-
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
יחיעם אתה קורא לו משוגע? :lol:
------------------------------
מוני, לי היתה משאבה קצרה של סופה/צ'רוקי בתור ספייר, היא התאימה אחד לאחד למכלול בדיסקו של חיים. אבל זה לא אומר שזו המשאבה המקורית, כי גם יכול להיות שבעבר מישהו כבר השתיל משאבה לא מקורית אבל זמינה (של סופה) בתוך הדיסקו. נדמה לי שחנן ורכס ציינו שהקונקטור נראה מחובר לחוטים בצורה לא מקורית - רמז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
משאבה של צרוקי שמתאימה ללנדרובר ????
פרט נמק והסבר !!!
רוב המשאבות המודרניות הן מעיצוב בוש ורובן זהות, במיוחד אלה בתוך הטנק דלק,יש המון רכבים שמשתמשים בדיוק באותה משאבה,
ואלה שלא, הקונקטור קצת שונה.
הדבר החשוב זה לשים לב להספק, שמופיע בדרך כלל בגלונים או ליטרים לשעה.
במשאבות חצוניות, חשוב לדעת שיש הבדל בין משאבות הזרקה אלקטרונית לביןKJETRONIC
bשעובדת בלחץ הרבה יותר גבוה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
יחיעם אתה קורא לו משוגע? :lol:
.
כן !!!!!
אני אולי קצת פסיכי, אולי (בעצם) דפוק עם סדק בגולגולת , ואפילו אידיוט לפעמים,
אבל,,,
אפילו אצלי מתחת לברזנט החימום והווישרים עובדים !!!!!!
ולאחרונה (ממש ממש) התקנתי מערכת חימום מים סתם ככה לרחוץ כלים בימים קרים ( להתרחץ ממילא אין צורך).
ויסלח לי בורא עולם,, ARB וציריות מחוזקות נכנסות לדיפנדר,,(להתיחס לכך בעדינות בבקשה)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי השמשוני יחיעם
כן !!!!!
אני אולי קצת פסיכי, אולי (בעצם) דפוק עם סדק בגולגולת , ואפילו אידיוט לפעמים,
אבל,,,
אפילו אצלי מתחת לברזנט החימום והווישרים עובדים !!!!!!
ולאחרונה (ממש ממש) התקנתי מערכת חימום מים סתם ככה לרחוץ כלים בימים קרים ( להתרחץ ממילא אין צורך).
ויסלח לי בורא עולם,, ARB וציריות מחוזקות נכנסות לדיפנדר,,(להתיחס לכך בעדינות בבקשה)
בעדינות , מה זה בעדינות, כמו ציפור את חופשיה בלה בלה בלה ,
ברוך בואך למשפחת העמים מר שימשוני
-
היום מצאתי משאבות של ''ג'יפ'' - כנראה CJ - מתוצרת בוש במחיר של -.520 ש''ח ללא מ.ע.מ.
אצל ג'קי אי אפשר לקנות משאבה ללא כל הבית שלה מהפלסטיק ויחד עם המצוף. אז זה עולה-.1000 ש''ח כולל מ.ע.מ.
המשאבה החלופית שקיבלתי מנימרוד היתה מתוצרת טאייוואן ,כך שאוכל להשוות את הביצועים שלה עם זו של בוש.
הסתבר שלמרות שניתן לתקן משאבות דלק, משרד התחבורה אוסר זאת בכדי למנוע קצר חשמלי מסוכן בתוך המיכל דלק.
עד עכשו אני לא מבין את הקטע של משאבות טבולות במקום משאבה חיצונית.
למישהו יש הסבר לטימטום הזה?
-
ג'יפ סופה חיים, סופה, לCJ יש משאבה כמו של הוואז... :lol:
-
ועל זה אומרים:
You can't teach an old dog new tricks
-
אצלי (דיפנדר בנזין) הוציאו את המשאבה והתקינו אותה חיצונית למיכל.
פרקטי ונוח להחלפה.
-
תוכל לתת יותר פרטים איך היא הועברה לבחוץ??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
למישהו יש הסבר לטימטום הזה?
ההסבר פשוט- קירור. קיימות גם משאבות יקרות מאוד המיועדות ללחצים של מערכת הזרקה והן חיצוניות.
ניר- בדגם עם הקרבורטורים המשאבה חיצונית. בהזרקה -- טבולה.
אסף.
-
רגע, אני במתח , האם חיים מטייל/נתקע השבת??
יאללה צא כבר לטיול ,
תאכזב אותנו קות שלא תתקע ותהנה,
תזהר מההומו:mrgreen:
-
התאפקתי והתאפקתי ..
זהו אני לא יכול יותר
מה זה היצור המכוער הזה?? מה זה דנה אינטרנשיונאל בהתליך של להפוך לאישה ?
לקחת הומו ועשית אותו פורוצה קוקסינלית נוצצת מטל ברוך (סלחו לי באמת אבל, אני כבר לא יכול )
.
בכל אופן רק בריאות .!
-
ציטוט:
לאחר ההסברים שקיבלתי. מצבר רגיל להתנעה יודע לתת עצמה חזקה בזמן ההתנעה, אך ירידה של 50% בתכולתו החשמלית מסכנת את אפשרות טעינתו מחדש. המצבר הזה פחות איכותי להתנעה עקב עוצמתו הנקודתית החלשה בהרבה,אך הוא יכול להתרוקן עד 80% מתכולתו ולחזור ולהיטען מחדש הרבה יותר פעמים מהמצבר הרגיל.לכן התאמתו לצריכת חשמל עבור שימושים היקפיים לאורך זמן- כגון תאורת לילה - הם הרבה יותר טובים. עבור התנעה - הוא יכול להצטרף למצבר הרגיל ,ושניהם ביחד יכולים לספק את העוצמה הנדרשת במקרה של מצבר רגיל תקול.
יום שישי האוב, ואני כבר להוט להכין את הבהמה ליציאת שבת הקרובה. והפעם כנראה למסע ארוך.
תתכוננו לחילוץ.
חיים,
הכשרתי את השרץ. הכננת, מערכת הג.פ.מ. והצמיגים 245X75X16 ברשיון.
הרכבתי צמיגים של Maxxis דגם Bighorn שבמידה זו מגיעים כ- 10Ply עם חיזוקים מסיביים גם בצדדים. בשבת האחרונה עשינו 110 ק"מ בשטח (מדבר יהודה). בהשוואה ל- Yokohama 265X75X16 100% שטח שהיו לי קודם, מצבי השתפר פלאים. נכון שההבדל בגובה הוא 30 מ"מ, אבל, וזהו אבל גדול, האוטו "מרגיש" פי אלף יותר טוב. אמנם תכננתי כמו שאמרתי להשאיר לי את סט ה-265X75X16 לטיולים קשים - אלא שעכשיו גנזתי את הרעיון.
כמי שנסע קודם על 265X75X16 ולאור פגישתנו האחרונה, להלן כמה תובנות:
- הספק המנוע אמנם לא משתנה אך היקף הגלגל הגדול יותר גורם לפחות כוח, מורגש בעיקר בתחילת הנסיעה, ומשמעותי בטיפוס. ההבדל נדמה כמעט כמו ההבדל בין Low ל- Crawl.
- העומסים על מערכת ההנעה כולה בכלל, ועל הציריות בפרט, נמוך יותר.
- נשמע מוזר, אך נוסע מהר יותר וצורך פחות דלק (אמיתי לאחר תיקון ההפרש במדידת הספידומטר). נראה לי שמכלול היחסים בין יחס הילוך 4, טרנספר ומידות צמיג משתבש משמעותית.
- לעניין חימום המים: הפשוט והזול ביותר (לכמוך בלבד היודעים לעשות בעצמם) הוא לבנות מחליף חום למי קרור המנוע. העיקרון פשוט ביותר: צינור בתוך צינור. באחד מי קרור המנוע ובשני המים של מיכל המים החמים. סחרור מי הקרור באמצעות משאבת המים המקורית של הרכב ואילו סחרור המים לצריכה באמצעות משאבה 12V. פיקוד המשאבה באמצעות טרמוסטט. אני מעדיף משאבה 12V למרות שיש לך ממיר ע"מ שתוכל הלחמם את המים תוך כדי נסיעה מבלי לקחת סיכון של שימוש במתח גבוה. אם תבחר בכיוון זה, אשמח לתת לך אביזרים שונים שסביר להניח שיש לי.
- מה עם מיכל האויר? יש לי לתת לך מיכל 11 ליטר, קומפלט עם ברז ניתוק ווסת לחץ, ללחץ עבודה מקסימלי של 17Bar, כשאתה לא צריך יותר מ- 3-4Bar.
- עניין אחר לגמרי: קניתי לבן שלי אופנוע Yamaha XT-125. מישהו מכיר מתלה לבנייה מאחור לדיסקברי בסגנון הקרוואנים בחו"ל?
יאללה, שבת שלום,
רונן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איש
התאפקתי והתאפקתי ..
זהו אני לא יכול יותר
מה זה היצור המכוער הזה?? מה זה דנה אינטרנשיונאל בהתליך של להפוך לאישה ?
לקחת הומו ועשית אותו פורוצה קוקסינלית נוצצת מטל ברוך (סלחו לי באמת אבל, אני כבר לא יכול )
.
בכל אופן רק בריאות .!
X2
עם כל הצער שבדבר... הוא קלע למה שעשית מהרכב הזה. קוקסינל אמיתי. :wink:
-
ארז,
לא יפה, כול אחד עם הטעם (או חוסר ) משלו.
או כמו שכתוב...
beauty is in the eye of the beholder
לדעתי בלבד....
אני לא יתפלא אם ירדפו אחריו עם לפידים וקילשונים :-)
-
רונן, לגבי ה-265 , אני מאוד מרוצה מהם היות ואני לא זקוק לכח ב-99% מזמן הנהיגה, וגם זה בהגזמה.עד עכשו הסתפקתי ב-80 כ''ס ועכשו יש לי 180 כ''ס - כך שלפי הרגלי לא חסר לי כלום ויש לי עדיין חצי מהסוסים באורווה שממתינים לעבודה.
לגבי המיכל אוויר, אני באמת זקוק לאחד ,אך חשוב לי מאוד שהוא יהיה צר וארוך עקב בעית מיקום.אם תתן לי את המידות שלו והמחיר, יש מצב לעשות עסק קטן.
אני אוהב לשמוע את דעת הפורום על הבהמה הזאת,אך מעבר לזה מספיק לי מאוד שאני אוהב אותה כמו שהיא - מאוד מכוערת, אך מאוד פונקציונלית.
בטיול של היום לא ניתקעתי,ולכן תאלצו להמתין בסבלנות לשבוע הבא.
-
לאחר התקנת המשאבה החדשה ,שעון הדלק לא עובד.פרקתי הכל מחדש ובדקתי הגעת מתח לכניסה וגם את המצוף,הזרוע והמגעים בפנים והכל בסדר,אך לאחר הרכבה זהירה מחדש השעון עדיין לא עובד.
זה סיפור של שעה וחצי עבודה שלא עזרה בכלום,ועם צריכת דלק כזו,אין אפשרות לנסוע ללא שעון.
למישהו יש עיצה??
-
בנוגע למיכל אוויר, חשבת על צינור "2.5 שתול בתוך הטמבון הקידמי?
סגור צד אחד ובצד השני, תחבר מופה משנה קוטר ל"0.5 עם T, צד אחד לחיבור מהיר וצד שני עם ווסת לחץ.
שמעתי על משהו בסגנון שנעשה עם הטמבון המקורי של סופה, בו קיים צינור "2.
-
עודד
מיכל אויר בתוך הפגוש שממילא מועד לפורענות - מפגש עם סלעים או רכבים ומה לא..אתה בטוח שזה רעיון טוב ?!
אין לי מושג לגבי הלחצים ומה קורה בעת התנגשות או מכה לטמבון אבל נראה לי שזה לא ממש בטיחותי לשים מיכל אויר דחוס דווקא בתוך הפגוש הקדמי שהוא הראשון לחטוף מכה בעת מפגש עם...
שלמה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
עודד
מיכל אויר בתוך הפגוש שממילא מועד לפורענות - מפגש עם סלעים או רכבים ומה לא..אתה בטוח שזה רעיון טוב ?!
אין לי מושג לגבי הלחצים ומה קורה בעת התנגשות או מכה לטמבון אבל נראה לי שזה לא ממש בטיחותי לשים מיכל אויר דחוס דווקא בתוך הפגוש הקדמי שהוא הראשון לחטוף מכה בעת מפגש עם...
שלמה
שלימלה,,
בסופתך הייה מיכל שכזה.
בדרך כלל המיכל ריק, רק כאשר צריכים אוויר ממלאים !!!
-
ציטוט:
לאחר התקנת המשאבה החדשה ,שעון הדלק לא עובד.פרקתי הכל מחדש ובדקתי הגעת מתח לכניסה וגם את המצוף,הזרוע והמגעים בפנים והכל בסדר,אך לאחר הרכבה זהירה מחדש השעון עדיין לא עובד.
זה סיפור של שעה וחצי עבודה שלא עזרה בכלום,ועם צריכת דלק כזו,אין אפשרות לנסוע ללא שעון.
למישהו יש עיצה??
חיים - מניסיון , יש בעיה לרוב של מינוס עם השעון ....
צריך לבדוק לאורך הכבל של החיישן שאין מגעים רופפים , וגם בלוח שעונים.
אני לא יודע איך נוצר מגע רופף בלוח שעונים אחרי התעסקות עם המיכל דלק ,
אבל זה בדיוק מה שקרה אצלי ולקח לי הרבה זמן לעלות על זה.
אמיר.
-
ציטוט:
רונן, לגבי ה-265 , אני מאוד מרוצה מהם היות ואני לא זקוק לכח ב-99% מזמן הנהיגה, וגם זה בהגזמה.עד עכשו הסתפקתי ב-80 כ''ס ועכשו יש לי 180 כ''ס - כך שלפי הרגלי לא חסר לי כלום ויש לי עדיין חצי מהסוסים באורווה שממתינים לעבודה.
לגבי המיכל אוויר, אני באמת זקוק לאחד ,אך חשוב לי מאוד שהוא יהיה צר וארוך עקב בעית מיקום.אם תתן לי את המידות שלו והמחיר, יש מצב לעשות עסק קטן.
אני אוהב לשמוע את דעת הפורום על הבהמה הזאת,אך מעבר לזה מספיק לי מאוד שאני אוהב אותה כמו שהיא - מאוד מכוערת, אך מאוד פונקציונלית.
בטיול של היום לא ניתקעתי,ולכן תאלצו להמתין בסבלנות לשבוע הבא.
חיים,
המיכל אליו התכוונתי בקוטר 200 מ"מ ואני מבין שהוא לא מתאים לך. יש לי לתת (לתת זה לא למכור) לך מיכלי נירוסטה "4 (104 מ"מ קוטר חיצוני) באורכים של מטר לערך = כ-7.5 ליטר. לחץ מיותר להגיד שמדובר בעשרות בר. מתאים לך?! צלצל.
בהצלחה,
רונן
-
רונן
אני אשמח לשים יד על מיכל כזה (נדמה לי שאפילו הגדול), שיכנס במגרעת בין המיכל, לרצפה, לקורה האחורית בויליס.
-
היום החלטתי לקחת קצת פינוק ולהגיע הביתה עם הדבר הזה.נסיעה של 25 ק''מ.שום הרפתקאות סתם נסיעת כביש עורקי,בצד שמאל ,עד 80 קמ''ש.
באמצע הדרך הסצנריו הרגיל מתרחש. המנוע כובה אבל כל מנורות לוח השעונים נדלקות.בכל זאת משהו עובד באוטו.
מרים מכסה מנוע ומתחיל בדיקה. ריח הבנזין מנטרל את האפשרות שזו משאבת הדלק החדשה. בדיקת ניצוץ מצביעה כרגיל שהכל מת, ואין ניצוץ.
פתיחת מכסה הדיסטרבוטור גורמת לרוטור ליפול החוצה, כשהוא מפוצח לשניים.
42 שנות נהיגה מתוכם קרוב ל-30 על ג'יפים ומעולם לא נשבר לי רוטור.
איך הם מצליחים לאתר את החומרים הכי זיבליים על כדור הארץ????? כנראה שיש להם מחלקה מיוחדת רק לזה.
הדבקתי את שני החצאים עם סופר-גלו, הוספתי אזיקון טבעתי לחיזוק והצמדה ,והוספתי מעט שמן מנוע לתוך הרוטור כדי שלא ידבק לבסיס המפלג.ונסעתי, מה יש לי לעשות שם?
עכשו אני צריך דחוף רוטור אחר. למישהו יש מיותר?? מחר אברר אצל ג'קי אם יש במלאי. בטח התשובה תהיה שצריך לקנות את כל המפלג באלפיים שקל.
-
חיים - מחר במקרה אני במוסך המתמחה בתחום - אם אתה רוצה אני יכול להביא לך רוטור משם ...
אמיר.
-
חיים אם אני זוכר נכון (זה יותר מדי הודעות אחורה לחפש) כבר היתה לך בעיה דומה .
אם כן, זה לא אומר דרשני?
-
אמיר, תודה .אם הם מוכרים רק רוטור אז תביא אחד. אעבור בערב אצלך בבית לקחת אותו.
גלעד, רוטור שבור לא היה לי קודם. בעבר נשבר הציר של המפלג,שנשלח לתיקון ועדיין לא חזר.
-
חוזר: רגע, אני במתח , האם חיים מטייל/נתקע השבת??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
יאללה צא כבר לטיול ,
תאכזב אותנו קות שלא תתקע ותהנה,
תזהר מההומו:mrgreen:
אתה רואה??!!!
הנושך שלך לא מאכזב
-
חיים,
יש לי רוטור ספייר.
דבר איתי בערב, ועל הדרך גם תביא לי את המטבח.
רון.
-
חיים - במוסך לא היה ,
ואמרו שגם אם היה, אין טעם, לדעתם יש חופש בין הבית והציר...
ולכן הרוטור נישבר....