מזלג עם מהלך משתנה, מה שנקרא טאלאס בפוקס נעלם לפני כעשור מעולם אופני ההרים..., זו דוגמה לקונצפט שנכשל.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
כתבה נהדרת ולדעתי מאוד הולמת לרכב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מאיר שליו נפלא כהרגלו: רהוט, ידען אך צנוע, מעביר את מהות הרכב באופן מדויק להדהים, ומצחיק עד דמעות.
איפה הוא ואיפה הטיפוס המזוקן מהווידאו.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
סופסוף כתבת ביקורת אמיתית שמפרטת יתרונות אבל גם חסרונות ושלא נראית רק ככתבת יח"צ.
וכמובן כתוב בסגנון המרתק ומבדר של מאיר שלו שהוא ממש לא כתב רכב במיקצועו אבל בהחלט ג'יפאי ותיק.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אגב רכב מסעות האולטמטיבי, חפשו ביוטיוב סרט חדש של החברה מ TFL
איזה רכב מסעות לתפארת עשו מפורד f250.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
חנה היום בפארק קנדה גלדיאטור חדש עם לוגו של סופר גיפ, עם מסגרת על הארגז, ומעל ממותקן אוהל נפתח גדול (ממותקן נמוך, ממש נוגע בגג הקבינה)
נראה אחלה רכב מסעות, ממש מושלם.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
https://m.ynet.co.il/articles/5762232
קישור לכתבה של מאיר שלו
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
נהדר. באמת. כמה הרבה אפשר לומר בין השורות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
משחק הגובה בדיפנדר החדש הוא 29-36 ס"מ כלומר טווח של 7 ס"מ. לשם השוואה בדיסקו 2 בכרית האחורית 5 ס"מ ובמצב הזה הכרית די קשיחה אבל עדיין קיים מהלך ובדיסקברי 4 4.5/ 5.3 ס"מ ( אחורה/קדימה). יתכן ותוספת 2 ס"מ בדיפנדר החדש היא משמעותית ( בהנחה שמידות הכרית דומות בגלל אילוצים דומים) ובגובה מכסימאלי נותר לכרית מהלך זניח והכרית קשיחה כמו בזנ"ת... אם זה נכון זה מפתיע כי LR תותחים בכל הקשור לקפיצי אוויר ואפילו יודעים לחקות סרן חי קשיח באמצעות שינוי לחץ בכריות.
הכל ספקולציות...
לא נסעתי בלנדרובר החדש המתקרא "דיפנדר", וכנראה שזה לא ייקרה בקרוב - אני פשוט לא מצוי בחוגים הנכונים לשם כך - ולכן לא נותר לי אלא להתרשם מהכתובים והמצולמים פה ושם, ורובם של אלו, אוי-א-ברוך, לא עושים טוב לרכב, במיוחד כאשר הסופרלטיבים לא באים לידי ביטוי בסרטונים המצורפים לאותה כתבה ממש.
הכתבה של מאיר שלו נטולת סרטונים או צילומי פוזות קרביות, המסלול שהוא בחר לא נחשב אתגרי, אבל הוא כנראה מייצג טוב יותר את שימוש השטח שייעשה ברכב הזה, אם בכלל, וזה מתוך הסיכום שלו:
לדעתי מכל מה שנאמר ונכתב עד כה, זה גם הכי אמין, וגם עושה את השירות הכי טוב לרכב הזה.ציטוט:
הדיפנדר החדש מספק סחורה טובה בשטח ובכביש, ועולה על הישן כמעט מכל בחינה אפשרית. אבל שמו מטעה. הוא בהחלט חדש, אבל הוא לא דיפנדר.
היה לו דיפנדר כחול קצר שהוחלף בהיילקס שהוחלף בויגו. (ואני לא יודע במה הוא נוסע היום)
אסף.
בדיוק.
ושוב, בדיוק לזה התכוונתי:
לא סתם מקפצצים את דרכם... הם מהר מאוד גם זורקים את חרטומם הצידה. ואז תוך שבריר שניה הם בשפ"צ היסטרי ובעוד שבריר שניה גם סאלטות עד למטה.
נתקלתי בזה כבר מזמן. מאוד מזמן. אני מדבר על לפני כמעט 20 שנה.
וזה רמז עבה לכל המגביהים לשמיים - זה לא בדיוק עוזר לכם בעבירות.
לכתוב הוא יודע, ללא מתחרים. אני מסיר את הכובע. ידען?.....
דווקא כי הוא ג'יפאי ותיק וידען, הופתעתי ששכח משהו קטן. לא קריטי אבל די יסודי:
להתלונן שהדיפנדר מסרב להעביר מ-HIGH ל-LOW ובחזרה בתנועה - זה קצת קטנוני וגם מוזר..... וגם עלול לגרום לקורא הפחות מבין לחשוב שבכלי-רכב אחרים זה כן אפשרי.... ואני לא זוכר יצרן-רכב בעולם שמאפשר את הפריבילגיה הזו. וזה מהדברים הראשונים שלומדים בקורס נהיגת שטח בסיסי.
למה זה ככה?...... כדי להסביר את זה הוא יצטרך להיות קצת יותר ידען. ומנגד - מי שבאמת ידען בתחום ומבין מכניקה של רכב שטח, לא יטרח להתלונן על זה....
כן, אני יודע שטרנספרים בעלי שילוב מכני עם ידית אמיתית שמחוברת אליו בשטנגה (ולא מפקדת על מנוע חשמלי), בכל מיני ג'יפים וטנדרים ישנים אולי יאפשר לכם את זה לפעמים.... לא תמיד.... ורק במהירות מאוד נמוכה ועם רעשי חריקה רמים שמעידים שהטרנספר מאוד לא נהנה מזה.... וגם זה יתאפשר בדרך כלל רק בטרנספרים שכבר מאוד לא חדשים - גלגלי שיניים קצת בלויים וכו'.
בטרנספרים עם שילוב חשמלי, זה לא ישתלב ולא יתנתק לפני שעוצרים עצירה מלאה ומעבירים את בורר ההילוכים לניוטרל (ובגיר ידני - גם קלאץ' לחוץ). כאמור - עניין בסיסי שבבסיסיים. בלי "אם", בלי "אבל" ובלי "לפעמים". פשוט לא.
כן, גם אני הייתי קצת קטנוני..... חוץ מזה, כתיבה משובחת.
בדיפנדר (וגם בסופה, אבל כבר הרבה שנים לא עשיתי את זה בסופה) עם קצת תרגול זה יעבור חלק. מנמוך לגבוה. מצריך אמנם שימוש באמה בשביל הידית הגדולה, אבל עובר חלק.
המעבר מהיי ל-לואו, מצריך עצירה, אבל ממש של שבריר שניה.
כשאתה נוסע עם חברה שרק לומדים לנהוג, ואצלם כל העברה (בדיפנדר) לוקחת 10-15 שניות, אתה פתאום מגלה שזה באמת משהו שמאט מאוד את הזרימה של הציר. כמובן שזה לא האישיו, ואם מישהו היה מעדיף רכב שטח אחד על פני האחר בגלל ההשהיה הזאת הייתי צוחק לו בפנים, אבל זה קיים. (וכולנו יודעים שהבעיה האמיתית היא שיש כאן מערכת עם פוטנציאל קלקול לעומת ידית טיפשה. אבל כולם, גם הגיבורים, נפלו בזה, וזאת כבר נורמה).
ובכלל, עושה רושם שהשמועות שהיו מאז 2016 על תכנון של דיפנדר עתידי הן שדירבנו את החברות המתחרות (או כאלו שצצו יש מאין) לעבוד על רכבי שטח אמיתיים מתחרים? כאלו שאוטוטו, כך מבטיחים לנו, יעלו לכביש ברחבי העולם? עם קצת (המון) מזל גם אצלנו?
רק בשביל זה היה שווה לחזות בזוועה הנובורישית הזאת, הנושאת את השם "דיפנדר" כנזם באף חזיר....
יש קצת נסיון בסיקסים/סופות. קצת. טיפונת.
כן, עם קצת תרגול זה עובר. בנסיעה מאוד איטית. ניוטרל וקלאץ לחוץ.
ומכיוון שהידית מחוברת לתיבת ההעברה בשטנגה אחת וללא פילטרים בדרך והיא מאוד קלה לתפעול ומדוייקת, קל מאוד לשמוע באזניים ולהרגיש ביד יימין שזה משהו שתיבת ההעברה מאוד לא אוהבת ושזה משהו שמאוד לא נכון לעשות - והנחיית היצרנים נכונה: לעצור עצירה מלאה ולהוציא את הגיר לניוטרל. וזה ככה בכל רכב שטח אחר בעולם. חוץ ממרצדס G?.... הנה, גם אני לא ידעתי. אבל אני לא "ידען".
לא יודע מה במרצדס G וגם לדעתי גם מאיר שלו לא היה בכיוון של ה-G.
מעניין שגם תום שפרד, ״אושיית מסעות״ וכותב ספרים ותיק מאד, התייחס ליכולת העברה הזו במבחן דרכים ל.. ג׳ימני..
גם הוא השווה את היכולת לבצע את זה בדיפנדר הישן.
בהתחלה זה הפתיע גם אותי אז קראתי את הקטע עוד פעם. התובנה שלי שכוונתו שבמקום לבצע עצירה קצרה ולהזיז ידית או מתג פשוט בלי צורך להסיט מבט מהדרך , צריך להתעמק במסך מגע ובקרות מורכבות.
באמת המעבר אל ומ הילוך כח כזה מורכב בדיפנדר החדש?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
תפריטים עניינים.... במקום לעצור להזיז ידית ולהמשיך.
אסף.