-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
אני מבין שאתה מסרב להפנים. אני מבין גם למה.
תבין, קשה מאד למצוא אנשים בעלי "רוע טהור", הרוע כמעט תמיד הינו דורסנות-האחר מכח אינטרס.
והגדולה של נפש האדם, שהוא יוצר לעצמו - במודע ושלא במודע - אינסוף הצדקות למעשיו הנפשעים.
תמצא לי רוצח אחד, אנס אחד, שיודו ש"הם לא היו בסדר והאחריות היא שלהם". תמיד יהיה שם צידוק מעל או מתחת לבלטות (ההורים\הגננת\השכן...).
אחזור בשתי מילים על דוגמה שנתתי מקודם - דמיין לעצמך שופט, ש:
- מרוב תיקים כבר לא רואה בני אדם אלא "עילות משפטיות"
- שנותיו הרבות כתובע טבעו בתודעתו גישת משפט מסויימת, נטילת צד מסויים "במאבק בפשיעה" (דבר שהוא לכשעצמו ערכי וראוי, נשים כמובן בצד את הקומבינות)
- חבריו-מאתמול הם התובעים באולמו-דהיום
- עמוס בתיקים ההולכים ונערמים
- סתם שחוק מהעבודה ודי נמאס לו לשבור את הראש על פסקי דין מנומקים בתיקים אלמוניים, שלעולם לא יילמדו באקדמיה
- מפנים שהקידום שלו תלוי בהספק-סגירת-התיקים שלו ולא באיכות השפיטה
- לא בא לו לזכות נאשם, רק כדי שעוד X שנים הוא - אולי, רק אולי - יפשע, ואז הכותרות יזעקו "השופט המשחרר" ו"הכתובת היתה על הקיר" - לעומת זאת אף אחד לא יבוא אליו בטענות אם הוא יזרוק את הבחור לקלבוש לאיזה חצי שנה. מה לעשות הוא ינחם את עצמו, החיים לא קלים לאף אחד - אפילו לא לי...
- ובכלל, אם המשטרה וגם הפרקליטות הגישו כתב אישום, זה סימן שאין עשן בלי אש... והמצפון יכול להירגע
עכשיו תגיד לי אתה נמרוד - אותו שופט מגלגל אותך מכל המדרגות בבריונות, עובר על מאה חוקים בדיון אחד (קרא בוויקיפדיה על השיטה האדברסרית-עאלק הנהוגה בישראל לעומת האינקוויזיטורית בארצות אחרות - ואולי תתחיל להבין מדוע שופטים בארץ, הם גדולי העבריינים באופן שבו הם מנהלים דיונים אצלם באולם), לא מקיים בכלל הליך כלשהו וספק אם טרח לקרוא כמו שצריך את מסמכי התיק - האם הוא אדם רע?
תשובה: כן. הוא בפירוש אדם רע. אלא שיש לו הצדקות-עצמיות, כמו לכל פושע מהרחוב.
איינשטיין אמר שלשני דברים אין גבול: ליקום ולטיפשות האנושית. מישהו שאני מכיר הוסיף - וגם לרשעות האנושית.
הכל אמת.
אתה לא רוצה לתת לממסד לשלוט בך, ולא בחירות שלך על סוגיה השונים.
אתה מתכחש כי אתה לא מעכל, ואני לא רוצה להחשיך לך את השמיים ביום שהוא ממילא חשוך, יום השואה.
אבל אני מכיר אלוף-משנה ציוני אחד, שכבר לא מניף דגל ישראל ביום העצמאות.
ואני מכיר רב-פקד אחד שהיה קצין חקירות מרחבי או משהו כזה במשטרה, שכבר לא מניף דגל ישראל ביום העצמאות.
והם לא היחידים - הממסד אינו מדלג על אף אחד מאיתנו, למעט אתרוגים מסויימים כמו שופטים בישראל.
ואף אחד מהם אינו חרדי לבוש שחורים. עצוב.
רק שלא יהיה רכב אוטונומי.
-
אגב קפצה לי דוגמה לראש על מה שאמרת - נכון, רוב האנשים הם לא אנשים רעים.
עד שהכח משחית אותם.
מזכיר לי את החיילים במבצעית כשהייתי טנקיסט סדיר.
כל הצעירים מקטרים על הפזמניקים, וכולם אחלה אחד עם השני.
אתה יודע עד מתי?
עד שהם... נכון - הופכים להיות פזמניקים בעצמם.
אני לשמחתי הצלחתי לעמוד במבחן, אבל רוב חבריי לא.
קרא על מוסר האדונים ומוסר העבדים של ניטשה.
מעטים הם האנשים שמגיעים לעמדות כח ועומדים במבחן הזה.
-
אני מצטער לשמוע שתפיסת עולמך כל כך אפלה. באמת. אולי אני חי בסרט, אולי אתה חי בסרט, אולי שנינו חיים בסרטים שונים. בכל מקרה, בסרט שלי הרבה יותר נעים.
אני גם מאמין שאתה מקצין מאד לצורך הדיון, אחרת לא ברור לי איך אתה חי את חיי היום-יום שלך, מגדל ילדים, הולך לעבודה, שותה קפה בבוקר. במשטרים אפלים באמת, אנשים עם מצפון עשו מעשים, או ברחו, זה אם הם לא גורשו או באמת נכלאו שרירותית, כמו שאתה מתאר. אתה מתעסק בסופה שלך, בגראז' המאובזר, כולל מקרר עם בירות, כמעט כל ערב. איפשהו זה לא מסתדר...
בכל מקרה - לנושא הדיון - המכונית האוטונומית: המשטרים האפלים ביותר ביצעו את הפשעים האיומים ביותר עם פנקסים, מכונות כתיבה, ורכבות קיטור. הם הגבילו את חופש התנועה באמת - עם שומרים חמושים, גדרות, וכלבים. כשהגסטפו או הנ.ק.ו.ד החליטו להפטר ממישהו הם לא היו צריכים דרכון ביומטרי או להוכיח שהיה או לא היה לו אליבי.
-
אני חושב שאתם לוקחים את זה יותר מידי רחוק.
זה כמו שאני אומר ללקוחות שלי שרוצים סורגים, מי שירצה לפרוץ יפרוץ. על אותו משל, מי שרוצה לעקוב אחריכם יעקוב. הוא לא צריך רכב אוטונומי או תעודה ביומטרית כדי לעשות את זה.
החסרון היחידי שיש לדעתי גם לתעודות וגם לרכבים זה במקרה של פריצה/גניבת/שינוי פרטים.
-
יש מצלמות וידאו עם זיהוי פרצופים כבר איזה עשר שנים בכל פינה על הגלובוס ... ויש את ה timeline של גוגל ומשהו בטח של אפל שאני לא מכיר גם כן איזה עשור ... אז .. באמת ..
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
אני לא יודע אם כאן זה המקום, קרוב לוודאי שלא..
אבל שוב ושוב כמה חברים באתר מעלים את הדעות שלהם לגבי המשטר האפל השורר במדינה ימי השחור וכו..
חודשים (שנים) אני ישוב בשקט חלק קורא חלק לא.
לאחרונה הדעות נעשו יותר ויותר אפלות ה"משטר" הופך להיות יותר ויותר דרקוני ומצבנו שוקע באפילה גדולה.
נראה לי שאנשים מסוימים איבדו כל פרופורציה, במיוחד אם כותבים דברים כאלו ביום השואה.
המשטר הישראלי רחוק מאוד מלהיות שלמות, וגם אני חושב שנמרוד חי בסרט וורוד בגלל שהוא אליטיסט שחי בגן עדן.
אבל מכאן ועד להגיע לרמה האפילה הזו ולחושך והיאוש שאחדים מפיצים..
תקראו קצת הסטוריה ותראו מה קרא בעולם רק לפני 70 שנה.
משטרים אפלים ?? היטלר היה רק ההתחלה של משטר אפל ומטורף, סטלין ומאו צה טונג נתנו לו תחרות טובה מאוד.
עשרות אם לא מאות מליונים נרצחו, נטבחו וחוסלו שיטתית על מזבח ההערצה למשטרים שהם הקימו.
אתם מדברים על משפט שקר, במשטרים הללו משפטים בדרך כלל לא התקימו, מספיק היה כדור בראש (במקרה הטוב..)
רבותי, קצת פרופורציה בבקשה !!!
קורא אותכם נער בן 16 ומבין שהדבר היחיד הטוב שהוא יכול לעשות זה להעיף עצמו מהמדינה הזו, זה מה שאתם רוצם להעביר לנוער ??
לא אוהבים את המדינה, בבקשה קחו עצמכם ורכושכם ועופו מפה.
במשטרים האפלים באמת זה לא היה אופציה בכלל, אם נתנו לך לצאת זה היה עם הבגדים שעל גופך..
אף אחד לא מחזיק אתכם כאן, עברו לארצות הברית או לאיזה מדינה שתיקח אתכם ותשכחו את ישראל.
אה, אתם לא יכולים לעזוב כי אף אחד לא רוצה אתכם, אתם יהודונים בלי אזרחות.
וגם אם יש אזרחות זרה, מי יודע אולי בעוד כמה שנים איזה לאומן יחליט להעיף את כל ה"אזרחים" שלא ממש מוצאים חן בעיניו.
זו המדינה שלי ואני מוכן להילחם עליה, לא רק בשדות הקרב אלא גם בפוליטיקה.
להתבכין קל מאוד, לתקן הרבה יותר קשה.
-
העובדות והמספרים הם אמיתיים ואינם קשורים לסרט כזה או אחר, והטענה שיש עוד הרבה לאן להתדרדר נכונה - אבל בעיניי היא לא טענה רלבנטית לענייננו, לעניין הדיון על הרכב האוטונומי.
אבל,
אני פה כי זו הארץ שלי ואני נלחם עליה, בהתנדבות כמו ב"השומר החדש" ובתחומים נוספים.
אני פה כי רוב אזרחי הארץ הזאת הם אנשים טובים ואני מאמין בנו, ואני חושב שכאשר אמון הציבור במערכות השלטוניות נמצא בדרדור - זו בעצמה התקווה לשינוי. ולפי זה אני מנסה לפעול במשבצת הקטנטונת שלי.
אני פה כי יש הרבה אזרחים טובים שלא מוותרים, ויש גם פוליטיקאים טובים שנלחמים.
אני פה כי אני שייך לפה וכי אלה הערכים שלי.
המטרה שלי לא היתה להשחיר אלא לחשוף צדדים שהם בהחלט אפלים במשטרים דמוקרטיים בכלל ובישראל בפרט לצורך הדיון, ומתוך המודעות הזו - שכל כך חסרה למי שאינו נמנה על אחת האוכלוסיות בהן השלטון מתעמר - לדון בשאלה האם רכב אוטונומי הוא טוב או לא.
המטרה בשום אופן לא להחליש, אלא לנער.
אבל - אני משתדל ככל יכולתי להתרחק מהממסד, כדי לחיות בסרט נעים כמו שלך.
העיקר, מה עמדתך בעניין הרכב האוטונומי?
-
מוני .. אני דיי חושב כמוך .. אבל אני בהחלט חושב כמו גיתאי שאולי עכשיו רק רע .. לא נורא .. אבל כדאי לעשות משהו לפני שכן יהיה ..
גיתאי .. נימרוד בעד. הוא מהנדס .. ב dna הוא לא רואה מה יעשו עם הילד השמנמן .. הוא רק רוצה את הצד ההנדסי .. ( אני משער )
-
רכב אוטונומי הוא העתיד אין ספק, כמו שרכב חשמלי הוא העתיד.
האם באמת הוא יהיה בעתיד, לא ברור, כנראה שכן.
אנשים רוצים אוטונומי כי זה משחרר אותם לעשות דברים אחרים, האינטרס כאן ברור.
כבר עכשיו יש רכבים "חצי אוטונומים" והמגמה תלך ותגבר.
לעניות דעתי יקח הרבה יותר זמן עד שרכבים באמת אוטונומים יסעו בכבשים.
עד אז הרכבים יהפכו יותר ויותר אוטונומים, זהו תהליך לא מהפיכה.
בדיוק כמו שהטלפון הסלולרי, ואחריו הסלולרי החכם נכנסו בשלבים עד הגעה למסה קריטית ואז המעבר היה מהיר מאוד.
תוך כמה זמן זה יקרה, בניחוש מבוסס על העבר 10 שנים. 20 שנה (דור) עד מעבר מוחלט לאוטונומי.
בקשר למכונית החשמלית, גם כאן יש אינטרס מובהק לעבור לחשמלי.
ייצור אנרגיה באופן מרוכז הרבה יותר זול ורכב חשמלי הרבה יותר יעיל ואמין ממנוע בעירה פנימי.
הבעיה שלו היא בסלולה כמובן. כרגע אין סוללה שתיתן לרכב חשמלי אותם ביצועים כמו הבנזין.
ברגע שתהיה, זו תהיה מהפיכת בזק. האם תהיה ?! לא בטוח.
כל עוד אין פתרון מוחלט לסוללה הרכבים החשמלים יכנסו יותר ויותר אבל לא יעלימו את הדלק.
אבל מי יודע, אולי יתפתחו טכנולוגיות חדשות שיעלימו בכלל את הצורך המטורף של האנושות לנסוע יום יום כדי להגיע לעבודה.
מציאות מדומה, נוכחות מרחוק, הטכנולוגיות הללו זמינות כבר היום, אבל פסיכולוגית האנושות לא מוכנה להם.
ברגע שמציאות מדומה תהיה זהה למציאות כפי שאנחנו חובים אותה, יתכן והצורך של הגעה ממקום למקום יעלם.
אבל אילו כבר ספקולציות בלבד, קשה מאוד להעריך את יכולת ההתממשות שלהם.
זה נוגד את הצורך הפסיכולוגי האנושי של לעבור ממקום למקום, ועל כן יש סיכוי טוב שלעולם לא יתממש, לא בתקופת חיינו בכל מקרה.
אבל אם כן, אז נמרוד באמת יוכל לחיות בסרט (-:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
העיקר, מה עמדתך בעניין הרכב האוטונומי?
אני בעד רכב אוטונומי, ברור.
-
גיתאי, גם אם אני מסכים עם מרבית טענותיך נשאר לי עדיין לבדוק מה החלופות והאם ביחס לשאר אומות העולם מצבנו טוב או רע.
אני לא חושב שמושלם אבל בסך הכול למיטב שיפוטי מצב רוב האוכלוסיה טוב אם לא למעלה מזה.
אם אני ממקם את ישראל על הגרף העולמי אני גם חושב שאנחנו הרבה מעל הממוצע שבו חיה רוב האנושות.
כן, לא הכול מושלם ותמיד צריך לרצות להשתפר וגם נכון שזה נורא להיות בסטטיסטיקה שבה המערכת רומסת אותך תחת גלגליה אבל בשורה התחתונה אני אסיר תודה למדינת ישראל שנותנת לי את מה שנותנת ובכלל שאני חי באחת התקופות היותר טובות שעם ישראל זכה להן עד היום.
הכול יחסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
אסף, כשאמרת "הפוכות" קיוויתי שהן הפוכות למסקנות העגומות שלי.
אז קראתי ואני מבין שהן "הפוכות" רק במובן של מי יהיה העריץ: הממשלות או הפירמות.
איך שלא תהפוך את זה, זה מטריד.
גיתאי... אני מקווה שאתה מבין שהתבדחתי כי הדיון הזה הולך רחוק מאוד..
אבל כשאני ממשיך וקורא את התגובות אני רואה שלא.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מוני .. אני דיי חושב כמוך .. אבל אני בהחלט חושב כמו גיתאי שאולי עכשיו רק רע .. לא נורא .. אבל כדאי לעשות משהו לפני שכן יהיה ..
גיתאי .. נימרוד בעד. הוא מהנדס .. ב dna הוא לא רואה מה יעשו עם הילד השמנמן .. הוא רק רוצה את הצד ההנדסי .. ( אני משער )
כדאי להקשיב לדבריהם של הברלי וגתאי , הם יודעים דבר או שניים על המציאות העגומה במדינה , ואני בטוח שכולם יודעים בדיוק כמוהם אבל יש כאלה שמעדיפים להישאר על הגדר ולהסתכל (להסתפק בטוב העכשווי) במקום לקום ולעשות משהו לפני שיהיה מאוחר , ולזה התכוון גיא !
זה שיש כאלה ואחרים שטוענים שהממסד רקוב והוא אכן רקוב זה לא מעיד על התמרמרות , ממש לא , נהפוך הוא , זה מעיד על אכפתיות ורצון לשנות לטוב יותר , יש לי המון טענות אבל זה אומר שלא טוב לי ? ממש לא , אני חי וחי טוב , יחד עם זה יש מטען של טענות וברור לכולם שיש מקום לתיקון , במדד של איפה אנחנו ממוקמים ביחס למדינות כאלה ואחרות , אני בטוח שממוקמים בתחילת הטבלה של שחיתות וריקבון (שווה ערך למדינות עולם שלישי ואם לא יותר) וזה רק הולך ומתגבר , להתייפייף ולהראות שהמצב בסדר זה לא מוביל לשום מקום , מיניתם כאן לא מעט דוגמאות אבל בעיניי הדוגמא הכי קלאסית זה נושא הדיור , פעם ההורים יכלו לממן דירה לילדיהם , בדור של היום מי מסוגל לדבר כזה ? וזה כמובן כישלון מובהק של הממסד בגלל הון - שלטון .
ולעניין רכב אוטונומי , ברור לי שהקדמה בעולם טסה במהירות מעל המצופה והוכחה לכך הקדמה בעניין הסמארטפונים , בעיניי זה סוג של גזילת חרות , יהיו כאלה שיברכו את כל הקדמה הזו אבל איך זה שרובנו רק מתלוננים על הקדמה הזו ? בואו ונשאל את הדור של פעם על חיים ואיכות חיים והדור של היום מה יהיו התוצאות לדעתכם ?! כמו בכל דבר ככל שהקדמה היא טכנולוגית יותר זה תלות וצרות יותר , וכאן שוב אשתמש בנושא הסמארטפונים , פעם היינו עם טלפון פנס ולא קרה כלום אם התקלקל או הפקדנו בתיקון , או לחילופין בקושי היינו מבקרים במרכזי שירות לתיקון , ומה מצבנו היום ? הסמארטפון לא תקין משתגעים ומתחילים לטפס על קירות , שלא נדבר על הביקורים במרכזי שירות בגלל תקלות , וכך אותו משקל רכב אוטונומי , התלות תהיה פי מיליון , האם אנחנו רוצים את זה ?
-
למה הורים צריכים לממן דירה לילדיהם במקום לחנך אותם למימון עצמי?
תלות בחומר היא בעיה אבל להיות מובלים ולא עצמאיים היא היא המקור לכל הבעיות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
קבלו נוק-אווט ...
מכונית אוטונומית מלחיצה אתכם ? ...
מה עם זה ?
לבחור יש מוניטין מטריד של משלים משימות ...
http://www.msn.com/he-il/money/techn...rXX3&ocid=iehp
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
למה הורים צריכים לממן דירה לילדיהם במקום לחנך אותם למימון עצמי?
תלות בחומר היא בעיה אבל להיות מובלים ולא עצמאיים היא היא המקור לכל הבעיות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כשההורים שלנו קנו בית, היחס בין המשכורת הממוצעת לעלות דירה ממוצעת היה בערך 1/3
ולפעמים פחות מהיחס היום.
שדירת 4 חדרים בפתח תקווה (לא ת"א/רמת גן/גבעתיים) עולה מעל 1.8 מליון שקלים וכדי לממן
אותה אתה צריך סכום זמין של 450 אלף שקלים (25%) ואת השאר במשכנתא של שלושים שנה
שהיא בערך 8000 שקל לחודש בוא תגיד לי איך זוג צעיר מסתדר בלי עזרת ההורים.
כדי לחסוך 450 אלף שקלים, נגיד כל חודש תשים בצד 5000 (בוא נראה אותך שם סכום כזה בצד)
יקח לך 7 וחצי שנים. עכשיו, שהמשכורת הממוצעת במשק היא 8000 שקל, בוא תגיד לי איך אפשר
בלי עזרת ההורים?
ולמה פתח תקווה ולא יותר רחוק? בוא תמצא עבודה יותר רחוק (מודיעין לדוגמא יעלה 30% יותר לפחות).
-
הבעיה שלי עם רכב אוטונומי אינה פחד מטכנולוגיה אלא פחד מכפייה.
מי שרוצה רכב אוטונומי - שיהיה לו לבריאות. שישתמש בזה וייהנה ושיעזוב אותנו בשקט.
אבל לא. זה לא יהיה נתון לבחירה. זה יהיה בכפייה.
חלק גדול ממצדדי רכב אוטונומי מזכירים לי קצת את אחינו הצמחוניים והטבעוניים המיליטנטיים.
אני מדבר על אלה שלא מסתפקים בצמחונות ובטבעונות הפרטית של עצמם אלא הם מיסיונרים חפרניים שמנסים לכפות את אורח חייהם על סביבתם. הם לא ישקטו ולא ינוחו עד שיאלצו את כולנו להפסיק לאכול בשר.
כך גם עם רכב אוטונומי.
חובבי הטכנולוגיה כאן כל כך מתלהבים מזה עד שהם מתחילים לתאר את פעולת הנהיגה כמין מטלה דמונית שהורסת להם את חיי היומיום. זה משהו שאני יכול לקבל בהבנה בשיחה עם אמא שלי שרכב אוטונומי הוא פתרון אדיר בשבילה כי היא לא מסוגלת להוציא משפחתומטית פשוטה מהחניון בלי לפגוע ב-7 או 8 מכוניות אחרות. אבל לרגע הם שכחו שאמא שלי לא נמצאת בפורום הזה. כאן זה אתר של חובבי רכב. רכב שטח אמנם אבל עדיין רכב. והנחת היסוד ההגיונית (?...) שלי היא שחובבי רכב אוהבים לנהוג. או שאני טועה?....
הבעיה היא שכדי שרכב אוטונומי יממש את מלוא הפוטנציאל שלו צריך להעיף מהכביש את כל הנהגים האנושיים כי הם - בפשטות - מפריעים לו. הוא לא מסוגל לחזות כהלכה את התנהגותם הלא צפויה של בני אדם. כל מי שמצדד ברכב אוטונומי כי לטענתו הרבה יותר הגיוני ונוח לא לנהוג בכלל בחיי היומיום (לגיטימי בהחלט לחשוב כך) מסרב להבין שלא יוכל לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה - לנסוע לעבודה חמישה ימים בשבוע ברכב אוטונומי אבל בסופ''ש לנהוג בג'יפ הישן שלו. לא ולא - זה לא יעבוד ביחד.
מישהו יצטרך להחליט. לפסוק לטובת זה - או לטובת זה. מכונית עם הגה שנשלטת על ידי בנאדם או מכונית ללא הגה שנשלטת על ידי מחשבים. ביחד על אותו כביש הן לא יכולות לנסוע. התשובה תהיה ברורה.
אז הבעיה שלנו היא שלילת חופש. כתוצאה ישירה של התפתחות טכנולוגיה מתקדמת.
אני שייך לאלה שחוששים - כי אני אוהב לנהוג ויותר משאני אוהב לנהוג, אני אוהב חופש.
ואני יודע כמו שהיום יום שלישי, שהשלטון הקרימינלי של מדינת היהודים לא יהסס לחבר את הטכנולוגיה המתקדמת לשרות האובססיה המופרעת שלו לשררה. כבר היום הם מנסים להשתלט על התקשורת החופשית ולהפוך אותה לתקשורת מטעמם.
מחר הם כבר לא יהססו לחדור לעוד ועוד מרחבים שעד היום חשבנו שהם פרטיים. כל זה קורה לכם מול העיניים ואתם עיוורים. עיניכם המסונוורות מהרבה חיישנים קטנים ומאקזיט אחד גדול טחו מלראות את האמת.
-
על מה מבוססת הנחת העבודה שיעיפו את כל הרכבים בנהיגה עצמית מהכביש?
לפי מה שאני מבין ההיפך בדיוק הוא הנכון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מישהו יצטרך להחליט. לפסוק לטובת זה - או לטובת זה. מכונית עם הגה שנשלטת על ידי בנאדם או מכונית ללא הגה שנשלטת על ידי מחשבים. ביחד על אותו כביש הן לא יכולות לנסוע. התשובה תהיה ברורה.
"...שעל אותו כביש הן לא יכולות ליסוע ביחד" - הנחה מופרכת מהיסוד. המצאה ברליסטית. ואל תצפה ממני להוכיח את ההיפך - אני לא נכנס לדיון שבו אני נדרש להוכיח שאין לי אחות. תוכיח אתה שיש לי אחות.
-
כי מערכת אוטונומית לא מסוגלת לחזות התנהגות של נהגים אנושיים.
כל עוד ימשיכו מכוניות נהוגות ע''י נהגים בשר ודם לנסוע מסביב למכוניות אוטונומיות, הן יהיו מעורבות בתאונות.
רכבי הניסוי של גוגל כבר היו מעורבים ביותר מ-15,000 תאונות. אלה לא מספרים שהמצאתי אלא חומר שכל אחד יכול למצוא בקלות ברשת. כל התאונות לא באשמתם כמובן, כי הם מתוכנתים לנסוע כמו תלמיד נהיגה בזמן הטסט. האלגוריתם שלהם לא מאפשר להם לעבור על חוקי התנועה ולו עבירה שולית ביותר. הם נוסעים במהירות המותרת, מצייתים לכל תמרור ולכל רמזור, מקפידים לאותת בכל מעבר נתיב ולעולם לא מתעצבנים בפקק, לא שותים אלכוהול לפני שהם יוצאים לדרך ובוודאי לא מקבלים מין אוראלי תו''כ נהיגה.
ובכל זאת הם חטפו וחוטפים זאפטות ממכוניות אחרות מכל הכיוונים.
ואלה לא שיבוטים שלי שנוגחים בהם כדי להעיף אותם מהכביש. אלה נהגים רגילים מסביבם שעושים טעויות ושטויות שהרכב האוטונומי לא מסוגל לחזות. כי אם היה מסוגל היה נמנע מהתאונות הללו. הרי כל הקטע של מכונית אוטונומית זה להפחית מספר תאונות ובהמשך ככל שיהיו יותר מכוניו תאוטונומיות ופחות נהגים אנושיים עד שנהיגה אנושית תיאסר לחלוטין - למנוע אותן לגמרי. לא כך?
או שכל זה באמת רק בשביל האקזיט?..... משהו שאפילו אני לא מאמין שהוא כך.