היה פעם פורום בשם "הסליק" , לא פעיל כיום. חובבי התחום עברו למדיות אחרות, פייסבוק/ טלגרם, תכלס עדיף לך לשאול כאן...
Printable View
היה פעם פורום בשם "הסליק" , לא פעיל כיום. חובבי התחום עברו למדיות אחרות, פייסבוק/ טלגרם, תכלס עדיף לך לשאול כאן...
אני בדיוק בהסליק, נראה רדום משהו. הסקירות ישנות משהו.
אין שאלה ממש, אישרו לי היום את הבקשה, סתם מנסה להבין יותר מה ולמה, מנסה ללקט חומר לקראת השלבים הבאים.
פה לפחות ישמרו על המוטו של "לא יודע לא מגיב"...
בפייס יש כמה קבוצות סבירות אבל די מהר כל שרשור הופך לשרשור המלצות בתי עסק ולא התייחסות רצינית לשאלה, אז צריך לדעת לסנן די הרבה.
"גש ל***** ותקבל תשובה לכל שאלה ואחלה מחיר וקפה ועוגה וליטוף"
Sent from my HD1903 using Tapatalk
שלחתי הודעה פרטית לאמיר "איש הצפון", מי שיודע את המספר שלו מוזמן לשלוח לי בפרטי.
050-256-1000
אם אני זוכר נכון.
אני חושב שיש פה קהל מתעניינים אם תרצה לשאול פה גם כן.
למעט אולי סוגיות מחיר שהן די טאבו בתחום הזה בארץ...
אין לי שאלות ממוקדות, אני fresh לגמרי בנושא,
אני אפילו לא נאמן טויוטה, סליחה גלוק [emoji6]
סיימתי את תהליך הבקשה ופונה לשלב הרכישה.
למיטב זכרוני אולי יריתי פעם באקדח בסדיר(אני בן 44 אז לפני 25 שנה בערך)
אני לא מחפש להיות רמבו.
פשוט האירועים האחרונים והקרבה לגדר הקיבוץ (אבל אנחנו קו בתים ראשון כרגע) +השכנים שמעבר שבאמת בסך הכל סבבה בשוטף אבל עשו בלגן באירועים האחרונים + פלוס גברת מודאגת שרוצה אקדח בטיולים שאנו עושים לבד עם הילדים הובילו להחלטה (בפעם השנייה) להגיש בקשה, פעם קודמת (לפני בערך 8 שנים) קבלתי אישור ולא מימשתי.
זהו, זה הרקע.
אז אתה מתכוון לשאת אותו עליך כל יום כל היום או רק בטיולים?
הגדרת סכום רצוי להשקעה?
מבין שצריך להשקיע גם באימונים ולא רק פעם ב1.5-3 שנים?
אני מניח שהוא יהיה עליי לרוב (מה הוא יעזור אם הוא שוכב בכספת).
אבל תכלס, 90 אחוז מהזמן אני עובד מהבית, לפחות בתקופה האחרונה, אז אני לא באמת ארגיש אותו כבד בחגורה ביום יום.
במאורעות שהיו, שאלתי את אחי אם הוא מסתובב עם האקדח, הוא אמר לי שהוא דגם הוא ישן וכבד(cz ברזל משהו, של פעם כזה, בטח בן 25 שנה בערך) וזה עושה לו כאבי גב, והלקח שלי שצריך לכוון למשהו קל ונוח לנשיאה, וכמובן שמרגיש טוב ויציב ביד.
לגבי תקציב, אני נטול מגבלות מוגדרות, מה שיהיה טוב ביד + בחגורה.
לגבי אימון, ברור!
מתכוון להצטרף למשהו יותר מבסיסי בשלב הראשון כדי ללמוד ולהכיר את הכלי, בהמשך לפי החשק, לא יודע.
זה מזכיר לי את השאלון איזה רכב שטח ראשון מתאים לי,
אז יש לי תקציב,
יש לי כוונה ללמוד ולתקן לבד
לא מכיר מסלולים, ולא יודע לאן אני רוצה להגיע,
אני יודע שאני רוצה /צריך להכיר את הכלי לעומק.
אני לא טיפוס של שופוני, אני לא מסתובב בחברה שכל היום מדברים על הנשק שלהם (גם לא על הרכבים שלהם).
באמת שהמטרה היא בעיקר תחושת בטחון.
טיפה מהדעה שלי.
אצלי הנשק עליי כל הזמן כמעט.
בעבודה, בטיולים, בנופש עם המשפחה ועוד..
נשק זה אחריות. נשק לא שווה אם הוא לא עלייך.
בבית הרחק מגישה של ילדים. מקום אחסון חוקי ונאות נדרש.
הסלקה תמיד מומלצת בעיניי.
בהתחלה חשוב הדרכה מסודרת גם ביבשים וגם ברטובים.
מדריך טוב ילמד אותך לאחוז נכון, לירות נכון, לפגוע ולהמנע מטעויות.
לא מעט פעמים במטווח אני רואה אנשים שלא הייתי רוצה להיות עובר אורח לידם בארוע אמת.
אם כל זה מתאים ומקובל תלך על המהלך.
לגבי סוג הנשק. תיקח את הכי נוח וקומפקטי שיתאים לך. אם יהיה מדוייק, נוח, עם תכולת כדורים גבוהה במחסנית וכל זה יישב בכספת זה לא שווה.
אני אישית עם סמית ווסון בגודל שמקביל לגלוק 19. לי אישית הגודל נוח ומתאים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
+1
לגבי הסביבה שלך - כשמתחילים להכנס לזה, מצטרפים החברים מהתחום, מכירים באימונים וקבוצות הירי. אתה תצטרך לבחור אם להיות בקבוצה הזו או לא.
אל תפסול יד2. יש שוק אדיר וזול מאד. אין סיבה אמיתית לקנות חדש אלא אם אתה מכוון למשהו מאד ספציפי ואו נדיר.
כל סוחר הוא בעל אינטרס לדגמים שהוא משווק, גם אם האקדח לא יושב עליך בול. זה נשמע מובן מאליו, אבל אתה תבין אחרי ביקור בכמה חנויות.
קשה לקנות מיד 2 אם אתה לא יודע מה אתה רוצה..למה? כי במטווח את. יכול להתנסות במגוון כלים ..
אני בהתחלה הלכתי לקנות גלוק..למה?כי הוא הכי טוב!!..
זהו שהוא הכי טוב..אבל לא לי..
בסוף יצאתי עם היצרנית האמרקאית
סמיט וויסון..מאוד מרוצה, האקדח עלי 24/7..
ואם היה 25 גם היה נמצא,
קרוב אלי גם בשינה , למה?כי אירוע בבית שלך בלילה אין לך זמן ללכת לכספת שנמצאת בחדר ייעודי לכספת..
אחרי שפסלתי את הגלוק הלכתי לפי סדר עדיפויות
נוחות ביד
נוחות נשיאה
ירי
למה ירי אחרון?כי ירי אפשר לשפר תמיד,
אקדח לא נוח אי אפשר
אלא אם כן תעשה השתלה של כף יד .
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
קצת מוזר לשמוע שמות יצרן בלי דגם (גלוק, סמית, CZ )
זה בערך כמו שהייתי ילד וכל אופנוע היה הונדה ...
לי יש בול, בכל מקרה אכן צריך לנסות אקדחים שונים. מומלץ לא לבוא נעולה על חברה מסוימת.
עיקר העניין הוא אימונים יזומים לאחר הרכישה.
הצלחה.
מגיע למטווח, מבקש להתנסות במגוון כלים, מציין שמתעניין ביד2, שומע קצת פיצ' מכירה, מסנן מה שצריך.
רואה שטוב לך עם דגם מסוים. מבין כמה ההפרש גדול כי זה לא באמת 100-200 שקל אלא יותר כמו 500-1500 שקל (היתרון היחיד הוא אחריות מסוימת ומוגבלת שהמטווח נותן על כלי שנרכש ממנו לתקופה של כ3 חודשים בדרך כלל).
מתאם סשן עם מוכר יד2 במטווח וכמובן משלם למטווח על בדיקה. יכול גם לבקש שיעזרו לך בניירת או שלא, לשיקולך.
זה בגדול.
וזה מנסיון.
קניתי יריחו יד2, נעזרתי בשירותי מטווח שבדק לי את הכלי, חתם לי הטפסים וכל שהיה עלי לעשות הוא לגשת לבטפ להעברת בעלות עם הבעלים ממנו רכשתי.
עלה לי 50 שח מהמטווח לפרוצדורה של הבדיקה והטפסים.
במטווח היה יריחו יד2 בהפרש של אלפיה. הוא בעצמו אמר לי שאם אני מוצא ביד2 בכזה הפרש, לקנות והוא יעזור בשמחה
המטווח לוקח לך כסף על המטווח ניסיון ועל הכדורים, כך שזו לא "גניבת דעת" שבאת למדוד בחנות בגדים לדוג' ואז הזמנת מהאינטרנט (מבלי להיכנס לדיון)
היי,
אני קצת מהרהר בין הגלוק 43x ל19.
הפרש הגודל(הקוטן) לטובת ה 43 נותן נוחות יום יומית בנשיאה(הבדל של 21 מ"מ באורך 4 ממ ברוחב, ו120 גרם). הבדל הגודל ב19 נותן יתרון בירי (כך אומרים, אני לא בטוח שהרגשתי הבדל בירי 5 כדורים למטרה ב8 מטר). אני חושב שההבדל בין 10 ל15 כדורים במחסנית הוא זניח.
אני שואל את העדר לדעתכם, מה אני מפספס?
שימו בצד הבדלי עלות /זמינות יד שנייה/אביזרים שאינם נרתיק, אז הדיון הוא חדש מול חדש.
אני בחרתי ב- 43x שיקול נוחות הנשיאה מכריע מבחינתי.
הירי לאדם מן הישוב נוח בדיוק אותו דבר
אני מכיר הרבה אנשים (ואני בניהם) שהחליפו במרוצת השנים אקדחים בסד"ג של הגלוק 19 לאקדחים בסד"ג של הגלוק 43/26 ודומיהם.
על החלפה הפוכה עוד לא שמעתי.
כשהאקדח בכספת אין משמעות לכל הנוחות בירי, חימוש, עמידות וכו וכו
Sent from my SM-N970F using Tapatalk