תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
אני לא מקצוען. פעם ב 3 שנים הולך לחדש רשיון. כל השנים אצל מאיר רוט בראשון לציון. לפני שנה הלכתי לאשדוד בהתאם להמלצות שקראתי כאן באתר.
שוב, לא מקצוען, הרמה של האימון היתה מאוד נמוכה. מדריך חפיפניק תנאים סביבתיים ירודים. בחוץ, רעש חם.
אחזור למאיר רוט בפעמים הבאות. רציניים וסביבת ירי שקטה במרתף מאוורר וממוזג.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לביא, לא יודע מה עשית באשדוד, אבל אי אפשר לומר חפיף על idpa. אולי עשית עם מדריך של המטווח?
לגבי הקישור למגן - יש קבוצת וואצאפ שקטה יחסית. ויש קבוצת פייסוש. אסף, דבר איתי ואחבר אותך בהתאם.
הם לרוב מתאמנים בהרצליה אבל מידי פעם גם עולים צפונה. אם רוצים למקום אחר, זה בדרך כלל מסתדר כשיש קבוצה שמתגבשת.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אימון חידוש רשיון באשדוד לא קשור ל IDPA, לי היה מתאים שהיה חפיף כי זה היה בשבילי רק עניין של לסמן ווי ולא בא לי על זיוני מוח של מדריך ירי בנוגע לכללי פתיחה באש וכו' .
שווה לנצל את הזדמנויות החידוש והרענון לאימוני IDPA שהם בהחלט רציניים יותר מאימוני חידוש בכל מטווח שהוא ולא יקרים בהרבה אם בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
ימים קשים....
שאלה לפורום, אני יודע שהיה שלב שבו רס"ר מילואים יכל לקבל רשיון,
אני שואל לגבי מי שאינו במילואים יותר, האם אני יכול לקבל רשיון? (בן 44, שוחררתי ממילואים לפני 4 שנים, שוחררתי בדרגת רסר פלוס משהו)
אציין שבעבר לפני 10 שנים כערך כבר קבלתי אישור ולא מימשתי אותו.
תודה.
אני הוצאתי ככה לפני שנה וחצי ולמיטב ידיעתי לא שינו את התקנות והתבחינים מאז, אנחנו בערך בני אותו הגיל וגם אני כבר כמה שנים לא משרת במילואים.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
רענן,
אני מברך על כל חבר ושכן נושא נשק. זה תורם לחיסון העדר שלי ועדיין משאיר אותי מחוץ למעגל של אלו שהמשטרה תאשים אותם ברצח.
חייב להודות שבימים כאלו זה ממש מדגדג. בנתיים אני מתאפק
בעוז מצטרף אליך לתחושת הדגדוג ולכן שואל:
האם ישנה דרך להוציא רישיון לנשק, למי שאינו היה קצין/ לוחם/ מתנדב במשהו בטחוני? לפי מהבחן התאמה במשרד הרישוי אין התאמה.
האם יש כאן אדם שמכיר מישהו שעשה דבר כזה בעבר?
אור
מלבד התבחינים הרשמיים יש אפשרות לקבל אקדח שהוא בבעלות היישוב שלך, תלוי כמובן ביישוב שלך.
תבדוק עם קצין הביטחון שלך, אם קיים כזה.
מגורים או עבודה ביישוב זכאי
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shalem
בעוז מצטרף אליך לתחושת הדגדוג ולכן שואל:
האם ישנה דרך להוציא רישיון לנשק, למי שאינו היה קצין/ לוחם/ מתנדב במשהו בטחוני? לפי מהבחן התאמה במשרד הרישוי אין התאמה.
האם יש כאן אדם שמכיר מישהו שעשה דבר כזה בעבר?
אור
ניסית להיכנס למחשבון באתר הבטפ?
מפורטים שם התבחינים המזכים
עריכה:
ראיתי שניסית. לא מכיר דרך אחרת מלבד זו.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
מישהו אמר לי שהוצאת הרשיון היא לאחר קניית אקדח מאחר והרשיון הוא על מספר סידורי של אקדח. האם זה נכון? מה קורה אם נקנה אקדח והרישיון לא מאושר?
מה הנוהל לקניית אקדח יד 2?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
האם קרה בעבר שהתבחינים לרשיון נשק צומצמו, כך שאנשים שהיזיקו נשק ברשיון נאלצו להפרד ממנו?
כל כמה זמן מחדשים את הרשיון והאם החידוש הוא רק רפואי+ אימון או שגם התבחינים נבדקים מחדש?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מכיר שהיה תבחין ל"חקלאים" והוא בוטל, אבל זה הומר לאיזה קומבינה אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מישהו אמר לי שהוצאת הרשיון היא לאחר קניית אקדח מאחר והרשיון הוא על מספר סידורי של אקדח. האם זה נכון? מה קורה אם נקנה אקדח והרישיון לא מאושר?
אף אחד לא ימכור לך אקדח בלי אישור עקרוני של הבט"פ. אתה מעביר שטר מכר שכולל את המספר הסידורי לבט"פ ורק אז מקבל את הרשיון ואיתו הולך להוציא את האקדח מהחנות.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
האם קרה בעבר שהתבחינים לרשיון נשק צומצמו, כך שאנשים שהיזיקו נשק ברשיון נאלצו להפרד ממנו?
כל כמה זמן מחדשים את הרשיון והאם החידוש הוא רק רפואי+ אימון או שגם התבחינים נבדקים מחדש?
כן, קרה. הוסרו בעלי מקצוע מהרשימה וכן הוסרו בעבר מספר יישובים.
כאשר אתה מחדש רישיון אתה מצהיר כי התבחין בגינו אושר הרישיון עדיין בתוקף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
יש לבצע את כל ההליך הראשוני מול הבט"פ - טפסים, אישורים רלוונטיים, בדיקת רופא וריאיון.
לאחר מכן מקבלים "אישור מותנה" בתוקף ל3 חודשים ואיתו נגשים לקנות נשק.
ברכישת נשק יד 2 ההליך אותו הליך. רק להבדיל מקניה בחנות, אתה צריך להגיע עם המוכר לבט"פ להעברת בעלות. בעבר היו חנויות שאיפשרו לעשות זאת דרכן במחיר נמוך. בכל מקרה תצטרך להגיע לחנות כדי לקבל אישור תקינות
Sent from my BE2029 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
כל כמה זמן מחדשים את הרשיון והאם החידוש הוא רק רפואי+אימון או שגם התבחינים נבדקים מחדש?
הרישיון מתחדש כל שלוש שנים. בפעם הראשונה יש אימון ארוך. בשנה השנייה יש אימון רענון במטווח ובו אתה גם מצהיר שלא חל שינוי במצבך הבריאותי. בתום השנה השלישית יש להחתים רופא על הצהרת הבריאות ולעבור אימון במטווח. אם התבחין הוא למשל בגין ישוב זכאי או עבודה/עיסוק, אז מוודאים שהתבחין לפיו ניתן הרישיון עדיין תקף.
היום עושים אחרי שנה וחצי רענון. אחרי 3 שנים חידוש רשיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirmoshe
היום עושים אחרי שנה וחצי רענון. אחרי 3 שנים חידוש רשיון.
אוסיף לזה - אם משתתפים באימונים של אחת הקבוצות (מגן, idpa, חמוש מאומן ואולי גם אחרים) , הם יכולים לאשר את האימון כרענון ולחתום על ביצוע רענון. כך שהרווח כפול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אוסיף לזה - אם משתתפים באימונים של אחת הקבוצות (מגן, idpa, חמוש מאומן ואולי גם אחרים) , הם יכולים לאשר את האימון כרענון ולחתום על ביצוע רענון. כך שהרווח כפול.
חמוש מאומן לא מאשרים למיטב ידיעתי.
הכל תלוי מדריך, מבררים לפני ולא באים "על עיוור"
מי /מה /איפה הפורום המקביל באופי לג'יפולוג בנושא אקדחים?