תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
אצלנו במשפחה היתה וולוו 144, שנת 1971.
נמכרה עם 1,100,000 ק"מ אמיתיים לגמרי, "יד ראשונה מרופא".
חוץ מטיפולים, הלכה גם משאבת מיים.
מה למדנו מזה? שלוולוו יש אמינות אגדית?
נו... על זה בדיוק אני מדבר.
דורון מביא "דוגמאות"... שלא אומרות, למעשה, כלום על הכלל.
ומי בכלל אמר שהטונדרה הוא איזה אייקון? על פי אותו "אדם אמיתי" בירחון/פרסומון?
ומי אמר שטויוטה עושה כלי רכב לא טובים? מדברים על אגדה - לא?
ואנחנו (אחרים ואני) טוענים שאגדה היתה ועכשיו.. ככל היצרנים.. לא יותר ולא פחות ולא יותר!
אז הנה, דווקא כן שינו דעתם...
ואני מצטט:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מתעלם אבל לא יעזור לך..
אין קשר בין הטונדרה הזו להיילקס, ועדיין הנה, עוד דגם מעבר לסדרה 70 ולקורולה שמתאים ל״תדמית״.
אבל הבנתי שזה מקרה אבוד, אני ואחרים מדברים על ממוצע כללי של יצרן ואתה מפרק את זה לתקלות יחידניות.
זה אותם מספרים, השאלה איך אתה מסתכל עליהם, כאל תמונה כוללת או מקרה פרטי.
מאמינות אגדית ומליוני קמ' של רכב כזה או אחר, פתאום "המאמינים" עברו לדבר על ממוצעים...
ומ"טויוטה", החלו לדבר על כמה דגמים... קורולה ו-70 ואפילו הכניסו את הטונדרה... שהוא בכלל רכב אמריקאי לחלוטין (גם לפי דברי דורון) ולמעשה, אין לו כלום עם ההיילקס ותראה/ו לי שהוא שונה משמעותית מכל אחד אחר בסגמנט שלו בארה"ב...
אז רק כדי להזכיר...
הדיון החל לגבי הפראדו... ודורון לא ממש הזכיר אותו ברשימת "רבי המכר" של טויוטה.
אז למה להגיד שהדיון "עקר" ומיותר ואין בו טעם - הנה יש תוצאות ויש "סחיפה" מהכיוון ה"אגדי" לכיוון השפויי...
ובכלל.
כמו רוב הדיונים פה... לדעתי.
עצם העובדה שיש דיון ושהוא בד"כ ענייני ולא גולש ליותר מידי סיגנון "ישראלי אופייני"... זה כבר טוב.
לא נכנסים אחד לדברי האחר ומחכים לתגובה (ולפעמים אשכרה קוראים אותי - עם הסתייגות למה שאני אומר/כותב:rolleyes:) ומגיבים "לפי התור"...
מה קרה לכם! זה חזון אחרית הימים!!!
יש פה אחלה תרבות דיבור.
ורק בשל כך - זה שווה!!!
הפוגה בין הדיווחים על הבחירות פה (אני עוקב ממש 24/7. מדהים.. מרתק... אל תאמינו למה ש"מטיפים" בתקשורת בארץ - פשוט ביה"ס לדמוקרטיה פה..) אז הרצתי חיפוש קטן וזה מה שיצא... ממש בשלוף.
עכשיו, דורון - תן פרשנות לאמינות המותג/ים:
- http://www.mechlloyd.com/index.php/n...-1000000-miles
- https://www.youtube.com/watch?v=yjRgiAOHm-E
- https://www.youtube.com/watch?v=OOdf3r0nZzk
- https://www.youtube.com/watch?v=_UabC1gSj_8
- https://www.youtube.com/watch?v=_0GTVdCYhNk
סתם הרצתי גוגל של מליון מייל לפורד פיקאפ ((About 26,200,000 result (0.82 seconds)) ומשם... השמים הם הגבול - ואין קישור אחד של טויוטה.. אז?
- - - Updated - - -
ועוד משהו שמצאתי בגוגל של מליון מייל טויוטה פיקאפ...
ספולייר - אין שם אפילו טויוטה אחת - ועדיין אני לא אגיד שאלה שבכתבה, יותר אמינים מהיילקס או איזה 70 ישן..
http://www.popularmechanics.com/cars...st-lived-cars/
ברנרד,
מההתחלה דיברו על תדמית שנבנית על כלל המוצרים של היצרן, (=ממוצע..), אתה פשוט הלכת לאיבוד עם השטף של עצמך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תרתי משמע.
לא ראיתי כאן מישהו ששינה כיוון במהלך הדיון.
וגם זה כנראה לא יקרה, זה מתחלק לכמה חלקים, אלה שמחזיקים ברכב או שלא עברו טראומה ממנו, או שעברו ולא מודים בזה.
וכאלה שכן החזיקו/מכירים מקרוב את המותג.
כל אחד מתבצר בעמדתו.
הקטע הוא מבין המגיבים פה שמחזיקים במותג שימשיכו לעדכן
לגבי תקלות ותחזוקה.
נכנסה הודעה לפני, אז על מנת לשמור על ההקשר, אני מצטט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברנרד,
מההתחלה דיברו על תדמית שנבנית על כלל המוצרים של היצרן, (=ממוצע..), אתה פשוט הלכת לאיבוד עם השטף של עצמך.
אז זהו, שלא נראה לי שהלכתי לאיבוד... ושהשטף שלי לא יותר חזק משל אחרים פה..
להזכירך איך התחיל הכל -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...7%99%29/page12
ןמשם נמרוד פתח שירשור שכותרתו :
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ועוד, ב"הצעת החוק" (במשפטים, היא זו שמצביעה/מלמדת על רוח החוק והכוונה):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בבקשה תניחו לשרשור הענייני והטכני הזה, שיש בו תועלת לכל בעליה פראדו.
פתחתי בשביכלם במיוחד דיון
"טויוטה - המיתוס ושברו (?) " .
שם זה רק למי שמעוניים לכתוב, ורק למי שמעוניין לקרוא.
וכשמשתמשים במושגים "אמינות אגדית" ו"מיתוס", להבנתי, מדובר ביותר מאשר "יותר מהממוצע" - יש טענה שהמותג/מוצר אגדי והדיון הוא "האם זה נכון.. היום".
להזכירך, שבניגוד לפוסט הראשון של נמרוד, הבאת את הדוגמא האישית שלך, להארת ה"אגדיות" של המותג..
ויואב הביא את הדוגמא האישית שלו להארת האגדיות.
ושניכם ביטלתם את המקרים "הלא טובים", כמקרים נקודתיים ולא משפיעים על האגדיות של המותג.. (יואב אף לעג לעמית שמכיר אולי מאה כלי רכב וזו לא דוגמא לכלום, לעומת 34 כלי הרכב שהוא מכיר, הם-הם ההוכחה הניצחת ל..אגדה).
בקיצור, לא ממוצע ולא נעליים, כמו שאומרים - הדוגמאות שלכם, האגדיות, הם הכלל והיוצא מהכלל הוא כל כך זניח ש... בכלל לא נכלל בממוצע.
עכשיו..
אם אתה טוען עכשיו שאתה לא מתכוון שטויוטה הוא "אגדי" ונמצא הרבה מעל כולם, אלא שהוא רק (קצת?) מעל הממוצע וכי יש אחרים טובים ממנו.. בסה"כ - זו כבר כיברת דרך רצינית, שעשית... וזה יפה מאוד.
העניין הוא שאם הוא (המותג, כמו בכותרת השירשור) אגדי - הוא לא ממוצע ולא קצת מעל הממוצע ולא הרבה מעל הממוצע.. הוא "אגדי".
ואם הוא, בסה"כ, מעל הממוצע - אז הוא "בסדר".. יש טובים יותר ויש טובים פחות.
וזה מה שנדב ועמית ודרור ו.. אני (ועוד כמה) אומרים מההתחלה. - אגדי? אולי פעם (לכמה דגמים פרימיטיביים שלא עומדים בשום קנ"מ של היום). היום? כמו כולם.. לא יותר ולא פחות. "ממוצע".
ואני טוען את זה מהשורה הראשונה, בשירשור המקורי, ו.. לא הלכתי לאיבוד לשום מקום..
ברנרד,
תחטט שוב בנבכי השרשור, מההתחלה דובר על זה.
לפחות אני הקפדתי לחדד את זה.
והנסיון האישי שלי הוא לא רכב יחיד, ולא רק רכבי שטח, והנסיון של חברים אחרים באתר הוא לא משהו שאתה יכול לבטל.
ולא את הדיעה הרווחת בעולם.
אתה כמובן יכול לחשוב שהדיעות של כ״כ הרבה אנשים מסביב לעולם שאין להם שום היכרות משותפת, ולעיתים השקפות עולם מנוגדות לחלוטין, היא לא נכונה/מבוססת/שטופת מול בלהבלהבלה.
ואין לי שום צורך לשכנע אותך, או אף אחד.
אני מיציתי.
1 קבצים מצורפים
עוזר לחבר לחפש אוטו ונפלתי על זה. צחקתי...
קובץ מצורף 106546
אבל איזה אוטו מוכרים שם, בועז?
דורון..
מה אתה נעלב?
אתה לא צריך כלום ולא חייב כלום, לא לי ולא לאף אחד - מה הויכוח פה?
ומי שמבטל נסיון של חברים פה (ואחרים) זה לא אני - להיפך.
אני לוקח את הנסיון הטוב שיש לאנשים פה(וגם במקומות אחרים) ואת הנסיון הרע שיש לאנשים פה(וגם במקומות אחרים) ומזה מסיק מסקנות - טויוטה=כמו האחרים.
אני גם לא מתעלם "ממה שהולך בעולם".
אני רק לוקח את זה בפרופורציות הנכונות ומפריד את העיקר מהטפל ואת השעורה מהמוץ וקצת מבין (מנסיון שלי ושל אחרים) איך "הדברים עובדים" בעולם האמיתי.
ולכן אני יודע ש"השוק" לא תמיד צודק ושיש "טרנדים".
כך למשל, אני יודע שאייפון זו טכנולוגיה סבירה במחיר מנופח, מכל מיני סיבות - ועדיין יש (והרבה) מי שיעדיך לשלם יותר ולקבל פחות אבל "יעבוד" ויהיה תפוח על "הגריל".
אני גם יודע שמותגים/דגמים אחרים הם יותר טובים ועולים פחות ונותנים יותר ו... הם לא אייפון וגם לא יהיו אייפון ובחיים לא ימכרו כמו אייפון.
השוק אוהב אייפון אבל אייפון הוא לא הכי טוב וגם לא הכי אמין אבל במסגרת סקרי שביעות רצון, הוא יקדים את כולם - זה מגיע עם הלוגו ולא בהכרח עם ה"ברזלים", אם אתה מבין למה אני מתכוון.
אם מיצית - אז מיצית.
העיקר שהתברר פה, לדעתי, שיש מיתוס ויש עובדות.
המיתוס הוא שטויוטה הוא מותג אגדי.
העובדות הן שהוא מותג.. ממוצע+.
וממוצע (+ או ++ או מה שלא יהיה) הוא לא... אגדי... לא בהווה לפחות.
טרופר.
אתה ממציא ביטויים חדשים?
ממתי מפרידים שעורה מהמוץ?
אותי לימדו לבור את המוץ מהתבן... [emoji6]
קצת הומור... מה קרה?
גם ככה מאשימים אותי שאני עוכר דין..
ואפשר לחשוב שיש אוטו עם תפוח על הגריל...
למרות שהיו שמועות שהם עובדים גם על זה... בטח יקחו את הדאצ'יה "של דרור", ישימו תפוח וימכרו באולמות מכירה מזכוכית במחיר של AMG... וכולם, השוק, ירוצו לקנות את הפלא..
לא נעלב.
נגמר המומנטום של הדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
למרות שהיו שמועות שהם עובדים גם על זה... בטח יקחו את הדאצ'יה "של דרור",
דאצ'יה דאסטר לא שלי. עוד לא.
למרות שאני מאוהב באוטו הזה לחלוטין ואם מחר אצטרך לבחור ולשלם מכספי עבור רכב חדש /שישמש אותי ביומיום - זה האוטו.
הוא מבלה אצלי כבר סופ"ש שני... הוא לא נח לרגע, בקושי ראינו כביש והחיוך לא יורד לי מהפרצוף. רכב נפלא.
ואם לחזור לנושא השרשור - למה לקלקל סופ"ש נפלא עם אוטו טוב, בדיבורים על..... טויוטה?
😊😊
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
כדי לנהל דיון רציני בעלי הטויוטות בדגש על ה LCs מתחילת שנות ה 2000 צריכים לפרסם נתונים על הבעיות הנפוצות שחוו עם הרכב.
רק אם יפורסמו נתונים נוכל לקיים דיון רציני בושא.
סוקרים יקרים:
לצורך מחקר רציני בנושא תוחלת חייו של המין הומו סאפיינס, הנכם מתבקשים לסקור בעיקר עובדים במפעלי אסבסט, שהם גם נוצרים, שמנים ומעשנים, ומרכז חייהם בסוריה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
סוקרים יקרים:
לצורך מחקר רציני בנושא תוחלת חייו של המין הומו סאפיינס, הנכם מתבקשים לסקור בעיקר עובדים במפעלי אסבסט, שהם גם נוצרים, שמנים ומעשנים, ומרכז חייהם בסוריה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הדיון הזה התחיל על לנדקרוזר פראדו, ברנרד כבר שם קישור לשרשור שהבחור פתח מלכתחילה ושעדיין לא עידכן מה קרה איתו(ניחוש פרוע שלי שאין לי מושג על מה אני מדבר עלות התיקון שכוללת מתלה קידמי מפירוק בערך 8000 ₪), זה שנמרוד פתח פה דיון כללי בנושא טויוטה לא אומר כלום, הנושא היה ונישאר פראדו, זה שהיילקס בן 20 הוא אוטו גיבור כולנו יודעים וכנראה בגלל זה הוא שורד פה.
דרך אגב בסופ"ש עקף אותי לנדקרוזר צורה חדשה זה עם הפנסי חזית הבולטים, בכל מכת גז הוציא ענן מיסוך לבן כמו מרכבה סימן 4 שיורדת מעמדת אש, כולם צופרים לו אבל הוא בשלו.... כנראה הסתכל במראה ולא האמין שזה מגיע מהטויוטה שלו...
מצאתי בתוך דברי ברנרד סיכום מדויק:
טויוטה מייצר רכבים עם אמינות ממוצעת + או ++.
כמה ++? אני טוען שהערכה הכי טובה שאפשר לקבל היא שטויוטה מסוימת עדיפה איכותית על פני המתחרה הישירה שלה באותו יחס שבו היא יקרה יותר.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
נמרוד, מחיר הרכב הוא שקלול של פרמטרים רבים.
ממה שלמדתי עד עכשיו, העלויות לתחזק פראדו כך שאמינותו תישאר טובה יקרה משמעותית מרכבים מקבילים.
גם בטויוטה תיאלץ מדי פעם לטפל במכלולים עיקריים ואז תגלה עובדה מעניינת והיא שהמיתוג גורר מחירי חלפים קטסטרופליים ( מנוע, גיר, טרנספר, דיפרנציאל....) .
מכיוון שלקרוזר אין יתרון מובהק כרכב שטח אלא פרופיל ביצועים ממוצע לחלוטין לדעתי בשורה התחתונה מדובר בעיסקה שטובה בעיקר לטויוטה.
אנקדוטה מעניינת, במונחים של עלות/תועלת/אמינות הרכב הכי אמין שנתקלתי בו היה פיאט אונו 1.4 ידני שנת 95 :).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כמה ++? אני טוען שהערכה הכי טובה שאפשר לקבל היא שטויוטה מסוימת עדיפה איכותית על פני המתחרה הישירה שלה באותו יחס שבו היא יקרה יותר.
מה שמוביל למסקנה המקבילה, שמתוך X% מלל, יש תובנה חכמה ביחס ל X(-) % מלל של המתחרה בדיון..
ואם תתמיד מספיק, היא תגיע.
ברנרד,
אני רק יכול להקביל את ההתמדה שלך לטויוטה ישנה שלא נעצרת.
מקרטעת, נופחת, עקשנית ובסוף מגיעה, אחרי שהמתחרים נשרו בדרך.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
נמרוד, מחיר הרכב הוא שקלול של פרמטרים רבים.
ממה שלמדתי עד עכשיו, העלויות לתחזק פראדו כך שאמינותו תישאר טובה יקרה משמעותית מרכבים מקבילים.
תשכיל אותנו.
איך למדת אם רק אתה העלת הערכות, בלי ביסוס אמיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני אתקן קצת,
טויטה יצרה בעבר דגמי רכב באמינות ממוצעת +, חלקם (היילקס וסדרת 70) באמינות ממוצעת ++ וכולם באיכות ייצור והרכבה יפנית.
בעוד שטויטה סובלת בשנים האחרונות מיותר ויותר בעיות איכות ואמינות, היצרנים הקוראנים (וחלק מהיפנים) סגרו את הפער.
לסיכום, מהאמינות האגדתית של טויוטה נשארה רק האגדה...
אגב, לצערי הרב מרבית היצרנים (היפאנים והקוראנים) זנחו את השטח לטובת גיפונים ועוד יצורי כלאיים, כך שבשטח אמיתי אין תחליף לפראדו....