ברוך,
יש סיבה לזה שברגי אלן חזקים יותר בגזירה? לפי ההגיון שלי ההבדל הוא רק בראש.
יש איזה כלל כזה שברגי אלן מיוצרים באיכות טובה יותר? או שישנה מגבלה הנדסית כלשהי שאני לא מבין אותה?
תודה
נדב
Printable View
ברוך,
יש סיבה לזה שברגי אלן חזקים יותר בגזירה? לפי ההגיון שלי ההבדל הוא רק בראש.
יש איזה כלל כזה שברגי אלן מיוצרים באיכות טובה יותר? או שישנה מגבלה הנדסית כלשהי שאני לא מבין אותה?
תודה
נדב
ברוך, יקירי, אם אום 8.8 נגזר לך, עלה בגרייד שלו. למה להחליף את צורת הראש בדרך? איזו בעיה זה פותר? לך לחנות ברגים, יש לפחות שני גריידים מעל 8.8 , 9.8 ו 10.9 ברוב הקטרים. יש קטרים שיש גם 12.9 שזה בכלל פצצה.
אתה קצת מפליא אותי, כי מקובל שבמתלים באופן כללי משתמשים ב 10.9 ורק ברגי שלדה הם 8.8. וכמובן, הברגה עדינה שזה בורג הרבה יותר חזק.
אבל שכחתי, זה מהנדסים קבעו, ואתה לא בעניין.
ולגבי אלנים- למרות שזה קצת חטיפה של השרשור - הגודל של מפתח אלן לבורג 12 הוא 12 מ"מ. הגודל של מפתח משושה לבורג 12 מ"מ הוא 19. שטח המגע כל כך הרבה יותר גדול, הכוח שאפשר להפעיל על הבורג כל כך הרבה יותר גדול... עכשיו סגרת, הכל חדש, הכל בסדר, אפילו הצלחת להגיע למומנט ההידוק הרצוי. ואז עברו כמה ימים, הבורג החליד. צריך לפתוח אותו ונדרש מומנט הרבה יותר גדול לפתיחה. ואז מה? המפתח שוחק את הראש של הבורג, עושה את המשושה עגול.
אסף.
ועוד משהו, שלא לבלבל בין מידות מטריות לאינצ'יות. אתם מדברים על ברגי 1/2", ואז יש באמת סימון עם קוים. 6 קוים זה גרייד 8. אם יש 3 קוים על הראש זה גרייד 5. וכאמור, הברגה עדינה - בורג חזק יותר לגזירה.
בורג אלן עם 6 נקודות על הראש יהיה חזק בדיוק כמו בורג ראש משושה עם 6 קוים על הראש. שניהם גרייד 8.
אתה מדבר על חוזק לגזירה, אני מבין. אבל אני מציין שלא משתמשים באלנים מסיבות פרקטיות, לא קשור לסיבות של חוזק, שאין הבדל בין אלן למשושה לטורקס שהם באותו גרייד.
אסף.
מסיבה פשוטה - בורג משושה 12.9 יעלה לך פי 3 לפחות מבורג אלן שהוא תמיד 12.9.
מה שאני רוצה לומר, וצר לי אם לא הסברתי טוב, הוא שבבולמים ובכלל בתושבות ובמקומות רגישים ברכב מירוץ, חשוב להשתמש בברגי 12.9 ולא בברגים יותר חלשים כמו 10.9, 8.8 וכו'.
ואם כבר, אז רצוי שזה לא יעלה מחיר בשמיים.
לכן, התוצאה המתבקשת היא ברגי אלן, שהם חזקים מאד וזולים, למרות שמבחינת הנוחיות של לפתוח אותם פעם ב..., הם קצת פחות נוחים.
דרך אגב מי יודע מה פירוש הסימונים 8.8, 10.9, 12.9 וכו'?
פרס למשיב נכונה - סובוב באוזן :razz:
תקן המוכר גם בשם ASTM
ולמי שמעוניין -
http://en.wikipedia.org/wiki/ASTM_F568M
http://en.wikipedia.org/wiki/Screw
לינק לטבלאות הוא לא תשובה.
תן תשובה קצרה בעברית.
לא, הסיבה היחידה שהם חזקים בגזירה היא העובדה שכל ברגי האלן עשויים מפלדה בדרג 12.9.
יש גם ברגים עם ראש משושה או עם ראש טורקס(מאד נפוץ בארה"ב) שהם בחוזק 12.9
אבל אלה ברגים יותר יקרים, בעיקר משום הנדירות שלהם לעומת ברגי האלן.
12.9, 8.8, 10.9 וכו', הם דרגים שאומרים מה חוזק הבורג בגזירה ומתי הוא מתחיל להתכופף.
לדוגמא - בורג 12.9 אומר שהכוח הדרוש לגזירתו(ללא מנוף) הוא 120 ק"ג למ"מ מרובע משטח החתך ו - 90 ק"ג למ"מ מרובע להתכופפות.
החישוב לשטח חתך הוא כידוע פאי R בריבוע, ולכן כשאתה יודע קוטר של בורג, נניח 12 מ"מ אתה יכול לחשב את שטח החתך ואז להכפיל במספר המתאים לדרג. התוצאה היא הכוח הדרוש לגזירת הבורג או לכיפופו ללא מנופים, כלומר בגזירה ישירה.
אם למשל תשים בולם כאשר הרווח בין שתי התושבות יהיה מעבר לרוחב העין של הבולם, מה שתמיד קורה בגלל הצורך בספייסרים, אזי כוח הגזירה יהיה קטן יותר בגלל תוספת המנוף - ככל שתשים יותר ספייסרים, כך יהיה הכוח הדרוש לגזירה, קטן יותר.
לכן מאד חשוב להקפיד ולהכניס בבולמים אבל בעיקר בבולמים נושאי קפיצים, אך ורק את הספייסרים שחייבים להכניס על מנת לא לפגוע במהלך המיסב הכדורי.
באותו אופן, בורג 8.8 ייגזר כאשר תפעיל 80 ק"ג על כל מ"מ מרובע משטח החתך שלו, ומכאן ברור שבורג 12.9 חזק ב50% מבורג 8.8 בכל הקשור לגזירה.
לילה טוב
סתם תוספת בעיניני חוזקים,
זה ממש כמו בחוזקי בטון,
ב- 30 ,לחיצה של 300 ק"ג ל סמ"ר תגרום לקריסת הבטון,עומס ללחיצה בלבד.
ב-40 ,400 ק"ג ל סמ"ר
ב-50 ,500 ק"ג לסמ"ר
כשמכון התקנים,או איזוטסט (יובל שרון) לוקחים בטון לדוגמא בזמן יציקות בטון,הם יוצקים בתבניות ויוצרים קוביות בגודל של 10 סמ"ר ולאחר התיבשותן, לוחצים תחת מכבש, (מזכיר קצת את הרכבים של ברוך:))
הבטון קורס,נשבר והתוצאה מראה לאיזה חוזק הוא מתאים.
ב- 30 זהו בטון ללא זיון,שיכול לשאת לחץ של 300 ק"ג לסמ"ר לפני שיקרוס.
לא הבנתי - איזה חלק של הבורג(שנושא בעומס) איננו עגול?
ונניח שיש כזה, אז תחשב את שטח החתך במקום המועמס הלא עגול ע"י שימוש במשוואה המתאימה.
בשביל זה, עירא, פותחים לוחות טכניים ורואים מה החתך. אבל אפשר לקחת בקירוב את הקוטר הפנימי של ההברגה בתור הקוטר האפקטיבי. ולכן מומלץ להשתמש בהברגות עדינות.
אסף.
ברוך זה לא מדויק מה שכתבתה
החישוב נעשה ע"י הפרדת המספר לשנים לדוגמא בורג דרג 12.9ציטוט:
לדוגמא - בורג 12.9 אומר שהכוח הדרוש לגזירתו(ללא מנוף) הוא 120 ק"ג למ"מ מרובע משטח החתך ו - 90 ק"ג למ"מ מרובע להתכופפות.
12X10 =120 KG/M''M*2 חוזק מכסימלי
120X0.9=108 חוזק גבולי (לנזילה ולא לכפיפה כמו שצינתה) זה בעצם המספר החשוב שמענין בסגירה של ברגים .
לדוגמא בורג 12 מ"מ דרג 12.9
12 מ"מ בשניה * פאי/4 = 103.04
103.04*חוזק גבולי = 103.04* 108 =11128.32 ק"ג.
זה החישוב ואת המספר הזה מחלקים במקדם הביטחון שרוצים.
ואני קונה ברגים עם כול מני סוגי ראשים ואלן לא תמיד יותר זול וגם לא מומלץ מהסיבות שאסף ציין ובנוסף שטח המגע של הראש קטן משמעתית באלן מראש משושה.
עידו
אלנים מאד שימושיים במכונות, בזיווד, היתרון הגדול שלהם הוא בדיוק מה שאסף כתב - יש מגבלה על כמות המומנט שאפשר להפעיל עליהם בהגדרה, בגלל שכלי ההידוק הוא בעל שטח חתך קטן יותר מההברגה, וכך נמנעים מגרימת נזק מהידוק יתר. כשסוגרים מנגנונים עדינים, והרבה פעמים ההברזות הנקביות בתוך חלק האלומיניום בעצמו, זה קריטי. יתרון נוסף הוא כמובן שאפשר לשקע את הראש בתוך החלקים.
את בורגי המתלים כן צריך להדק במומנטים גבוהים, וראש אלן לא אידיאלי לצורך זה. משושה או 12 צלעות זה סוג הראש הנכון יותר.
רואים שאתם לא סוגרים ברגי מתלים ביומיום ושאתם מדברים מתוך הכסאות והספרים...:mrgreen: :twisted:
בחיים האמיתיים זה לא ככה, ואין שום בעיה עם הידוק יתר, גם משום שבדרך כלל סוגרים בצד של האום ולא של הבורג, וכאשר מדובר באום ניילוק או אום פלאנג' עם אבטחה או סתם אום עם ספרינג שייבה, לא צריך אפילו להחזיק את הבורג כקונטרה.
זה בסדר, חבר'לך, הכל יעבור כשתתחילו לעבוד באמת ולא באופן וירטואלי......
משעשע ברוך, משעשע..
אסף.
ישנם פרויקטים שאתה חושב עליהם כמה חודשים ועד שהם באים לעולם עוברות שנים.
ישנם פרויקטים שאתה חושב עליהם שנים ועד שהם באים לעולם עוברים רק 9 חודשים .
אז בזמן שאתם ברברתם על ברגים ,הידוקים ומומנטים...נגמרו תשעת החודשים ושני הפרויקטים נפגשו :D:D:D
מזל טוב!
דרך אגב, זמני העבודה על הפרויקטים זה עוד נתון... ;)
המון מזל טוב לך ולאשתך...:D
ארי.
מזל טוב
היי חנן
אני מוכן לחתום על 9 חודשי הריון לבאגי בתנאי שהבניה תיקח כמה שלוקח להכניס אישה.........
המון המון מזל טוב והרבה אושר ונחת.
רפי
מזל טוב :!: :!: :!: מעומק הלב.
הנה, חבוב, הוכחת שיש לפחות דבר אחד שאתה יודע לעשות טוב, בעיקר בהתחשב בכך שגילך יותר מתאים לסבא חנן מאשר לאבא חנן....:cool:
אני בטוח לגמרי שאני מדבר בשם כולם כשאני מביע את תקוותי העמוקה שהרך הנולד דומה יותר לאימו מאשר לאביו.....
מזל טוב , מכול הלב
עידו
חנן!!
מזל טוב!!!!!!!!!!!!
עכשיו תחזור ללוח שרטוטים לבדוק איפה מכניסים כיסא תינוק בבאגי :)
מזל טוב לכל משפחת גולומבק :D
מזל טוב
המון מזל טוב , הרבה בריאות ונחת .
חברים יקרים תודה מכל הלב על הברכות :D , גם אני חשבתי שאני כבר יותר מתאים להיות סבא מאבא אבל הטבע חשב אחרת והביא לנו עוללית חמודה ביותר, עכשיו יש לי את התרוץ המושלם לשבת בבית ולא לעשות כלום. :rolleyes:
נראה לכם ???
אני מחפש בית פילטר אוויר כמו שהיה לי בבאגי הקודם מצ"ב צילום,
הבית עשוי מתכת בקוטר 5 צול בערך ובאורך של כ 30 - 40 ס"מ לתוכו נכנס אלמנט סטנדרטי .
בחלק העליון שלו יש צינור קצר בקוטר 2 אינץ ממנו נכנס האוויר.
פעם מישהו אמר לי שזה של טרקטור מסי-פרגסון.
אז אם יש למישהו מושג היכן ניתן להשיג את זה אז...
חנן, מה הבעיה לייצר כזה חלק בזריזות?
יש צינור "5 או "6 שחותכים ממנו קטע באורך הדרוש ואת התחתית עושים מפלטה דקה ועגולה עם חור בקוטר הדרוש.
קלי קלות.
יש לי צינור בקוטר "6 (165מ"מ) - אתה רוצה חתיכה באורך 30-40 ס"מ?
היי צפרדעון
את הצינור שלך תשמור לעצמך......
בית המסנן הזה אינו כמו שהוא נראה.
שים לב כי ישנו עוד חלק בתחתית הבית אשר הינה לוכד אבק, ושם מתרכז כל החול וניתן לנקות זאת.
אכן בעייתי למצוא כזה, גם אני חיפשתי בזמנו.
ואת זה שיש לנו היום, כן כן אןתן אחד שחנן צילם, אנחנו משאירים אצלנו.
רפי