אתה לא צריך לשלם אחסנה כשהמחדל שגרם לכך הוא שלהם.
כן צריך לשלם אגרות מחשב, ניטול, ועוד איזה כמה עשרות שקלים על שרותי עמילות המכס
Printable View
אתה לא צריך לשלם אחסנה כשהמחדל שגרם לכך הוא שלהם.
כן צריך לשלם אגרות מחשב, ניטול, ועוד איזה כמה עשרות שקלים על שרותי עמילות המכס
מישהו יכול לסייע בהבנת חוקיות הייבוא למצבר ליתיום בייבוא אישי?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא נראה שיש הקלות לייבוא אישי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...49778db48b.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
דוגמא לפסילה מרגיזה:
גלגל הגה אוניברסלי מעפן מאליאקספרס שעולה כמאה שקלים עובר מתחת לרדאר ומגיע בלי בעיה.
גלגל הגה תקני של OMP מאמזון - אסור כי "ללא תקן".
לפי הנוהל דרוש תקן ISO-9001 וכמובן שיש כזה לOMP אבל לך תסביר את זה ללמפה... 🥴
קובץ מצורף 136543קובץ מצורף 136544קובץ מצורף 136545
גלגל הגה תמיד היה פריט בעייתי. צריך להיות עם כרית אויר. או מקורי של היצרן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא תמיד.
לפני כאחת עשה שנה , הבאתי גלגל הגה למוסטנג , מעץ.
כל מה שנדרש אז זה מכתב יפה למחלקת יבוא במשרד התחבורה שמסביר שמדובר ברכב אספנות , הוא לא מכיל כרית אוויר והגלגל אושר.
אני בספק אם זה יעבוד גם היום
תבדוק באתר היצרן. אם יש להם תקן לא פעם הוא ניתן להורדה מהאתר. אם אין שם פנה לשרות לקוחות וישלחו לך.
היית יכול להכין את המסמך מראש ולחסוך זמן
אגב, חשוב לציין שגם אם הזמנת מוצר שעולה 20$ , אבל רשמת אותו על שם של חברה ולא שם פרטי, זה ייעצר במכס ותצטרך עמיל מכס כדי לשחרר את זה (עלות של 200 שח ומעלה)
לכן תמיד תרשמו על שם פרטי :rolleyes:
אם זה רשום על שם חברה הסרט שונה לחלוטין.
כל ההקלות והנוהלים שיש ליבוא אישי לא משתתפים במשחק הזה ויש עוד הרבה ניירת שצריך.
גם אם חלפים משומשים הסיפור שונה.
שם הכול אסור למעט רשימה מצומצמת שמופיעה בנספח האחרון של הדרישות חובה.
מניסיון של חברים שקנו חלקים לרכבם הפרטי ורק בכתובת משלוח נתנו את מקום עבודתם.. חברות השילוח אוטומטית התייחסו אליהם כיבוא מסחרי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לאחר שבועיים מהגעת החבילה לארץ התקשרו אליי מהדואר להודיע לי שזה נפסל.
שאלתי אם יש דרך לערער - אמרו שלא. 🤷
ביקשתי שישלחו לי גם למייל כדי שיהיה לי מה להראות לאמזון אם יבקשו.
קובץ מצורף 136547קובץ מצורף 136548
פניתי לשירות לקוחות של אמזון, הם מיד עשו ריפאנד מלא בלי שאלות.
סיפרתי להם את כל הסיפור אבל ההודים הנחמדים שעונים שם כל הזמן מתנצלים על האי נעימות ולא באמת יכולים להתעסק עם המכס ו/או משרד התחבורע.
בהמשך שלחתי פניה ל OMP דרך האתר שלהם (במחשבה שאולי אנסה בעתיד להזמין שוב). זה היה בתחילת החודש, עדיין לא הגיבו.
בדקתי מול יבואן מקומי וההפרש במחיר הוא סביב 200ש"ח אז בדיעבד כנראה שלא שווה את כל הבלאגן.
ניסיתי דרך אמזון בידיעה שבמקרה של תקלה כלשהי הם "קלים על ההדק" עם הריפאנד - ואכן כך היה.
שורה תחתונה זה די אבסורד שאפשר להזמין הגה צ'וקומוקו מהסינים אבל הגה תקני מאמזון נפסל.
תראה איזה קטע…
כבר כמה ימים מתנהל פה שרשור בנושא חסמי יבוא בו אני טוען שבסה״כ יש תחרות כיום.
אני שמח מאוד לשמוע שהיבואנים החכמים בארץ מתאימים עצמם במחירים לתחרות.
מי שלא יתאים עצמו צפוי להיכחד.
תודה על המידע.
לגבי ההגה הסיני, היה לך מזל ותו לא.
לפעמים גם מאמזון זה קורה. פספוס בסיווג או שבכלל לא סווג.
גם שים לב לא לערער יותר מידי באמזון... הם סופרים את זה... ככל שתערער יותר, הטונים של ההודים הנחמדים יוחלפו בטונים של מרוקאים עצבניים :mad:;)
בשמחה :)
מהניסיון המצומצם שלי בתקופה האחרונה (קפיצים, בולמים ועוד...),
אכן ניכר שחלק מהיבואנים עושים מאמץ כדי לצמצם את הפער.
גם השירות השתפר - להזמין לפי מק"טים כבר "לא מילה גסה".
ברור לי לגמרי. כאמור, אבסורד - לתפארת מדינת ישראל.
- - - Updated - - -
חחח רשמתי ;)
רק שזה לא הגה תקני מה שהזמנת.כך שאין שום אבסורד פה.
אמזון גם מוכרים טראש בלי אבא ואמא,זה לא איזה חנות בוטיק.
הסינים המון פעמיים מזייפים או לא ממלאים את הניירת יבוא כמי שצריך,כך שהזבל שלהם לפעמים כן עובר מתחת לרדאר וחבל.
ואמזון ההפך ממלאים מדוייק אבל הם פחות מוכרים חלפים נורמליים לאחרונה.בחיפוש של חלק מקורי הם דוחפים 50 תוצאות של זבל.
לא שייך לרכב, אבל שייך להתנהלות מול DHL וספק. הזמנתי חלקים במחיר כולל 52.56 יורו ועלות המשלוח 17.30 יורו. DHL דרשו ממני תשלום מע"מ ועמילות 123.15 ש"ח. ניסיתי להסביר שעלות המוצר רק 52.56, אבל הם טענו שלפי הצהרת הספק עלות המוצר היא 69.86 פלוס 17.30 משלוח. בסוף שילמתי וכתבתי מייל לספק. בתשובה הוא כתב שהם מילאו הכל נכון ובעיה היא של המכס. מצרף קבלה שהייתה בתוך קופסה סגורה ובה באמת הכל נכון ו-2 מסמכים שקיבלתי מ-DHL. מי אחראי על COMMERCIAL INVOICE וצילום שבו מופיעה DECLARED VALUE FOR CUSTOMS 87.16?
שלום,
רציתי להתייעץ איתכם בקשר לרכישת מיגון גחון מחו"ל (הסבר מפורט למה למטה למי שמתעניין https://static.xx.fbcdn.net/images/e...5/16/1f642.png. אני יודע שיבוא אישי של הרבה חלקים ברכב מסתבכים במכס עם תקן ובדיקות מעבדה (ולא כדאי להיסתבך). אבל לפי המדריכים של משרד התחבורה (לינק למטה) - לא מופיע שמגין גיחון (skid plates) דורש לעבור תקן או בדיקת מעבדה, אבל אני עדיין לא בטוח, האם מישהו מכיר את הנושא והאם יהיו בעיות מכס ואיך פותרים את זה? תודה רבה!
https://www.gov.il/.../import.../he/import_demands_7-21.pdf
יוסי