-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
דרור תפסיק לחרטט.
אתה בכל טסט משתמש במעכר כזה או אחר אז מה לך כי תזעק פתאום על המעכרים.
עד היום חיית בשוויץ ופתאום הגעת למזרח התיכון במקרה?
תעשה מה שצריך כמו כל ישראלי ותקזז את ההוצאה ממחיר המעכר הדו שנתי שלך כי מעכשיו תוכל לעבור טסט לבד ולא תתכנן מסלול לפי ההודעות התראה בקבוצת הווטסאפ ההיא.
ואם נורא מפריע לך תמיד תוכל לעשות כמו יוסף בגושים ותמגר את השחיתות בארץ
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
עוד דבר דרור-
הפכת את הטובה שעשו מכונים לחלק מבעלי הכלים בכך שלא הכניסו אותם למסלול שבסופו יאלצו להכשיל אותם.
היו כאלו שנתנו לחברים להיכנס למלכודם ואז אחרי שהם היו בפנים חטפו בלי רחמים.
אז גם את העובדה הזו הפכת באופן לא הוגן כנגד המכונים.
די, באמת... תסתכל על התמונה הכוללת בעיניים פקוחות
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
שים לב מאיפה התחלת ולאן הגעת..
התחלתם אתה ואילן עם בעיה נקודתית של טענות לאספיר שמציעים קיט לרכב מסוים, עם טענות למה זה מותר וקיט של מישהו שלא העביר אותו תקינה אסור וכו', והגעת (שוב) למדינה בולשביקית בלבלבלבהה..
עד כמה שאני באמת נהנה מהכתיבה שלך, זו דמגוגיה בחצי זלוטיי.
הבנת הנקרא דורון?... אני לא יודע מה עם אילן. לי אין שום טענה לאף יבואן או מתקין. הם עסקים שרוצים וצריכים לעבוד ולהרוויח. לגיטימי לגמרי. יותר מזה - דווקא אספיר צדיקים ושקופים בשל העובדה שכבר שנים ארוכות הם לא ימכרו לך משהו שאינו חוקי ומאושר.
הטענה שלי היא רק למשרד התחבורע שהיבואנים ישבו איתו ואצלו כדי לגבש את התקנה באופן שלא יפגע להם בעסקים. זה אולי חוקי ולגיטימי לגמרי אלא שבעיני זה מסריח כי זה נטו על חשבון הציבור. אבל שוב - הטענות הן רק למשרד התחבורע שטובת הציבור אינה לנגד עיניו.
ואני קורא ומקשיב ומגבש דיעה, כמוך.
וממה שאני מבין, אין מקרה אחד, יש גל שהלך והתגבר.
והגיע לסף שהמערכת לא יכלה לסבול כשהתחילו נפגעים אמיתיים, וספציפית עם הרנגלרים שמשכו הכי הרבה אש.
וכן,
התקשורת בהחלט קיבלה את המנה שלה עם האירוע פציעה בשטח עם רכב מוחצן, זה חדש לך שזה מה שתופס כותרת?
נפגעים אמיתיים. כן, אחד התהפך ועאלק-נפצע והעניין הגדול היה כי הגלגלים שלו היו גדולים. ביג פאקינג דיל. הוא לא התהפך בגלל הגלגלים הגדולים אלא כי השתולל והתפרע וכנראה היה מתהפך גם עם צמיגי ה-32' המקוריים. זה חבל ועצוב אבל זה רק מישהו אחד. לצערנו בכל שבוע נפצעים וגם נהרגים בישראל עשרות בני אדם בתאונות דרכים. בכלי רכב סטנדרטיים לגמרי. תקניים מהחנות. מישהו מייצר תקנות מיוחדות להגביל אותם?... לא. כי הם לא מושכים עין. כשמשפחתומטית ליסינג מתהפכת זה באמת לא מעניין אף אחד. כשג'יפ מתהפך ישר יש כותרות ואני יודע כי רק 22 שנים ישבתי בדסק חדשות וראיתי בעיניים איך עושים בלגן גדול מכל תאונה של ג'יפים ו/או אופנועים. עבור התקשורת זה באמת ''מנה'' כמו שאמרת. הם זקוקים למנת הדם שלהם. גם המשטרה מחפשת רק את היח''צ כדי להראות לתקשורת שהיא עושה משהו. בעיני זה לא פחות מהזוי.
אני אומר מוגזם, כי הוא היה עם לוחית צהובה ועבר לכאורה טסט במכון.
מילא היה בונה מםלצת שטח ונוסע בה בשטח, אחלה- באמת שיהנה כל עוד הוא לא מסכן אחרים, אבל הוא ואחרים מאד דומים חשבו שדפקו את המערכת ונסעו על כבישים ציבוריים, וכן, יש לי בעיהה קשה עם זה.
יש כאלו שהשקיעו ובנו רכבים מאד מוקפדים, וכאלו שאתה בעצמך כינית "פיל שיכור" ובצדק.
זה לא לחרבן מהמקפצה?
נכון. אמרתי פיל שיכור על כמה כלים בודדים שבאמת כבר במפרט חד-מימדי לחלוטין ומידיעה אישית כולם כבר מזמן לא עולים על כביש. אבל שוב. מאות ואלפי מכוניות רגילות במצב רעוע עוברות טסט ונוסעות יומיום על הכביש הציבורי ואף אחד לא מחפש אותן ולא מוציא חוזרים מיוחדים למכוני הרישוי בעניינן. אבל את הג'יפים הנורמטיביים שלי ושלך כן מחפשים. זה רק כי הם בולטים לעין? אני יודע שכן.
לא הבנתי מתי ניתן היה לייחס לי אמירה שקשורה בנוסח הזה בשרשור, חיפשתי ולא מצאתי.
לפחות תדייק ותיצמד למה שהגיבו לך אם אתה משלב את זה בציטוט מישהו.
דמגוגיה אמרנו?
לא התייחסתי אליך אישית אלא לכל החבורה שמזמררת לטובת התקנה שפתאום רוחצת בנקיון כפיים ומדברת על סדר ומשמעת.
ואיך זה וכל המלל שאחריו קשור לזה שאתה ואילן ניסיתם לפרוק תסכול, שבחלקו מוצדק, על חברה שאין לה קשר למהלך, למעט זיהוי צורך צרכני ומכירת מוצר בצורה חוקית?
בפעם האלף - אין לנו שום טענה למתקין/יבואן זה או אחר. אילן מלין על איכות הקיטים וזה עניין אחר. גם לזה יש לי תשובה בשבילו - אולי ניסו לתפור עבור התקינה קיטים בעלות מינימלית כדי להפחית מהנזק לכיסו של הלקוח שבעל כורחו נכפה עליו לפרק מרכבו סט מתלים עדיף בהרבה שפתאום בין-לילה אינו חוקי.
מה הקשר בין מחט לתחת?
אל תתנצל בשמי, אני חושב שהתוצאה היא פועל יוצא של התנהלות שלהם, הם יכולים להלין רק על עצמם.
בשיא הבלגן, עברתי 2 טסטים בלי שום בעיה כמו עוד אנשים כאן=לא היה ג'יפוקליפסה יום הדין כמו שניסו לצייר.
נו באמת. מה אתה ילד קטן? אם לך לא היתה בעיה אז הבעיה לא קיימת?... אני נוסע בג'יפ שבמקרה הרע לא פחות תקין או תקני משלך. אבל אני חוויתי ארבע הורדות מהכביש וצרות בטסטים שכל אחד אחר היה מאבד עצבים ויושב היום בכלא על תקיפה של הבוחנים שמחפשים ומתעללים על לא עוול. כדי לעבור טסט אחד הרכב שלי נכנס בשנתיים האחרונות בממוצע ארבע פעמים למכון הרישוי והעלות המצטברת עוברת את ה-1000 שקלים לכל טסט! וזה מבלי להחליף חלק אחד באוטו!... פשוט כי הוא תקין לגמרי ובכל זאת אני צריך לשלם עבור ארבעה מבחנים חוזרים וכל מיני בקשישים וזנבות רק כדי שיחתמו לו על הרשיון. זה הזוי. זה מושחת וזה זועק. ואני עוד אמור לומר תודה כי הסכימו להכניס את הג'יפ למכון ואחרי שהג'יפ כבר נכנס, בסוף הוא יעבור כי הוא תקין. זו רק שאלה של סבלנות, אורך רוח ועומק הכיס. לאריאל שום דבר לא עזר והוא נאלץ לחפש מכון אחר.
מותר לך לקנא, למה אתה מייחס לי את הבעיות שלך? ממש לא מתבייש, ממה יש?
וכן,
כעובדה, זו קבוצה מוחצנת שדומיננטית יש בה יותר רנגלרים מדגמים אחרים.
כתבתי גם היילקס מוגזמים על הכביש, למה את זה לא ציינת? כי זה לא מתאים לדמגוגיה?
בחייאת דרור,
תמצא מישהו אחר לנבוח עליו את הסיסמאות האלו.
זכותו של כל אחד להיות מוחצן ככל שירצה. טעם אישי זה עניין אפעס... אישי. מה זה עסקך? לא מכריחים אותך ואותי לטייל איתם. אלא אם אתה באמת מקנא בהם.
לא עשו לי כלום.. עשו לעצמם.
אישית אני הרווחתי מהשטויות שלהם.
אני מרגיש הרבה יותר בנוח לנסוע בכביש בלי הדבר שהכי הציקו עליו, גובה הרכב, בייחוד מול דבילים שאין להם שום הבנה איך בכלל לאתר שינוי מבנה או מאיפה מודדים רכב.
אני ועוד אלפי אנשים נורמטיביים, בשורה התחתונה הרווחנו מהמהלך.
אלפי אנשים לא פחות נורמטיביים ממך, נדפקו עד העצם מהמהלך המטופש הזה ונדחקו לפינה. ועכשיו הם כבר אפילו לא בתחום האפור ואין להם ברירה אלא להידחק לתחום הפלילי ממש. זה השחור. אם עד עכשיו אתה מתעקש לא להבין.
אתה שוב ושוב מתעלם שמי שרוצה ללכת על אקסטרים, יכול ללכת למסלול תקינה עצמאי, נכון זה עולה כסף, אבל אם כבר שפכת על הרכב מאות אלפי שקלים בשדרוגים, מה זה כבר בשבילך עוד כמה אלפים על תקינה אישית?
אהה.. זה לא סקסי כמו עוד אביזר על הרכב.. שכחתי.
אז ננסה שיטת מצליח, ניסע על כביש ציבורי, נשלם למאכר ונקווה לטוב ושיתפסו אותנו נזדעק על אוולות השלטון הבולשיביקי.
ברור, הכי הגיוני.
זו בדיוק ההגדרה של הקוזאק אם לא הבנת.
זה עוד לפני שאם האדונים האלו היו חושבים קצת, היו יכולים להתאגד ולהעביר תקינה לקיט ולחלוק את העלות בינהם, אבל שוב, את מי זה מעניין?
מי שעניינו ברכב אקסטרים, שיילך לתקינה פרטנית. חלקם אכן עשו זאת והאחרים באופן טבעי ומתבקש אכן ממעיטים בנהיגה בכלים הללו ביומיום. אבל הבעיה אינה בהם ואיתם אלא עם כלי רכב די רגילים ונורמטיביים, לא שונים משלך במהותם, שנדרשים עכשיו לתקינה פרטנית שעלותה כערך הרכב כולו ו/או לתעלולים וקומבינות שבתחום הפלילי. נו, אני מרגיש כמו תקליט שבור שצריך לחזור על זה בפעם האלף. אבל כל עוד זו לא בעיה אישית שלך אז היא לא קיימת?.... אני מת על הלוגיקה שלך....
אז כנראה שבכל העולם המערבי הסרחון פושה וקיים, וכמו הגנב היהודי הראשון, הנה הצטרפנו למשפחת העמים המוטוריים.. לא..
התרגלנו לתחום האפור, היה נוח לכולם עד שקרה מקרה ואי אפשר היה לחזור אחורה, אז אמצו תקינה בינלאומית מקובלת וותיקה, גם על זה תלין?
יש לך אופציה לתקינה פרטית (עולה כסף כמובן, אבל יש כאלו שעשו), אז גם כאן יש לך פתרון, גם על זה תתלונן?
אתה היית עושה תקינה פרטנית שעולה כמעט כמו כל הטנדר הלא-חריג שלך רק כדי שתוכל להמשיך לנהוג בו ביומיום כרגיל?... לא. גם אני לא.
מצד שני בדגמי כלי רכב מסויימים, גם עם אקזמפלר סטנדרטי ולא מוגבה כלל כבר קשה עד בלתי אפשרי להיכנס לטסט!
עם הגבהה או לא, בגלל הטרור שנכפה על מכוני הרישוי על ידי משרד התחבורע, עכשיו כולם מוכרחים את השורה ברשיון. זה בסדר מבחינתי כל עוד תהיה אפשרות חוקית בעלות מתקבלת על הדעת לקבל את השורה הזו!... אז העלות באמת סבירה אבל לנו אין אפשרות. אני חוזר - אין לנו אפשרות כזאת!... אנחנו מאולצים בכוח לפנות לפתרונות בתחומים האפורים והשחורים!....
אני בהחלט מזדהה עם הבעיה של מי שיש לו קיט בגובה התקני רק שאין לו אבא ואמא ותוהה מה עושים עכשיו, זה זובור לא קטן.
תודה רבה באמת שאתה מזדהה. תקבל מדליה על זה.
מה זה קיט ''בלי אבא ואמא''?... מדברים כאן על יצרנים אמריקאים רבי מוניטין. על מפעלים ישראליים ותיקים ומוסמכים שמייצרים עבור מדינת ישראל ועבור כוחות הבטחון. אם לאשר קיט או לא זו רק החלטה כלכלית של יבואן/יצרן ואני מלין על זה שאם מותר ליבואן/יצרן לייבא ולמכור ללקוח קיט מסויים אז שיהיה מותר גם להשתמש בו. זה כבר עניין צרכני נטו ואני מצפה ממשרד התחבורע לדאוג לזה. משרד התחבורע לא צריך לעשות לנו טובות - אנחנו מממנים את הבטלנים שיושבים שם ומחממים כסאות. תפקידם לדאוג לנו.
אבל אתה דרור לקחת את זה למחוזות רחוקים מאד.
לקחתי את זה לאן שצריך. למקומות שכואבים. ואיפה שכואב זה כי יש בעיה. כי יש ריקבון וצריך טיפול שורש. זה לא רק עניין אישי שלי אלא של אלפי כלי רכב ללא פתרון חוקי. זו בעיה ומשרד התחבורע צריך לרדת מהעץ שטיפס עליו ולפתור את הבעיה שהוא עצמו יצר.
די מיציתי.
...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור תפסיק לחרטט.
אתה בכל טסט משתמש במעכר כזה או אחר אז מה לך כי תזעק פתאום על המעכרים.
עד היום חיית בשוויץ ופתאום הגעת למזרח התיכון במקרה?
תעשה מה שצריך כמו כל ישראלי ותקזז את ההוצאה ממחיר המעכר הדו שנתי שלך כי מעכשיו תוכל לעבור טסט לבד ולא תתכנן מסלול לפי ההודעות התראה בקבוצת הווטסאפ ההיא.
ואם נורא מפריע לך תמיד תוכל לעשות כמו יוסף בגושים ותמגר את השחיתות בארץ
Honda TRX300EX
כרגיל אתה מחנטרש ומטעה במזיד בלי לדעת עובדות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי לזייף נתונים ומספרים ברשיונות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי להגיש ניירות ל''טסט'' מבלי שהרכב נבדק בכלל.
אלה עבירות פליליות.
רבים וטובים, גם כאן, עוברים ככה טסטים. לא ארחיב יותר מסיבות מובנות.
לגבי האוטו שלי להלן העובדות:
1. הרכב שלי נכנס תמיד למסלול ללא מאכער. לוקח אותו המכונאי שמתקן מה שצריך אם צריך וכדי שיהיה באמת סיכוי לעבור בסופו של דבר וזה חוקי. טסט שני ברציפות שלא היה צורך להחליף ולו בורג אחד באוטו אבל בכל זאת נדרשו ארבע (!!!) כניסות למכון ויותר מ-1000 שקלים במצטבר. כי זה ג'יפ וככה זה. ככה התרגלנו.
2. בדגמי רכב מסוימים אין כרגע שום אפשרות לקבל את השורה ברשיון באופן חוקי. כי לאף יצרן/יבואן אין אינטרס כלכלי לאשר קיט מתאים.
זו האמת לאמיתה. ואתה מקשקש ומחנטרש וזה בסדר לא לדעת את העובדות - הבעיה היא שאתה כן יודע את העובדות וכן מטעה אנשים. ואתה יודע שאתה מטעה - ובכל זאת ממשיך.
-
משובח הדיון, הנאה צרופה, מדברים על הרעות החולות במדינה, סוף סוף בהבנה שיש מצב שאכן דופקים אותנו.
מצטט רק משפטים של דרור, בשביל לא להכביד:
"דווקא אספיר צדיקים ושקופים בעבודה שכבר שנים ארוכות הם לא ימכרו לך משהו שלא חוקי ומאושר". בדיוק חוקי ומאושר, רק שבולמי בילשטיין B6 זה הבולמים הזולים ביותר שיש, נזלו אצל כמה חברים (כולל אצלי) לאחר שנה, קצרים מדי לרכב, אבל בחותמת הכשר המושחתת הכל מותר.
"הטענה שלי היא רק למשרד התחבורע שהם ישבו איתו ואצלו כדי לגבש את התקנה באופן שלא יפגע להם בעסקים. זה אולי חוקי ולגיטימי לגמרי אלא שבעיני זה מסריח כי זה נטו על חשבון הציבור. אבל שוב - הטענות הן רק למשרד התחבורע שטובת הציבור היתה צריכה להיות לנגד עיניו. וציבור הג'יפאים הוא חלק מהציבור הכללי". - ומי שכבר מכיר אותי יודע שאני מדבר על שחיתות ציבורית אני מדבר בדיוק על זה, דרור כותב את זה יפה ממני, בשוויץ זה נקרא שחיתות, בארץ זה כשר והתרגלנו לחיות ככה עם הרעה החולה הזו, רעה חולה שרק גורמת לאזרחים נורמטיביים שומרי חוק לחלוטין להפוך לעבריינים מחוסר ברירה. כן זה בדיוק מה שמתרחש שהמחוקק, שאמור לשמור על המצביעים שלו, דואג לבעלי אינטרסים - נוצרת שחיתות.
"אילן מלין על איכות הקיטים וזה עניין אחר. גם לזה יש לי תשובה בשבילו - אולי ניסו לתפור עבור התקינה קיטים בעלות מינימלית כדי להפחית מהנזק לכיסו של הלקוח שבעל כורחו נכפה עליו לפרק מרכבו סט מתלים עדיף בהרבה שפתאום בין-לילה אינו חוקי." יכול להיות, אבל חברה רצינית לא תמכור מוצרים מאיכות נמוכה ללקוחות שלה, בגלל הפגיעה האפשרית במוניטין, אבל כאן זה ב"אישור משרד התחבורע", זה מזהב...
-
אילן, אני דווקא צברתי נסיון טוב עם בולמי B6 באורכים המתאימים על מגוון רכבי שטח. אבל מה זה משנה? לא מכריחים אותך לרכוש דווקא B6 ודווקא מאספיר. באמת.
איכות הקיטים היא עניין משני. לכל אחד דרישה אחרת מהאוטו שלו. יש גם לאספיר מספיק פריטים איכותיים יותר מהבילשטיין B6 שכמובן עולים יותר.
-
נכון דרור, הם מוכרים גם את הבילשטיין 5100 שהוא מעולה (מותקן אצלי) רק שהוא מיועד להגבהות מעל 50 מ"מ, אבוי אלוהים ישמור...
וזה עוד לפני שאני חוזר ומזכיר את קפיצי פדרס (שהם בעצם המאושרים כאן) שהם בכלל לא קיימים בקטלוג של Pedders העולמית, אבל בעברית זה נשמע טוב זה פדרס....
-
גם אתה טועה ומטעה. לא במזיד כמו אחרים כאן אבל בכל זאת להלן עובדות:
אין דבר כזה ''בולם מתאים להגבהה של כך וכך''. את כל בולמי הזעזועים בעולם אפשר לקבל במבחר אורכים. אתה מחליף לקפיצי הגבהה ואחר כך מתאים לאוטו את הבולמים באורך המתאים. מצידי שיהיו B6 או 5100 או מה שתרצה - האורך צריך להתאים לפתיחה וסגירה מקסימליים של קיט הקפיצים החדש כדי שהבולם לא יהיה גובל מהלך - לא בפתיחה ולא בסגירה. אחרת באמת יינזק וינזול מהר מאוד. כאן נבחנת המקצועיות של המתקין ואין קשר לסוג ו/או איכות הבולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כרגיל אתה מחנטרש ומטעה במזיד בלי לדעת עובדות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי לזייף נתונים ומספרים ברשיונות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי להגיש ניירות ל''טסט'' מבלי שהרכב נבדק בכלל.
אלה עבירות פליליות.
רבים וטובים, גם כאן, עוברים ככה טסטים. לא ארחיב יותר מסיבות מובנות.
לגבי האוטו שלי להלן העובדות:
1. הרכב שלי נכנס תמיד למסלול ללא מאכער. לוקח אותו המכונאי שמתקן מה שצריך אם צריך וכדי שיהיה באמת סיכוי לעבור בסופו של דבר וזה חוקי. טסט שני ברציפות שלא היה צורך להחליף ולו בורג אחד באוטו אבל בכל זאת נדרשו ארבע (!!!) כניסות למכון ויותר מ-1000 שקלים במצטבר. מתוכם לפחות כמה מאות לשלמונים. כי זה ג'יפ וככה זה. ככה התרגלנו.
2. בדגמי רכב מסוימים אין כרגע שום אפשרות לקבל את השורה ברשיון באופן חוקי. כי לאף יצרן/יבואן אין אינטרס כלכלי לאשר קיט מתאים.
זו האמת לאמיתה. ואתה מקשקש ומחנטרש וזה בסדר לא לדעת את העובדות - הבעיה היא שאתה כן יודע את העובדות וכן מטעה אנשים. ואתה יודע שאתה מטעה - ובכל זאת ממשיך.
במעכר משתמשים בשביל לקדם עניני בירוקרטיה במגוון אופנים.
מכאן ישפוט הקורא מי מאיתנו טועה ו/או מטעה.
בסך הכול רשמת בעצמך שאתה משלם גם היום בשביל הזכות לעבור טסט.
מכונאי או מעכר זה אותו דבר. אתה נזקק לבעל קשרים בשביל לממש את זכותך הלגיטימית רק שיש לך משקפיים שבהם אתה רואה יותר מדי גוונים של אפור כלבן.
זכותך, אתה אדם בוגר.
ממליץ לך כחבר למצוא את הנתיב בין המכשולים ולהגיע למטרה בדרך הקצרה בלי לפתח ציפיות אוטופיות.
פתחו לך נתיבים שלא היו לך קודם.
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
פתחו לך נתיבים שלא היו לך קודם.
Honda TRX300EX
אולי לך פתחו נתיבים. לי סגרו.
-
ברור שאתה צודק דרור, אסביר עצמי, לבילשטיין מק"טים ספציפיים לכל רכב לכל סוג בולם, אם ל 4600 (b6) או ל 5100, לפי גובה הג'יפ, יעני מותאם למשקל, אתה לא יכול בהגבהה מעל 50 מ"מ לשים b6 כיוון שאין כזה בקטלוג שלהם, ברור שאתה יכול לשים ארוך יותר, של רכב אחר, ואז כאילו לא תדע אם הוא מותאם למשקל הרכב. ה 5100 קיים בקטלוג של בילשטיין ל WK, אבל מה בילשטיין מבינים, אהבלים...
ה 5100 בא עם שלוש מגרעות, לפי גובה ההגבהה שלך, אתה מתקין אותו במגרעת הנכונה: נמוך (עד 50 מ"מ...), בינוני, גבוה.
וחומר למחשבה, ה 5100 עולים בארה"ב 800 ש"ח, לזוג, בארץ 2,400 ש"ח. בולמים מעולים, אבל לא מאושרים בקיט "משרד התחבורע" ל WK רק ל JK אז מצטער שהזכרתי את הטוב שביוקר, זה לעבריינים בלבד...
וזה בדיוק מה שהתקנה המטופשת גורמת, אין ערכת הגבהה ל WK עם 5100, רק עם B6, כי מה פתאום שתשים בולם משובח שאולי יציל אותך במצב חירום או יחזיק יותר זמן מהבולם הזול, הרי אין לך זכות בחירה, כי עכשיו סדנה תשקיע באישור הזול ביותר, כי את היקר אתה לא יכול לשים, אסור, אין חותמת כשרות...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
במעכר משתמשים בשביל לקדם עניני בירוקרטיה במגוון אופנים.
מכאן ישפוט הקורא מי מאיתנו טועה ו/או מטעה.
בסך הכול רשמת בעצמך שאתה משלם גם היום בשביל הזכות לעבור טסט.
מכונאי או מעכר זה אותו דבר.
זהו. שזה בכלל לא אותו דבר.
אתה מאשים אותי במעבר טסט על ידי מאכער כלומר מאשים אותי בפלילים.
העברת טסט על ידי מוסך זה שירות מקובל ובעיקר מאוד חוקי. רוב המוסכים נותנים שירות כזה. כולל מוסכי יבואן מרכזיים. בשביל זה לא צריך מאכער.
מתי נזקקים למאכער?
לצורך העברת טסט לניירות בלבד. זה מאוד לא חוקי. וגם מאוד פלילי.
כדי לזייף נתונים כמו למשל מידות צמיגים ומספרי שילדות ומנועים ברשיונות (ועוד כל מיני נתונים שרשומים ברשיון הרכב). זה גם מאוד לא חוקי. וגם כן מאוד-מאוד פלילי.
לידיעתך.
Honda TRX300EX
...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
ברור שאתה צודק דרור, אסביר עצמי, לבילשטיין מק"טים ספציפיים לכל רכב לכל סוג בולם, אם ל 4600 (b6) או ל 5100, לפי גובה הג'יפ, יעני מותאם למשקל, אתה לא יכול בהגבהה מעל 50 מ"מ לשים b6 כיוון שאין כזה בקטלוג שלהם, ברור שאתה יכול לשים ארוך יותר, של רכב אחר, ואז כאילו לא תדע אם הוא מותאם למשקל הרכב. ה 5100 קיים בקטלוג של בילשטיין ל WK, אבל מה בילשטיין מבינים, אהבלים...
ה 5100 בא עם שלוש מגרעות, לפי גובה ההגבהה שלך, אתה מתקין אותו במגרעת הנכונה: נמוך (עד 50 מ"מ...), בינוני, גבוה.
וחומר למחשבה, ה 5100 עולים בארה"ב 800 ש"ח, לזוג, בארץ 2,400 ש"ח. בולמים מעולים, אבל לא מאושרים בקיט "משרד התחבורע" ל WK רק ל JK אז מצטער שהזכרתי את הטוב שביוקר, זה לעבריינים בלבד...
וזה בדיוק מה שהתקנה המטופשת גורמת, אין ערכת הגבהה ל WK עם 5100, רק עם B6, כי מה פתאום שתשים בולם משובח שאולי יציל אותך במצב חירום או יחזיק יותר זמן מהבולם הזול, הרי אין לך זכות בחירה, כי עכשיו סדנה תשקיע באישור הזול ביותר, כי את היקר אתה לא יכול לשים, אסור, אין חותמת כשרות...
אילן, אתה שוב סוטה לפרטים טכניים לא רלוונטיים.
נמרוד הסביר בצורה ברורה ונכונה מאוד - מתקין מורשה יכול לבדוק אם הקיט שלך מותקן נכון ובצורה בטיחותית ושמצבו תקין ותמורת תשלום שהוא די זניח אפילו לדעתי, לחתום לך וזהו.
אתה תהיה חוקי ותהיה לך שורה ברשיון באופן חוקי - ועכשיו תוכל להתקין את הבולם שאתה אוהב ושמתחשק לך. מצידי תצבע אותו באדום ותשים עליו מדבקה של פדרס או בצהוב עם כיסוי כחול של B6 או מי שתרצה - כדי שייראה ''חוקי ותקני'' וזהו. הבעיה פתורה.
אני מדבר על כלי רכב שהמתקינים שביררתי עד כה לא מוכנים להסתכן ולחתום להם כי אין עבורם קיט מאושר והם בבעיה האמיתית. לא אתה. מקווה שעכשיו הייתי ברור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
Honda TRX300EX
בועז, זה הדבר שהכי מפריע לי. אנשים קוראים את מה שרשום בפורום הזה, ולוקחים דברים ממשתמשים רציניים(בלי ציניות) כמוך כמשהו אמיתי לחלוטין.
דעתי והניסיון שלי הוא כזה-
השורה הזאת תאפשר זה להיכנס למכון הרישוי כדי שאוכל להמשיך לשלם למוסכניק שלי 1000ש"ח לטסט.
ואז בזכות ה1000ש"ח ששילמתי על הטסט כדי שלא אסע עם רכב בלי טסט בתוקף, יאפשרו לי לנסוע למלכודות משרד התחבורע ולחטוף הורדה מהכביש, אם לא על ההגבהה(כי היא הרי ברישיון) אז על דברים אחרים.
שאף אחד לא יצפה שהרדיפה תפסיק והטסטים יהיו קלים.
אגב, אולי באמת להיילקסים ולZJ אין בעיה, אבל לסופות וXJ יש בעיות, ובעיות קשות.
-
ברור, לא ירדת לסוף דעתי, התקנה נותנת כוח לסדנאות לדחוף הזול ביותר...
ברור שאצלי בג'יפ אישרתי היקר והטוב.
-
אריאל עוד לא הבנת את ההגיון שמאחורי דעתם של אלה שלוקים בתסמונת שטוקהולם?
כל עוד הבעיה היא של מישהו אחר - זה בסדר מבחינת בועז ודורון ונמרוד וכל יתר המצדדים בתקנה.
כל עוד מדובר מבחינתם ב''אחוז זניח'' של כלי רכב, הבעיה לא קיימת מבחינתם.
האחוז הזניח הזה מונה מספר ארבע-ספרתי לכל הפחות של כלי רכב... לא רק סופות וסיקסים וצ'רוקים. אבל זה בסדר כל עוד לאוטו שלהם יש פתרון.
לדעתי אם אפילו לרכב אחד בלבד יש בעיה - אז צריך לתת את הדעת ולמצוא פתרון. כי לא כל אחד רוצה להיות פושע.
-
אריאל
לסופה נקודתית אולי יש בעיה אבל היא כנראה פתירה רק יותר ביוקר והם היוצא מהכלל היות ומדובר ברכב ישראלי שלא מופיע בקטלוגים של יצרני הערכות.
הרוב הכמעט מוחלט של הרכבים ובכללם ZJ ו XJ דווקא זוכים מהמצב.
לא שמישהו שאנן וחושב שמחר המכונים והבוחנים יחבקו אותנו באהבה אבל יש סיבה אחת פחות לפחד בגללה ומדובר בסיבה שהיתה בראש סולם הדאגות של כל רכב שטח אמיתי.
יש במצב הנוכחי הרבה יותר לחיוב מאשר לשלילה ביומיום שלנו.
אגב, לא יודע למה אתה משלם כסף למוסכניק שלך אם הרכב שלך תקין.
אני נוסע עם גנטים סולידיים וצמיגים פחות בולטים משלך ועובר כבר 7-8 שנים עם הרכב שלי בעצמי בלי טובות.
פעם אחת נכשלתי על תפוח הגה חצי בצדק וזהו.
מי שנוסע על רכב מוגזם שלא יגלגל עיניים...
Honda TRX300EX
-
איזה מכבסת מילים....
מוצאם הישראלי של הסופות והסיקסים לא רלוונטי.
יש להם רישוי כדת וכדין ומותר להם לנוע על הכביש - אז שיתכבד נא משרד התחבורע וימצא להם פתרון חוקי ומתאים.
אין מקום להפוך בעל רכב מסויים לעבריין רק כי ''המעבדה הגרמנית'' לא מכירה קיטים לרכב מתוצרת ישראל. ויש קיטים כאלה כי מדובר ברכב אמריקאי במהותו שרק מורכב בישראל ויש עבורו קיטים אמריקאיים. מתאימים ואיכותיים. יש גם קיטים מתוצרת ישראל - איכותיים וטובים לא פחות. מנסיון.
אני חי בישראל והרכב שלי נוסע בישראל. לא בגרמניה. אבל משרד התחבורע מחפש את הכסת''חים וממציא את הבעיות, לא את הפתרונות.
-
דרור,
מנסיון מאוד חיובי מול אותם אנשים בדיוק שאחראיים גם על נוהל יבוא חלפי הרכב אני מוכן להציע לך את עזרתי ליצר תקשורת עם אותם אנשים.
אני חושב שניתן להגיע איתם להבנות די בקלות אם מדברים לעניין.
נמשיך את הנושא באוף ליין ונראה לאן זה יתפתח.
-
אם התקנה הזו כל כך לא הוגנת אז למה אתם לא פונים למבקר המדינה ואם צריך אז לבג"ץ? נכון זה עולה כסף אבל תפתח פרוייקט מימון המונים ואני מבבטיח לתרום.
- - - Updated - - -
הבעיה כמו שאני רואה אותה היא שמעבר לזה שאין קיטים לרכבים מסויימים, אני חייב את השורה הזו גם לרכב סטנדרטי. פשוט כי לבוחנים בא.
יש לי סיקס, לא משנה אם אגיע לטסט עם קפיצים מקוריים (מה שזה לא יהיה) עדיין אדרש לשורה הזו ברשיון. אבל אין קיטים ואין דרך לאשר את זה ברשיון, אז מה עושים?
נמרוד, מה אתה מתכנן לעשות על הסבן שלך? איך תוכיח, בהנחה שאתה לא מגביה אותו, שהוא "סטנדרטי"?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש לי סיקס, לא משנה אם אגיע לטסט עם קפיצים מקוריים (מה שזה לא יהיה) עדיין אדרש לשורה הזו ברשיון. אבל אין קיטים ואין דרך לאשר את זה ברשיון, אז מה עושים?
נמרוד, מה אתה מתכנן לעשות על הסבן שלך? איך תוכיח, בהנחה שאתה לא מגביה אותו, שהוא "סטנדרטי"?
מה עושים באמת?
''חמישים גוונים של אפור'' אתה מכיר?... חרא של סרט אגב.
מה שהבירוקרטים במשרד התחבורע מסרבים להבין - וזה כבר עניין טכני מאוד מהותי - זה שבקפיצי עלים כל נושא הגובה הוא מאוד גמיש.
קפיץ יכול להיות לא מקורי ויותר ארוך ולהציע נוחות משופרת והמון מהלך - אבל לא להיות מקושת מאוד וגם לא גבוה בכלל.
מצד שני אתה יכול לקחת את הקפיץ המקורי המחורבן, הקצר והקשה, ולערגל אותו ככה שהאוטו יתנוסס גבוה כמו ז...ן של כוכב פורנו בזקפה מלאה ויהיה עוד יותר קשה ולא נעים. אז מה? האם עכשיו הוא ''מוגבה''?.... הרי לא שינית כלום במבנה האוטו. הקפיץ מקורי...
בקיצור - הם לא חשבו על הכל. ולא עד הסוף. ויצרו בעיה יש מאין וזרקו את האבן לבאר כי מה אכפת להם?... העיקר שהם כסתחו את עצמם. ועכשיו לך תסתדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש כמה אפשרויות לדעתי, ואני אשמח לענות לשתף במחשבות שלי.
אבל הדיון לא מתאים לי, במקום שבו חברים קוראים לחברים אחרים "שקרן", "מזיד", "מושחת", "מטעה בכוונה".
יכול מאד להיות שאני טועה, אבל לגבי שאר הביטויים - אני מצפה מדרור להתנצלות.
-
חוזר טיפה לטחון מים, אבל בשביל הכרת העובדות/מציאות זה נראה לי חשוב.
שני סיפורים שהגיעו אלי עכשיו, ממקור ראשון (והפעם אחרוג ממנהגי ואציין גם את שם הסדנה כי זה לדעתי משרת את הציבור):
1. בחור נכנס לאספיר לאשר הגבהה. נאמר לו שלא ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב ועליו לקנות סט חדש מלא בעלות של כ- 10000 ש"ח. האיש רכש ושילם כי הבין מהדברים שאין לו ברירה (לא בדק במקומות אחרים, כידוע- יש אנשים שהזמן שלהם גם שווה לא מעט כסף).
2. בחור אחר בדק טלפונית מול גתוס עם מספר הרכב שלו האם ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב, הסט בזמנו נקנה מהם (הוא גר מעל שעה נסיעה משם).
בבדיקה במחשב נאמר לו שהסט שלו לא ניתן לאישור ועליו להתקין סט חדש.
לא יודע אם אלו מקרי קיצון או מקרים מייצגים, אבל המציאות, כפי שנמרוד מתאר אותה, לא תמיד פשוטה.
וכאמור, יש אנשים שסומכים על המתקינים הגדולים והמוכרים ומבחינתם המשך חיפוש של המתקין הצדיק שיאשר להם את הסט זה בזבוז זמן וכסף, כי בסוף להבנתם זה ייגמר בסט חדש.
כמו שכבר אמרתי, לא כולם נמצאים בקבוצות או מקושרים לאנשים הנכונים שיכוונו אותם איך בדיוק לפעול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
שני סיפורים שהגיעו אלי עכשיו, ממקור ראשון (והפעם אחרוג ממנהגי ואציין גם את שם הסדנה כי זה לדעתי משרת את הציבור):
1. בחור נכנס לאספיר לאשר הגבהה. נאמר לו שלא ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב ועליו לקנות סט חדש מלא בעלות של כ- 10000 ש"ח. האיש רכש ושילם כי הבין מהדברים שאין לו ברירה (לא בדק במקומות אחרים, כידוע- יש אנשים שהזמן שלהם גם שווה לא מעט כסף).
2. בחור אחר בדק טלפונית מול גתוס עם מספר הרכב שלו האם ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב, הסט בזמנו נקנה מהם (הוא גר מעל שעה נסיעה משם).
לא יודע אם אלו מקרי קיצון או מקרים מייצגים, אבל המציאות, כפי שנמרוד מתאר אותה, לא תמיד פשוטה.
וכאמור, יש אנשים שסומכים על המתקינים הגדולים והמוכרים ומבחינתם המשך חיפוש של המתקין הצדיק שיאשר להם את הסט זה בזבוז זמן וכסף, כי בסוף להבנתם זה ייגמר בסט חדש.
כמו שכבר אמרתי, לא כולם נמצאים בקבוצות או מקושרים לאנשים הנכונים שיכוונו אותם איך בדיוק לפעול.
זה בגלל שלמיטב הבנתי עם בירור אצל המתקינים השונים, היבואנים של אותם קיטים עשו תקינה לקיטים מסויימים. כנראה שלקיטים הישנים יותר לא עשו תקינה ולכן אין להם אישור.
אני דיברתי בזמנו עם המתלם(כאשר התחיל כל הבלאגן), שהוא הנציג של רוביקון אקספרס בארץ(לא יודע אם עדיין) והוא אמר לי שלא שווה לו להעביר תקינה את הקיט לסופות ולסיקסים, לטענתו במילים שלו "כמה כבר ייקנו סט כזה בעתיד שישתלם לי להעביר את התקינה"
-
הוא עדיין מביא את הקיטים האלה? מי קונה אותם ללא אפשרות לרישוי? למה?
-
יונתן,
לא ציינת האם אספיר התקינו במקור את הקיט שהתבקשו לאשר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מזכיר (קצת) את אלו שנוסעים בכוונה למסעדת יוקרה מפורסמת בתל-אביב, אוכלים, משלמים ואחר כך מתלוננים על המחיר המופקע, השירות החצוף והשף הפלצן.
שני העסקים שהזכרת הם הגדולים ביותר והמוכרים ביותר, וכנראה מנצלים את המעמד הזה שהצליחו לייצר במהלך השנים. שיהיה להם לבריאות. יש עוד 46 מתקינים מורשים ברחבי הארץ. אפשר לאכל טוב וזול במודיעין, בטבריה, בבאר שבע. תחרות חופשית.
לבחור הראשון שציינת כנראה מאוחר מדי לעזור, לגבי השני - תסביר לו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
איך זה שאלו שיש להם טסף הם כאלו צרכנים גרועים?
מה שאתה מתאר יונתן זו הטעית הצרכן לדעתי.
אין מילים אחרות
Honda TRX300EX
-
נמרוד, אשתדל לצמצם את המלל בדיון...
קודם כל שניהם כבר לא צריכים עזרה. כל אחד מסיבות אחרות.
אבל הדוגמאות, שמצטרפות לדוגמא נוספת שנתתי של עוד סדנה מובילה בחיפה, מראות שהמציאות שתיארת לא תופסת ב 100%.
ההשוואה שלך מוטעית מיסודה כי למסעדה אף אחד לא מחייב אותך ללכת ולריב עם השף הפלצן או המלצר החוצפן . להבדיל משירות של אישור הגבהה שאתה חייב לשלם עבורו על פי חוק ובאחד מהמקומות שהמדימה הסמיכה לגבות ממך תשלום.
ואם לצורך העניין נקביל את העולם הזה נניח לעולם האופניים, בתור רוכב שלא מבין דבר הייתי מעדיף לקבל שירות ממקום מוכר וידוע, גם בידיעה שייתכן ואשלם יותר.
ובמקביל הייתי מניח (גם אם ההנחה מוטעית, היא הנחה לגיטימית) שאם אותה חנות גדולה ומוכרת אומרת לי ששרשרת מסוימת לא יכולה לעבוד עם מערכת הילוכים מסוימת הייתי מקבל זאת בהבנה ומשלם על השרשרת שהציעו לי.
ושוב, השוואה דפוקה כי אף אחד לא מחייב אותי להחליף שרשרת.
הקבלה שלך את המצב בסדנאות המוכרות היא במשקל-
אם בארזים... מה יגידו...
או שאולי יש בעיות מהותיות בתקנה? 🤔
דורון, לא יודע איפה הבחור קנה במקור את הסט. כנראה שגם הוא לא יודע. בדיוק כמו חלק גדול מבעלי רכבי השטח המשומשים שיש להם הגבהה. או שאין להם הגבהה.
ואולי בגלל זה הוא העדיף ללכת למתקין מוכר, וותיק, ידוע?
מה זה אומר על יתר המתקינים...?
כאן אסיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שאתה מתאר יונתן זו הטעית הצרכן לדעתי.
אין מילים אחרות
Honda TRX300EX
אתה בטוח?
כשגתוס יודעים שלמה שהם התקינו לפני x שנים אין תקינה (לא יודע למה...) והם לא יכולים לאשר אותו לפי התקנה, והם מסבירים אץ זה ללקוח, זה נחשבת הטעיית הצרכן?
בחייך...
חברה, שךא תבינו לא נכון, אני לא תוקף את התקנה הזו כמו דרור ואילן, יש בה לא מעט טוב לדעתי.
אבל להתעלם מהעובדה שיש כנראה אלפני ועשרות אלפי אזרחים תמימים ושומרי חוק שנפגעו מאוד ממנה זה מוזר.