תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שאין לי מושג אם המצמד יגמר בשבוע הבא או אף פעם לא, לא מצאתי הצדקה להזמין מצמד מקורי או שווה ערך בלמעלה מ350 דולר במחירי ארה"ב, לצרכי גיבוי בלבד.
בחרתי להניח בארון מצמד סיני זול ב300ש"ח. שיהיה להצלת רכיבה בסופ"ש אם אצטרך להחליף ללא התראה מוקדמת.
רשמתי גם שבמידה ותהיה לי התראה מוקדמת אחליף את המצמד במצמד מקורי או מותג טוב אחר, והסיני ישאר בארון לגיבוי.
זו הלוגיקה. אני חושב שהיא סבירה מאוד. אם זה לשים סיני או להישאר בבית, אני שם סיני.
במילא אתה צריך להשרות את הרפידות בשמן איזה 24 שעות* לפני שאתה מרכיב אותן. כך שלהציל טיול מעכשיו לעכשיו זה לא יהיה.
*אולי אפשר פחות שעות, אני מכיר ש24 כך לימדו אותי, אולי זה היה מטעמי נוחות של פשוט להשאיר לילה.
וגם,
אחרי שתרכיב את הסיני,
תזמין מקורי? או שתרכב על הסיני עד שיתפרק?
כן, יש גם ebc ועוד. המחיר הנקוב הוא למקורי. האחרים כמובן קצת זולים יותר. לא בהרבה, גם לא הברנט שהעלית, בתוספת אטם.
לגבי החלפה חלקית או מלאה, אז אני הולך על מלאה, לכל חלק מתכלה, והקפיצים ודיסקיות המתכת בתוך זה. אין לי סבלנות לחזור פעמיים לאותו מקום, עקב חסכנות.
ממש מצער אותי שזה גורם לכם לעוגמת נפש כזו...
שחררו. זה מספיק טוב וזול בשביל לשכב בארון, כנראה מעכשיו ועד עולם, ולספק לי תוך כדי תחושת בטחון.
רוח הפורום היא לדקדק בקוצו של יו"ד.
זהו עקרון ששני רק לתפיסה שהגישה שלי היא היחידה שעובדת וכל השאר טיפשים.
ולכן אני חייב לציין שרק הגישה שלי היא נכונה,
ושכל השאר טפשים.
;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בדקתי היטב שבתיאור הקיט שהזמנתי מופיעים שלושה מק"טים של סוזוקי: אחד של דיסקיות המתכת ושני מק"טים של דיסקיות החיכוך, שבע עבות ואחת דקה.
זה לא עזר לי. קיבלתי שמונה עבות. אני כבר שלושה ימים בפינג-פונג מתיש עם המוכר שמתעקש לא להבין, או מה שנראה נכון יותר: להבין ולא לקחת אחריות.
שיגע אותי. יקבל עוד קצת צ'אנס, ואז אפתח דיספיוט. מקווה שלפחות שם יעשו מאמץ אמיתי להבין ולפצות.
אני מקווה שיעבוד לך עם עלי אקספרס, המערכת שם בנויה להשאיר את הכסף בסין ולא להחזיר שום דבר. במידה ולא ילך, עדין יש לך את האופציה לקנות את הנכונה מקורית ולסגור את הפינה במידה וכל השאר מתאים (דיסקיות ורפידות)
בגדול גם כשאני בוחר ללכת על מוצר סיני אני משתדל לקנות מאמזון בדיוק למקרים כאלו כמו שאתה מתאר - אתה לא היחיד שנכווה מהם כשיש בעיה שלא קשורה אליך.
אני רוכש בהרבה מדי אלפי שקלים בשנה מעליאקספרס. גם קצת מאמזון. בגדול, אני בגישה של You win some, you lose some, כשבסה"כ החסכון הוא של הרבה אלפי שקלים בשנה ביחס לחלופות. קיבלתי לא פעם החזרים, קיבלתי גם פעם או פעמיים סירובים. לא מתרגש מזה.
כנראה שבאמת אגיע בסוף הדיספיוט לרכישת הדיסקית החסרה מפרטזילה, כמו גם דיסקית ברזל נוספת, שמינית, שגיליתי שיש, וקפיצים. את טבעת האבטחה לדיסקית החיכוך השמינית כבר רכשתי בנגלה הקודמת. הכול מקורי.
מנסיון שלי ברפידות קלאץ אין מנוס מלהשקיע במקורי, ביותר מפעם אחת שהקלאץ מתחמם הרפידות מתעוותות וגובה הידית משתנה או שאתה מאבד את יכולת ההפרדה.
כל הפוסט הזה עשה לי חשק אז בקרוב אני מצטרף למועדון רק עם טוויסט קטן.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
לפי האתר של ברנט, ברזל יש 7 פלוס אחת.
נראה שהברזל השמינית היא ממקט אחר.
לתשומת לבך.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אכן הזמנתי מק"ט נפרד. תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
במילא אתה צריך להשרות את הרפידות בשמן איזה 24 שעות* לפני שאתה מרכיב אותן. כך שלהציל טיול מעכשיו לעכשיו זה לא יהיה.
*אולי אפשר פחות שעות, אני מכיר ש24 כך לימדו אותי, אולי זה היה מטעמי נוחות של פשוט להשאיר לילה.
בספרות היצרן לא מצאתי הנחייה להרטיב את הרפידות בשמן.
באינטרנט, כרגיל, דעות מכל הכיוונים. החל מ: "לא צריך כלום, הרטבה טרם ההרכבה עובר לביצוע" , וכלה ב"שמור את הרפידות בארון בתוך שקית עם שמן" , וגם כמובן כל מה שבאמצע.
כשאצטרך לצאת לטייל וזה מה שיעצור אותי, אני ארכיב את הרפידות בדרך המהירה ביותר האפשרית. כבר דיברנו על חוסר היכולת שלי לדחות סיפוקים.
באנפילד, השרייה של רבע שעה לפחות זאת הפרקטיקה הנהוגה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
בכל מקרה, מהרגע שבו החלטת להחליף מצמד ועד לרגע שבו אתה מרכיב את הדיסקיות במקומן לוקח לפחות שעה לאדם לא מיומן, אז יש לרפידות מספיק זמן להירטב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בדקתי היטב שבתיאור הקיט שהזמנתי מופיעים שלושה מק"טים של סוזוקי: אחד של דיסקיות המתכת ושני מק"טים של דיסקיות החיכוך, שבע עבות ואחת דקה.
זה לא עזר לי. קיבלתי שמונה עבות. אני כבר שלושה ימים בפינג-פונג מתיש עם המוכר שמתעקש לא להבין, או מה שנראה נכון יותר: להבין ולא לקחת אחריות.
שיגע אותי. יקבל עוד קצת צ'אנס, ואז אפתח דיספיוט. מקווה שלפחות שם יעשו מאמץ אמיתי להבין ולפצות.
השיטה שעובדת לי מול הסינים זה משפטים קצרים ותמונות.
מצלם את מה שהגיע ביחס למה שפורסם.
אם ההבדל במידות, לצלם ליד סרט מדידה.
עבד בהצלחה בפתיחות תלונה קודם כל מול המוכר, ואם עשו עצמם נו ספיק אינגליש, אז בהמשך מול עלי כשדילגת כבר על השלב שעלי שולחים אותך לנסות לדבר עם המוכר.
עליאקספרס קיבלו את הצד שלי בדיספיוט, וממילא כבר הזמנתי את הדיסקית החסרה מפרטזילה בלי להמתין להם, אז זה מאחוריי.
יצאתי הבוקר לעקיצה קטנה לפני העבודה. אימון עליות. כאלו שבעבר ירדתי עם רגליים בצדדים, וכלל לא ניסיתי לעלות, או שעליתי בקו של הצי'קנס, עברו היום בעמידה, וכבר אני מתקשה להבין על מה בכלל התעכבתי. שש-שבע חזרות של כל עלייה וירידה, קוים שונים, מהירויות שונות.
אני מגלה שהכול בראש. מהאמונה שאני עובר. יש שיפור של זכרון שרירים, חלק גדול ממנו מגיע מהאימונים הסטריליים על אספלט או במישור, על איזון ועל ותפעול מצמד, ומעט מהאימון עצמו בשטח, אבל עיקר העניין הוא באמונה. אני צריך לתת יותר קרדיט למתלים שיספגו, אבל גם לזה יש גבולות. בקו הכי קשוח (עם הבור בתחתית המסלעה בעלייה המצולמת, במהירות גבוהה יחסית לנסיונות האחרים, משהו נטרק מקדימה. לא יודע אם זה הצמיג שקרס והפגיש את החישוק בסלע או המתלה שנסגר. אין נזק נראה לעין.
צילמתי גם קטעי וידאו מהטלפון שיושב על הכידון, אבל לא רואים כלום מהויברציות.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/JO24YU.jpg
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/yCLhMq.jpg
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/aJZCzW.jpg
כיף לקרוא.
מניח שאתה עושה את זה כבר בטבעיות אבל אגיד בכל זאת: הכל מתחיל ונגמר בגלגל הקידמי.
בכניסה לכל מדרגונת ולכל חריץ אתה אמור לתת מכת גז שמקלילה את הגלגל הקידמי.
פעם שהגלגל הקידמי עבר את המכשול בלי לזעזע את האופנוע, המתלה האחורי יאכל אותו בלי מלח. תמיד.
זה נכון בעליה, מישור או ירידה, גם במדרגות, גם בגינות אבנים וגם (בעיקר אפילו) בחריצים עמוקים לרוחב הדרך.
בעצם זה אחד הייתרונות העיקריים של אופנוע על ג'יפ: היכולת להקליל (או להניף כשצריך) את הגלגל הקידמי במיכשולים.
לא ממש. בשבילים היותר פתוחים אני מתרגל בזהירות הורדת משקל מהגלגל הקדמי עד הנפות קצרות במפגש עם סלעים בעזרת המצערת, אבל במקום כמו זה אני עם מצערת קבועה ומינון מומנט ומהירות לגלגל האחורי עם המצמד.
אני מבין מה אני אמור לעשות עם הקדמי, אבל יקח עוד זמן לשלוט בזה.
..אז טוב שאמרתי.
ממליץ לך בחום למצוא איזה שביל עם חריצים לרוחב הדרך, ולתרגל את ההנפה הזו במהירויות שונות.
קודם כל זה הופך את הרכיבה לנעימה וחלקה, אבל בנוסף זה כישור בטיחותי חשוב ביותר.
ברכיבת שבילים מתישהו תגיע לדיץ' כלשהו במהירות גבוהה מדי והנפת הגלגל תהיה ההבדל בין תבוסה כואבת לניצחון מפואר. תאמין לבנאדם שהתעורר פעם לייד גשר אירי בשדות העוטף עם פה מלא עפר, ולא זכר איפה הוא ולמה.
בדי אר יש מספיק מומנט כדי להקליל את הגלגל בסחיטת מצערת בלבד, אלא אם כן אתה בסל"ד ריצפה משום מה.
זה בעצם התירגול העיקרי: להבין באיזה סל"ד צריך להיות כדי שסחיטת המצערת תביא את התוצאה הרצויה.
אחרי שזה עובד לך עם חריצים במישור, תוכל ליישם גם על מדרגות בעליה, ובהמשך גם על דרופים.
בוקר של אימון סלאלום. איזון סטטי, בקרת בלם, מצערת, מצמד.
.https://imageshack.com/i/pnpUIfEKj
אפשר מור"ק קטן? אז ככה:
עשיתי טסט על עד 500 בגיל 17 בערך ואחרי הצבא היה לי Dr350, לאחר כשנה על ה dr הגדלתי מעל 500,באתי למבחן סלאלום עם xt600 (או משהו כזה, מה שיש למורה) ולא יודע למה לשנייה פספסתי בשמיניות, לרגע אחד, שניה, כמעט אבל כמעט נגעתי עם הברך ברצפה, לגמרי אבדתי שליטה אבל לא אבדתי את האופנוע לא הורדתי ידיים מהכידון ולא רגל מהמדרך, נתתי מכת גז, האופנוע התרומם והמשכתי בסלאלום מבלי לגעת ברצפה מבלי לצאת מהקווים מבלי לגעת בעיגולים, המורה מתלהב צועק לי "וואו יפה כל הכבוד" , הטסטר מסמן לו "נכשל"! המורה שואל "אבל למה?" הטסטר עונה "איבד שליטה",המורה עונה: "אבל הוא הציל יפה, לא אני ולא אתה היינו מצילים ככה מנפילה וודאית" , הטסטר ננעל בשלו וחזרתי לטסט שני, עברתי בשני.
זהו, הקהל מתבקש לשבת.
מצחיק שנזכרתי בזה פתאום אחרי 22 שנים
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הסללום בטסט חדש יחסית, לא?
לא זוכר משהו כזה מהטסט שלי. חמישה שיעורים בכביש, טסט, וקיבלתי רשיון לא מוגבל, בלי שעברתי בדרגות הנמוכות יותר.