים כאלה מתוחכמים!
פשוט ריתכתי מוטות בין המשולשים העליונים לשילדה מקדימה ובין הסרן לשילדה מאחור, והרכב
עומד ממש יפה ואפילו נוסע מצויין במסלול ליד הסדנא.
נשאר עוד לראות איך הוא יתפקד בשטח ממש קשה אבל אני משוכנע שיעבוד היטב.
אם מישהו מעונין בבולמים/קפיצים שישלח הודעה בפרטי או יטלפן.
אנחנו מקווים שהרכב בתצורה החדשה יתן פייט טוב בליגה.
רגע... הורדת את המגדלורים שהיו לך ? אילו בולמים שמת במקום ?
אני לא מבין, הפכתה את הרכב למלגזה עם צמיגים רכים??
היי קובי
כנראה שאתה לא מספיק מכיר את ברוך.
אם יש משהו שהוא לא מסתלבט עליו זה המכוניות/מפלצות שלו.
בברכה
רפי
+++
אני שמח לראות שבסופו של דבר רפי הצליח לשכנע אותך לכיסוי לכל פנס. לדעתי זה נראה יפה מאוד (לא שזה אומר הרבה אבל בכל זאת...)
אופטימי האאא
באמת אתה חושב שתספיק לצעוק :):)
זה דווקא יכול להיות רעיון לא רע לעשות מגן פנס מברוך............
טעימונת קטנטנה מהיום - הרכב טס יפה בגובה נמוך, רק חבל שבסרטון הנהג האיט ליד הצלם ולא המשיך בפול גז. הרכב פשוט חבל"ז, ללא שום תקלה אם כי טעון עוד כוונונים, כיולים ופתרון למערכת המוט המייצב. פשוט תענוג. אני מקווה שהיום/מחר יהיה עוד חומר.
http://youtube.com/watch?v=hpsn3dxYqvE
בשעה טובה!
תתחדש ברוך, ותן לנו עוד מהחומר הטוב הזה ביוטיוב :p
תודה רבה. אם הכל ילך בקצב הדרוש, אולי עוד נספיק לחרמון אילת אם כי זה בטח יהיה בלי קוסמטיקה - רכב גרמי וגולמי, ברזל ומדבקות וזהו.