יא מ'פגר ,,, אתה מדבר על התרגשות , דמעות ,,,,
עם התגובה הזאת שלך והעבודה שעשית עם התמונה של הדגל כשהבלייזר ברקע - אותי השארת בלי מילים ...
תן , תן קצת זמן להתאושש .
שחר .
נ.ב : הפגוש - שלך !
Printable View
יא מ'פגר ,,, אתה מדבר על התרגשות , דמעות ,,,,
עם התגובה הזאת שלך והעבודה שעשית עם התמונה של הדגל כשהבלייזר ברקע - אותי השארת בלי מילים ...
תן , תן קצת זמן להתאושש .
שחר .
נ.ב : הפגוש - שלך !
הייתי חייב אחי, היה לי דחף לעשות את התמונה הזאת, הבליזר שלך מזכיר את האמריקה האמיתית!
והוא ההראוי ביותר לדגל הזה, בניגוד לטנדר שלי שבמצבו הנוכחי יתאים לו יותר דגל דרום סודן או דגל טריפולי
תודה על הפגוש אחי - אך אני מתעקש לקנות אותו בסכום (הגיוני) שתנקוב
אז ככה..
שבוע לחוץ ומעייף מנע ממני מלהעביר לך את התחושות הראשוניות כשראיתי לראשונה את התמונות..
בתחילת השיפוץ הייתי נכנס להציץ בתמונות ואמרתי לעצמי - "מי זה הצ'יפופו הזה שיושב בבית וצובע בורג בורג? מה נסגר איתו?" אבל הימים עברו וכמות התמונות גדלה והתחלתי להבין שאתה מסוג האנשים של business is business ואט אט הפרוייקט התחיל לרקום עור וגידים ונראה לי שכולנו הבנו בשלב מסויים שאנחנו עומדים מול משהו גדול.
כשאני עובד על הבלייזר שלי אני לפעמים תוהה לעצמי האם אחרים שמים לב לפרטים, ולו הכי קטנים, כמו שאני שם לב... ולאחר שהעדתי זאת על עצמי הרשה לי לברך את רמת הירידה לפרטים שלך אשר ראויה להערצה.
לקחת רכב אגדי בעל נשמה ענקית (משהו שכל בעל בלייזר מרגיש, אני מאמין) ונתת לו את כל כולך, במלוא מובן המילה. הרכבים הישנים הללו יכולים להיות לפעמים מתסכלים ובעלי הנדסת אנוש לקויה ובעלי תקלות שונות ומשונות אשר יכולות להוציא את הרוח מהמפרצים גם לגדול המכונאים.. אני בטוח שעברת לא מעט רגעי משבר במהלך השיפוץ, שעוד לא נגמר, שבהם רצית לזרוק את הכל ולהגיד screw this, I'm going home אבל כפי שכולנו ראינו דבקת במטרה ולא וויתרת וזו תכונה שראויה לשבחים והערצה.
אני יכול להעיד על עצמי שכשאתחיל פרוייקט דומה על הבלייזר שלי אני לא מבטיח שתהיה לי הסבלנות לצלם כ"כ הרבה, לשים כותרות, לסמן ולהצביע על שינויים, להעלות לפורום, לשמוע תגובות ולכתוב רבות על כל פרט ופרט ועל כל שינוי הכי קטן שביצעתי היום.. הסבלנות וההתמדה שלך נדירים גם הם.
מעורר המוטיבציה היחידי שיגרום לי ללכת בדרכך ולתעד את הפרוייקט בצורה מושלמת הוא הרצון לשמוע את התגובות שלך, של שי, של דייב ושל חברים רבים אחרים - הרי ראית כמה אושר (וכאבים בחזה) גרמת לרבים מחברי הפורום בעקבות השיפוץ המטורף הזה, ואני בטוח (בלי לחלק יותר מדי קרדיט) שחלק נכבד מן התגובות באותם ערבים בהם היית עייף מת מיום מתיש עזרו לך לרומם את הרוח והוסיפו לך boost לעוד יום. לפיכך, הרשה לי לתקן את המשפט הקודם שלי, בזאת: בטוח שאתעד ואשתף ואכתוב ואפרט על כל פיפס הכי קטן שאעשה בשיפוץ שלי (שיגיע כבר!!) אך ורק כי חוויתי במו עיניי כמה חווית שיתוף כזאת חשובה, וזהו ערך עליון.
נחזור לבהמה שלך - הצבע מזעזע והפרוייקט מגעיל אותי! סתאאם! תשמע.. אתה לא חייב להאמין לי אבל כשראיתי את התמונה הראשונה של הרכב אחרי הצבע כמעט ובכיתי, איזה צמרמורת יא רבאק! הצבע יצא מדהים והגימור פשוט מושלם. התמונות נראות כאילו נלקחו מאיזשהו מגזין בארה"ב. והתוצאה מכובדת להחריד. לא קל בארצנו הקטנטונת לבצע פרוייקט שכזה.. לרובנו חסר מקום, כלים, זמן, כסף ואמצעים - ובפרוייקט שכזה המלאכה מרובה, כאן זה לא ארה"ב שבה הבחור שמנגן על בנג'ו מתיישב במוסך, קונה חצי טון חלקים בגרוש וחצי ומתחיל להתחרע! הוא רוצה 44"? הוא שם! הוא רוצה הגבהה של 10"? הוא שם! הוא רוצה לחתוך כנפיים? הוא חותך! וכן הלאה וכן הלאה - והמפלצות שלהם מכאיבות לנו בעיניים :( אני חבר במרבית הפורמים של הבלייזרים בארה"ב והרשה לי לומר בוודאות - המפלצת שלך עומדת בכבוד מול אותן מפלצות, ולא רואה ממטר מרבית מהן!
מוקדם בבוקר ואני לבד במשרד ואני יכול לשבת שעות רבות לבלבל את השכל על המפלצת המחודשת שלך, אבל צריך לעבוד.. (קצת) לכן אסיים בזאת - מגיע לך ח"ח ענק על הפרוייקט, שבחים מכל סוג אפשרי וברכות בשפע. גאה בך על הפרוייקט המטורף הזה ומאחל לך את אותו הלך רוח, שליווה אותך לאורך הפרוייקט, לישורת האחרונה בפרוייקט שעלולה לייאש אך בטוח לא אותך! אני בעטתי בעצמי פעמים רבות על כל שלא הגעתי לבקר ולראות את השיפוץ במהלכו אך תהיה בטוח שבהשקה כולנו נתייצב לכבוד המאורע, ושם באמת תבין כמה מאיתנו היו איתך בעצם לאורך כל הדרך.
לסיום אני מאחל לעצמי - חצי מיכולת ההשקעה, שאתה נתת בפרוייקט שלך!
נ.ב - אני שונא אותך :)
ירין , אין ספק שאתה ושי נתתם לי קונטרה עמוקה מאד בחזרה , ישר ללב !
ניכרת ההשקעה שלכם בירידה לפרטים וללחיצה במקום הנכון והכואב אצלי בכדי להצליח במשימה ;) .
ולא , לא חסכתם בשום פרט , כל האמצעים כשרים .
הרגתם אותי שניכם עם התגובות !
ש'מע , במהלך הקריאה עמדו לי דמעות בעיניים . בחיי . בכלל , מכל התגובות האחרונות ... הרבה זמן לא התרגשתי ככה .
תודה רבה לכם ! לכולכם !
בזכותכם , עם כל הפירגון , המחמאות והתמיכה שנתתם לי , הרגשתי באישהו שלב שאני לא מחוייב רק לעצמי כאן בתהליך ,
אלא , יש כאן אנשים מדהימים שדורשים לראות תוצאות והתקדמות ולא יתנו לי ' ליפול ' - אפילו לא לשניה . אני לא יכול לאכזב אתכם .
המחוייבות הזאת , נתנה לי כח ומוטיבציה יתרה boost אדיר להמשיך קדימה ולא להשבר . וכן , היו לי רגעי משבר לא מעטים .
אתה נגעת כמעט בכל פן אפשרי שעמדתי בפניו לאורך התהליך ואי , פשוט אי אפשר לתאר זאת אחרת מאיך שהתנסחת
וכתבת . גם לא אני , עם כל יכולת ההתנסחות הדי טובה ורהוטה שלי .
תודה לך על הברכות החמות , על הפירגון והתמיכה . ב"ה בקרוב אצלך והמון הצלחה . הצבתי רף גבוה , אני מאמין :p ,
כך שלא תוכל לשאוף לפחות כאשר תעבוד על שלך . מה גם שהעדת על כך שישנם תכונות אופי משותפות לי ולך .
בכל מקרה אהיה שם כשזה יקרה . שלכם ,
שחר .
בואו , אני אספר לכם משהו על עצמי ואתייחס לזה כמו לעוד כמה דברים ,
באופן כללי , באתי עם הרבה ניסיון וביטחון עצמי ביכולות שלי לפרוייקט הזה . אומנם לא רב על בלייזר באופן ספציפי .
ספק אם היה לי את זה , הייתי נכנס לפרוייקט כזה . בצעתי תהליך זהה בעבר (על הסופה) .
למדתי בביה"ס מקצועי ושם בעצם קיבלתי את הכלים . שם למדתי ריתוך (אלקטרודות-לא היה אז CO) ואוטוגני (אצטילן/חמצן)
הברזות , הברגות , צנרת , חשמל בסיסי וקירור ומיזוג אויר . עברתי קורס general motors - GM (מנוען דבור) בבא"ח חיל הים .
עזבו , בסוף חתמתי ויתור לחיל הים כי רציתי גולני . רציתי עץ על הכתף וקיבלתי ת'גזע לתחת :confused: , מכירים ?
עשיתי אוברול מלא למנוע משאית אינטרנשיונל ישנה כבר בגיל 16 .
בין לבין התעסקתי כל הזמן עם דברים מכאניים / טכנים שונים . בין שנת 2000 ל 2002 בזמני הפנוי ואהבתי לתחום , הייתי בן בית
באחת הסדנאות ואיש צוות סיוע טכני של צוות בליגות העבירות ה ' יוקוהמה צ'אלנג' ' ואח"כ ' יונדאי אקסטרים ' שנתנו חסות .
ב 2002 יצאנו לחו"ל (3 צוותים) לתחרות העבירות ' קרואטיה טרופי ' .
עכשיו לעניין הסבלנות ירידה לפרטים ... כן ! זה חייב להיות גם טבוע באופי , קשה לי להאמין שזה משהו נרכש .
בין שאר המקצועות , תחביבים שיש לי (כבר הפכתי להיות כמו גל שחם- ;) multi function) אני גם מקעקע ופירסר מנוסה - עם תעודות
כמובן . וכן , אני פרפקציוניסט ושואף ל % 100 בכל מה שאני עושה .
אני מניח שבזה , נפתרו כמה תעלומות ושאלות שנשאלו במהלך השיפוץ.
שחר .
אגב , ה ONE LIFE ONE CHANCE שמופיע בחתימה שלי , מקועקע עלי כתזכורת שחיים רק פעם אחת
ותעשה את מה שאתה אוהב , את מה ' שעושה לך את זה ' - לך תדע מה יקרה / יהיה מחר ...
שחר, דבר אחד שראוי להערכה, הוא העובדה שאתה עובר את התהליך פעם שניה. אמנם זה מביא אותך לשיפוץ ממקום של ניסיון בעל ערך שלא יסולא בפז, אבל מניסיוני, אחרי פרוייקט שכזה, טיפול מלא ואישי לכל בורג וצינור, כל תושבת וגומיה וכל סמ"ר של פח או ריפוד, אתה יוצא עם 2 תובנות: האחת, שאתה לא הולך להיפרד מהבובה הזאת בחיים, והשניה-אין מצב שאני יצליח להביא את עצמי לעשות את אותו הדבר עוד פעם... ואתה עשית את שניהם!
מניסיון, קשה, קשה מאוד להיות פרפקציוניסט, שלא מוכן לוותר על שום פרט ולא יכול לראות אף אחד אחר נוגע ברכב שלו משום סיבה שהיא, מקצוען ככל שיהיה. עם זאת, התוצאה בסופו של פרוייקט כזה היא בעלת תועלת כפולה, גם מקור גאווה עם הידיעה שהכל נעשה ללא פשרות או חיפופים, וגם ההיכרות הכי קרובה שיכולה להיות עם הרכב, מה שמבטיח ששום דבר כבר לא גדול עליך ושום תקלה לא יכולה לתפוס אותך עם המכנסיים למטה.
שוב, שאפו על התוצאה, ולא פחות חשוב-על הדרך. ולכל לוטשי העיניים (שי, ירין), אני חושב ששרשור כזה הוא סופר מוטיבייטור, דחיפה עצבנית לכיוון הביצוע. אין סיבה להירתע או לפחד ממהלך כזה, כמה שהוא נראה גדול ומפחיד מבחוץ. כבר אמרו לפניי, שגם מסע של אלף מיילים, מתחיל בצעד אחד... קחו את הצעד הראשון, היתר כבר יגיעו אחד אחד!
קובי
קובי , איזה תגובה נהדרת ! תודה רבה ,,,,
אני ממש מזדהה עם כל מילה ומילה כיוון , שאין נכון מזה .
אין ספק שמזהים את הניסיון שלך האישי יצוק לתוכן התגובה . מי שלא עבר דבר זהה עד דומה לחלוטין ,
לא יכול לכתוב דברים ולהגיע לתובנות כאלו . כתבתי עוד בדף השרשור הראשון עם פתיחתו , שזוהי הדרך הנכונה
והרצינית לבצע את הדברים . דרך , שהוכיחה את עצמה עם הבנייה של הסופה בעבר - באמינות רבת שנים וכמעט
באפס תקלות (ושלא לדבר על הסנטימנטים העזים שהיו לי אליה) ועל חיבור מצויין בין נהג למכונה .
וכמו שהתבטאתי אז כאימרת ג'יפולוג הידועה : " ג'יפ בונים - לא קונים " .
ד"א , שמתי לב שלא ציינתי פרט מסויים(שתורם לתמונה) בתגובה הקודמת , המגמה בה למדתי היא מכונאות ימית וקירור ומיזוג אויר .
שאו ברכה ...
שחר .
בנוסף לחשק לעשות שיפוץ לבהמה הזאת שאני מתחזק עשית לי גם חשק לקעקוע,
רק שאם אני עושה קעקוע אני מיד אח"כ צריך לקנות קמפר נגרר ולחבר לסיירה
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...2011Ext_02.jpg
אנחנו נגענו לך בנקודות הכואבות? אתה צוחק עלי בטח...... אתה גירדת לי את הנשמה עם פומפיה בשיפוץ הזה.....
אני מת לראות את זה במציאות בלייזר שבנוי למשעי. ללא פשרות, ללא התחכמויות, ללא עיגולי מפינות, וללא מעקפים
בנויה כמו שצריך עד רמת הבורג.
שחר, אין מילים.
יאללה איש יקר - תן תאריך להשקה מסודרת וחגיגית.
אני מציע שפשוט תביא בקבוק ויסקי מעניין למפגש ג'יפולוג...
קובי
להשיק במיפגש זה כמו לעשות בר מצווה עם עוד ילד :) לדעתי ההשקה צרכה להעשות בניפרד מה גם שאחרי כל הזיעה והג'יפה ששחר ספג מגיע לו לחגוג במיוחד :)
מור
+1
מסכים עם הביזון
הייתי ממש עסוק ביומיים האחרונים (לא במשהו שקשור לבלייזר) ולא הספקתי אפילו להיכנס לאתר .
דרור תודה רבה ,,,
אני מבין כנראה שאתם כבר חרמנים לראות ת'אוטו ושיהיה כבר תאריך מפגש :p... תזכרו שאני מחכה לזה רק טיפה יותר מכם .
מברכים על המוגמר וזה לא רחוק , אבל עדיין יש לי עבודה לעשות .
הרי לא הייתם רוצים לראות אותו ללא ה interior מסודר ומושלם . ללא מושבים (פרט לזה של הנהג) שמחובר כעת ובטח שלא בצבע הזה .
נשארו לי חיווטים אחרונים ופינישים לפני שאני קונה את חומר הבידוד לרצפת הבודי ומתחיל עם עבודת הריפוד הפנימי ריצפה + דפנות אחוריות
ופנלי דלתות כולל ריפוד זוג המושבים הקדמיים . אתם מבינים ? אני מכנה את זה בעצם " הצבע של הפנים " .
לאחר מכן , יש על מה לדבר ....
בהזדמנות ראשונה , העדכן והעלה תמונות כמובן כדרך השרשור עד כה .
שחר .
מה החלטת לבסוף לגבי חומר הבידוד ? פלציב ? פוליאוריאה ?
בחיפושי אחר חומר בידוד לתחתית הבודי הפנימי של הרכב הגעתי לחב' פלציב שיושבים בעין הנציב .
יש להם חב' בת (פומוטיב) המייצאת חומר בידוד יעודי לרכב למפעלי רכב באירופה בינהם פיז'ו , סיטרואן ועוד.
דיברתי עם המנכ"ל (רפי) ובקשתי ממנו להמליץ לי על חומר בידוד שיעמוד בדרישותיי (שהצגתי בפניו) ושיהיה מותאם לג'יפ .
החומר שאני הולך עליו לבסוף נקרא OGA 30-40 . מדובר בחומר בידוד בטכנולוגיה חדשנית טרמו אקוסטי (דמיינו לעצמכם כוורת דבורים)
עכשיו דיימנו אותו בצפיפות של 30 ק"ג / ס"מ . הוא מבודד חום/קור וכן רעש . הוא בלתי חדיר למים ודוחה עובש .
בנוסף לשכבת היסוד והזפת הקר שריססתי משני צידי הבודי , אני מאמין שהוא ישלים את התמונה מבחינת הגנה ובידוד .
בחומר הנ"ל אשתמש רק לרצפת הבודי . למה שבניצב - מאונך , דפנות (מאחורי מושב הנהג/נוסע עד לדלת אחורית ) ודלתות - אחורית +זוג קדמיות
כבר קניתי חומר בידוד (בתמונה) אותו אצמיד לפח ועליו יבואו החיפויים / פלטות / פנלים עם הריפוד החדש .
ש'מעו לפעמים אני פשוט נגנב ... , כמה חיפוף / מריחה , עבודה זין (אם אפשר לקרוא לזה כך) יכולים אנשים לעשות ?
וואלה לא מצליח להבין את זה ... תהרגו אותי .
רצו לסגור עם פנלים את הדפנות כדי להקנות מראה אחיד וחלק של צידי הרכב בפנים . סבבה . עד כאן הרעיון מצויין . הביצוע .... :rolleyes: :confused:
המתכון : לקחו כמה קרשים (בדומה לגדר של בית מעץ) חיברו אותם עם מסילות של ארון / מגירה קצת חיתוכים שיתאימו לפנים , ריפוד
לבד זול שיסגור ו וואללה ... אחלה סגירה יש לנו . כולה מתנדנת , שבורה רועשת ומכוערת . אחחחח .... אין דברים כאלו (בעצם יש :rolleyes:) .
בקיצור הלכתי וקניתי זוג פלטות סנדווי'ץ (250 ש"ח כולל) והבאתי אותם הביתה לחיתוכים . קצת עבודת ג'קסואו ומקדחה ויש פלטה נורמלית
מוכנה לריפוד והתקנה .
שחר .
נ.ב : יש אולי למישהו מכם המלצה על בית דפוס באיזור שלי ( ר"ג , פ"ת , ת"א ) ?
אני רוצה להדפיס מדבקות גדולות יחסית . האחת של הכיתוב JEEPOLOG.COM (יבוא על מיכל המים בחזית )
והשניה של CHEVROLET עם שני הסמלים משני הצדדים , יבוא על חלון קדמי חלק עליון (לא סגור אם חלק נקי או משהו כזה)
http://www.israup.net/images/7c1f6cb...e2841c63fc.gif
בנוסף עוד כמה קטנות של דברים שונים .
תודה , שחר .
לגבי ג'יפולוג , שווה לדבר עם סביון, אולי הוא יוכל לעזור ואולי כבר יש לו דיל עם איה בית דפוס.
לגבי השאר - כל בית דפוס של "חתונות ואירועים" יכול לעשות לך את העבודה.
אני מכיר אחד טוב באיזור התחנה המרכזית החדשה בתל אביב. רחוב הגדוד העברי פינת לוינסקי. חבר'ה צעירים, ראש טוב, המחיר כבר תלוי ביכולות מקח שלך והכמויות שתרצה.
האיזור הוא חוויה בפני עצמה, לדעתי.