2 קבצים מצורפים
תגובה: ג'יפים בונים אמרנו.... הסבת CJ לרכב טיולים מותאם אישית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
קודם כל (עוד) שאפו על הפרויקט.
חשבת על רשת/משהו מגביל לתוכן תאי הצג?
כמו שזה נראה עכשיו, בכל פתיחה הכל יישפך החוצה.
יש כל מני רעיונות כרגע. הכי נורמטיבי זה מחיצות ותיקי קובייה רכים עם ציוד (תלוי בסוג הציוד)
משהו כזה:
קובץ מצורף 149019
כיוון פחות נורמטיבי זה לבנות מיכל מים מתחת לבודי עם פתח מילוי מאחורי הדופן, להוסיף מיכל לחץ אוויר לקומפרסור ולסגור הכל מאחורי פנל עם שעונים של לחץ אוויר ומפלס מים.... משהו כזה:
קובץ מצורף 149020
התכנית זה להתחיל לטייל ולהבין את הצרכים.
שאפו! נראה מעולה..
למים ואוויר הייתי דואג לנגישות מחוץ לרכב.
לכל הפחות מים. ברז חיצוני, מוגן ונגיש.
לשטוף ידיים אחרי תדלוק או אחרי חילוץ. בלי לפתוח תאים או לגעת במשהו עם ידיים מלוכלכות זה תמיד נוח.
הבסיס לדעתי לאחסון בתאים זה זוג כיסאות נגישים, תיק פנסים ופרוגקטורים/גרילנדה נטענת, תיק ציוד חילוץ ותיק בישול+פקל קפה, מנגל מתקפל, את חפירה מתקפלת.
אלו בד"כ הדברים שאתה רוצה נגישים באפס מאמץ.
לא הייתי מבזבז סמ אחסון בתאים הנהדרים האלו על פאנל שעונים.. או לפחות שוקל סידור אחר.
אם אתה עם ברזנט אפשר להציב גם על אחת מהקשתות של הכלוב בגובה חלון כך שהם קריאים ונגישים גם כן.
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
שקול להוסיף שקעי טעינה פנימיים אם אתה מאחסן שם פנסים.
מסכים עם סולימני לגבי ברז נגיש חיצוני, זה יותר חכם אבל אם הברז נגיש רק על ידי פתיחה מבחוץ זה גם סידור טוב
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
נקודת ההנחה שלי שבמצב “מחנה״ הדופן פתוחה…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לפעמים עוצרים לתדלק.. (עם קרב' אפילו יותר (; ) .. לבדוק שמן... לעזור לחבר...לחלץ מישהו בבוץ בגשם.. כל מיני סיטואציות שרק צריך מים לשטוף ידיים בלי לפתוח דלתות או לגעתבציוד נוסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
יש כל מני רעיונות כרגע. הכי נורמטיבי זה מחיצות ותיקי קובייה רכים עם ציוד (תלוי בסוג הציוד)
תיקי קוביה עם סקוץ על הדופן הפנימית
לגבי מים נגישים חיצונית, כדאי לחשוב על זה שוב.
מנסיון אישי, זה משאיר אותך בלי מים בטיול מדברי ארוך, אחרי שכל אידיוט/ילד רואה ברז נגיש וחושב שיש באר מים זמינה מאחוריו. גם מיכל של 62 ליטר לא הספיק בשביל הדפוקים האלה, אז הברז הוכנס חזרה לתוך הרכב.
5 קבצים מצורפים
בישורת האחרונה הכי קשה להתקדם....
מצב העניינים:
צמת חשמל גמורה.
כמה מילים על צמת חשמל של PAINLESS - תענוג, ממש.
היא מגיעה בפועל עם יותר חוטים ממה שאני צריך כי אצלי ביטלתי מלא דברים מהמקור כמו כל מערכת החימום, בהתאם כל תאורת הדשבורד התואמת, יש לי מערכת הצתה HEI שחוסכת עוד כמה חוטים ועוד כל מיני.
היא מגיעה עם הכנות למיתוג מזגן שזה שימושי ועוד חוטי מיתוג לאביזרים (חוטים אחרי הסוויץ שרצים מתא המנוע לתא נהג דרך תיבת הפיוזים.
עבודת החשמלאות היחידה שנדרשתי לה הייתה לבנות מעגל ממסרים ומיתוג לפנסים (דרך ואור גבוה). הצמה מתוכננת לרכב מקורי מעידן שלפני פנסי הלוגן H4 והאמת הם קצת הקטינו ראש שם, היו יכולים בכיף לחווט את מעגלי האוריות עם חוט 12 AWG ולחסוך את העבודה.
אבל היי אז הם לא היו יכולים להציע במדריך שבמידה ונעשה שימוש באורות מודרנים אני מוזמן לרכוש בנפרד את קיט ההסבה שלהם במחיר מופקע.... כאמור, נרכשו אחר כבוד ממסרים אטומים למים ובתי פיוזים. הרכבתי את המעגלים על בסיס החיווט הקיים של ההזנה שהפכתי למיתוג הממסרים ומשכתי הזנה ישירה של 12V מהמצבר. כל העסק עוגן קומפקטי על פנים הכנף בתא מנוע קרוב לממסר מצבר.
את מתג האורות הגבוהים ברגל העברתי לטוגל בלוח שעונים.
מה עוד היה לי.... ממסר התנעה לא הגיב, הוזמן והותקן חדש מאמזון.
פנסים.... או יותר נכון בתי הפנסים...איזה מבצע רכש זה היה, אין לאף אחד, לא ינוביץ, לא יד שניה בקהילה בארץ, אין באמזון...אחרי תקופה ארוכה, מצאתי לינק באי ביי חדש והזמנתי.
אה, עוד דבר חיובי לצייו על PAINLESS זה שהצמה מותאמת גם לרכבים עם גוף פיברגלס מה שאומר שכל צרכן מקבל חוט מינוס יעודי משלו, שזה תענוג ממש ופותר המון צרות בטח ובטח על בודי שעבר עבודת צביעה יסודית.
באופן כללי זה כיף להרכיב צמת חשמל מ-0 מדהים כמה LEAN הצמה ב-CJ וכמה ערמות חיווט מיותר הוצאתי. דוגמה מובהקת לעבודת התקנה ישראלית זה שלמרות שיש לי מערכת הצתה HEI, המודול הצתה המקורי (קופסא לא קטנה) עדיין הייתה מורכבת עם כל החוטים שלה. אני מעולם לא נתתי על זה את הדעת. עכשיו כשהתקנתי בעצמי את הצמה, אני יודע בדיוק כל חוט מה תפקידו ומקומו, אין שום דבר מיותר. זה תענוג.
עוד פינוקים מדוד עלי - התקנתי נורות לד בכל תאורת הדש, בשעון המרכזי ובכל המחוונים. סוף סוף רואים אפילו ביום. ממש מראה מודרני.
הסתייגות קטנה לנקודה זו זה הנורות של שילוב 4X4 - היוניט ממתג את המינוס ובנורת לד בשונה מנורת להט יש חשיבות לקוטביות אז הלד לא עובד, החלפתי אותה חזרה ללהט המקורי ועובד יופי.
לראשונה בחיי מד הדלק המקורי ומד הטמפ' בשעון המרכזי עובדים. לא יאמן! בכלל, כל החיווים בשעון המרכזי עובדים. ממש כיף.
פנסים מאחורה התקנתי פנסי לד שטוחים יחסית למקור, נראה טוב וגם מאפשר פתיחה בטוחה יותר של המתקן גלגל אחורי שלא מתנגש עכשיו בפנס. בהתאם, ממסר וינקרים בבית פיוזים הוחלף לאלקטרוני.
נראה לי שזהו בהיבט החשמל.
לקראת התנעה, הוצאתי פלאגים, חיברתי מצבר ונתתי סטרטר... המנוע מסתובב, יפה!
חיברתי רצועות מנוע חדשות, חיברתי ראש פלאג אחד לפלאג בחוץ, נתתי לו מינוס ועד פעם סטרטר.... יש ניצוץ! מעולה!
צינור דלק ראשי מנותק מהקרבורטור, שוב סטרטר.....ושוב... ושוב.... לא יוצא דלק... מפרק משאבת דלק (מכאנית), משחק איתה קצת ומבין שכנראה המוט שמניע את הדיאפרגמה תפוס משאריות דלק בני 6 שנים שהפכו לבוצה. בירור מהיר של מחירים וזמני אספקה מול ינוביץ ואמזון והוזמנה משאבה חדשה ב 20$ מאמזון. ובזאת מבלי לתכנן מראש כל מערכת הדלק שלי חדשה - מיכל, מצוף, צנרת קשיחה, צנרת גמישה,משאבה, פילטר וקרבורטור משופץ.
בינתיים, בקבוק ליטר וחצי הפוך עם צינור דלק מודבק לפקק ויש לי אינפוזיה שמחוברת ישירות לקרבורטור.
מרכיב פלאגים, קרבורטור מורכב ראשוני מה שנקרא, כל הניפלים פתוחים והצ'וק אני מחזיק עם היד. נותן סטרטר....
.
.
.
מניע הנבלה! לא יאמן המכונות האלה, לא שומר על סרק ויורק להבות בחזרה מהקרבורטור אבל מטפס בסלד ונשמע טוב בלי ויברציות מיותרות.
מדומם עם חיוך. יאללה מרכיב רדיאטור ומגלה ש 8 ליטר מים לא מספיקים למלא מערכת שלמה. בינתיים מחליף שמן בגיר וטרנספר ומתחיל לחבר את כל צינורות המים ועושה סדר בצנרת הואקום של הקרבורטור, מה לחבר ולאן ומה לסתום. בפועל אין לי כמעט כלום..... עברתי להידרובוסט, אין לי קניסטר, EGR וכאלה...תכלס רק קידום הצתה ושסתום PCV כל השאר אפשר לסתום.
אבל כאמור, אין לי מספיק מים ברדיאטור ולא הצטיידתי מראש בצינורות טריים במידה הנכונה. לא נורא, תחילת שבוע הבא אחזור לזה.
בינתיים סיימתי לצבוע פגושים והרכבתי:
קובץ מצורף 149644
קובץ מצורף 149645
קצת מתא המנוע:
קובץ מצורף 149646
קובץ מצורף 149647
עוד זווית
קובץ מצורף 149648
אז מה חסר? ללהניע ולסוע בקיבוץ? לא הרבה. לטיולים וטסט.....מקווה לא למרוח כמו מסטיק:
להתקין שמשה קדמית (שמסתבר שאין דרומית לחולון). מנוע וישרים להעביר מהשמשה הישראלית ולקוות שפועל.
חגורות, חשוב! גם לנהג ונוסע וגם לנוסעים מאחור, גם מצריך נסיעה מיוחדת לתל אביב.
להרכיב סגירה ולסיים את כל חיבורי השמשה שתכננתי.
במצב הזה נראה לי אחטא ואצא לטייל.
אחר כך לטסט אני מניח שאני צריך דלתות וכיסווי ברזנט לחלונות מאחורה. מקווה זה בפני עצמו לא פרויקט חומש.
אה, וכנפונים מקדימה, גם...לא מצליחה למצוא בינתיים.
בטח אני שוכח לא מעט אבל וואלה....השרשור הזה קרוב לנעילה :)
חגים שמחים לכולם.
מדהים!!!
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
אלוף. אני טקט או שניים מאחוריך וכל פרט שאתה כותב עוזר, ולו רק מורלית!
מחשבה עניינית - שקלת לא לחבר כלום לכנפיים הקדמיות? לטובת פריקות לטיפולים. לכאורה לא קריטי אבל האם אפשרי?
למה אתה צריך דלתות? הרכב רשום סגור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מחשבה עניינית - שקלת לא לחבר כלום לכנפיים הקדמיות? לטובת פריקות לטיפולים. לכאורה לא קריטי אבל האם אפשרי?
האמת שחשבתי על זה. לא התקנתי את התומכים המקוריים בין הקיר אש לכנפיים (לא רואה בהם צורך) כך שמה שנשאר מחובר לכנף ימין זה רכיבי חשמל (ממסרים, פיוז ראשי…) על כנף שמאל אין כלום. דרך שתי הכנפיים מושחלים ומחוברים עם אזיקונים החיוווטים של איתות הכנף. בקיצור, אפשרי אם ממש רוצים. מצד שני תא המנוע די מרווח ואני לא בטוח בכלל שיש איזשהם מגבלות גישה למשהו שמצדיק פירוק כנפיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
למה אתה צריך דלתות? הרכב רשום סגור?
לצערי כן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
לצערי כן
קל לשנות אם אתה מחליט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קל לשנות אם אתה מחליט
להבנתי זה דורש אישור בוחן/מעבדה מוסמכת. לאור כל השינויים שביצעתי, אני לא בטוח שזה משהו שאני שש לחשוף את הרכב אליו.
בגדול זה שינוי מתבקש. אשמח להתבדות אם התהליך פשוט יותר.
לכל דרך יש קיצור דרך.
(או כמו שכתוב במקורות - הכל אפשר אם משלמים. להיות אפילו אלוהים)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
בטח אני שוכח לא מעט אבל וואלה....השרשור הזה קרוב לנעילה :)
חגים שמחים לכולם.
שמע - עבודה מאוד מאוד מאוד יפה עד עכשיו. רמה גבוהה מאוד.
אבל המשפט שציטטתי פה למעלה מצחיק... השרשור הזה רק בהתחלה שלו. בטח אחרי שתתחיל לטייל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
שמע - עבודה מאוד מאוד מאוד יפה עד עכשיו. רמה גבוהה מאוד.
אבל המשפט שציטטתי פה למעלה מצחיק... השרשור הזה רק בהתחלה שלו. בטח אחרי שתתחיל לטייל.
סוגר את זה וממשיך ב פורום RR [emoji16]
פרויקט מעורר השראה! עם המון התייחסות לפרטים הקטנים, ממש תענוג צרוף לקרוא ולראות.
שאלה לגבי פיית המילוי במיכל דלק.
היא נראית נמוכה ובמיקום שכל עלייה הדלק יגיע לפייה. אין חשש מנזילה דרך הפיה?