אתה חייב להתרענן בשרשור של הדאסטר .. אני שמח שהנימה השתנתה :)
Printable View
אפשר לחשוב שונה כמה שרוצים. זה כל הכיף.
יש מי שרוצה להוכיח משהו, אז הוא לוקח טוארג לשטח. אפשר גם עם חיפושית... אפשר גם עם אימפרזה בגרוטראלי. זה בטח יותר מעניין ויותר צבעוני לצפייה, כי לראות עוד ועוד רוביקונים זוחלים במואב זה כבר לא מעניין ואולי אפילו גם קצת משעמם. הנושלנטיות הזו מעוררת פיהוק. זה לא ניוז. אבל לקחת לשם אנדרדוג מובהק? זה כבר ימשוך הרבה צפיות.
רנגלר על 37 יכול לנסוע במואב כל יום, כל היום. עובדה שזה מה שעושים איתם בהשכרות שם. רוביקונים על 37 נכנסים לכמריר, עוברים אותו ויוצאים ממנו בנסיעה כאילו לא היה כלום. סופות כמעט סטנדרטיות פתחו את ואדי אל עין וניצחו אותו. האם טוארג גם יכול?..... ועזבו רגע כמה האוטו עולה (כשהוא בן 10-15, ולא סתם הוא עולה גרוש ורבע. אין עשן בלי אש) אלא כמה יעלה לתקן אותו?
זה ההבדל.
נו באמת דרור, עזוב השוואות לרנגלר.
בוא נדבר ונשווה מול פג'רו קינג, גרנד צ' רוקי, דיסקברי 3-4, פאטפיינדר, או כל מתחרה ישיר מאותם שנתונים, כולם יישברו אם תיקח אותם כל יום למואב, אבל האם ההבדל גדול בינם לטוארג? מדוע הם בקונצנזוס והוא לא זו השאלה.
וכן, נכון הפוזיציה שלי להכפיל את ההשקעה, ואם יהיה מזל לשלש אותה, למה לא.. אחלה אתגר.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
צחוק צחוק ... ובאמת בלי לקחת את זה שוב לדאסטר .. אבל כן בשביל לענות לך על העקיצה / אתגר ...
יש לנו בקבוצות מנשמ"ע שיחות ובקשות של אנשים שרוצים לקנות דאסטר יד שניה, כן .. גם מהאתר הזה ( חלקם בעילום שם )
ומתברר שאי אפשר להשיג דאסטר דיזל 4X4 יד שניה !
הם יקרים ונדירים.
חוץ מאחת שעברה טביעה והסוחר כנראה יתקע איתה כי הוא חיי בסרט לגבי המחיר ..
אז נראה שערך ההשקעה מאז 88 ועד הדאסטר כן הושלש .. ושובעה .. ותושעה ..
זהו דאסטר להיום !
ההמממ .... ?!
יפה לראות איך השנים עוברות והדיונים למי יש יותר "גדול" נשארים תמיד,
פעם זה היה רכבי שטח אמיתיים, היכן הימים של הג'יפים, הלנד קרוזרים, דיסקברים והקינגים, שהיו עוד סרנים חיים, ידיות לשילוב Low ונעילות.
היום הדיונים ממשיכים, רק שהרכבים עם מתלים נפרדים, אפילו על הילוך נמוך כבר מוותרים, חיישנים ותקתוקים.
לא חושב שיש כאן וויכוח שגם דאסטר, גם טוארג (שטח), גם ג'יפ (שטח כמובן... לא רנגלר) ועוד כל מיני עוברים 99% מהמסלולים, הבעיה היא תמיד ה- 1% היכן שיש פתאום עליה אכזרית עם דרדרת והצלבות, שם הנזקים יתרחשו ושם הברזלים ינצחו - נעילות, הגבהות הדברים האלה שפעם התעסקנו איתם...
וכן תרבות יוצרת ביקוש, ראינו את זה ב WK, בטח בדאסטר והלוואי גם בטוארג (אפילו בפורשה לשטח?) כן ירבו. מזכיר לכם את הימים שבגל 3 בקשר אי אפשר היה להשחיל מילה מרוב ג'יפים מסביבנו, לא בטוח שזה המצב היום. אין הרבה תרבויות פנאי מפותחות בארצנו והטוארג שמופיע בסרטונים להזכירכם לא היה עובר טסט בארץ (צמיגים) עם המוגבלויות הבלתי אפשריות.
כשהוא תקין הוא רכב מדהים, אבל הוא לא בקונצנזוס כי התחזוקה שלו מורכבת באורח חריג. אפילו בהשוואה לדיסקו 3/4 שביחד עם מרצדס ML/GLE, הם הכי קרובים לטוארג/קאיין שעולים בדעתי בתפיסה, ביכולות, בפאר ובאבזור וכו'.
שאלה: האם כל אלה שמנית, מצריכים, לדוגמה, פירוק כל רכבת הכוח מהאוטו (מנוע+גיר וטרנספר+פרונט קומפלט) רק כדי להגיע לפאקינג-אלטרנטור?...................
דברים הזויים כאלה לא יצאו סתם ככה. שום דבר לא מקרי אצל הגרמנים. אם זה ככה, זה כי תכננו את זה ככה. מסובך בכוונה, אובר-הנדסה פלצנית, מיותרת ויקרה שמסבכת ומקשה את החיים, מחייבת מוסך מתמחה עם ציוד ייעודי ויקר של היצרן. זו טכנולוגיה לשם הנפנוף בטכנולוגיה, ללא שום תועלת ממשית למישהו חוץ מאשר למוסך - המון זמן מוסך יקר.
זה למה אני רואה את אותו טוארג נטוש כבר יותר משנה וחצי באותו מקום. הגחון שלו על האדמה (כי קפיצי האוויר התפנצ'רו ובטח צריך לקחת משכנתא כדי להחליף אותם) אפילו חלקים לא מפרקים ממנו. לתפארת הטכנולוגיה הגרמנית.
כששואלים אותי איך אוטו כל כך שמרני, כמעט פרימיטיבי אפילו כמו לנדקרוזר 120/150 הוא מלך השוק ושומר מחיר לאורך שנים, טוארג זו הדוגמה הקיצונית-הפוכה שאני מביא להם - הבדלי הגישות בין היצרנים. טויוטה, מותג אפרורי שיודע שהוא לא מסוגל להתחרות בטכנולוגיה ובביצועים מול הגרמנים, ולכן דבק בשמרנות, פשטות וחוסן. מול הגרמנים שדוגלים בתעוזה, בביצועי-על, בטכנולוגיה מתקדמת ובהמון סיבוך ומורכבות יזומים - כדי שיהיה אקסקלוסיבי ויקר. עוברות כמה שנים, המכוניות מתיישנות והפשטות מנצחת. ואז העדר מין הסתם, אומר את דברו - ואם יש מקרים שבהם המונח "העדר לא טועה" ממש מייצג - זה הראשי שבהם.
ואני מבין שהמחירים של טוארג/קאיין היום מספיק נמוכים כדי לקחת את הסיכון. ובכל זאת. שיהיה בהצלחה באתגר.
שאומרים דלתא 88, זה מה שעולה לי בראש...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1cc550f957.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אנחנו גולשים מהדיון המקורי .. אבל גיא נחרד לגלות .. שבמחיר שהוא יכול למכור את האוטו שלו פה .. לא חדש וטיפה חבוט. גיא יכול לקנות חדש מהחנות באירופה !
מטורף .. אם כבר מדברים על העלאת הערך של מותגים .. ( ולא ..רקסטון לא יהיה לי כניראה ... אולי דאסטר בנזין עם המנוע החדש .. )
במחיר של הדסטר שלך גיא, אתה לוקח 2 טוארג...
עכשיו ברצינות, האתר הזה מתיימר להיות האורים והתומים בנושא השטח, אך הבורות וחוסר פתיחות הדעת מפתיעים אותי,
דרור יקירי שבסופה הולך הטרנספר או הסרן אתה ניגש למוסך סמלת לצורך החלפה בחלק חדש ומקורי? כמה כליות צריך למכור עבורם, ובכלל מי רוכש ומטפל במוסכי היבואן ברכבים היקרים האלה, אז נכון אובר טכנולוגיה ותחכום, אך מחירי החלקים אינם גבוהים מאלו של ג'יפ או טויוטה לצורך העניין..
שיקול דעת בטיפולים, תיקונים עצמיים, וידע באיתור והזמנת חלקים ברשת נדרשים כאן, בדיוק כמו בג'יפ.
אותו טוארג מפונצ'ר הכריות, שכנראה בעליו המסכן קיבל הצעת מחיר של 12k לכל פינה, אינו יודע או אינו מספיק מתוחכם לרכוש באיביי ב 150 דולר לכרית, כן.. פער אדיר, אצלי בנסיון לעבור טסט בכוחות עצמי נכשלתי עקב סדקים בצינורות הגומי של הבלמים הקדמיים, במוסך היבואן 2300 שח, אצל זנדני בא. תעשיה ברחובות 150 שח כולל מעמ לזוג צינורות ועוד 200 שח לאודי מזרחי על עבודה ואישור מוסך לטסט.
מלא רכבים בפירוקיות בגלל אותם בעלים מיואשים, סט ג'אנטים נוסף מקוריים מצאתי ב 500 שח, כמה עולים בדאסטר??
אובר טכנולוגיה זה נכון.. הפנסים שלי לצערי קסנון מהדגם הכי מוצץ שפולקסווגן המציאו אי פעם, 3 מנועים בכל פנס שבזמן פניה העדשה עוקבת וזזה לכיוון הפניה, נחמד עד שפנס אחד החל לפזול הצידה, נו אז.. 2500 שח לפנס, נראה למישהו שאלך להחליף? פותחים את הפנס מנתקים את המנועים והופכים אותו לרגיל כמו בכל רכב בעזרת אזיקון או שניים, את כל הטכנולוגיה אפשר וניתן לתרבת.
מצד שני, מנוע tdi 3L מעולה ואמין יותר מכל מנוע של המתחרות, גיר אייסין יפני טוב, מכלולים חזקים מאוד, בלמים חזקים, ציריות ברמה אחרת שנועדו להחזיק מעמד בכוחות ובעומס גדול.
עוד קוריוז לקראת סיום, מיגון גחון, כן קשה להשגה, היחיד שמייצר ומוכר גאתוס, וכיוון שבטוארג של עשירים עסקינן אז החליטן שם שצריך לפתוח את העכוז של בעל המאה בסכום הזוי של 4700 שח לפני מעמ, אז שישמרו את המיגונים שלהם על המדף, יש חברה רומנית ועוד אחת בספרד שמייצרות ומוכרות ב 300 יורו.. שווה נסיעה לשם, הספרדי שולח לארץ.
אז כן.. לאחר כמעט שנה שדי נהנתי מהרכב ודי הופתעתי מהאמינות הכללית אנסה לאתגר אותו בחג באיזה טיול מדברי, אם אחליט לאחריו שזה לא זה מבטיח לעדכן, מקסימום נמכור לברזל.
יאללה, מספיק להיום.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
ג׳אנטים לדאסטר בדרך כלל מחליפים ידיים בחינם עד 200 שח לרבעיה .. לרוב עם צמיג עליו.
לשמחתנו. לאחרונה התחילו יבוא מסיבי של חלפים תחליפיים לדאסטר .. המחירים ירדו ב 50% ממוצע.
אני הייתי מתבאס קצת אם היתה לי מערכת סופר מוצצת לפנסים פוזלים שהייתי צריך לתרבת .. כי יקר עד הזוי לתקן.
אבל זה רק אני.
מקווה שתתן קריאת כיוון כשתיסע לפרצים עליון. אני מבטיח לבוא.
עם המקרר והליפו !
Sent from my iPhone using Tapatalk
לבטל פיצ'רים באוטו = "לתרבת את הטכנולוגיה"...
וכל נותן שירות שאתה נכנס אליו, רואה את דגם האוטו ומיד יודע שאתה "עשיר" אז מגיע לך שיפתחו לך את העכוז.
וכל דבר להזמין מחו"ל, כאילו מדובר בדגם אספנות נדיר
וציר פרצים עליון הוא "אתגר".... (לא אתגר בכלל. טוארג ינשנש אותו בלי דרמה)
וואלה. אהבתי.
אולי גם אני אתפתה מתישהו.....
מפגש ג׳יפולוג הבא בדצמבר. באמצע של פרצים. איפה שעוצרים לצהריים מתחת לעץ.
קובץ מצורף 125462
זה יכול לסנן את התבן מהמוץ
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש בתמונה הזו לא מעט מוץ.
אסף.
עם פרספקטיבה של כמה חודשים אחורה, אני חייב לומר שחיפשתי ככל הנראה את הטוארג הלא נכון.
התעקשתי למצוא אחד עם נעילה אחורית ויש בודדים כנראה בארץ עם נעילה ומנוע v6 דיזל.
מי שמחפש היום הייתי ממליץ לו ללכת על דיזל 6 צילינדרים עם כריות אוויר שנת 2010 (יש הילוך כוח רק עד השנה הזו) ולא משנה כל השאר.
ראיתי היום בדרך טוארג נראה קצת מוכן לשטח... עם שנורקל.... מעניין.
אובר הנדסה לעומת פשטות? חשבתי על זה כשעברתי ליד הגראנד צ'רוקי החדש של השכן.
עם פגוש קדמי בגובה 5 ס"מ מהריצפה. כמו של אוטו אחר שדרור כתב עליו "עבירות טובה מאוד למעט הפלסטיקה". כי את הפלסטיקה בטח אפשר להשאיר בבית. נכון? ובגראנד שלא כמו באותו אוטו אחר - נעוץ בחצאית במרחק סנטימטרים בודדים מהאספלט מכ"מ. זה יהיה כואב לחטוף בשטח אבן במכ"מ. אתם חושבים שהוא יתריע על זה?
אז אני מעדיף טוארג ישן יותר גבוה ועם זוויות גישה ועזיבה יותר טובות. ועם פלסטיקה שאפשר לחתוך בלי רגשי אשמה עם כמה שזה עולה...
אגב... בדיזל לא צריך להוריד מנוע כדי להחליף כמעט שום דבר.
אסף.