הציליה :
אני התרשמתי ממנה , והזמנתי לי אחת , שתתאים לדיפנדר.
מה שמתאים לי זה שיש גג נגד גשם , וגם קירות נגד שמש ורוח ...
אמיר.
Printable View
הציליה :
אני התרשמתי ממנה , והזמנתי לי אחת , שתתאים לדיפנדר.
מה שמתאים לי זה שיש גג נגד גשם , וגם קירות נגד שמש ורוח ...
אמיר.
המשך הציליה:
צילייה ושיפורים
התמונות שצילמתי היום :
המשך תמונות:
המשך
אני מרגיש מקופח , נראה שיש אמיר אחר שלקח לי את התפקיד :twisted:
אבל התמונות, יא חביבי , נראה גן עדן
אמיר , תודה.
מאמיר לאמיר : אני בסך הכל המשכתי את המשימה שהתחלתי ממזמן :)
כבר הרבה זמן דחיתי את הביקור אצל רכס - היה נחמד מאוד ...
ובאותה הזדמנות , חיים - אם אתה צריך עזרה בטיפול הראשון לבד ברכב - תקרא לי , אני זמין ...
ותרוקן את ההודעות שלך - אי אפשר לשלוח לך הודעה פרטית !
:)
אמיר.
בביקור של אמיר למדתי הרבה דברים על הכלים האלה.בוודאי שאתייעץ איתו גם בהמשך.בבדיקה של אמיר הסתבר שהקופלונג של הדרייבשאפט מחייב החלפה שמחירה 300 שקל.לי זה נראה ממש מוגזם לשלם סכום כזה על חתיכת גומי מחורר.מישהו ניסה לייצר כזה בעצמו?? האם מישהו יודע אם זה גומי מיוחד?? לי הוא ניראה סתם גוש של גומי.יתכן וניתן לייצר אותו מאלומיניום עם חורים גדולים מאוד לברגים ולהכניס במרווח צינורות גומי להשלמת הקוטר. כך מקבלים מערכת חזקה בהרבה עם רכות של גומי שניתן להחלפה בחצי גרוש.
עקב חוסר תעסוקה אני אתחיל מחר את סוף השבוע ,ואקדם מספר דברים על הג'יפ. (נראה לי מוגזם לקרוא לו ג'יפ עם כל הריפודים המפנקים שבו.)
אני לא מבין איך מאפשרים לחיים רכס לפרסם כל כך הרבה תמונות,מי בכלל ביקש תמונות?
דרור הראל
דרור - אני לא הייתי מדבר , בתור מי שהציעו לו קפיצים בחינם ל110, ובכלל לא בא לקחת :)
הקפיצים עדיין מחכים לך אם תרצה אותם ...
אמיר.
חיים
אני יודע ששכבר העירו על זה, אבל הפגוש האחורי בולט (ושום דבר טוב לא יכול לצאת מזה)
בשביל מה צריך מגני בוץ? (מזכרות בשטח :wink:)
אמיר,עזוב את דרור, הוא קמצן, לא מוכן לקחת קפיצים בחינם גם ממני.....
חיים תפקידו של הקופלונג הוא לספוג ולשכך את החופשים שיש בפח זבל שלך, אם תעשה אותו מאלומניום הוא לא יבצע את תפקידו ואז באמת תצטרך להחליף ציריות מאוד מהר...
לגבי הספייסרים למערכת המתלים, אני ממליץ דווקא ללכת על קפיצים ולא ספייסר, הרבה יהיה הרבה יותר נוח והם לא הרבה יותר יקרים, מעבר לכך 60 עד 70 מ"מ הגבהה זה הרבה מאוד ,הגבהה כזו תגרור אחריה רשימת הוצאות לא קטנה במידה ואתה רוצה רכב שמערכת ההיגוי והמתלים שלו עובדים כמו שצריך, תצטרך להאריך את המוט המיצב שלך ובנוסף להחליף את הבולמים לארוכים יותר,גומיות המתלה במוט רדיוס הקדמי(צד סרן) תצטרך להחליף לכאלו עם פיצוי לזוית הקסטר וכנראה גם דרייבשפט עם cv-joint(קרדן כפול).
נ.ב הרכב ממש מכוער....
האם הגומי של הקופלונג מיוחד או רגיל??
ההגבהה שאני מתכנן הינה רק פיצוי על השקיעה עקב העומס ,ואולי מעט מאוד יותר.לא ניראה לי שהשינוי הקטן הזה ישנה זוויות באופן כל כך דרמטי,אך אנסה לילמוד את העובדות על-ידי הרמת הבודי מהשאסי באותם 6 ס''מ ולמדוד את התוצאה.
החלפת הקפיצים הינה נכונה יותר ,אך לא ניראה לי שהעלויות זהות.איזה קפיץ אני צריך במקום, וכמה הוא עולה??
לגבי מיכל המים ומיקומו -הסברתי מספר פעמים שיעילותו המיוחדת בשטח מחפה על כל מגרעותיו,ולכן מקומו מובטח.היות והרכב מיועד לטיולים בלבד ולא להוכחת כושר עבירות של הנהג או הרכב,אני נוהג בשטח רגוע לחלוטין ואיני מתלהם מול שטחים קיצוניים - זולתי אם אין אלטרנטיבה אחרת.גם אז אני עושה זאת בעדינות המכסימלית ולא בכדי לשבור שיאים שלא חשובים לי.
בכל שבוע שעובר אני יותר מרוצה מהצורה השונה שהוא מקבל,והיום הוא כלל לא דומה לדיסקו שיצא מהמפעל,וזה רק לטובה.
מגיני הבוץ נדרשים בכדי למנוע התזה של בוץ על הברז של מיכל המים בצד שמאל, ועל פתח המילוי של המים בצד ימין.
הקופלונג ממש לא סתם גומי. תפרק אחד ותראה את המבנה המדויק שלו.
חיים הקופלונג הוא גומי רגיל אבל הצורה שלו לא רגילה...
אני בעבר עשיתי אחד כזה מגומי בעובי 3 סנטימטר והיה בסדר. אבל הוא העביר קצת ווברציות.
בסוף החלפתי לצלב. וזו לדעתי הדרך הנכונה.
אם לא תגביה את הרכב כלל הקופלונג אמור להחזיק מעמד הרבה מאוד זמן.
במידה ותגביה אותו תיווצר זווית בין הפניון לדרישפט ואז כול כשנתים תצתרך להחליף קופלונג.
החלפה לצלב פותרת את כול הבעיות הללו. גם יכולה להיות זווית וגם אורך חיי הצלב גדול מאוד. אני לא הרגשתי יותר ווברציות בהחלפה לצלב.
איך מחליפים? פונים לאלי שחר והוא מוכר לך את התושבת על הפניון ואת הדרישפט שיש לו חיבור לצלב (חלקים משומשים מדור קודם של דיסקו שבו היה צלב). עלות כ 500 שח.
אפשרת אחרת היא ללכת לגלמט בחיפה או המקבילה בתל אביב ושהם יחליפו לך את הסיומות לשל צלב
אם אתה מתכנן להגביה, בהחלט שווה!
חיים,הרכב נראה קרבי ביותר,צמיגים, צבע.. רוקר פנלים,
אבל אעפאס ..,הטמבון האחורי לא נראה ככ שייך אולי בגלל זה כולם קראו לו הומו?
דעה אישית.
הדיסקו נראה כריש.
רוני - דעתך מקובלת עלי במלואה ,כולל הפגוש האחורי.