תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
כולנו יודעים שהשוק של השיפורים התפתח בארץ לפני שנים רבות. בעקבות הפעילות בארה"ב אוסטרליה ואחרים.יש לי שני שאלות . 1 האם הנושא הזה חוקי במדינות האחרות . 2. מה קרה עכשו שהופכים את הגיפאים בארץ למפירי חוק וגורמים להם להפסד כספי רציני.אני רכשתי רק החודש רוביקון 2010 שיש לו שיפורים . ואני פשוט קפוא לנוכח המצב . התיחסות תתקבל בבככה. דוד
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
מה יעשו קפיצאים דור שלישי בארץ?
מה יעשו סדנאות גדולות שמעבר לייצוא לחול ומוסדות בטחון מסתמכים גם על פרנסה על מוסדות ולקוחות גדולים שאין להם היתרים מיוחדים...?
נדע בקרוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
razcp
מה קרה עכשו שהופכים את הגיפאים בארץ למפירי חוק וגורמים להם להפסד כספי ד
אתה רציני?
מה זו הלשון הסבילה הזו?
הופכים אותך. גורמים לך.
מאז ומתמיד היו דיונים ג'יפאיים על אי חוקיותם של השיפורים. תמיד ידענו שאנחנו עוברים על החוק.
באמת לא ידעת? או שאתה מיתמם, או שבאמת נחתת מהחלל החיצון ואתה לא יודע כלום, וגם אז, אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש.
ומה קרה דווקא עכשיו? ההשתנה מהמקפצה הפכה לנפוצה וחריגה מתמיד, ובאה יחד עם תביעה מיותרת, וכשדוחפים לפקידים אצבע בעין, לא מותירים להם ברירה אלא להגיב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
razcp
תקנה 380 עוסקת בשינוי מבנה. מצוין שם במסגרת האיסורים :שינוי מבנה והתקנת מכשירים מיוחדים . לא מפורט . הגדרה כללית מאוד שאפשר ליחס אותה כמעט לכל דבר. האם הגבהה ,קפיצים ,בולמים ,בקטגוריה הזו . להתיחסותכם.
תקנה 380 מדברת גם על סרנים
תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
דורון.
אין ויכוח בנינו והדוגמא שנתת לא רלוונטית - קיט/רכיב/חלף/איך שתקרא לו, שעבר אישור/תקינה/ועדה/איך שתקרא לזה טמותקן על הרכב שעבורו יועד/אושר... שיהיה גם עם הגבהה של "15.. עבר תקינה!! אושר!! אין בעייה!!
לא מדברים על זה בכלל.
אם אתה רוצה להתחיל ויכוח עם הרשות "אבל לדיסקברי אישרתם קפיצים שלמעשה מגביהים ב-"2 - אז למה אני לא יכול הגבהה של "2 לצ'ירוקי שלי?".
נכון - יש בזה משהו (רק משהו) שבהחלט מצדיק בדיקה.
התכבד השואל/מקשה הקושייה/חברה מעוניית וימסור קפיץ/קיט לבדיקה ואישור ונדון בבקשה לגופה. ונא לספק את המסמכים התומכים בבקשה וגם... סכום כלשהו לכיסויי הוצאות ה"דיון"..
זה כל אחד יכול.
ורק לצורך השמירה על הפרופורציות (בערך כמו שחנן עשה בשירשור אחר או פה, אני כבר מתקשה לעקוב.. יותר מידי שירשורים באותו נושא..).
יש הליך כזה והוא מסודר ונגיש לכל... לכל מי שהממון מצוי בכיסו וזמנו נתון בידו ו... זה מספיק חשוב לו.
הנה, יש לנו דוגמא חייה, כך אני מבין - אמיר גולן.
כל אחד יכול להגיש בקשה ולפעול לאישור שינויים ברכב... תראה איך זה עובד יופי עם כננות.
אתה מרכיב לבד בבית ו"קונה" אישור ממקום "מוסמך" ורץ לשנות ברשיון - הליך (כמעט) לגמרי תקין.
מה רע בזה?
אחת האפשרויות, שאני צופה/חוזה, אם יהיה איזשהו דיון ענייני במשרד התחבורה (והם לא ממש חייבים לעשות את זה, לנהל דיון בכלל..), זו יכולה להיות אחת הדרכים - להסמיך מספר חברות/מוסכים/מכונים לבדיקה ואישור של כל מיני שינויים "מינוריים" בכלי רכב, כשהפוסק הסופי הוא משהו בסיגנון "עמדה מספר 1"..
נכון, פתח לעוד מאכרים וסחיטה מצד ה"מוסמכים" וכו' אבל..
אבל עדיין סוג של רגולציה ושליטה ולא "איש יעשה ככל העולה על רוחו".
ומי שרוצה שינויים קצת יותר רציניים, ההליך המהיר והחצי אוטומטי הזה (כמו הכננות) לא בשבילו - יתכבד וילך במסלול הארוך בדיוק כמו אמיר גולן.
לכן אניהצעתי "ללכת ולדבר".
ולעשות את זה לפני שהפקידונים כבר קבעו. לא לחכות שהאבק ישקע, משום שכמו כל דבר, ברגע שכבר יש החלטה, קשה יותר לשנותה... אם משנים, סימן שמישהו טעה (זו הדעה הרווחת) ומישהו ניצח/הפסיד (זו הדעה הפופולרית - "הראינו להם!!") ואף אחד לא רוצה לטעות ולא להפסיד.. ובטח לא הפקיד, שבכלל לא חייב לך כלום.
ללכת ולדבר בשקט ובלי "מלחמות" וחסימות ושביתות שבת וכל מיני דברים ורק גורמים לצד השני להראות שהוא חזק יותר ו.. שתמיד אפשר לעשות אחר כך.
לדבר לפני שפורסמו הדברים, שהרי אם כבר פורסמו.. גם יבצעו. ככה זה עובד.
לשבת ולנסות לגבש איזו הצעה הגיונית (כמו אותם כללים של אוסטרליה או אירופה, שאין לי מושג מה הם בכלל אומרים ואם הם ממש מעוגנים בחוק... אבל זה טוב כדוגמא) ולהציע מנגנון פיקוח, שיהיה מקובל על הרשות ויראה שאין הפקרות וכל דבר מעבר למה שיקבע, ילך למסלול תקינה/אישור פרטני יותר..
זה מה שאני הייתי מציע לעשות, אם לא הייתי איזה אהבל מתנשא שעושה חיים בחו"ל..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דורון.
אין ויכוח בנינו והדוגמא שנתת לא רלוונטית - קיט/רכיב/חלף/איך שתקרא לו, שעבר אישור/תקינה/ועדה/איך שתקרא לזה טמותקן על הרכב שעבורו יועד/אושר... שיהיה גם עם הגבהה של "15.. עבר תקינה!! אושר!! אין בעייה!!
לא מדברים על זה בכלל.
אם אתה רוצה להתחיל ויכוח עם הרשות "אבל לדיסקברי אישרתם קפיצים שלמעשה מגביהים ב-"2 - אז למה אני לא יכול הגבהה של "2 לצ'ירוקי שלי?".
נכון - יש בזה משהו (רק משהו) שבהחלט מצדיק בדיקה...
אבל זה בדיוק העניין.
אני יכול (לפחות נכון לאתמול..) לרכוש קפיצים שתוכננו לרכב שלי, שגם מגביהים אותו ב-קצת.
קפיצים תחליפיים, שנבנו לרכב ספציפי ולא יתאימו לרכב אחר.
זה נכון לכל רכב שבקטלוג של אולדמן/אייבך/איירונמן יש עבורו מוצר ספציפי.
קפיצים שייובאו לארץ באישור משרד התחבורה.
במה זה שונה?
נו, מה יהיה?
אתה לא מקשיב.
תקנה מה שאתה רוצה ואפילו תרכיב (נדמה לי שגם את זה אסור... לטפל לבד ברכב...).
אבל את האישור האמיתי/סופי תקבל בטסט השנתי או בבדיקת פתע בכביש..
אין ויכוח.
יש שאלות, ויש פרשנות.
החידודים האלו הם מה שבסוף מייצר בסיס למה שכבר יש, ומה שיהיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לדבר לפני שפורסמו הדברים, שהרי אם כבר פורסמו.. גם יבצעו. ככה זה עובד.
ממש לא נכון !
ראה שינוי שרצו לבצע בביטול הטבות מס לישובים בצפון ,
עשו בלגאן וראה איזה פלא, הממשלה (לא איזה פקידון) הודיעה שהכול מוקפא ונשארים עם המצב הקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
זה מה שאני הייתי מציע לעשות, אם לא הייתי איזה אהבל מתנשא שעושה חיים בחו"ל..
את זה אתה אמרת ...
רענן
רענן האנלוגיה שלך ממש לא בכיוון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רענן האנלוגיה שלך ממש לא בכיוון
האנלוגיה שלי נכונה לישראל והמזרח התיכון.
הממשל מקשיב ונענה רק לקבוצות לחץ כול עוד זה לא פוגע בשמנת (גלידות יותר נכון) האישית.
אני חושב שבנחמדות וחיזור, לא נגיע רחוק.
רענן
נ.ב - כל ההתפלספות וההתפלפלות בחוקים והתקנות בין החברים פה, לא מזיזה או משנה כלל לפיקודנים.
אולי אפילו תכין אותם מראש טוב יותר מול טיעונים שיועלו ע"י נציגות / עו"ד וכו...
אתה לא מדבר פה עם פוליטיקאים ואין לך כנראה לובי כמו שהיו לישובים.
במקרה ההוא ישובי יהודה ושומרון עם קשרים חזקים נשארו עם כלום...
פה אתה מול פקידים והאגו משחק תפקיד.
ברנרד לטעמי מדייק ומה גם שהוא מכיר את המערכת הציבורית מבפנים
ציטוט:
כל ההתפלספות וההתפלפלות בחוקים והתקנות בין החברים פה, לא מזיזה או משנה כלל לפיקודנים.
אני נאלץ להסכים.
זה נחמד לדון בינינו לבין עצמנו.
אבל מועיל זה לא, ומהרבה סיבות לדעתי.
אסף.
קראתי מה שנכתב, לפני שנמחק... וחבל שנמחק, משום שזה שווה התייחסות.
אני רוצה להזכיר תקופה ממש מזמן, כשהיו חברות כבלים.. כולל חברות כבלים פירטיות וגם כאלה שגנבו שידורים מחברות כבלים ו"מכרו" בחזרה... גם אז היו כל מיני פירסומים ב"ריש גלי" על כל מיני מבצעים...
נכון.
יש פעמים, כשאין אכיפה או כשהמצב לא ברור דיו או כל מיני מצבים "אפורים", שאנשים "נזהרים פחות" ומעיזים יותר.
זה לא משנה את העובדה שכשיחליטו לטפל בכולם, לא תוכל להיות טענה "חשבתי שזה בסדר", למרות שברור לכולם שזה תחום "אפור" לכל הפחות.
ולהזכיר עוד דבר "אפור" זה לא לבן...
ב"אפור" אפשר לנסות לשכנע שלא התכוונת "רע"... מה שב"לבן" בכלל לא היית נדרש לכך.
ובכל מקרה, אם יחליטו "לטפל" בכולם, גם אם לא "יאשימו" אותך בעבירה, די בטוח שתידרש להסיר את "השיפור"... ואם לא... כן תואשם בעבירה, כולל המקורית..
רק לתת לכם דוגמא, שלמרות שהדבר (היה) רווח ופורסם "בריש גלי" (היו אפילו עיתונים יעודיים), כשהחליטו "להתלבש על הנושא", הוא ספג מכה קשה מאוד ולמעשה השתנה לגמרי (אך לא הוכחד, בהמשך לשיחה שלנו בווגאס, בועז).
מכוני הזנות/עיסויי - העסיק המון אנשים וגילגל הרבה כסף (אתם יודעים כמה הרוויחו יבואני הקונדומים?) ובעלי דירות התפרנסו ונכנס הרבה כסף לעיריות..
אבל כשהחליטו - עשו.
הוגשו כתבי אישום נגד עיתונים (גם הגדולים, ויכול להיות שדרור יוכל לנדב מידע) ונסגרו מגזינים, והגישו כתבי אישום נגד בעלי בתים (כן, כן. "השכרתי למישהו ולא יודע מה עשה בדירה", לא תמיד עזר להם) וכו'..
אז אני לא משווה חלילה בין הנושאים. יש הבדל מהותי ותהומי באינטרס הציבורי ובאופי וחומרת העבירות וההשלכות על החברה, בין שני המקרים.
אך אני כן משווה רצון של רשות אחראית "לטפל" במשהו שהיא רואה כבעייה, שהיא אחראית עליה...
וכוחות השוק והביקושים לא היוו שיקול (מכריע) בהחלטה להיכנס בהם..
כתבה על המאבק על שיפורי רכב
** מנהלים:
אני אשמח אם מבחינה טכנית יהיה אפשר ליצר תת פורום שפתוח רק לחברים מוכרים באתר.
אני לא בטוח שאפשר להתבטא בחופשיות כשהדיון פתוח לעיני כל...
ברנרד, אתה התחלת...
אי אפשר להתעלם מעצימת העין של הרשות.
אולי בגלל הפרשנות הבעיתית והן אולי מחוסר רצון להתעסק עם זה.
מצרף מסמך זה להתיחסותך הכוללת.
משאיר לך את האנלוגיה שהתחלת איתה כנראה לא במקרה...
http://weblaw.haifa.ac.il/he/Journal...אכוף%20חוק.pdf
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ממש לא נכון !
ראה שינוי שרצו לבצע בביטול הטבות מס לישובים בצפון ,
עשו בלגאן וראה איזה פלא, הממשלה (לא איזה פקידון) הודיעה שהכול מוקפא ונשארים עם המצב הקיים.
רענן
מזל שאתה לא משווה ת עצמך לקבוצת אלמנות ויתומי צהל או הנכים... גם הם שבתו מול כל מיני מקומות והצליחו..
נראה לי שאתה קצת מתבלבל בקבוצת השייכות שלך, ביחד איתנו - כולה תחביב שזוכה ליחסי ציבור גרועים והורס כל חלקת טבע טובה ופועל בניגוד לחוק, בשינוי כלי רכב...
אני כבר רואה איך כולם מתיישרים עם הבבונים (ואנחנו, נרצה או לא חלקם - כל נסיון להבדלה, בעיני חלק גדול מהציבור, הוא.. סמנטיקה).
אני גם מתחיל לראות את האירגון של מולנר מתחיל ללחוץ על הממשלה - יש לו כוח והוא יכול לארגן אנשים והוא, לפחות מאז שחזר, גם כן גר במזרח התיכון...
אני גם מתחיל להבין את ההגיון בדברים - ניתן לשר התחבורה, בעצת יועציו ועובדיו המפגרים וחסרי IQ, לקבוע דברים ואז נלך לראש הממשלה (או לממשלה) ונסביר להם למה אנחנו צודקים ונראה להם שבלעדינו, האשדודים לא יוכלו לחצות את הכביש המוצף...או הכבישים יחסמו לגמרי ממכוניות הפוכות, שאיש לא יוכל להזיז (מלבדינו כמובן) ונראה להם שבלעדינו, אף אחד לא יוכל לטייל ויהיה בשטחים שקט מאיים.
ואם לא יבינו, נחסום את הכבישים, זה הרי הצליח לאתיופים (נראה לכם שסגרו לכולם את התיקים הפליליים?)...
ואם גם זה לא יעזור - נעלה לבית המשפט העיליון ונראה למתנחלים איך באמת עושים את זה נכון, שהרי בנתיים הורסים להם בתים, למרות שהם מתפרעים בכל מקום ומאיימים..
איך לא חשבו על זה קודם.
אה... בעצם כבר ניסנו ליזום כאלה דברים.. והצלחנו להוריד את מחיר הדלק.. מאוד... בגלל שאנחנו קבוצת לחץ אדירה - נכון. רק בכוח. רק ככה מבינים המפגרים האלה שחושבים שרק בגלל שבחרנו אותם, אם יכולים לעשות לנו מה שהם רוצים... כל הזמן...
עכשיו - עם ה-4X4, הם הגזימו לגמרי. עכשיו "על באמת" נראה להם.
אותי שכנעת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
את זה אתה אמרת ...
רענן
דווקא נידמה לי שאת זה אתה אמרת.. אבל אולי אני טועה:rolleyes:
גם בפורום סגור אי אפשר להתבטא בחופשיות:rolleyes:.
אין שום עצימת עיניים של הרשות. היא פועלת כל הזמן לנסות "למגר את התופעה" ומדי פעם מעצימה את האמצעים... כמה פה כבר הזכירו החמרות שנוספו במהלך השנים וציינו שזו עוד אחת ו.. נחייה גם עם זה (=נמשיך לעבור עבירות "קטנות" ולשלם למאכרים)
וההחמרות באכיפה ולא בתקנות, לדעתי.
לדעתי אין פה איזשהי עילה מתקבלת של עצימת עין של הרשות (שזו עילה לגיטימית לחלוטין לטיעון, אך דורשת הוכחה).
ובקשר למאקמה של דר' דליה.
כבודה במקומה מונח והיא רשאית לחשוב כראות עיניה.
האמת, עבודה יפה עשתה. אני לא נכנס לויכוח עימה אבל לא הייתי מציע לאיש לשים יהבו על מאמר אקדמי כמשהו ש"יציל את המצב".
היא אומרת מה לדעתה צריך לעשות... משום שלא עושים אותו..
אם תקרא בדיקדוק, תראה שבכל מקרה שיש שיקול של "אי האכיפה בעבר", השיקול הוא לגבי העונש ולא עצם האשמה.
וברור שיש לזה משקל... לגבי העונש, יש משקל לכל מיני דברים (כמו עברו של האשם ותרומתו לחברה ומצבו האישי וכו' וכן.. גם לגבי התנהלות הרשויות) וכך צריך להיות...
אבל כמו שאמרתי, פה אין, לדעתי עצימת עין או אי אכיפה...
ודרך אגב..
דעות "שונות" וחריגות וצורות שונות "לראות את הדברים", יש המון בעולם המשפט... המון המון.
קוראים לזה "אקדמיה"... וזה טוב מאוד שיש..אני מאוד בעד. במיוחד כשהם ניסו את התיאוריות שלהם "עלי" בבימ"ש :rolleyes:.
מה שקרה הוא שהשוק הקדים את הרגולטור והתקדם קדימה. שיפורי רכב שנעשים באופן מקצועי שלא פוגם בבטיחות הרכב לא אמורים להוות מגבלה. החוק בישראל ארכאי ולא רלבנטי.
היות והרכבת כבר יצאה מהתחנה ויניב גולן הוא היחידי שהרים את הכפפה ויזם מהלך אני מציע לכולנו להצטרף אליו. לכן אני פונה ליניב ושואל אותו האם הוא זקוק לעזרה כל שהיא כדי לקדם את הנושא לטובת כולנו?