-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לפי התאור שלך ומתאור הנסיעה אתה מעיד בעצמך שאתה לא מתקרב לשולי המגבלות, אז צפוי שלא תיתקל בבעיה.
זו בדיוק הנישה הנכונה להתאמה למוצר במצבו הנוכחי.
זה לא מעיד על הכלל שממוצע הנסיעה שלו גבוה בהרבה.
דווקא הנסועה של הכלל היא די נמוכה. לעבודה וחזרה פחות מ50 קמ לכיוון, ודווקא בפקקים, שם החשמלי עדיף על בנזין שמפייח עצמו לדעת, וdct שמשתגע. וזה לפני שדיברנו על כל הנסיעות הקצרות של חוגים וקניות שלא מצדיקות הנעה של מנוע בערה פנימית, שלא מגיע אפילו לטמפ' עבודה.
האנשים שנוסעים מיוקנעם לתל אביב או מגדרה לרמה"ש הם ממש לא הכלל.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
הממוצע הארצי קצת מעל 22Kקמ.
ביומית זה לא מעט.
ממוצע מושפע מערכי הקיצון אבל הממוצע הוא לא מה שציינת..
וגם אם אתה גר בעיר לווין סמוכה, זה רק מחריף את זה שהנסיעות האחרות שאינן עבודה ארוכות משמעותית.
-
אבל הממוצע היומי לא קשור לאותם 22000 בשנה.
כל המחקרים מראים שרוב הנהגים היוממים נוהגים כ30 קמ ביום הלוך חזור, הקצה הוא 50 קמ. מיעוט הנהגים נוסעים יותר מזה.
ה22000 בשנה מושג בזכות נסיעה אחת לשבוע או שבועיים למרחק גדול יותר משמעותית (להלן... נהגי שבת)
אני אגב... ברמה האישית. כרגע עמוק בתוך הסטטיסטיקה - ממש בול באמצע. נותן 32 קמ ביום (16 לכיוון), ומגיע לקצת יותר מ 22000 בשנה.
בסוף 2023 אני אעבור להיות בסיגמא השלישי של העקומה עם 50 קמ לכיוון. ועדיין נופל בתוך הסטטיסטיקה. (או שאגרת הגודש תבריח אותי מהעיר חזרה למרכז עקומת הנסועה)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
הממוצע השנתי לנסועה של מכונית פרטית בבעלות פרטית הוא 17.5 אק"מ.
ממוצע הנסועה למכונית בהחכר (ליסינג) באיזור 30 אק"מ.
מקור - הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
מכוניות דיזל או מונעות בגז נוסעות יותר.
מעניין מה תהיה הסטטיסטיקה לגבי מכוניות חשמליות לאחר שתהיה מספיק מסה ויעבור מספיק זמן.
-
הנחת העבודה שלי שתוך כשנתיים שלוש תמצא המדינה את הדרך לגבות את הפסד ההכנסות מהדלק על ידי אגרת קמ או משהו דומה בחשמליות, מישהו חושב אחרת או עם הערכה שונה מהותית?
בהינתן שזה יקרה, מה ההצדקה לבעל רכב להעדיף חשמלית?
Asaf-a
אסף.א
-
אני אומר שיש סיכוי מסוים, אולי אף גבוה, עקב מחויבויות לאמנות בינלאומיות להגיע ליעדים של פליטות פחמן, אחוזי רכבים חשמליים וכו', שהשלמת הפער במסים לא תיעשה בירי ממוקד רק בכיסי בעלי החשמליות אלא תפוזר בצורה רוחבית בין בעלי רכבים, ואולי אפילו בתחומים שלא קשורים לתחבורה.
צריך לזכור גם שיתכן שקצב הרכש הנוכחי יתמתן. כרגע הרכבים יקרים בהכללה, ולא פונים לממוצע הנסועה ולממוצע ההכנסה, מה גם שלחלק לא קטן מבעלי הרכבים אין גישה טובה לעמדת טעינה, אז יש תקרה מסוימת לכמות הרוכשים הפוטנציאלית בזמן הנוכחי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל הממוצע היומי לא קשור לאותם 22000 בשנה.
כל המחקרים מראים שרוב הנהגים היוממים נוהגים כ30 קמ ביום הלוך חזור, הקצה הוא 50
ובגלל זה מי שבמעגל טווח הזה הוא קהל היעד של המוצר הנוכחי, זה מה שנאמר.
ומצד שני, הממוצע בהחלט מייצג את הנסיעות מעבר לאוטו מעגל טווח יום-יומי, זה שצריך מהכרח מידי פעם, או כפנאי בהגדרתו, ואז המפרט הנוכחי בעייתי.
אם יש תאום ציפיות בהתאם למעגלים האחו, אז אין הפתעות.
-
בקשר מיסוי על חשמל, יש דרך מאוד פשוטה. כמו שהיה פעם עם רכבי דיזל - בטסט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הממוצע השנתי לנסועה של מכונית פרטית בבעלות פרטית הוא 17.5 אק"מ.
ממוצע הנסועה למכונית בהחכר (ליסינג) באיזור 30 אק"מ.
מקור - הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
מכוניות דיזל או מונעות בגז נוסעות יותר.
מדויק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הנחת העבודה שלי שתוך כשנתיים שלוש תמצא המדינה את הדרך לגבות את הפסד ההכנסות מהדלק על ידי אגרת קמ או משהו דומה בחשמליות, מישהו חושב אחרת או עם הערכה שונה מהותית?
בהינתן שזה יקרה, מה ההצדקה לבעל רכב להעדיף חשמלית?
Asaf-a
אסף.א
ההצדקה היא עכשיו. מי שרוצה לחסוך הכי הרבה, אשכרה "לדפוק את המערכת" - שיעבור לחשמלית כאן ועכשיו.
למרות שטווח הנסיעה בפועל עם מזגן ואורות ומוסיקה ושאר צרכנים ועוד בפקקים, ועם לחיצה פה ושם (בכל זאת קניתם חשמלית, לא תהנו מדי פעם מאיזו תאוצה בריאה?...) רחוק מנתוני היצרנים. למרות שנושא פריסת עמדות הטעינה מאוד בעייתי (בלשון המעטה). כל עוד לא הוטל איזה מס-עננים על רכב חשמלי שנועד לפצות על הפסדי המדינה ממיסוי על דלקים, יש לכם איזה שנתיים-שלוש לנסוע כמה שתרצו ובזול.
ובלי קשר להנעה חשמלית, למרות שזה טסלה - אבל מכה קשה לרעיון העיוועים של רכב אוטונומי. עדיין לא נוקאאוט/מכה אנושה, לצערי הרב (ואני לא מתבייש לזעוק בכל מקום שרכב אוטונומי הוא אסון) לטכנולוגיה הכי רעה ומיותרת של הדור האחרון, אבל בהחלט מכה קשה. וגם זה לטובה, תודה לאל: הממשל האמריקני חוקר את בטיחות מערכת אוטו-פיילוט
כולי תקווה שימצאו דברים, ושזה יקבור את הרעיון לנצח או לפחות לעוד הרבה שנים.
-
לפי חישובים בשרשור הזה 3 שנים או יותר זה הזמן שנדרש כדי להחזיר הפרשי עלות בין חשמלי ורכב בעירה פנימית.
-
איזה פער? איזה רכב? מה הנסועה? זה נחמד לנסות לסכם הכול במשפט אחד, אבל בפשטות, זה חוטא למציאות.
יש מעט אופציות חשמליות כך שניתן לדון עליהן כל אחת לגופה.
אדם קרוב אצל עצמו. גם אני, אז אדבר על הבחירה שלי: איוניק 5, גרסת הבסיס. 190000 ש"ח.
בעברי הייתי איש יונדאי, אז גם אשווה לרכבים שאני מכיר טוב יותר.
אין בליין של יונדאי, במחירים של עד 190000 ש"ח, שום רכב שאפילו מתקרב לאיוניק 5 בשקלול של הגודל החיצוני, המרחב הפנימי, ואולי חשובה מהם, חווית הישיבה והנסיעה בו. זה פשוט רכב מדהים. לדעתי הסוביקטיבית, כמובן, ולדעת כל בנות ביתי. גם במחירים צפוניים מזה בליין של יונדאי ואפילו ג'נסיס לא נתקלנו ברכב מרשים כמוהו.
אז זה מבחינת הפער. אם יש פער אז הוא הפוך. האיוניק 5 זול יותר עוד לפני ההתנעה הראשונה.
הנסועה שלנו תהיה כ50000 ק"מ בשנה. הפער במחיר האנרגיה מול, נגיד, סנטה פה, והאגרה השנתית ומחירי הטיפולים יתקרב ל30000 ש"ח, מלמעלה. לשנה. אולי אף יותר.
אז זה לגבי האיוניק 5. אפשר לדבר גם על עוד רכבים, כמו למשל הטסלה: למה משווים אותה? לקורולה בנזין? זה לא רציני. לקאמרי? מסופקני. ללקסוס? אולי. לא חוויתי אותה אישית.
יש רכבים שאותם קל יותר להשוות, כמו למשל יונדאי קונה חשמלית מול בנזין. אופל קורסה חשמלית מול בנזין. כל רכב זה שונה. כל בעלים זה שונה. כל " מקרה שימוש" זה שונה.
-
ברור שכל מקרה הוא שונה. אבל תסתכל על הכותרת. דיברנו ועשו חישוב לגבי רכבים ונהגים מיינסטרים או יותר נכון מיינסטרים משפחתיות. ותוך כמה זמן (אם בכלל) רכב חשמלי יתפוס את מקומם. לפי דעתך רכב משפחתי ממוצה עולה היום 190K? ולצורך זה לא משנה אם טסלה יותר מפוארת ממאזדה 3. היום רכב חשמלי זה נישה. ואני מניח שהיא תתרחב. אבל כדי לתפוס את מקומם של רכבים של היום הם חייבים להיות קודם כל כדאיים עם אפשרות טעינה. ורק אחר כך מפוארים. בעוד כמה שנים רכב ב-190K וחנייה פרטית מתחת לבית יהיו מיינסטרים בארץ? אני לא רואה את זה אפילו באופק.
-
כרגע היצרנים בוחרים לתת לנו בעיקר רכבי פרמיום יקרים. זה ישתנה במהירות. רכב חשמלי יהיה עממי ואף זול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כרגע היצרנים בוחרים לתת לנו בעיקר רכבי פרמיום יקרים. זה ישתנה במהירות. רכב חשמלי יהיה עממי ואף זול.
אני לא בטוח שזה יקרה ככ מהר כמו שאתה חושב.
עניין התשתיות והחניות הנדרשות פוגש את כל העולם המודרני.
ואף אחד לא מדבר בדור הנוכחי על ״תדלוק חשמל״ של כמה דקות, כלומר צוואר-בקבוק בתפעול.
מה שמכוון שעד שלא תיפתר הסוגיה הזו אין שוק משמעותי.
כמו שאני קורא את התמונה, יצרני הרכבים מייצרים כרגע פרימיום כי זה הפילוח שיש לו אמצעים מתאימים (כסף לרכישה, וחנייה צמודה ויכולת לעמדת טעינה בבית ובמקום העבודה).
ויש לו גם רצון/סטנדרט נראותי-חברתי של מוצר פרימיום.
-
זה לא נכון. היצרנים מייצרים גם 'רכב עירוני' וקוואדרסייקל ומכוניות קטנות ועממיות.
מכאן הדרישה בכל העולם גדולה מכושר הייצור, והיצרנים מחליטים מה למכור באיזה שוק מתוך הרבה שיקולים. אצלנו אין תקנות שיגרמו להם להציף את השוק ב'קטנות' אז עדיף להם להתמקד ביצירת תדמית יוקרתית לפני.
אסף.
-
אסף,
גם אם ינסו למכור, אין קהל מתאים במצב התשתית.
-
נכון וזה בדיוק חלק מהשיקול השיווקי.
אסף.
-
מי שלא מאמין בעתיד הרכב החשמלי או שזה יקרה כל כך מהר - יש יצרן רכב אחד שלא משחק את אותו משחק. קנו טויוטה. מניות, מניות טויוטה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש יצרן רכב אחד שלא משחק את אותו משחק. קנו טויוטה. מניות, מניות טויוטה.
מזכיר לך שטויוטה חלוצי ההיברידי ועובדים על דגמים חשמליים.
החשמל כאן ויתגבר.
העניין הוא מתי זה יהפוך מנישה למעשי באמת.
אנחנו במערב השבע מתמזמזים עם עצמנו במותרות לבחור צורת הנעה ומבין אפשרויות שונות ולתת לעצמנו הרגשה טובה.
מחוץ לעולם המתקדם יש את רוב כדור הארץ שאין לו אפילו חשמל כל היום לטעון טלפון, אם בכלל יש לו רשת סלולר באזור.
ועבורו יש יצרני רכבים שאנחנו לא קהל היעד, ויש להם קהל יעד עצום להרוויח ממנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מזכיר לך שטויוטה חלוצי ההיברידי ועובדים על דגמים חשמליים.
טויוטה חלוצי ההנעה ההיברידית, זה השתלם להם שיווקית. אבל בכל מה שקשור לרכב חשמלי מלא הם עדיין לא במשחק - זה לא מפיגור טכנולוגי אלא משמרנות וכנראה מאמונה שהעתיד שייך למשהו אחר. הם משקיעים המון בפיתוח הנעה במימן למשל. הלוואי שהיו משקיעים בדינמיות ובכיול של המכוניות שלהם רבע ממה שהם שופכים במימן הזה, מה רבע? עשירית! ואז היו להם את המכוניות הטובות בעולם.
החשמל כאן ויתגבר.
העניין הוא מתי זה יהפוך מנישה למעשי באמת.
אנחנו במערב השבע מתמזמזים עם עצמנו במותרות לבחור צורת הנעה ומבין אפשרויות שונות ולתת לעצמנו הרגשה טובה.
מחוץ לעולם המתקדם יש את רוב כדור הארץ שאין לו אפילו חשמל כל היום לטעון טלפון, אם בכלל יש לו רשת סלולר באזור.
ועבורו יש יצרני רכבים שאנחנו לא קהל היעד, ויש להם קהל יעד עצום להרוויח ממנו.
או. זה בדיוק מה שעד כה לא דיברנו עליו. וזה כל כך נכון.
וזה בלי להיכנס לויכוחים על משבר האקלים (שם מכובס ויפה להצתות על רקע לאומני ו/או אידיאולוגי ו/או לתירוצים להעלאת מיסים). רוב העולם באמת עסוק להביא אוכל לילדים שלו ולא באפליקציה שעושה פלוצים בטסלה החדשה והוא ימשיך לנסוע במכוניות עם מנועי בעירה עוד הרבה מאוד שנים.
...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לצערי, לא השכלתי לראות קדימה לפני 7 שנים כשבנו לי את הבית. דאגתי לחשמל תלת פאזי לכיריים אינדוקציה, דאגתי לחשמל תלת פאזי לקומפרסור מאחורי הבית. לא דאגתי לחשמל תלת פאזי לחנייה.
ועכשיו אני בתהליך של התקנת עמדת טעינה. נראה מה יהיה. אם יהיה צורך לפרק רצפה כדי להעביר קו בריא מארון החשמל שבתוך הבית אל החנייה. טינופת, כסף ועוגמת נפש. או שאוותר על התענוג ואסתפק בלקחת כבל נוסף מהשקע של הקומפרסור אל החניה. זה רק 16 אמפר אבל זה יספיק ל11 קילוואט לאיוניק שממילא לא יודע לקבל יותר מזה בטעינת ac, אבל מה יהיה עם הרכב הבא, או שאולי יהיו לנו שני חשמליים?
אז למי שבונה בית: אל תהיו כמוני. תחשבו קדימה, בגדול. בכתבה מומלץ להעביר כבל, גם אם הוא לא מגיע מתשתית תומכת, שמתאים ל40 אמפר. אם יבוא יום ותצטרכו תוכלו לשלם לחברת חשמל להגדיל את החיבור בלי להרים את הבית והחצר.
אולי אפילו שני כבלים ל40 אמפר? לפני בניית הבית זה כסף קטן.
..זהו, זה נהיה אמיתי גם עבורי :).
יונדאי מאפשרים לבחור התקנה של עמדת טעינה של ג'ינרג'י או של אפקון - יש לך תובנות כבר מי עדיף, או שזה סיים סיים?
עוד שאלה של מכניקר טמבל שלא מבין כלום בחשמל: איך אני יודע כמה אמפר הקו שמגיע היום לחניה שלי? על מפסק הפחת שלו (בעצם של כל החשמל בגינה כולל כמה תאורות ושני שקעים, אחד מהם בחניה) כתוב 40 אמפר.
-
שיהיה בשעה טובה. איזה דגם? מתי אספקה?
נראה ששתי החברות לא עומדות בלחץ.
אפקון בכלל לא מגיבים. כבר פעמיים אמרו שיחזרו אליי, מה שלא קרה כבר שלושה שבועות.
ג'ינרגי פחות גרועים. גם כן שלושה שבועות ונדנודים מצדי, אבל היום כבר הגיע סוקר לחצר, והוחלט שהוא לוקח כבל משקע הקומפרסור אל החנייה. קל ופשוט, ללא חציבות וחפירות, וללא תוספת תשלום. צפי התקנה לעוד שבועיים.
למזלי ראיתי פני עתיד והבנתי שהם לא הולכים לתת לי עמדה לפני שהרכב מגיע ודאגתי מראש לכבל מאריך ועמדה ניידת. אני מקווה לקבל מחר את הרכב.
זה שהפחת שלך 40 אמפר זה טוב, אבל לא נותן מידע מספק.
הכבל שהולך לגינה תלת או חד פאזי? מה העובי של המוליכים ובאילו מא"זים הוא מוגן?
-
3 קבצים מצורפים
איוניק 5 הדגם הבסיסי. אספקה בפברואר, כזה.
אכן עוד המון זמן אבל אין לי שום לחץ לגבי האוטו הנוכחי, ועקרונית אם משום מה אשנה את דעתי אפשר לבטל את העסקה ללא קנס (עד התקנת העמדה).
מצ"ב צילומים של החשמל (הכבל הימני ביותר), אבל נראה לי שהחיבור חד פאזי ושהכבל לא עבה במיוחד ביחס לחבריו.
השאלה במקרה הגרוע כמה זמן הטענה יהיה לי ממצב ריק למלא (למרות שבדרך כלל אני מניח שזה יהיה בכיוון של מ20% ל80%).
קובץ מצורף 134930קובץ מצורף 134931קובץ מצורף 134932
-
נתיך של עשרה אמפר יכול לתת לך הספק של 2.2KW, וזה ימלא מצבר מלא ב33 שעות.
אם זה יספיק? תלוי כמה אתה נוסע ובאיזו תכיפות. זה ממש חלש.
-
תודה. אם כך נסלול כבל חדש יעודי לנקודת הטעינה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
.
מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית). נורה ראשית זה 55W. נתעלם מהתאורה לכן כי היא זניחה לעומת המזגן.
אז שעה של מזגן זה 1.5 עד 3 קילוואט, וזה שקול לחצי ליטר עד ליטר בנזין. עכשיו מה זה משנה זה מגיע מתוך סוללה טעונה מראש של 72 קילוואט/שעה במקרה של איוניק 5, או שזה עוד ליטר בנזין לשעה במכונית שלך? למה אחד מטריד אותך יותר מהשני? ההבדל הוא אך ורק בראש שלך.
.
.
נעשה לך את זה קל יותר, ועם נתונים אמיתיים מהשטח:
האיוניק5 לוקח בצהרי יום בתחילת ספטמבר בישראל, דלוק עם מזגן ועם מקרר מאחורה, כאחוז אחד מהסוללה בשעה עמידה.
סוללה של 73kwh , אז אנחנו מדברים על כ730wh בשעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למרות שטווח הנסיעה בפועל עם מזגן ואורות ומוסיקה ושאר צרכנים ועוד בפקקים, ועם לחיצה פה ושם (בכל זאת קניתם חשמלית, לא תהנו מדי פעם מאיזו תאוצה בריאה?...) רחוק מנתוני היצרנים. .
לא נורא רחוק, ובכלל בכיוון ההפוך: נסיעה עירונית ב0800 מדרום תל אביב לגליל ים, עם מזגן, אורות, מוזיקה, ומקרר דולק, מביאה לצריכה של 13.9kwh. טווח סוללה 522 ק"מ. טוב ב41ק"מ מהטווח המוצהר wltp.
-
בכלל לא מפתיע.
הפוך מרכב בנזין רכב חשמלי יצרוך פחות חשמל בעירני ולא יותר.
יש לזה מספר סיבות ולא אפרתם (אפשר לגוגל את זה).
זה כמובן אם לא מתפרעים עם ההאצות בין רמזור לרמזור..
-
אז למה בפקק של 20 ק"מ עפו לי יותר מ-60 ק"מ מהסוללה של היגואר i-pace? (עם אורות, מזגן ומוסיקה. בלי לחיצות. פקק).
(מעבר לנושא הטווח הוירטואלי והקושי למצוא עמדת הטענה תקינה ופועלת, האוטו חלום).