תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
בסוף אתה עוד תגרום לי לפתוח פוסט מקביל על החיים באנגליה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כשאתה פונה לסוכנות תיווך, הם עושים הכל (וידאו, פירסום באתרים, סטייג'ינג של הבית, צילומים... הכל - הם גם מקבלים 6% מהמוכר..) - זה מוכר.
תיארתי לעצמי שזה מקור הסרטון, גם פה זה עובד ככה. במקרים רבים המתווכים הבריטים אפילו מספקים את שירותי האחזקה, כלומר לא צריך לדאוג שבעל הבית ידפוק אותך או יעשה קומבינות, כל עוד עובדים מול חברה רצינית. מה שעוד אהבתי - הפקדון נמצא אצל צד ג' (נראה לי שאצלכם קוראים לזה escrow) ושוב, אין משחקים בקקי או צ'קים או דברים כאלה. הכל ברור ומתועד.
מה שבכלל שבר אותי זה שביום הכניסה לדירה הם הביאו תיק מסמכים שלם ערוך ומקוטלג + שישה מפתחות (דירה, חדר מדרגות, תיבת דואר וכו') שכל אחד מהם על מחזיק נפרד עם תגית קטנה שמסבירה לאיפה הוא שייך. לאנשים עם OCD כמוני זה פשוט אורגזמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יש פה גם דברים יקרים מאוד - מטבח למשל.
מעניין מה הרעיון מאחורי זה. אם מכוניות ודלק זה זול כי ניידות נחשבת לזכות יסוד, הייתי מצפה שגם הזכות לבשל תהיה כזאת. לכאורה זה בסה"כ דבר די בסיסי, לא בריכה או משהו. כנראה שמחיר העבודה משחק פה תפקיד כפי שאמרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כל עניין הריהוט פה, ובמיוחד המטבחים, מאוד שמרניים פה (וראינו המון) ושל איקאה (הפיצ'רים והפירזול) מקדימים אותם בשנים... ממש כך.
פחחח... ברור, זה כמו שמוכרים אצלכם הונדה אירופאית עם קצת ליפסטיק תחת השם "אקורה" וגובים 50% יותר מהדגם המקומי המקביל. הרג אותי הקטע הזה, אחד אחד כל הדגמים האירופאיים של הונדה בשינויים מינימליים, לא תגיד לקסוס או אינפיניטי... אבל תשאל את קהל הלקוחות שלהם והם יגידו לך כמה זה אקסקלוסיבי, ספורטיבי, מהנה לנהיגה וכו'. פאקינג הונדה גרמנית שכל קלאוס ממוצע יכול להרשות לעצמו. גאון מי שעלה על הנוסחה הזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
קנה המידה ואורח החיים פה שונה לגמרי או כמו ש-SHMBO אומרת - שיטחי...
האמת שזו הייתה גם ההתרשמות שלי אחרי שלושה חודשים, מעניין שאישתך באותה דעה גם אחרי תקופה ארוכה יותר. אחד הדברים שהוביל אותי לאבחנה הזאת היה דווקא פחות חומרי ויותר מנטלי - זה שכל שיחה או פניה התחילה ב-how are you, אבל בלי שום עניין אמיתי או כוונה לשמוע מה שלומי. וכשאני ניגשתי ישר לעניין תמיד קיבלתי מבט מוזר כזה של "מה, אתה לא מכיר את כללי הטקס? תשאל מה נשמע אצלי!" לא ברורה לי האובססיה הזאת לסמול טוק - או שבאמת תשאל ותתעניין או שעזוב'תי באמאש'ך. בשביל מה הם עושים את זה?
יש לציין שככל שהדרמתי (קרוליינה, ג'ורג'יה, טנסי) היחס נהיה חם יותר והסמול טוק פחת. מעניין איך זה בחוף המערבי.
שמיל - זה "על הדרך"... הסר כל דאגה מליבך.:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ולא הם לא מתמעטים, תמיר.
פשוט הם עושים את זה בשקט - רגיל..
כל ה"מורדים" וה"ראלים" פשוט נעשו צעקניים יותר...
עושים את זה בשקט - אבל מתמעטים. באבוה מתמעטים.
מזכיר לי דיון שעשינו כמה חבר'ה במילואים, אם היינו יכולים להחזיר את הגלגל אחורה, האם היינו עושים את אותו השרות שעשינו (כלומר באותה יחידה או משהו קל יותר ומועיל יותר לאזרחות).
היה דיון ארוך ולא הוכרע.
אבל לבסוף מישהו שאל, האם נמליץ לבנים שלנו לעשות שרות כזה...
כאן היתה הכרעה מידית: בשום אופן לא!
מתמעטים אח שלי, זו עובדה.
(ממר"מ מלא? הטיעון הזה רק מראה כמה אתה מנותק. ודאי שממר"מ מלא, נסה לחשוב למה).
דריש.
מטבח פה זה לא לבשל - לא מבשלים פה הרבה.
כשהגענו לפה חבר, שגר בוושינגטון (עובד באמדקוס... מרוויח יפה, למי שטרח לספר לנו שנס ליחה של החברה..) אמר לנו שבסופו של דבר, זול יותר לאכול בחוץ...
לא האמנו - זה נכון..בד"כ.
בכל מקרה.
מטבח פה זו הצהרה, זה בכלל לא לבשל.
זו ה"ניראות", שאני טורח להזכיר פה כל הזמן - זה חשוב פה מאוד.
חבר (ישראלי שגר פה לפנינו) אמר שאפשר לראות איזה בית פה שייך לאמריקאי ואיזה לזר - של האמריקאי, החצר הקדמים תהיה מטופחת ומסודרת (זה מה שרואים מבחוץ, מהרחוב) ושל הזרים החצר האחרוית מטופחת ומסודרת (משום ששם חיים).
אני אעלה פה צילומים (אולי סירטונים) של ההכנות ל-CHRISTMAS ... דפוקים בשכל החבר'ה האלה...
העניין הוא שהכל כלפי חוץ - שיראו כמה הם משקיעים. וזו לא צביעות או משהו כזה... פשוט ככה זה פה..
איך אתה נראה אומר מי אתה.
מטבח יפה ומטופח ומסודיר ומשוכלל ונקי - מראה מי בעל הבית והוא גאה בזה.
כנ"ל לגבי כללי השיחות..
יש מה שנקרא Rules of engagement - כללי הפתיחה בשיחה.
תשווה את זה לשני כלבים המריחים זה לזה את התחת, לפני שמתחילים לשחק.. או, בתירגום ל"ישראלית", זה המקבילה ל- "מה העיניינים" - "וואללה".
אם אתה לא "עובד" לפי הכללים, אתה בכלל לא שווה שידברו איתך... יתרחקו ממך בנימוס.
אלא אם אתה מבהיר מראש שאתה "זר לכללים" ומנטרל את "המצב" אחרת אתה פשוט "גס רוח".
ובקשר ל"יעבדו עליך"..
לפני שאתה שוכר פה דירה/בית - המקום חייב לעבור אינספקשן של הרשויות (ולתקן כל מה שהם אומרים) ואתה לא קונה פה בית בלי לערוך אינספקשן, ע"י חברה מקצועית ואם לקחת משכנתא, גם חברת המשכנתאות עורכת אינספקשן (אם היא לא מקבלת את מה שאתה מביא)... אין פה "לעבוד עליך" - המחיר של "לעבוד עליך" יהיה גבוה מאוד.. גם לסוכן של המוכר וגם ולמוכר - זה פשוט לא שווה.
אפרופו אינספקשן ומפקחים, שג'ו הזכיר.
אחרי שגמרנו את המרתף הגיע מפקח (לטופס 4). הוא מוציא מדחום (באימש'לי) ומודד את החום של המים החמים ו... מכשיל אותי...
שאלתי "מה נהיה?" והוא מראה לי שהמדחום מראה 120 מעלות, כשהמקסימום במקלחת חייב להיות פחות משבעים ומשהו...
הסתבר שיש הבדל בין מים במקלחת ובכיור - במקלחת הסכנה שילד יקבל כוויה, לפני שיכוונו את המים לטמפ' הרצוייה, גדול יותר (בטוח שנכתב בדם.. בלי צחוק) והם בודקים - יותר משבעים, פסול!!
פסל והלך.
עכשיו, אפשר לכוון את הבויילר שיעבוד על 70 מעלות אבל אז המים יגמרו מהר ואתה לא רוצה שזה יקרה (מכונת הכביסה וגם המדיח(!!!) מחוברים למים החמים).
התקשרתי לשרברב שמיד שלח מישהו. ההוא פותח את ברז המקלחת, מכוון מעצור פלסטיק, שפשוט עוצר את מהלך הידית לכיוון החמים... אז יש יותר קרים - חמש דקות, כולל שיחת "מה קורה - מה נשמע"..
זהו.
התקשרתי לעירייה וחשבתי שיקח איזה שבוע או משהו שיחזור הפקח (עונש... מקובל בארץ) - התנצלו שהוא כבר בסוף הסיבוב ולא יכול לחזור... למחרת, קצת לפני שמונה בבוקר (לפני שהחל את סבב העבודה), הגיע אלי, דחף את המדחום ונתן לי טופס 4.
הוא הסביר לי שאתמול לא יכל להסביר לי מה לעשות "אתה מבין.." אבל עכשיו אני יכול להעביר את המעצור לכמה טמפ' שאני רוצה "אבל תדע שזו אחריות שלך...".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
עושים את זה בשקט - אבל מתמעטים. באבוה מתמעטים.
מזכיר לי דיון שעשינו כמה חבר'ה במילואים, אם היינו יכולים להחזיר את הגלגל אחורה, האם היינו עושים את אותו השרות שעשינו (כלומר באותה יחידה או משהו קל יותר ומועיל יותר לאזרחות).
היה דיון ארוך ולא הוכרע.
אבל לבסוף מישהו שאל, האם נמליץ לבנים שלנו לעשות שרות כזה...
כאן היתה הכרעה מידית: בשום אופן לא!
מתמעטים אח שלי, זו עובדה.
(ממר"מ מלא? הטיעון הזה רק מראה כמה אתה מנותק. ודאי שממר"מ מלא, נסה לחשוב למה).
שוב - אתה מסתכל על העובדות (נגיד) ומפרש אותן מתוך נקודת מבטו של "השוחט"..
מה שאתה מספר פה לא מראה על מגמה אלא על ... עליך.
מה שאתה ממליץ לגמד שלך ומה שהחברים שלך ממליצים זה עסק שלהם (עובדה ש"לא הוכרע") אבל עדיין לא מייצג כלום.
עובדה שאתה עדיין עושה (או עשית) מילואים באותה יחידה - הרי מי שבאמת רוצה, יכול להתחמק..
אני מודה שהצעקנות מתגברת - בכלל מאוד פולפולארי להשמיץ את "המערכת"... זה יותר מין הילה של "מבין" ו"רואה נכוחה" - לבריאות.
אותי לא כ"כ מעניין מדוע הגיעו לממר"מ - מעניין אותי שקודם כל הגיעו ומיד אח"כ איך אני משאיר אותם שם כמה שיותר, לא בכוח.. שירצו להישאר..
בדרך שאתה מציע...
מי אמר 'נס ליחה'? קרא מה שכותבים: כבר לא הדגל של ההייטק הישראלי. רק אתה מזכיר אותה ככזו.
ואישתי עובדת שם, ומרוויחה יפה. אז מה?
לא הבאת את לינק של הערבי עם כניסה מלאה.
שלח.
ודריש.
אחרי שאתה עובר את מחסום ה"מה נשמע", אתה מגלה שהם (למרות שהם מנומסים שבא להקיא - לא מפסיקים אותך האמצע ומדברים די בנימוס... איך אפשר להתווכח כך?) די בקיאים ו... אפילו יש להם דיעה (לפעמים דבילית לחלוטין ומתמקדת ב"איך זה מתקשר אלי ולכיס שלי"... כמו כמה פה:rolleyes:) ובהחלט ניתן לנהל איתם שיחה.
הם גם מדברים יפה מאוד ובאופן מובן ומובנה - יש בבתי הספר שיעורים לזה.. ממש כך. לא צחוק. ואני חייב לומר לך שזה עוזר. אני רואה את זה אצל הגמדות ובמיוחד אצל הגמד - עובדים פה מאוד קשה וברצינות על "הבעה בעל פה"..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
זה שכל שיחה או פניה התחילה ב-how are you, אבל בלי שום עניין אמיתי או כוונה לשמוע מה שלומי. וכשאני ניגשתי ישר לעניין תמיד קיבלתי מבט מוזר כזה של "מה, אתה לא מכיר את כללי הטקס? תשאל מה נשמע אצלי!" לא ברורה לי האובססיה הזאת לסמול טוק - או שבאמת תשאל ותתעניין או שעזוב'תי באמאש'ך. בשביל מה הם עושים את זה?
ברנרד ענה לך, זה מה יש וככה מקובל, אין פה כול צביעות.
אני רוצה להזכיר לך שברוסית זה לא כזה שונה, מה אתה אומר כשאתה פוגש מישהו? זדרוב, מה זה?
2 קבצים מצורפים
נכון.
לא אמרתי בפירוש אבל אין פה טיפה של צביעות - פשוט ככה זה.
וגם תיקנתי כמה טעויות כתיב... מביך...
טוב.
פרות קדושות ואחרות, אני עובר לנושא חדש-ישן (ראית שמיל - התגברתי על.. עצמי).
מעניין אם מישהו יוכל למצוא מה לא בסדר, אם בכלל, בתמונה הבאה שאני מעלה.
זה צילום של מתקן פלאיירים שאחרי שראיתי אותו בכמה מרפאות, כבר לא יכולתי להתאפק וצילמתי.
קובץ מצורף 94266
קובץ מצורף 94267
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
מי אמר 'נס ליחה'? קרא מה שכותבים: כבר לא הדגל של ההייטק הישראלי. רק אתה מזכיר אותה ככזו.
ואישתי עובדת שם, ומרוויחה יפה. אז מה?
לא הבאת את לינק של הערבי עם כניסה מלאה.
שלח.
איזה דגל? מה דגל?
לא התכוונתי דגל...
http://www.haaretz.co.il/misc/iphone...mium-1.2510280
הבחור כותב מצחיק - אבל ניתן לקבל את הרושם הנכון, למה שכתבתי בנוגע לחינוך והמלגות..
אתם פשוט לא מבינים את האובססיה פה, אצל מי שרואים אצלו איזה חלקיק של סיכויי למלגת ספורט, עוד ביסודי..
- - - Updated - - -
אפרופו פרות קדושות...
SHMBO היתה עכשיו בהודו - היא מספרת שהפרות הקדושות מחרבנות אותו הדבר כמו הפרות הרגילות בארץ... אבל שם פשוט לא שוחטים אותן.. איזה ביזבוז..
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
הדמויות החולות?
שמיל, אני מקווה שלא הסגרת סודות מקצועיים...
בסוף הוא יתעלם מהפרובוקציות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
ברנרד ענה לך, זה מה יש וככה מקובל, אין פה כול צביעות.
אני רוצה להזכיר לך שברוסית זה לא כזה שונה, מה אתה אומר כשאתה פוגש מישהו? זדרוב, מה זה?
Zdorovo זה מילת פניה של איכרים ואנשים חסרי השכלה. הרוסי המצוי (שסיים תיכון) יגיד Dobriy Den - יום טוב, או משהו בסגנון. פניה מנומסת שאין בה שום נסיון להתחבב או להסתחבק איתך.
שים לב באיזה הקשר ציינתי את נושא הסמול טוק - שטחיות ולא צביעות. אני מבין שהם לא עושים זאת מתוך כוונה רעה, אבל כשמישהו שואל אותי מה שלומי ולא ממתין לשמוע את התשובה, זה מבחינתי מעיד על שטחיות. גם בישראל.
תסובבו את זה איך שתרצו, ספרו לי שככה זה נהוג ובעצם הם כולם הוגי דעות ופילוסופים... כל זה לא סותר את האבחנה. הרי לא מדובר באיזה טיק עצבי לא רצוני, אלא במילים שיוצאות להם מהפה. המילים האלה מניעות לפעולה - "ספר לי על היום שלך". לזרוק משפט כזה כשאין לך עניין לשמוע את התשובה (אלא רק לקבל רפליקה זהה בחזרה) זה כמו משגל נסוג, ככה לא מגיעים לקליימקס.
שוב, למען הבהרה - הבעיה שלי היא לא עם הפניה עצמה שנפוצה גם בשלל שפות אחרות. מפריע לי שהם זורקים את זה כמו מדוזה מתה על החוף בלי שום כוונה לשמוע את התשובה, וזה משהו שעדיין לא נתקלתי בו באף תרבות אחרת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
מעניין אם מישהו יוכל למצוא מה לא בסדר, אם בכלל, בתמונה הבאה שאני מעלה.
בטח, מרוב בני מיעוטים לא רואים שם אף אדם לבן. :D
1 קבצים מצורפים
ועוד משהו חביב שצילמתי...
מעניין אם מישהו יעלה למה הפרסומת, בלי להריץ גוגל או בינג או כאלה..
מחקתי את הפרטים המזהים
קובץ מצורף 94269
אתה משווה תפוחים לאשכוליות.
החברה הרוסית בנויה מסביב לשכבות חברתיות, אתה פונה ומדבר לאדם לפי המעמד שלו, דבר שאינו קיים בתרבות האמריקאית מאז ומעולם.
בכוונה בחרתי בדוגמה הספציפית כה LOWEST COMMON DENOMINATOR
בני מיעוטים?
אין כזה דבר, מה שכן התמונות הם מתוך צורך. אם הם לא היו עושים את זה היה מגיע איזה נוכל (מי אמר ג'סי ג'קסון) שהיה מוצץ מהם כמה מליונים.
החברת ביטוח מראה שיש להם קליינטים מכול הסוגים, זה הכול.
כן - כל המחלות הנוראיות האלה... לא מייצגות את הלבנים..
הרופא נכנס ולא הספקתי לצלם את הפרסומות לניתוחים פלסטיים - התמונות של "אחרי" - יפיפיות לבנות... לא חולות בכלל..
וזה נראה להם בסדר... גם למיעוטים האלה שמצולמים...
ודריש.
זה שאתה אשכרה חושב/רוצה להתחיל להסביר להם "מה ששלומך", זה לא מראה על כמה הם לא בסדר, אלא על חוסר הרצון והנכונות שלך לקבל את זה, שזו צורת ביטוי מנומסת אצלם..
וה"יום טוב" שציינת...
עכשיו רץ פה בלופ ה"הוביט".
יש שם קטע גדול על "יום טוב" או יותר נכון "בוקר טוב" - במיוחד למתחכמים כמוך...
https://www.youtube.com/watch?v=Z-6d4yZYjFw
סבבה, אני הדפוק. ושאר העולם שחושב שאמריקנים הם שטחיים. מעניין למה באמת.
כי בעצם הם לא, זה רק ה-99% שמוציאים שם רע לכל השאר. כמו עם ישראלים בחו"ל.
בטח כל סוגים, ג'ו...
רק את הסוג הלבן, אין להם..
ומה שדריש מעלה זו גם תופעה מעניינת כזו (טוב לא כ"כ..)
דבר מוזר כזה, כמו שאני מנסה כבר להסביר ל-SHMBO, איזה 28 שנים... בערך - אצל הרוסים, יש מעמדות.. רק בעיני עצמם...
הם גם עושים כל מיני הפרדות לפי ארץ מוצא (SHMBO טוענת בתוקף שהיא בכלל לא רוסיה אלא לאטבית... ואני אומר סמנטיקה זולה ומיותרת..) ועיר הולדת וכל מיני דברים שכאלה...
אנשים מצחיקים... נחמדים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
סבבה, אני הדפוק. ושאר העולם שחושב שאמריקנים הם שטחיים. מעניין למה באמת.
כי בעצם הם לא, זה רק ה-99% שמוציאים שם רע לכל השאר. כמו עם ישראלים בחו"ל.
שוב...
צריך לחיות פה כדי להבין שהם בכלל לא שטחיים - מעניינים אותם דברים אחרים.
לעניות דעתי, זו שטחיות לקרוא להם שטחיים, כאמריקאים...
אולי נתקלת באיזה שיטחית כזו או אחרת.. אבל ככל, הם לא.
אני מזכיר שוב.
זו לא מדינה זו יבשת.
לדוגמא..
הגמדה בכיתה ז' ויש להם שיעורים על "ארועים אקטואליים". זה מתחלק ל- Local, National ו- International.
מטבע הדברים, יותר מעניין אותם ה-LOCAL ואח"כ, לא תמיד, הNATIONAL.. וזה די ברור למה.
דרך אגב - הילד קיבלה ציון לא טוב, משום שאני ו-SHMBO פירשנו לא נכון (לפי הקריטריונים שלהם, פה) את מה נכנס בגדר NATIONAL...
אבל אתה לא יכול להגיד שבאלה הם שטחיים - לך לא יהיה מושג בזה, משום שיותר מעניין אותך ה-INTERNATIONAL..
עכשיו, לך תנהל איתם שיחה על נושא שיותר קרוב לליבם (ולך אין עליו מושג) ונראה מי פה שיטחי..
אתה מתחיל להזכיר לי את קלינטון בכסא החם - define sexual relations.
ספרדים וצרפתים שחושבים שהם מרכז העולם ולא טורחים ללמוד אנגלית זוכים בזכות ולא בחסד בתואר "שטחיים" או "פרימיטיבים". כנ"ל גם שכניך המתעקשים להתעסק ב-national ולא לדעת איפה נמצאות צרפת או ספרד על המפה. כנ"ל פנסיונרים רוסים שגם אחרי עשרים שנה בארץ נכנסים למכולת השכונתית וצועקים ברוסית "איפה העיתון שלי".
זה שבעל המכולת למד לדבר איתם חמש מילים ברוסית, זה שהעולם למד לתקשר עם הצרפתים והספרדים וזה שארה"ב היא כיום הכלכלה המובילה בעולם לא סותרים את היותו של הפנסיונר אידיוט ואת היות אותן מדינות שטחיות/פרימיטיביות, ואת זה אני אומר בתור תושב ספרד לשעבר. שטחיים היו (ברובם, מה לעשות) ושטחיים ישארו, שאר העולם (ובעלי המכולת) לומדים להסתדר עם זה כל עוד כדאי להם כלכלית. כאשר המעצמות מהמזרח יצברו כח וקרנם הכלכלית של האמריקאים תרד... יש לי תחושה שזה יגרור רפורמות לא קטנות במערכת החינוך ובחברה שלהם בכלל.
[QUOTE=Bernard;611915]בטח כל סוגים, ג'ו...
רק את הסוג הלבן, אין להם..
אתה גורר אותי לכתוב מגילות
1.פירסום מיועד ספציפית לקהל ספמיפי,
לך תראה כמה שונה הפרסום בספרדית או בBET
בעבר הכרתי גרפיקאים שעושים פרסום למגזינים ללסביות וכולו, תיפול מהרצפה לכיסא.
2. הלבנים לא יתלוננו אם לא יהיו מיוצגים, השאר כן.
לאיבן....אתה מבין מה הולך פה, חונכתה אצל אמא רוסיה והראיה שלך על העולם נשפטת לפי הערכים שלמדתה, "אם זה לא כמו אצלינו זה לא טוב"
אבל זה לא עובד ככה, בכול מקום יש את התרבות שלו ולפעמים צריך גם להבין למה-מדוע אנשים עושים מה שהם עושים לפני שמעלים ביקורת על מה הם עושים.
ואגב, אם לא הבנתה גם אני באתי מאותו חור(קייב)...רק שמזמן הבנתי שהעולם לא מסתובב מסביב לכפר.
אתה מקייב, אני מאודסה, יוצא שאתה בכיר ממני. :D
ברצינות אבל, רד מהעץ ותפסיק להיות כזה שמוק נאור. אתה נובח על העץ הלא נכון.
לכל אחד יש את הדעה שלו וזה בסדר, נישאר ידידים.