-
תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
השלב הבא העתיד לבוא ב"ה , יהיה החלפת הקפיצים לאלו של CUCV גם לטובת גובה וגם להתמודדות עם המשקל החדש שהוספתי על הבהמה
והתאמת בולמים חדשים למהלך החדש .
שחר .
ובהקשר לזה חברים ולצורך העניין , שאלה לי אליכם ...
קפיצים של GMC סיירה מהדגם הישן (סרנים חיים) 14 בולט אחורי ו 44 קדמי , מעגל חלוקה 8 ברגים כמובן או וונדורה 4X4 עם אותו מפרט ,
זהים לקפיצים של CUCV צבאי מבחינת מ"ס העלים בקפיץ , שוני בקפיץ העומס , גמישות / מהלך ?
שחר.
-
-
1 קבצים מצורפים
היי שחר,
לא יודע לגבי שסתום, אצלי במערכת המזגן היה צינור אורפיס (מצורפת תמונה).
קובץ מצורף 76191
עד שלא החלפתי את הצינור הקטן הזה המזגן לא קירר כמו שצריך.
-
אני עם רוב(רט?)
בניגוד לרכבים יפאניים-ארופאים שיש בהם שסטום לחץ, ברכבים אמריקאים יש אורפיס טיוב
יש לו 2 מטרות
1. זה פילטר והוא תופס המון ג'יפה
2. זה דיזה שמווסתת את פעולת המערכת.
אין סיבה או הגיון לא להחליף אותו כול פעם שהמערכת נפתחת, עולה גרושים, ב$3 בארץ המולד.
לא תחליף-אתה לוקח סיכון שיעלה לך פי 100 מזה אחר כך.
-
אהלן ערן ... אהלן ג'ו ...
קראתם לזה אורפיס ... קראתי לזה שסתום ... התכוונו לאותו הרכיב במילים שונות .
וכן , החלפתי כמובן בחדש לפני דחיסת הגז . הוא ממוקם לפני הכניסה למאייד כפי שציינתי קודם לכן .
ידעתי על תפקידו וחשיבותו במער' . בלי קשר אליו , קניתי גם אקומולטור חדש , כיוון שהמזגן לא היה פעיל כ 8 שנים .
any way תודה לשניכם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
אהלן ערן ..,
אתה מתכוון לשסתום לפני הכניסה למאייד ?
ליאור ... טיול ... ? תחזור אלי להודעת ה SMS ותדאג לי כבר לסט קפיצים של CUCV או וואנדורה 4X4 ונדבר על טיול בהמשך ...
בשל התווספות המשקל של הפגוש האחורי + וו הגרירה ונזכיר גם את ה 33" ספייר + ההיליפט והארגז בבאג'ז ... הבולמים , שכבר קודם לכן
הותקנו לא עפ"י המידה הנדרשת ע"י הבעלים הקודמים , נסגרו כמעט לחלוטין . בלתי אפשרי כמעט ליסוע עם זה בכביש ... אז אתה רוצה להוריד
אותי כך לשטח ?
אגב , ג'ו וערן ... יש איזה שהיא הארה / מידע לגבי השאלה על הקפיצים שהעליתי ?
שחר
-
, כול שבי גיאמסי 73-88 ולא משנה ממה, כולם זהים בגודל למעט היכולת משא.
-
OK , אז ג'ו .. התאפשר לי היום להגיע למשחטה ו .... אכזבה !!!
הייתי בטוח שקפיצים של וואנדורה 4X4 יהיו במידות זהות לאלו של הבלייזר (בתוספת עלים כמובן בהתאם ליכולת המשא)
דהיינו BOLT ON , אבל לא .
הקפיצים האחוריים ארוכים בכ - 8 ס"מ . מבחינת רוחב המאיה (6.5 ס"מ) = זהים .
הקדמיים בבלייזרים דיזל הם H.D דהיינו פרבוליים ורחבים מהאחוריים = 7.5 ס"מ .
של הוואנדורה 4X4 צרים (6.5 ס"מ) במאיה וגם כן , ארוכים יותר בכ- 10 ס"מ .
כך שלא בא לי לקחת קפיץ ולאנוס אותו להתיישב שם . נשארתי עם האופציה או למצוא קפיצים של CUCV צבאי או לטפל
בקפיצים שלי ע"י הוספת עלה מתחת לקונטרה מאיה . אגב , פיתרון לא רע בכלל והתוצאה יכולה להיות מספקת בהחלט .
שאלה לי אליכם , שאלתי גם בשרשור נפרד בפורום 4X4 :
מישהוא שמע על יבואן ... מקום , קנה לאחרונה , וכו' ... בולמי ראנצ'ו חדשים במחיר סביר וכדאי ?
שאלה נוספת : אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?
תודה רבה ...
שחר
-
כנראה לא ההבהרתי.
כול פיקאפ-בלייזר-סבורבן
ואן זה פלטפורמה שונה לגמרה, שלא לדבר על ההסבות 4X4
-
שאלה נוספת : אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?
טכנו צינור ביצחק שדה 34 בת"א
-
מישמש של עלים לא בהכרח יעשה טוב לסט. הם לא הזדקנו יחד ולא עברו את אותן תלאות. אם לא לקחת אריזה מלאה א להכין אחת אצל קפיצאי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
אני זקוק לצינור אויר באורך של כ 70 ס"מ לערך + מחברים . מישהוא יודע היכן
ניתן להשיג ?
יובל , (לא הסברתי כנראה לאיזה צינור אויר) ... התכוונתי לצינור אויר הדק של בולמי הראנצ'ו ומחברים ישרים
על הקו , יש מצב שיש להם ? את טכנו צינור אני מכיר , קניתי מהם בעבר , גם לבלייזר ...
אמיר , לא מדובר בשום מישמש של עלים . זוהי דרך יותר ממקובלת , כולל אצל אחרון הקפיצאים המדופלמים .
הסיבה שאני עושה זאת , היא שהמצב מחייב התערבות להתמודדות עם התווספות המשקל מאחור שהשליך על הקפיצים ויצר
סגירה של הבולמים בכ- 2 ס"מ וזאת , עוד לפני העמסת הזיווד בארגז , על הגגון וציוד הטיולים בבאגא'ז ...
קיט הגבהה חדש קומפלט לבלייזר 6" של BDS / ראף קאנטרי למשל , נמכר ללא החלפת הסט הקדמי אלא תוספת של עלה
לקונטרה מאיה ...
ביננו ובלי שום קשר , גם אם לא הייתה כל השפעה הייתי רוצה שם תוספת גובה של 2" 2.5" :)
שחר
-
עלים של טנדר הם גם 56" לעומת ה 52" של הבליזר. { אם אני זוכר נכון קיללתי כשגיליתי את זה } יש כתבות ברשת של איך להכניס את הארוך לבליזר. פעם כשזה עוד היה רלונטי מבחינתי חשבתי על זה. עכשיו תורך :)
לגבי סטים - יש לסקייג'קר סט בלי בלוקים ועם קפיצים קדמיים חדשים. רק שהוא עולה פי 3 בערך 1300$ { פעם הוא עלה 800 } .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
עלים של טנדר הם גם 56" לעומת ה 52" של הבליזר. { אם אני זוכר נכון קיללתי כשגיליתי את זה } יש כתבות ברשת של איך להכניס את הארוך לבליזר.
אהלן עודד ,,, לא בא לי לאנוס את הקפיץ להיכנס לתושבות (כתבתי את זה כבר קודם כששאלתי לגבי הקפיצים)
ות'אמת ... אני חושב שזה גם רע ולא נכון . בסוג אונס שכזה , הקפיץ יהיה קעור משמעותית , זה יפגע מאד במהלך המתלה בפתיחה
וזה יפגע לטעמי בתפקוד הנכון עקב הפגיעה בגאומטריה .
לגבי הזמנה של קיט הגבהה של אחת החברות מארה"ב - שקלתי וזה ירד מהפרק כיוון שגם אם זה היה מאד משתלם כלכלית , אני ספק
אם הייתי מגיע לתוצאה הרצויה מבחינתי . לא היה עוזר לי קיט כזה או אחר . על חלקו האחורי של הרכב משפיע משקל גדול מאשר מלפנים
וכיוון שכך , יש צורך לתגבר את הקפיצים האחוריים בכדי שיוכלו לשאת את המשקל החדש . או במילים אחרות . לאזן בין החלק האחורי לקדמי .
שחר .
-
מה עם מתלם ב׳ ראשל״צ ?
כנס לשיחה עם יאיר תראה מה יש לו להציע
-
לא מדובר על אונס אלא על הזזת התושבת האחורית, כיוון שהקפיץ הארוך לא סימטרי, ז"א - חלק הקפיץ מהסרן - לכוון הנסיעה הוא באותו אורך כמו בקפיץ הקצר, לכן יש להזיז רק את התושבת האחורית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lindner
מה עם מתלם ב׳ ראשל״צ ?
כנס לשיחה עם יאיר תראה מה יש לו להציע
תודה , אבל הופתעתי לרעה מההצעה שלו - מאכזב ....
עודד , כשנברתי בפירוקיה נתקלתי בכל קפיץ ובכל סט אפ אפשרי שעולה על דעתך , מקפיצי סוואנה 4X4 , וואנדורה 4X4 , טנדרים ושות' ...
לקחתי בחשבון והבנתי שבכדי שאחת מן הבחירות האלו "ישבו" אצלי על האוטו ויתאימו , אצטרך להתערב כירורגית ולנתח שם את התושבות .
בשלב הזה מטעמים מובנים , אני אמנע מאופציה הנ"ל ...
בכל מקרה , תודה על הצעת הפיתרון ...
שחר .
-
בדקת גם עם אחרים؟ חמילבסקי למשל؟
אני יכול לעזור לך איתו אם אתה צריך משהו שהוא מעבר לנורמה ונתקל בקשיים.
-
מה עם כריות אויר ?
ראיתי התקנה על ונדורה 4X4 נראה טוב , גם חבר שלי התקין על פג׳רו 95 עם שליטה מלאה מהדשבורד , מגיע לסלע ומשנה גובה לרכב בהתאם.
אני הולך לבדוק את האופציה הזאת בשבילי.
-
כן אמיר ... פניתי גם לחמילבסקי , אני עדיין מתלבט ושוקל את מה שהוא הציע ...
אני לא חושב שיש כאן משהו מעבר לנורמה או היתקלות בקשיים , אבל אם יש לך איתו קשר / דיבור , אז עזרה היא כמובן דבר מבורך ...
בסה"כ מדובר בהתאמת עלה (בהתאם לחלוקת המשקל) ובהוספה שלו לכל קפיץ בכדי להגיע לתוצאה הרצויה שהיא איזון , הגבהה
ויכולת התמודדות / נשיאת המשקל שהתווסף .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lindner
מה עם כריות אויר ?
ראיתי התקנה על ונדורה 4X4 נראה טוב , גם חבר שלי התקין על פג׳רו 95 עם שליטה מלאה מהדשבורד , מגיע לסלע ומשנה גובה לרכב בהתאם.
אני הולך לבדוק את האופציה הזאת בשבילי.
כן , יצא לי לראות את המערכת , מכיר ... הבעיה היא בטסט ... ממש , אבל ממש לא בא לי להפעיל את מי שצריך / אפשר בכדי לעבור ת'טסט.
שחר .
-
מאיפה לך שיש בעיה בטסט ? ושכל שאר האוטו יעבור?
-
מאז קניית הרכב ועד היום כפי שהוא , הוא עבר טסט ללא שום הפעלת "גורמים מסייעים" ... אני ממש מעוניין להשאיר את זה כך ...
כל מה שלא מקורי / תוספת כזאת או אחרת מצריכה כאן אישורים כאילו באת עם מגדל עזריאלי ...במדינת החלם הזאת ובמכוני הטסטים שלה
לא בא לי לראות ולשמוע מהבוחנים ...
שחר .
נ.ב : זוכר את הסיפור על ה "בגושים " וכל מיני מירעין בישין שמר נעים סיפק , כך שאני ספק אם ידידנו מר ברלי ורבים וטובים אחרים
התאוששו ממנו עד עכשיו ...
-
היי שחר!!!
ממש מדהים מה שקראתי כאן... איזה כיף...
כבר הרעיפו לך כל שבח והלל שניתן לכן קטונתי מלתת לך שבחים וציונים....
רק מה??? ככה נגמר המותחן/רומן ששאב אותי לתוכו בשבועיים האחרונים??? יהיה פרק המשך? עונה נוספת?
מה נסגר עם ההשקה ונסיעת הבכורה??
אשמח להמשך ולHappy end....
כמובן שלמדתי המון ויש לי בערך מיליון וקצת שאלות...
אולי בהמשך אם יהיה לך זמן.... סבלנות וכו׳...
תודה על מותחן אדיר, מהיותר טובים שקראתי בזמן האחרון....
-
אחלה , תודה רבה ... שמח שנהנית ...
איך נגמר ? ממשיך .... רק שאני די תקוע כרגע ואין התפתחות או התקדמות לדווח עליה ולצלם...
אז לפני כחודש בערך , החלו רעשים של מיסב גמור כשלחצתי על דוושת הגז , כשעזבתי הרעש מפסיק ...
הוצאתי ראש מהחלון על מנת להתמקד מהיכן זה מגיע , מלפנים או מאחור .
במקביל , היתה נזילה קלה על יד הסרן השמאלי קדמי . יחסתי זאת למחזיר שמן ולמיסב הספינדל .
במיסבי הגלגל אין חופש לא בימין ולא בשמאל .
לבסוף , אחרי בדיקה מאחור , התברר לי שבורג הפיניון פתוח לחלוטין וזה מבשר רעות .
לאחר חיזוק שלו , הבנתי שהוא סוגר על הפלאנג' חזק וישנה התנגדות חזקה לסיבוב . הלכה טבעת / "מיסב" הלחץ
שפגעה בוודאות במיסב הפיניון .
נעילת דטרויט אחורית , NO SLIP קדמית ויחסי העברה 4:10 הבאתי מארה"ב כבר לפני יותר משנה וחצי ואלו הדברים האחרונים
שבסיום התקנתם הייתי מבשר לכם על סיום בניית הרכב - סיום הפרוייקט המתיש הזה ומתכונן להשקה .
אז אני יושב בימים אלו על הזמנה מרוכזת של שני קיטים קומפלט לדיפ' של יוקון גיר לשני הסרנים הכוללים מיסבי פיניון , שימסים , מיסבי קייס ,
מיסבי ציריות , מחזשי"ם מיסבי גלגל קדמיים ... בקיצור לסיים עם שני סרנים חדשים לחלוטין .
לא בא לי לעשות חצי עבודה ... לא בא לי לפתוח פעמיים ... או הכל או כלום .
העדכן על ההתקדמות + תמונות ...
שבת שלום לכולנו ... ,
שחר
-
שחר
אני במקומך הייתי עושה בדיוק מה שאתה עושה
תענוג ללוות את הפרויקט שלך בקריאה מרתקת ומאלפת
-
תודה רבה יוסי , שמח שאתה נהנה , מקווה שהבריאות טובה (כי זה עלול להזיק :-) ) , אין לי מושג איך לא התייאשתם כבר ,
אני כבר מזמן על הספיירים ....
שחר
-
לא מתיאשים ולא נעלים תן פוש ואם צריך עוד יד רק תגיד :)
מור
-
לא חזרתי לארץ בשביל לקרוא שאתה מתייאש. תרים את עצמך או שאני אבוא עם מנוף.
-
אמיר , מור ... תודה רבה על העידוד ...
לא יודע כבר ... שמעו , זה בכלל לא פשוט המצב הזה ...
בחלומות הכי שחורים שלי , בתרחישים הפסימיים ביותר כשהתחלתי בפרוייקט הזה ,
לא יכולתי להעריך / לדמיין שזה יתפרש על פרק הזמן שעבר עד כה .
זה לא שזה חדש עבורי וניסיתי לקחת בחשבון הכל ..., כל מה שאתם חושבים ולא חושבים עליו שעלול לקרות / להיות בדרך .
כבר ביצעתי תהליך כזה בעבר עם הסופה על פי הסטנדרטים המחמירים שלי - אלו שכבר הכרתם מהשרשור
והתוצאות היו מדהימות , היא הייתה מדהימה ....
אבל ההבדל העיקרי הוא משך הזמן . את הסופה בניתי בשלבים "ותוך כדי תנועה" (טיולים , נסיעות והנאה) נחסך תקציב להמשך
וכל פעם הוא הושקע בדבר הבא שרציתי לשפר / לבנות או לעצב כפי שראיתי זאת בחזוני .
בפרוייקט הזה התרחשו דברים שמנעו ממני להתנהל באותה דרך וגם את זה צריך היה לקחת בחשבון .
מטרת התיעוד של הפרוייקט הזה הייתה לשקף עבור כולנו , ובכלל , עבור כל מי שחושב / שוקל להיכנס לתהליך שכזה , במה דברים אמורים ומה
המחיר הנפשי / פיזי / מנטלי / כלכלי / וגינלי / משפחתי ומה לא שנשלם בעבור כך ... נראה לי שבזה , הצלחתי הכי טוב ...:rolleyes: לא :confused:
שחר
-
20 קבצים מצורפים
טוב חברים , שלום לכולם ... "long time no see" ...
אומנם לא עדכנתי הרבה זמן , אבל עבדתי על כמה דברים בבלייזר עד שיהיה את התקציב וכל החלקים יגיעו ארצה .
אז החלטתי להתחיל ולזווד מעט . קניתי זוג ג'רקינים מתכת 10 ליטר שקיבעתי אותם לגגון משני צדדיו עם זוג רצועות ראצ'ט חזקות .
אבטחתי אותם בזוג מנעולים עם כבלי פלדה .
רציתי שציוד החילוץ והגרירה (רצועות 8 מטר + 3 מטר , שאקלים , מכפיל כח לכננת , גרזן ועוד ...) יהיה זמין לי ובשליפה מהירה .
קניתי ארגז קשיח של 'סטנלי' עם דפנות מתכת וקיבעתי אותו לגגון בקדיחה של חורים וברגים דוך עם אומים . (האומים בתחתית הארגז בחלק
הפנימי כך שלא ניתן לפתוח אותם) ומנעול סוגר על פתיחת הארגז .
באחת ההתנעות בחניה , הרחתי ריח של סולר ובבדיקה גליתי שהמשא' נוזלת מהאוזינג שלה בהיקף . היא הצטרפה להזמנה מארה"ב וכשהגיעו
החלקים הרכבתי אותה .
קניתי ממיר מתח 500W וחיברתי אותו לחזית הקונסולה ומיקמתי שם על תפס לחץ גם פנס סריקה שהיה לי .
קניתי קומפרסור חזק של T MAX , רציתי אותו קבוע בתוך הקבינה משמאל למושב הנהג (כך זה היה בסופה וזה היה לי זמין ונוח מאד)
היה מחובר אליו צינור אויר שרשורי של 6 מ' .
אז מיקמתי את ה T MAX וחיווטתי את החוטים מתוך הקבינה ישירות למצבר בתוך צינור שרשורי יעודי .
לא אהבתי את פנל מיזוג האויר / אוורור השחור לבן הקודר והמיושן שיש בבלייזרים אז התווסף להזמנה מארה"ב גם פנל חדשני .
פירקתי את המסגרת לוח השעונים והרכבתי אותו . זה נראה ממש טוב (סליחה שלא צילמתי - חייב לכם תמונה) .
וזהו ... לאחר כל כך הרבה זמן , כשכל החלקים הגיעו לארץ - אפשר להרכיב זוג סרנים שכל תכולתם חדש .
הבנתי שאת העבודה על הסרנים (החלפת יחסה"ע ,מיסבים ,נעילות ,מחזש"ים) לא אוכל לעשות מפאת חוסר זמן פנוי
(אין לי אפילו יום חופש פנוי אחד לקחת מהעבודה המטורפת שלי) וזה עלול להתפרש על גבי מ"ס רב של שבועות .
ובתנאים הביתיים שלי .
בודדים האנשים שאתן להם לגעת באוטו הזה ברמה המקצועית . אבל לא היה לי ספק , שאם כבר אמסור ... אז זה לרפי מ רוק סוליד .
אז היום בבוקר , העליתי את האוטו על גרר (מיסב הפניון האחורי מת לחלוטין זוכרים?) כך שלא רציתי סיכונים מיותרים וסוף סוף הוא
נחת בסדנא .
בסיום העבודה ב"ה ובעזרת רפי , הוא יצא משם עם שני סרנים חדשים נעולים עם יחסי העברה מתאימים .
בנוסף , משני צידי הפגושים האחורי והקדמי יחוברו זוג אוזני גרירה שאליהם יחוברו שאקלים גדולים .
בסיום , יותקנו גם מגיני סף להגנה ולהרמה עם היי ליפט .
תיהנו :
-
תענוג לראות שעדיין יש התקדמות.
מתי טסט וחזרה לכביש?