נראה מצוין
חיים מציא להוסיף מיתרים שיתנו קונטרה לרשת לעמודים שעל הרכב.
בהצלחה ובהרבה הנאה בהמשך הבניה.
Printable View
נראה מצוין
חיים מציא להוסיף מיתרים שיתנו קונטרה לרשת לעמודים שעל הרכב.
בהצלחה ובהרבה הנאה בהמשך הבניה.
ערן, אני ממתין לציליה החדשה שהיא לא מאולתרת ,אלא מתוכננת עד הסוף.נראה לי שהיא תתפקד פגז לאור הניסיון עם הציליה המאולתרת במשך השנים האחרונות.זו פשרה טובה מאוד בין התיפקוד שלה בשטח,פשטות ההרכבה והפירוק,המחיר שלה, ונפח איחסון. ברגע שיצטרף שלישי נעשה הזמנה.
היום השתעשעתי בהחלפת מערכת המים - סיבוב שני - למערכת עם חנוכיה של ברזים והתוצאה הצדיקה את ההשקעה.עכשו יש מערכת עם 5 ברזים שמנתבת את המים מכל מיכל לכל ארבעת הצדדים של הרכב, במכסימום שתי פעולות של סגירה או פתיחת ברז כדורי. צילומים מוכנים.
מכל הפירוקים של חלקי הרכב מצאתי בזבל את הרמקולים שהיו בו ואת מערכת האזעקה של המיגון.פירקתי את הרמקול הגדול ולקחתי לניקוי את המגנט החזק. הרכבתי על המגנט את הסירנה של המיגון ,וקיבלתי מתקן סירנה משטרתית שיושב על הפגוש הקדמי באמצעות המגנט.היו בפנסים חוטים מיותרים של מתח שמגיע אליהם עם הדלקת הפנסים הראשיים -כנראה לפנסים נוספים שביטלתי. עשיתי חיבור מהיר עם צמד חוטים כזה ,ועכשו אני יכול להפעיל סירנה תוך דקה ,על-ידי הוצאת הסירנה מהאיחסון בתא הנהג ,הנחתה על הפגוש וחיבורה למתח.עם הדלקת הפנסים היא תשתולל כמו רכב משטרתי. אולי יש לכם הצעות מתי אפשר בכלל להשתמש בה??
הרכבתי בחדר השינה ארבע מנורות לד ,כך שבלילה נגיעה אחת בפנס זה או אחר ,ויש תאורה מספיקה למצוא את המכנסיים. אם אני מדליק את ארבעת הפנסים - זה יום עצמאות שלם.
מחוסר תעסוקה אני משחק ברכב ומשפר ים של דברים קטנים.
חיים יקירי,למה אתה מתכוון "שצריך למצוא את המכנסיים" אני חשבתי שעם הנסיון שלך,הדבר האחרוןציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
שהייתי מנסה למצוא זה המכנסיים......
דרור הראל
את הסירנה הייתי מחבר דווקא לטמבון האחורי הנוצץ שלך,עם כמה ניאונים כחולים ואתה בכלל יכול לארגן מסיבות טראנס.(חיים בחייך,מה זה הטמבון הזה?כמו זקנה עם ליפסטיק)
חיים ,עוד עניין לגבי הקפיצים, הוספת לא מעט(ואפילו די הרבה) משקל על הרכב, בעיקר על הסרן האחורי, הקפיצים המקוריים לא נועדו להתמודד עם משקל כזה, שלא לדבר על כך שזמנם עבר כנראה מזמן עכשיו גם העמסת אותם הרבה מעבר לתכנון שלהם....
גם בולמים היתי מחליף במקומך(גם הם בצרות עם התוספות שלך ובכללי כנראה שזמנם כבר הגיע)
הבולמים והקפיצים האחוריים חדשים לגמרי והוחלפו על-יד המוכר בחודש המכירה.הבעיה שהוא החליף למערכת אורגינלית ללא הגבהה כל שהיא.עכשו אני צריך רק להרים את המרכב.
הפתח החדש של פילטר האוויר מכווון לצד המנוע.עקב כך ישנה אפשרות של התזת מים לתוך הפילטר ולהרטבתו.בכדי למנוע זאת הדבקתי לפילטר מבחוץ מסתור פלסטי צורני של כונס אוויר שמאפשר יניקה של אוויר רק מלמעלה. חוץ מזה השארתי למטה פתח לניקוז של מים, באם ייכנסו לכונס האוויר החדש.
היום אני מקווה להחליף את הכבלים במנתק ההצתה מהקוטב השלילי לחיובי.עקב ריבוי של מעברים שליליים בכל הרכב מנתק ההצתה לא ניתק את המצבר ובכך לא השגתי את מטרתי למנוע זליגות.לקח לכולם.
הווילונות שיש בדעתי להתקין על החלונות צריכים להיות כהים,אך היות ומעולם לא עשיתי וילונות,אולי מישהו עם נסיון יכול לתת לי שתיים שלוש עצות בעינין.
אם למישהו יש - אני צריך קופלונג ישן ופסול לצורך בנית תבנית ליציקת גומי.למדתי כיצד עושים את זה בעבודה ביתית ואז תוכלו לקנות אותם במחירי חומר הגלם שזה רבע מהמחיר בל.ר.
ייתכן ואוכל להשיג רדיאטור חדש לקראת הקייץ במחיר שיעניין הרבה אנשים באתר.אני מדבר בינתיים רק למנועי בנזין. מה המחיר שהיום דורשים עליהם ללא הרכבה??
סוף שבוע חדש באופק ,וזו סיבה טובה להיות אופטימי.
אני צריך לקנות כעשרה מטר מרובע של יריעה נצמדת מאליה כמו מדבקה בצבע שחור/מט. החומר צריך להיות איכותי ועמיד בקרינת UV ,היות ומדובר בחיפוי הרכב במקום צבע.
זקוק לכתובות וטלפונים . תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
שלילי חיים, אתה אומנם צריך הגבהה(בגלל הצמיגים ששמת 265/75/16 חייב בלפחות 2.5" הגבהה),אבל בעיקר אתה צריך קפיץ(ובולם) שיודע להתמודד עם המשקל החדש ששמת, המערכת האורגינלית לא בנויה לכך.
נ.ב
על איזה אתה ממליץ ,וכמה הם יעלו?? (יש עוד ערך להמלצה שלך).
סוף סוף החלפתי היום בין הקטבים של המצבר ,והמנתק עובד מצוין. עכשו יהיה סוף לדאגות שלי מפני זליגות של המצבר.
בנוסף לעבודה הזו הצלחתי לנקות את השמשה הקדמית מכל הג'אנק שנצבר עליה בעשר השנים האחרונות,ובאותה הזדמנות הרכבתי פסקל עבור כביש 6 למניעת סחיטה מתמשכת.
אני מתכנן להרכיב שני שאקלים אחוריים לטובת גרירת רכב אחר,אבל טרם הורדתי את המידות הנכונות.
ארז הודיע לי היום שהיות ואני עושה 90% שטויות ,הוא לפחות יספק לי בולמים וקפיצים כמו שצריך לפני שאקלקל את היצירה המקורית. (לקרוא לדבר הזה ''יצירה'' זו ממש זילות של הענף כולו).
הקטע של היום יהרוג כל אדם נורמלי במדינה,אם יש עוד אחד כזה.
במשך שלושה חודשים אנחנו - המוכר ואני מנסים להעביר בעלות על הרכב. בכל מקום זורקים אותנו מקומה רביעית ,ורק לפעמים מכל המדרגות.פעם ''אנחנו לא עושים העברת בעלות ללא טסט'' פעם '' אנחנו לא עושים העברת בעלות עם דרכון - רק תעודת זיהוי'' פעם '' עברו שלושה חודשים מהטסט אז אין העברת בעלות''. פעם ''יפוי כח צריך להיות אורגינלי - לא צילום''. פעם ''שני האנשים צריכים להיות ביחד'' בקיצור, מכתבים לשר התחבורה, למבקר המדינה, למשרד המשפטים,בקיצור - תפוצת נאט''ו וכמובן תשובות מאף אחד.
כתבתי בעבר את תלאותי ואף פעלתי לפי עצות הפורום - וכלום לא עבד.
היום בבוקר נסעתי למשרד, בדרך עברתי כפר שיש בו סוכנות דאר.חתכתי לסוכנות סתם בכדי לעשות נסיון אידיוטי נוסף,כשהמוכר עצמו בכלל בירושליים.הצגתי צילום - ממש צילום של ייפוי כח לטסט שהיה לי מהפקס, בנוסף הצגתי צילום של תמונה מהדרכון. צילום- לא הדרכון עצמו,ותוך שתי דקות ועשר שניות הייתי בחוץ עם מסמך העברת בעלות.
כבר עברה חצי יממה ואני עדיין לא מתאושש מהטראומה של העברת הבעלות בכזו קלות.אם אני מת הלילה ,לפחות תבינו את הסיבה.
אם זה יכול לקרות - משהו דפוק מהיסוד במדינה הזאת.
בביקור שערכתי אצל הפאסט לפירוק שיש לי,גיליתי שני פנסי חניה ריבועיים בדיוק בגודל שחיפשתי עבור הציליה לצורך תאורה.היום בבוקר אני אפרק אותם ואכין מהם את הפתרון לנושא. יותר משני פנסים כבר מסכן את המצבר כשהרכב לא מותנע.
אני מתלבט אם למקם אותם באופן קבוע בתוך הרכב על החלון האחורי שמאלי,כך שבלחיצת כפתור יש תאורה בציליה,או לעשות אותם ניידים ולמקם אותם בהתאם לתפוקה המכסימלית .לשני הפתרונות יש יתרונות מסוימים וחסרונות אחרים ,אך טרם החלטתי מה לעשות.
אתמול מכרתי את ארבעת הג'אנטים ממגנזיום ב--.1,300 ש''ח,וזה מביא את עלות רכישת הרכב ל--.11,000 ש''ח בלבד.
עינין השעונים החסרים מתחיל להעיק עלי.אני צריך למצוא פתרון זמני לעינין ויתכן שאאלתר בינתיים מספר שעונים הכרחיים מהמלאי שיש לי במחסן.
לפי מה שאומרים לי,כדאי להוסיף רדיאטור עבור שמן הגיר,ובוודאי שעון חום. יש אמת בטענה הזו??
חיים - למייטב זיכרוני , כבר יש לך רדיאטור לשמן גיר ...
אמיר.
אמיר, הכוונה לרדיאטור נוסף עקב תפוקה נמוכה בימים חמים ובמאמץ גדול של האורגינלי.אני לא יודע אם זה חיוני ,אבל מד טמפרטורה חייב להיות על הגיר כמו על המנוע.(לבדיקת טמפ' שמן).
היום פירקתי את שני הפנסים ושיפצתי אותם.מתברר שאלה פנסי ערפל קדמיים עם מבנה ממש מיוחד.המנורה מרוחקת כעשרה ס''מ מאחורי הזכוכית הקדמית ,ובאמצע מושתלת סוג של זכוכית מגדלת בצורת כדור בגודל כדור פינג פונג,כנראה להגדלת העוצמה של הפנס.יש תמונות.
אלה בדיוק הפנסים שאני צריך היות והם יצרכו מעט חשמל ויתנו תאורת חג-המולד.היות והמנורות שרופות לא יכולתי עדיין להיינות מהתוצאה.יהיה מסובך למצוא חנות בכדי לרכוש את המנורות המיוחדות האלה.
הכוונה שלי לכוון את הפנסים לגג הציליה שיהיה בגוון בהיר או לבן,ולקבל תאורה רכה יותר ולא מסנוורת בשטח כל הסככה.
היות ונגמר לי הטסט היום,וטרם קיבלתי את הניירות לחידושו,נשארתי תקוע בלי טסט ועם מדבקה זועקת של 2007 על החלון הקדמי.בכדי לנסות להוריד מעלי בדיקת רשיונות פירקתי את המדבקה של 2008 מהטנדר שלנו ושמתי אותה על הג'יפ.אני מקווה שזה יעזור לשבת הזו.הרי רק לפני חודשיים הוא עבר טסט שנדחה בגלל בעית המנוע.
לשבת אני מתכנן זולה במקום נידח בסביבת הצפון הקרוב ,בתקווה שלא יהיו רוחות.זה הדבר השנוא ביותר,הרבה יותר מגשם.
יש קופלונג ישן (עברתי מזמן לצלב אחורי...).
יכול להשאיר לך אצל ג'קי.
תעדכן אם כן, גיא 0522599610
בדיסקו שהיה לי, TDI300 96, על הצינור שיוצא מהגיר לכיוון הרדיאטור גיר ישב יוניט חום שאמור להדליק נורה בלוח שעונים במקרה של חום יתר. בסידור המקורי לא היו בעיות התחממות פרט לפעם אחת בנסיעת דיונות ולכן לדעתי אין צורך לשפר את הקיים אלא לבדוק תקינות היוניט ואולי לבצע ניקוי לרדיאטור.
לגבי הקופלונג, אחרי שתי החלפות של הגומיה המיותרת הזו, ולא הייתי מוגבה במיוחד, צלבתי את הדרייבשפט האחורי ולא הרגשתי שום שינוי בהתנהגות ולכן אני כמו קודמיי גם ממליץ לצלוב.
מצריך החלפת הפלאנג' המקורי עם 3 חורים(תמונה 1) לפלאנג' 4 חורים וספייסר(תמונה 2) כמו בדיפרנציאל הקדמי או בדיפנדר קדמי ואחורי. בנוסף להסבת קצה הדרייבשפט ל u-joint או איך שקוראים לזה.
גיא, תודה על ההצעה - אזדקק לה.
ענבר, אבדוק את היוניט הזה בכדי להיות רגוע. לגבי הקופלונג - אשקול את החלפתו בברזלים טובים וידידותיים בשטח,אבל לא בעדיפות עליונה עקב צרות יותר דחופות.
בשבת חשתי ממש בגידה של האלומיניום הזה. לאחר טיפול של 7 כוכבים כל השבוע הוא תקע אותי שני ק''מ מהמפעל ,ודפק לי את כל השבת היפיפיה שחלפה על פני מתחת לרכב.
נכנסתי לתחנת דלק לתידלוק וביציאה הוא לא הניע. או-קיי ,זה קורה וניכנסתי לנוהל תקיעה.98% מתקלות רכב,ובמיוחד רכב שטח ובמיוחד מיוחד רכב בנזין - אלה תקלות חשמל,שלעיתים קרובות גם תקלות מטומטמות.הבעיה היחידה הינה איתור התקלה ללא סורק תקלות או משהו מתוחכם כמו קריאת הרכב לאיתור התקלה שלו. (יש בג'יפים מסוימים).
אני מחליט לאחר בדיקה שהמנתק הראשי שהתקנתי לא מחבר את קוטב הפלוס עקב קילקולו- ומפרק אותו מהרכב (רק שתדעו - זה שעה לפרק אותו ושלוש שעות להתקין אותו לבד. אבל רבע שעה של שני אנשים).
מנסה להניע - וזה מת כמו שרק מנוע אמריקאי יודע למות.
בודק מצברים ושניהם מעל 12.50 כך שהבעיה אולי במינוס הראשי?? זה לא רק שהסטרטר לא עובד - הכל מת.
אבל המינוס הראשי פורק והורכב על-ידי לפחות שלוש פעמים בשבועיים האחרונים ,אז אין לו עכשו מגע??
בכל זאת מפרק את המינוס מנקה קצת ,מרכיב חזרה - ומנסה להניע. וואלה מניע. לא להאמין זה המינוס הדפוק.
עכשו נשאר רק להמשיך בתכנית עם הפסד של שעתיים.
לא דובים ולא זבובים. הסטרטר מניע אבל אין הצתה.
בודק את כל המערכות,בתקוה למצוא חוט מנותק כלשהו שיצא ממקומו עקב המשחקים בתא המנוע,בודק את הקויל, את החוטים את הדיסטרבוטור, - נאדה.
מתייעץ עם חברים ואומר לעצמי - איך ייתכנו שתי תקלות חשמליות שונות לחלוטין באותו רגע ממש.זה יכול לקרות אחת למאה פעמים ואולי לאלף.
מעלה את הרכב על גרר - אולי פעם רביעית מתוך 10 טיולים שערכתי בו ולאחר חצי שבת מתחת לרכב.
בכל שש השנים שהחזקתי וואזים - העליתי אותם על גרר פעמיים. ופעם אחת ממש מתוך עצלות לשכב מתחת לרכב ולחבר את הגיר למנוע בגלל שני ברגים שהתפרקו.
במוסך הסתבר שמודול ההצתה שבק חיים ,ולא יכולתי לעשות כלום בשטח.
עכשו אני ארכיב מודול רזרבי בסמוך לחדש וכל מערכת חשמלית תהיה כפולה וניתנת להחלפה בהעברת חוטים בלבד.
כנראה שהעברת הקויל עם המודול מחזית הרכב למשטח שליד הבוסטר ,הקטינה את הצינון שלו כך שהוא התחמם ונשרף.את המודול החדש כבר לקחתי משברולט ולא מל.ר. עם משטח אלומיניום גדול לצינונו,כך שהבעיה אולי נפתרה.את המודול הנוסף כבר אמקם על לוחית אלומיניום מוגבהת, כך שזרימת האוויר בתא המנוע תקיף אותה מכל הצדדים.
לאט לאט אחליף את כל החלקים לחלופיים ואמינים יותר.אבל עוד שבת נדפקה.
עכשו כשהדפוק הזה אצל החשמלאי שלי, זו הזדמנות להוסיף את מערכת הפיוזים החדשה עבור כל מה שמחוץ למנוע.
אני מוסיף כפתור להפעלת הסטרטר מתוך תא המנוע,כך שאדם אחד יכול לתת סטרטר ולבדוק הצתה.
אני מוסיף שטקרים בהיקף הרכב לצורך הוצאת חשמל חיצוני לתאורות. ואני מחבר את ה_GPS ,לחיבור קבע מתוך תיבת הפיוזים הפנימית.
נראה לי שאעיף את המכסה של תא הפיוזים המעצבן ,אבל לא מצאתי פתרון למרשם החשמלי שיש עליו.יתכן ואצלם אותו בכדי שיכנס לספר הפעלת הרכב שאני מתכונן להוציא בסוף הדרך.
ליום רביעי אני מתכנן שבת פרטית במקום השבת הדפוקה כך ששום תקיעה לא תמצא אותי מפסיד יום בשטח.
כמות ההפתעות שהרכב הזה מסוגל להן ,מפתיעה אותי כל פעם מחדש.
החלפנו היום את מודול-ההצתה, לאחריו את הקויל, לאחריו את חוטי ההצתה ,ולבסוף את מכסה המפלג,וכל זה כדי לקבל ניצוץ בריא.ועדיין הרכב לא מניע לאחר כל הנסיונות.
מה צריך יותר מדלק אוויר וניצוץ כדי שהמנוע ישמיע את הנהמה הגרגרנית שלו???????
פעם ראשונה בחיי שאני מגלה שהציר של המפלג שבור לשניים.אני לא מאמין שזה קורה במנוע. ציר מפלג שבור לשניים - לא להאמין כשרואים את זה. לא נשברו כלל השיניים של הגלגל התחתון - הציר כולו כאילו נחתך.אמנם המנוע עוד באחריות אבל תקלה כזו ממש מפחידה אם מביאים בחשבון שיש במנוע הזה עוד אלף חלקים רגישים יותר.מאיזה חומרים בונים האמריקאיים את הכלים שלהם??
עכשו אני כבר שואל איך הם ניצחו במלחמה ,ועוד עם הבריטים.
הרכב יומיים במוסך ועוד לא התחלנו כלל בהתקנות החדשות.אני רק מחכה לשמוע שהמנוע יתחיל לעבוד בכדי לדעת שערמת האלומיניום הזאת בכלל מסוגלת לצאת מהמוסך לא על גרר.
המזל שלי שבמחסן החלפים יש לכל חלק פגום תחליף מיידי ,אחרת התיקונים היו מתארכים לשבועות.
עכשו אני זקוק לחידוש המחסן בהקדם. מה שהיה אמור להספיק לשנתיים שלוש הקרובות התחסל בחודשיים שלושה האחרונים.
יש לי סבלנות רבה לכלי הזה ,ואני מודע לעובדה שכל תקלה חדשה מקרבת אותי להכרת הכלי בצורה חשובה לטיפולי שטח עצמאיים.כי באותה הזדמנות אנו פותרים בעיות נוספות שמעצבנות בשטח, ומוסיפים מערכות רזרביות כגיבוי חיוני.
למי שיש למכירה מכסה דיסטרבוטור חדש,מפלג במצב מעולה,קויל חדש וחוטי הצתה חדשים מוזמן להשאיר כאן טלפון לצורך תיאום רכישה.
ממתין למחר בכדי לשמוע אותו עובד.
חיים אני מתחיל לשמוע נימה של תבוסתנות במילותיך...
אל תוותר להומו, תרכב עליו חזק, הוא מתנגד בכל הכוח כולל המצאת תקלות חדשות כי מה לעשות כל הצרות הרגילות של לנדרובר שמפרקות לחתיכות אנשים רגילים פשוט לא עובדות עליך.
חזק ואמץ!
הבלגן במערכת ההצתה חוגג. עכשו מסתבר שגם המחשב לניהול מנוע הפך לקרטופאלך בצבע שחור.
נמרוד - אל דאגה ,לא התייאשתי ואני רואה בתקלות חומר לימודי מעניין .יקר - אבל מעניין.
מישהו יודע היכן ניתן להשיג מפירוק מחשב כזה?? (הוא יושב מתחת לתא הכפפות). הכתובות הרגילות ידועות לי ,ואני צריך אחרות לאחר בדיקה.
רק לחשוב שניסיתי לתקן אותו בתוך תחנת דלק כשהאינג'קטורים משפריצים דלק ללא הפסקה ואני מנסה לשגר ניצוץ להפעלה - עושה לי ממש רע.
בכל דבר רע יש גם טוב - הנה - הרווחנו תחנת דלק שלמה.