תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
O.K , תודה , רשמתי לעצמי . אדבר גם עם סביון / אסף באמת לפני שאלך לשם .
שחר .
נ.ב : אם היית בא איתי ... , לא הייתי צריך יכולת מקח http://www.jeepolog.com/images/smilies/tongue.png ! הרי עם סנדק לא מתמקחים http://www.jeepolog.com/images/smilies/wink.png .
אם תקנה לי את כרטיס הטיסה, אני אבוא ואביא בקבוק של ויסקי משובח בתמורה, אפילו שניים :)
אגב -
סנדק - GODFATHER
ואילו הניק שלי הוא GODSFATHER - את הפירוש לזה אני מניח שתבין לבד.
אבל אני אחיה גם עם הראשון
אמיר , כמובן שברורים לי ההבדלים (מבחינתי זה אותו הדבר וכך התייחסתי לזה תמיד) כמו העובדה שאתה בחו"ל .
הרי הכל בהומור כמובן :) .
שחר .
סנדק... לא נפל לי האסימון בנוגע לניק שלך,
שחר, יש לי חבר בעל בית דפוס איכותי, הוא אומנם מחדרה, אך העבודה שלו שווה,
הוא יכול לתת לך מחיר טוב, אם חדרה רלוונטי עבורך, talk to me.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
אמיר , כמובן שברורים לי ההבדלים (מבחינתי זה אותו הדבר וכך התייחסתי לזה תמיד) כמו העובדה שאתה בחו"ל .
הרי הכל בהומור כמובן :) .
שחר .
א. תסביר לשי כי נראה שהוא לא הבין :)
ב. למה הכל בהומור ? יש בקבוק אחד עם השם שלך עליו ("הבלייזר של שחר" יותר נכון) אז תחשוב שוב לגבי הכרטיס... אחרת תאלץ להמתין לאפריל 2012
4 קבצים מצורפים
קודם כל אמיר תודה רבה על הכוונה : " יש בקבוק אחד עם השם שלך עליו ("הבלייזר של שחר" יותר נכון) " כבוד הוא לי
ואני מעריך מאד .
אם היתה לי היכולת הכספית להטיס אותך , תהייה בטוח שלא הייתי חושב פעמיים .
מה שאספר / אכתוב / אשתף אתכם בו עכשיו יבהיר את העניין טוב יותר .
אז לעיתים זה נראה לי כאילו אני מתקדם 4 צעדים קדימה בשיפוץ הזה ואז ' בומבה ' ואני חוזר 3 אחורה .
עכשיו , כשיש תקציב/סכום לא מבוטל או מוגבל בלהעמיד את האוטו מושלם , אז זה עוד ניחה ... אבל כשחרב התקציב
מתהדקת לי על הצוואר ופתאום יש לפתור תקלות שצצות , שתיקונן גובה מחיר יקר ונוגס בתקציב שהיה מיועד / נשאר עבור ההתקדמות
לקניית בידוד לריצפה ולריפוד הרכב בפנים ... , אז זה כבר ממש מבאס . מתסכל . אבל , אין ברירה אני מרים את הראש , מסתכל לתקלה
בעיניים , רואה גם את חצי הכוס המלאה ומבין שעכשיו אחרי שחידשתי / החלפתי יהיה לי שקט לכמה וכמה שנים טובות .
הבעיה ורקע :
בחודש האחרון כשהאוטו היה בפחחות וצבע נתקלתי בבעיות התנעה . האוטו מסרב להניע או כשכבר מניע זה הולך קשה ובקושי .
בניסיון התנעה ראשון שומעים את הסטרטר עובד טוב , מצברים עם כח יחסית ועם המשך ההתנעה הם נחלשים . בניסיון שני , כבר
מרגישים שכוחם אוזל ובשלישי הם מתים רשמית .
כשחיברתי למטען מצברים לכמה שעות - הוא מניע באופן סביר , ז"א עבודת סטרטר ארוכה לטעמי (כמובן לאחר חימום של פלגי החימום).
כשהיה מחובר למטען והעברתי את הכפתור למצב START למוד התנעה , מדובר בבוסט חזק מאד של מתח - האוטו הניע בנגיעה .
כזכור לכם (או שלא) בתחילת השרשור כבר עידכנתי שבניתי צמות חשמל חדשות מ א' ועד ת' . הכל מחווט פיקס . בין השאר זוג ריליים
חזקים עבור פלגי החימום וחוטים חדשים + סופיות חוט לפלג . גם פלגי חימום החלפתי מיד עם קניית הרכב לחדשים . האלטרנטור
שופץ והוא כחדש .
החשודים המיידיים:
* מצברים - רקע : שאלתי את הבעלים הקודם בני כמה הם כיוון שהתאריך שם די טושטש ולא ניתן להצביע על מועד יצור (ישנם גם
שני הטבעות) עזבו , בכלל יש קומבינות ומסחרה של שנפ עם כל מה שקשור לתאריך יצור ושווק (מכיר את זה ) מצברים ששכבו על המדף
כחדשים , לא נמכרו וכשכבר הגיע זמנם להמכר מגיע בחור שכל תפקידו בחיים זה להטביע תאריך חדש . לפעמים גם מכניסים אותם לטעינה
עמוקה טרם השיווק . זה בדיוק מה שהותקן אצלי ברכב בסופו של בירור . מצברים ששכבו שנתיים ועברו הליך טעינה . (זאת ידעתי רק לאחר מכן) .
* פלגי חימום - אפילו שהחלפתי לחדשים עם קניית הרכב אולי נשרפו ?
* כיוון משא' הזרקה .
הבדיקות והמיפוי לפתרון :
הלכתי מהקל לכבד . מצברים תחילה . כשחיברתי רב מודד לקטבים של המצברים (כשהרכב כבוי) הוא הראה 12.36 V . לא חדשים אבל גם לא מתים .
כשהאוטו עבד בדקתי טעינה והיא בת זונה = 14.2 בעומס .
עברתי לפלגי החימום . במקום להוציא פלג פלג או לבדוק התנגדויות וכאלה בחרתי בשיטה מצויינת ובדוקה. ניתקתי את כל הסופיות מכל
פלגי החימום . כבל מינוס עבה מהמנוע לגוף/בודי -יש . חיברתי חוט חשמל ישירות לפלוס המצבר בקצהו האחד ועם קצהו השני יצרתי
מגע קל עם קצה הפלג / הסופית שלו . אם ישנו ניצוץ , ז"א נסגר מעגל והפלג תקין פיקס . אם אין , משמע שרוף . פשוט לא ?
באחד לא היה ניצוץ (לא סגר מעגל) וכשהוצאתי אותו החוצה ובדקתי אכן הוא מת . אבל , פלג אחד על V-8 לא משפיע כך על התנעה ,
גם לא שני פלגים . אולי בשלישי תתחיל להיות התנעה ארוכה יותר או קושי .
דלק מגיע כמובן למשא' ההזרקה , פילטר חדש . פתחתי את ברגי המשא' (קודם לכן סימנתי מיקום ע"מ להחזיר בדיוק לאותה נקודה במידה ולא מדובר בבעיה עם כיוון ) וניסיתי לקדם או לאחר . נאדה . אותו הדבר .
אני כבר אובד עצות , what the fuck is the problem ?
בדקתי חיבורי סטרטר , כבלים וכאן חלה התפנית . בנגיעה בכבלי המינוס ובנעל הכבל הרגשתי שהיא חמה .
היה ברכב מפסק מצברים אליו חוברו כל כבלי המינוס . הוצאת המפתח ממנו מנטרל את המינוס לרכב . אין חשמל (בטיחותי ומעכב מעט את הגנב) .
רק החמור שהתקין אותו בחר באחד בעל הספק קטן יחסית (ישנם שני סוגים) השני למתח גבוה בהרבה . העפתי אותו מהאוטו וחיברתי ישירות
את כל הכבלים לבודי . היה שיפור מסויים אך עדיין , התופעה בשלה .
החלטתי ל ' רדת על הסטרטר ' , לנסות , מה יכול להיות .... ?
נגיעה בסטרטר לאחר ניסיון הנעה כושל , חידד את העניין = חם . מאד חם .
אז כשפתחתי אותו הבנתי מה גרם לבעיה . העוגן היה שרוף בחלקו וחוטי / סלילי הפחמים היו פרומים מהחום .
קניתי עוגן ופחמים חדשים והרכבתי את הכל למקום . לא היתה עלי מצלמה כהרגלי וצילמתי רק לאחר מכן כמה תמונות בודדות .
ההתנעה לאחר מכן ולאחר שטענתי את המצברים על המטען היתה טובה . לא הייתי שבע רצון , ציפיתי להנעה מהירה וקלה יותר .
כאן כבר הבנתי שהדבר הבא שעף מהאוטו כשיהיה לי קצת כסף אלו המצברים (בתקווה שיחזיקו רק עוד קצת) לפחות עד שאסיים
עם הריפוד הפנימי .
לא עבר שבוע מאז שהוצאתי אותו מהצבע ולפני כמה ימים הם נפטרו סופית (המצברים) . הלוויה לא תיערך אחרי כל התרומה שלהם
לבלגן כיוון שהם רוסקו עם פטיש ;) . סתם , אני צוחק אבל זה לא היה רחוק מזה .
תודה רבה רבה לביזון (מור) שאיתר ומצא עבורי זוג מצברי VOLTA (אדום) 72 אמ"ש ו 440 A התנעה כל אחד במחיר מצויין (500 ש"ח
למצבר) ועם אחריות . טריים וחדשים בני 10 ימים מיום עזיבת המפעל ועוד הביא לי אותם עד הבית .
חוויות אהה ? קחו זאת בחשבון כשאתם רוכשים רכב ישן ומיישרים קו ובונים אותו מהתחלה .
למוד ניסיון עבר נזהרתי ועדיין אני אומר מברכים על המוגמר . ואני עוד לא שם . גם זה יגיע ועוד איך .
לסיום אגיד לכם כך ... אני מאד רוצה ומקווה שהכסף יספיק לי לפחות לסיים עם הריפוד הפנימי עד למפגש
ג'יפולוג הממשמש ובא . כך האוטו כבר יהיה גמור מבחינת החוץ / פנים ואהיה לפחות שלם עם ההחלטה לבוא איתו למפגש כשהוא כך .
לא גמור אבל בהחלט נראה מצויין . לאחר מכן , תשאר עבודת חוץ כמו הפגוש אחורי והמיתקונים והשיפורים להתקנה .
ארגז פנימי לזיווד , מכשיר קשר וכל מיני מיתקונים ופינישים . עם זה אין לי בעיה .
אם לא חברים , אז אבוא עם הביג ואדחה את זה למועד ההשקה הרשמי .
שחר .
איך קל לי להזדהות איתך.. אני עוד מעט מת, תרתי משמע. גם חולה, ולכן לא יכול לעבוד על הג'יפ. אתמול נשברתי ועשיתי טיולון קטן (וקצת עפתי באויר, לעזאזל הג'יפ חזק כשהוא בלי משקל). אנחנו בתחרות צמודה, מי גומר ראשון.
שחר,
אם היה אפשר לרתום את האנרגיה שלך לרשת החשמל הארצית, היה אפשר לוותר על הגז של המצרים ולתת להם שיחנקו אתו.
כל הכבוד על הביצוע ועל התוצאה, אבל דחילק לא לבוא עם התכשיט למפגש של ג'יפולוג בגלל פיניש כזה או אחר - !! Huge mistake
ד"א, אם אתה צריך חרט לכל דבר שעולה לך בראש, דבר איתי. ( דבר איתי בכל מקרה, נשב על כוס קפה).
שאפו גדול, מגיע לך.
טל.
ערן , ברוכים השבים מחו"ל ...
כמה שהמצב זהה , גם אני חולה מת . האוטו הרג אותי ? אולי . או שמנוחה באמת מתבקשת כאן .
באמת התקדמת אם כבר יצאת איתו לטיולון . נדבר כבר טל ' ...
אהלן טל , תודה רבה על המחמאות ועל הצעת העזרה מול חרט (כמובן שאשמח להיעזר) אבל זה בעדיפות מאוחרת יותר.
חשוב ובוער לי לסיים עם ה interior קודם לכן .
קפה ? כן , אני חייב לך עוד מהפעם הקודמת שהיית אצלי . מה לעשות היה חם גיהנום והסתפקנו בקר.
אז ההזמנה פתוחה וממתינה any time ...
תכשיט ? כן חיצונית אבל לא פנימית . אני אצוטט את מה שכתבתי לכם דף קודם :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
הייתי ממש עסוק ביומיים האחרונים (לא במשהו שקשור לבלייזר) ולא הספקתי אפילו להיכנס לאתר .
דרור תודה רבה ,,,
אני מבין כנראה שאתם כבר חרמנים לראות ת'אוטו ושיהיה כבר תאריך מפגש :p... תזכרו שאני מחכה לזה רק טיפה יותר מכם .
מברכים על המוגמר וזה לא רחוק , אבל עדיין יש לי עבודה לעשות .
הרי לא הייתם רוצים לראות אותו ללא ה interior מסודר ומושלם . ללא מושבים (פרט לזה של הנהג) שמחובר כעת ובטח שלא בצבע הזה .
נשארו לי חיווטים אחרונים ופינישים לפני שאני קונה את חומר הבידוד לרצפת הבודי ומתחיל עם עבודת הריפוד הפנימי ריצפה + דפנות אחוריות
ופנלי דלתות כולל ריפוד זוג המושבים הקדמיים . אתם מבינים ? אני מכנה את זה בעצם " הצבע של הפנים " .
לאחר מכן , יש על מה לדבר ....
בהזדמנות ראשונה , העדכן והעלה תמונות כמובן כדרך השרשור עד כה . שחר .
שחר .
הגוף מסמן לך לנוח חביבי :) אני לא הייתי הולך אותי ראש פשוט חבל (הוא ינצח בסוף ) בכל מקרה שתיהיה לנו בריא (לפחות פיזית ) וכמה שיותר מהר :)
מור
שחר ידידי -
ד"ש מהדרום, רק עכשיו ראיתי וכל מחמאה כבר נאמרה, נותר רק פה פעור !
מחכה לביקור כשתתחיל לטייל...ואם תרצה אני ידוע כאספן מדבקות כפייתי ואשמח לתרום לך משהו מתאים.
דרור.
אהלן דרור , תודה רבה וד"ש בחזרה . מאחל לכם התאקלמות מהירה ומוצלחת ככל שניתן ומחזיק לכם אצבעות .
תהייה בטוח שאתה בין הראשונים מהמועמדים לביקור . תודה על ההזמנה וכמובן אשמח .
המדבקות עליהן דובר הן לא משהוא מאלה שניתן לאסוף אלא בהזמנה אישית של גודל , כיתוב ספציפי וסוג .
בכל מקרה , הסגרת עצמך :p צפה פגיעה ;) !
אנצל הזדמנות שניה (הראשונה היא כמה עמודים אחורנית) להודות לך על תרומת מנשא הג'ריקן .
קיבלתי את המייל ששלחת , אפיץ לכל מי שרק ניתן .
שחר .
שבוע טוב לכולם ,
אז ככה , סיימתי את כל החיווטים וחיבורי החשמל האחרונים שכללו :
התקנת ממסרים , בתי פיוז ומתגים עבור הוונטות + פרוז'קטורים והכנה לחיבורי מכשיר הקשר והכריזה .
החוטים והמתגים ממוקמים בין שני סכי השמש במרכז מעל המראה . בהמשך אני מתכוון לבנות קונסולה עליונה מדורגת
בה יהיו שני פתחים לתוכם יוכנסו המכשירים build in ושורה תחתונה עם המתגים . משהו בסגנון הזה ששי שלח לי (תודה שי):
http://www.israup.net/images/0b5657f...f9c3c1c78e.jpg
התקנתי גם את הנעילה המרכזית לדלתות (עם שלט) .
תיקנתי סוף סוף את החלון האחורי החשמלי שעשה בי שמות מרגע הקניה (ולכן נמנעתי עד כמה שניתן משימוש עד כה).
מישהו היה צריך ללחוץ על המתג כלפי מטה או מעלה ואני הייתי צריך לתפוס את החלון ולעזור לו בפעולה אחרת ,
הוא היה נתקע בערך באמצע המהלך . אח"כ , לך תשקיע 10 דק' לשכנע אותו לעבוד שוב . מתח הוא קיבל אבל המנוע הרגיש עייף עד גמור .
היתה בעיה משולבת גם של כיוון צירי הדלת (פנימה או החוצה ע"מ שלא יווצר לחץ על החלון וכנגד המסילה ) ,
נגיעה של המנגנון המכני והתושבת חלון בברגים שבלטו עקב מעיכה בפנל שסוגר על הדלת (כנראה קרה בהעמסת ציוד כבד , דריכה או קפיצה חזקה)
בקושי הצלחתי לראות את זה . רק אחרי שתפסתי את כל החלון (ניטרלתי אותו מהמנגנון המכני) וידנית דחפתי פנימה ומשכתי החוצה
מספר רב של פעמים , הבנתי במה הוא נתקל ומה מפריע לו . לסיום , פירוק המנוע החשמלי ושיפוץ קליל מאד החזירו אותו לכושר .
הספקתי גם בשישי לקנות את חומר הבידוד לתחתית הרכב בפנים .
זהו ! עכשיו סופית פעם ראשונה מתחילת השיפוץ / פרוייקט נגמר התקציב :( . באעסה לאללה . אין מה לעשות .
אז ברשותכם , אני אלך להתעסק ואשקיע בעבודה האמיתית , כזאת שתכניס כסף ולא רק תוציא . בפרק זמן לא רב אני מקווה
ומאמין אוכל להמשיך עם הריפוד הפנימי ושאר התוכניות .
כמובן שהעדכן שיהיה על מה .
שחר .
נ.ב: אל תתבאסו , רק זה חסר לי
פייי איזה פינוק התא נוסעים הזה פשוט מלון 5 כוכבים במנטה קרלו איזה רמת פאר לא ידעתי שאפשר להגיע למצב כזה בבלייזר חחחח
היי שחר,
עברתי בשקיקה על השרשור מתחילתו ועד סופו..לא יכולתי להפסיק :eek:
עבודה נדירה, מקצוענות ומסירות יוצאי דופן!
ייייישר כח!
(התרגשתי מאד מאיך שגרמת ליוסי להרגיש :rolleyes: )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
פייי איזה פינוק התא נוסעים הזה פשוט מלון 5 כוכבים במנטה קרלו איזה רמת פאר לא ידעתי שאפשר להגיע למצב כזה בבלייזר חחחח
ראית דייב ... ואתה חשבת שאוטו זה רק מצב מכני מצויין :p אולי זה יביא לך ת'חשק להשקיע גם בתנאים :) ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossioring
היי שחר,
עברתי בשקיקה על השרשור מתחילתו ועד סופו..לא יכולתי להפסיק :eek:
עבודה נדירה, מקצוענות ומסירות יוצאי דופן!
ייייישר כח!
(התרגשתי מאד מאיך שגרמת ליוסי להרגיש :rolleyes: )
יוסי תודה רבה , שמח שנהנית . כבר אמרתי כאן בשרשור שמגיע לכם שאפו על קריאת 21 העמודים ועוד מתחילתם ועד סופם .
כן , גם אותי יוסי ריגש . עשה לי ממש טוב בלב .
להבדיל ממני (יש דברים הרבה יותר קשים , רציניים וחשובים בחיים להתמודדות) לו מגיע כל הכבוד על הדרך בא נלחם כמו אריה , החלים מניתוח לא פשוט , עבר הכשרה ועובד עכשיו במשהו שעושה לו טוב , מספק וממלא אותו ורק כדי להזכיר , לא מדובר בבחור בן 40 . המון הצלחה ובריאות - כבוד!
שחר .
את האמת שחר עדיין אני מעדיף את התא נוסעים שלי איך שהוא....
בבקשה על התמונה,
רק אחרי שהלכתי מכות עם המחשב וכמעט היה פה סינדרום של רצח והתאבדות הצלחתי להכנס למע' הפורומים של ג'יפולוג
בהצלחה בעבודה החדשה ידידי, ואינשאללה, שתריץ את הבליזר בדיוק כפי שאתה מתכנן
תודה שי , גם זה יגיע ואני מקווה כמה שיותר מהר .
ת'מבין איפה אני עובד ואין לי בבלייזר מחשב ... :rolleyes: , לפחות נוצרו קשרים עם מכון גירים מרכזי וטוב just in case .
שחר .
קראתי את השרשור הזה עכשיו לראשונה ופשוט אין מילים, נראה מדהים, כל הכבוד .