כן, זה יהיה מלמטה. הקשת תשאר פריקה
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Printable View
כן, זה יהיה מלמטה. הקשת תשאר פריקה
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
סיימתי עם הצד הזה של הג'יפ, מלמעלה. השלבים הבאים:
1. צד שני - עבודה זהה.
3. החלפת הגשר מתחת לחלון כולל רגליים לכלוב התהפכות.
4. החלפת שתי פינות אחוריות קומפלט + תיקון/החלפת הקורה האחורית.
5. להפוך את הבודי, להשלים חיזוקים מהצד התחתון, נקיון וצביעה.
עוד הרבה עבודה...
קובץ מצורף 110282
קובץ מצורף 110283
קובץ מצורף 110284
קובץ מצורף 110285
הצבע הוא יסוד אפוקסי "אפומרין 400S" - קניתי גלון + שני ליטר מדלל ב380 שקל. בשלב הזה צביעה במברשת. מה שרואים זה כ400 גר' צבע. הגלון אמור להספיק בקלות לכל הג'יפ.
http://www.epolac.com/web/8888/nsf/P...G=&lang=HE&SM=
נראה טוב ואיכותי
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
נראה טוב. אפוקסי אוטם את המתכת אך לא מכיל חומרים אנטי קורזיבים מיוחדים. לי המליץ יועץ הצבע לצבוע את כל המתכת החשופה בשכבה דקה של ממיר חלודה לפני האפוקסי. הוא טוען שזה יגן טוב יותר וימנע סכנה של חלל אויר קטן שיווצר בין האפוקסי למתכת בו עלולה להיווצר חלודה.
השתמשתי גם בממיר חלודה. איפה שהיה אפשר להשחיז למתכת נקייה משטחים גדולים, או איפה שיש גלוון, לא מרחתי ממיר חלודה. במקומות הקשים יותר כן. חספסתי הכל עם פלאפ 80 ו/או מברשת פלדה בפינות, ואת כל האזורים הצבועים חספוס כנ"ל. נתתי שטיפה חזקה עם הגרניק, יבוש יסודי בשמש, ניגוב אבק אחרון, וצבע.
יפה מאוד
נשאלתי בפרטי אם הפרויקט נעצר... :rolleyes: התשובה היא לא, הוא מתקדם בקצב איטי מאד - כמתוכנן, משישי לשישי, כל עוד אין גשם, יומולדת בגן, מפגש ג'יפולוג וכיו"ב אילוצים.
קובץ מצורף 112424
התלבטות... לרתך את הקשת כחלק אינטגרלי מהבודי או לא?
קובץ מצורף 112425
פירקתי את הCowl - הגשר שמתחת לחלון. פינה אחת שלו היתה מפוצצת מהתפכות בהיסטוריה של הג'יפ. מכיוון שגשר חליפי חדש עומד ומחכה, קילפתי אותו קומפלט.
קובץ מצורף 112426
פירקתי את החלון ואת כל האביזרים מהמסגרת. נראית במצב מצויין, ללא חלודה כמעט בכלל. ריתכתי עשרות חורים של ברגי פח שחוברו אליה במשך השנים, חיזקתי את התפרים בין שני חצאי המסגרת במקומות שהתחיל להפרד, וזהו בערך. ממיר חלודה על התיקונים והיא מחכה לצבע שיבוא יום אחד.
קובץ מצורף 112427
תתחיל שעה קודם .
עידו
אני מתעורר ביום שישי יקיצה טבעית. מה שמספיקים מספיקים. בשעה טובה ובאלימות רבה פירקתי את חיזוקי קורת A, הורדתי את החלודה שמתחתם, תוך שימור מלא של הכיתוב Jeep המובלט בשני הצדדים, שאף אחד לא יטעה לחשוב שמדובר כאן על CJ ישראלי מקוצר. התחלתי בהתאמה של הגשר החדש מתחת לחלון. לפני שאני מחבר אותו למקום צריך לבחור פרופיל וצורה לרגלי כלוב ההתהפכות הקדמיות שיהיו מתחתיו, במקום החיזוקים המקוריים של קורת A. אחרי שיהיו שם רגליים לא תהיה גישה לאומים של צירי החלון. לא בטוח שנכון לרתך אותם, כי צירי החלון באים עם ברגים שקועים, ככה שחשוב שלאומים יהיה קצת חופש. עוד עניין הוא קורת הרוחב הקדמית של הכלוב - מפתה להכניס אותה גם בין הרגליים כחלק מהגשר, נסתרת מהעין. אני צריך קודם להרכיב את הדוושות וההגה ולראות שאין התנגשות.
קובץ מצורף 112525קובץ מצורף 112526קובץ מצורף 112527קובץ מצורף 112528קובץ מצורף 112529קובץ מצורף 112530קובץ מצורף 112531
למה ברגים שקועים דורשים חופש באומים הנגדיים? אתה מדבר על הזוית במישור הניצב לבורג?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
התלבטות... לרתך את הקשת כחלק אינטגרלי מהבודי או לא?
רק אם אתה מרתך גם את התושבות 6 לשלדה..
בקיצור. לדעתי לא! מה זה נותן? שים כמה שכבות של צבע עם הרבה אבץ וסגור עם ברגים. לך תדע מתי תרצה לפרק ולמה..
זה שזה מרותך לא אומר שלא תתפתח חלודה שם. זה רק אומר שגם אם תרצה לטפל בזה לא תוכל.
דבר איתי יש לי איזה רעיון .
עידו
סתם שאלה. מאיפה השגת cowl חדש? נשמע כמו חלק יקר ליבוא.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מאחד החברים הנפלאים באתר ג'יפולוג.
אכן חברים נפלאים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נו..... האומה מחכה
מה מתקדם ??
צריך עזרה ??
יוס
השלמתי היום פרויקט חשוב - "רוטיסרי" = שיפוד מסתובב שמאפשר לעבוד על הבודי של הג'יפ מכל הכיוונים:https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6da51e5d89.jpg
עבודה יפה.. ביחוד הצביעה האומנותית. עכשיו השיפשוף יהיה נח יותר.😅
Sent from my SM-G920F using Tapatalk