רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
עמית,
שפאלות ועוגנים זה מותרות.
הוצאנו רכבים וטרקטורים משקיעות כאלו לבד, בלי סיוע חיצוני.
מסכים שהייתי בהחלט משקיע בנעילה אחת לפחות וכננת, אבל ממערב אחרי בלוגים של אנשים שבאמת עושים מסעות של שנים, להרבה מהם אין לא את זה ולא את זה, אלא שכל ישר להכיר את המגבלות.
יש זוג בלגי אם אני זוכר נכון, שחצה את אפריקה לרוחב ב-LC75, בדרכים צדדיות לא סלולות בלבד, בעונה הגשומה,רכב בודד, בלי שפאלות, כננת או נעילות.
שקעו ונתקעו וחילצו את עצמם.
ולעצור, להכין פופקורן או קפה או משהו דומה כשאתה מבין שאתה תקוע זה אחד הדברים הכי חכמים לעשות.
לא ישר לרוץ לנסות לצאת, אלא להרגע רגע, לחשוב ולתכנן.
תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
דורון,אני יושב כאן ומתמוגג ממספר ''עייצה-גיבר'' שעושים אולי אולי 10% קילומטרים ממני בשנה ובשטח - (וגם זה בשנה טובה שלהם), - ויודעים יותר טוב ממני מה נחוץ לי ברכב..........שפאלות ,רסיבר,כננת אחורית,נעילות.......הכל - חוץ מטיפת שכל,והכרת המגבלות שלך ושל הרכב.
הרי לכל רכב בעולם יש לו מגבלה זו או אחרת - כולל את הרכב שטח הטוב בעולם. תן אותו לטמבל ותראה שכל מה ששמת עליו לא יחלץ אותו,כי הוא טמבל שבכלל נכנס לצרה הזו. וגם לי יוצא כל חמש שנים להיות טמבל פעם אחת.
תן לכל הפטפטנים כאן להיות בשטח לבד ובלי שום אמצעי חילוץ,ותראה איך השכל שלהם מכפיל את עצמו בשבוע - כי אין פתאום חברים עם כננת שיחלצו אותם.
וזה כולל כאלה שיודעים מאמריקה כמה המזרונים שלי מעופשים,כשהם בעצמם מתקלחים פעם בשבוע.........אם אין שלג.
הנה חזרתי אחרי שבועיים התאפקות - כי בלעדי הכל מת כאן. (בעוד שבוע אני בטח אושעה לצמיתות,כי יש מי שמחכים לי.)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
הנה חזרתי אחרי שבועיים התאפקות - כי בלעדי הכל מת כאן. (בעוד שבוע אני בטח אושעה לצמיתות,כי יש מי שמחכים לי.)
כמה שהמוות הזה היה נעים
אני עושה 800% אם לא יותר ממך לשנה
ואני קורא פה בדיון שמתפתח דברי הגיון ועצות טובות
לא מאלו שכול הזמן מורידים פריטים שכול העולם החליט מניסיון שמוטב שיהיו ברכב מסעות
אלה מאלו שהתנסו בעצמם או פשוט הפעילו הגיון בריא
(מקרר קייק שפאלות עוגנים נעילות זה הכול מיותר, קראו על איזה זוג שהצליח לו אז יאללה מקישים
לכול המסעות הבאים ביקום בואו נעלה עוד פריטים אולי גם הם מיותרים / מותרות חחחחחחח)
חברים 2015 גם אני פעם יצאתי עם סובארו DL עם מקל ארטיק ופלסטר לסיני אז הכול היה מיותר כי לא היה וצלחנו.
נמרוד צודק אין חסינות בפני ביקורת
את הביקורת שלי עדיין לא השמעתי
אחכה בסבלנות שתתרום את הנגרר בכדי שלא יהיה לך תירוץ
ותאמין לי יש לי הרבה מה להגיד על הרכב שהוכתר ועל האיש שנוהג בו
התחרות הסתיימה ואסף החליט שהכבוד שלך ואני מכבד את ההחלטה
זה לא משנה כהוא זה את העובדות ועל כך בהמשך הדיון
ראשית - אני שמח שחזרת מתנומת הצהריים/שבועיים שלך - תמיד טוב שמישהו בא להצילך... כמו שאתה יודע טוב טוב..
שנית - אני עוד יותר שמח, שלמרות מה שאתה מצהיר, אתה דווקא כן קורא מה שאני כותב (ובטח זה "יפה" ליתר ההצהרות שלך..)
שלישית - מה שנראה כמו ברווז והולך כמו ברווז ומגעגע.. בד"כ הוא באמת ברווז ואם המזרנים לא מעופשים, יש לך רק על עצמך להלין, שאתה מזלזל בכל מה "שנראה טוב" ושומר על כל הדברים שלך במראה "משומש" אך (בסתר) מתחזק ומנקה הכל... זה נראה מעופש ואם זה לא... עימך הסליחה.
רביעית - מי ששומע אותך, יכלו בקלות לחשוב שהשמש זורחת לך מהתח.. רק הנסיון שלך נחשב ומלבדך.. אין ולא כלום. אתה לא לומד מאיש ולא מתייחס לנסיון של איש.. הכל הבל הבלים, מלבדך.
חמישית - אולי זה נשמע כך אבל אני בכלל לא "נגדך" ואפילו מחבב אותך ויודע, מנסיון של מספר מפגשים אישיים (ועוד כמה מסיפורים של אחי) שאתה (לפחות בשטח) איש מאוד נחמד וחביב וחייכן ושמח לעזור ולחלוק את כל הדברים המוסתרים/מפוזרים/מאוחסנים ברכבך, עם כל מי שאתה פוגש בשטח.
אני בטוח שיש לך סיבה טובה להציג את עצמך, באופן שאתה מציג, "מחוץ לשטח"... ממש כמו העקרב ההוא , על גב הצפרדע.
שישית - עם כל הכבוד לאסף (שנראה שלמרות הכל, נגרר אחרי ההצהרות שלך מתחילת השירשור ולא השכיל להתעלות ולהפוך את ה"תחרות" למשהו רציני ונשאר/התיישר עם הפארסה), הבחירה שלו, שהכתירה אותך כבעלים של רכב המסעות האולטימטיבי, חוטאת לכותרת השירשור - וחבל.
ממש כמו שנמרוד כתב - לא מסעות ולא אולטימטיבי. יותר נכון היה לכנות אותו "מחסן החלפים/פריטים/המצאות/גרוטאות המתנייד, העמוס ביותר" (שכל אחד יבחר, כראות עיניו).
את הרצינות הראוייה ביותר ל"תחרות", כמו שהצגת אותה, הציג גדי צוקר (אני לא אצטט - מי שרוצה, שיחפש).
שישית - אם פעם בשבוע זה לא מספיק, רק תגיד... אני אתקלח יותר. אולי אפשר לדחוס עוד איזו מקלחת באמצע השבוע..
אני כ ן משתדל ללמוד מאחרים..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
אני עושה 800% אם לא יותר ממך לשנה
ואני קורא פה בדיון שמתפתח דברי הגיון ועצות טובות
לא מאלו שכול הזמן מורידים פריטים שכול העולם החליט מניסיון שמוטב שיהיו ברכב מסעות
אלה מאלו שהתנסו בעצמם או פשוט הפעילו הגיון בריא
(מקרר קייק שפאלות עוגנים נעילות זה הכול מיותר, קראו על איזה זוג שהצליח לו אז יאללה מקישים
לכול המסעות הבאים ביקום בואו נעלה עוד פריטים אולי גם הם מיותרים / מותרות חחחחחחח)
חברים 2015 גם אני פעם יצאתי עם סובארו DL עם מקל ארטיק ופלסטר לסיני אז הכול היה מיותר כי לא היה וצלחנו.
נמרוד צודק אין חסינות בפני ביקורת
את הביקורת שלי עדיין לא השמעתי
אחכה בסבלנות שתתרום את הנגרר בכדי שלא יהיה לך תירוץ
ותאמין לי יש לי הרבה מה להגיד על הרכב שהוכתר ועל האיש שנוהג בו
התחרות הסתיימה ואסף החליט שהכבוד שלך ואני מכבד את ההחלטה
זה לא משנה כהוא זה את העובדות ועל כך בהמשך הדיון
סמואל.
רק אל תתחיל להתעצבן.
מיותר לחלוטין, להתייחס יותר מידי ברצינות לחווייה הזו. היה חביב ותו לא.
ממש כמו להתייחס ברצינות ל"תחרויות ההיאבקות" האלה WWF וכו'...
לפחות לגבי השלישית - המזרונים והמצעים נקיים, באיזור השעה אחת בלילה עברה לי מחשבה להיכנס לתנומה קלה.
אבל אני כן מסכים עם משהו אחד, רכס שעל דפי האתר ורכס במציאות שונים הם, אפילו מאוד.
יעקב זה ממש לא נכון שהוא לא לומד מאיש
תשאל אותו ממי למד את הטלסקופים והצילייה פעם היה לנו מפגש נחמד.
הממה לקח מוצר מדהים הוסיף לו 18 אינטש הפך אותו לתול"ר והציג אותו כשלו
בדיוק כמו צינור ההשקייה "להתגלגלות" מתחת לרכב התגלגלתי מצחוק.
בחייאת רבאק עלאק לא למד מאיש והרשימה עוד ארוכה
גם אני שמח לחזור לדיון הפעם אין תחרות הפעם יש דיון מהותי
"האיש וההגדה"
נראה לי שרכס מאתגר אותכם עם פרובוקציות למבחן מסע שטח ברטוב...
מי שלא רוצע לבלוע את הפתיון הזה שלא יקפוץ להגיב על הפרובוקציות.
רכס של המקלדת ושל החיים האמיתיים הם שני אנשים שונים ללא ספק
אל תתלהב מעצמך, בועז.
הוא לא מאתגר ולא נעליים - קוריוז. לא יותר.
וברור לחלוטין, סמואל, שכל ההמצאות "שלו", הן לא כ"כ שלו... וזה כולל המון דברים שהוא מעלה פה... אבל זה חביב לקרוא ולהגיב ולחלוק שירשור עם ההגיגים שהוא מעלה.
וזה נכון לתנור המונגולי והציליה והמלחציים וה"מיתקן לשקית הזבל" והמים והמגירות והמתקן המתקפל לכיריים והגלגלת "לשיפור העבירות" ועוד הרבה דברים ש"נולדו" במוחו של "האורים והתומים"/הג'יפאי האמיתי.
אבל, יאללה... נזרום. קטעים.. עד "מופע ההעלבות" הבא של חיים:rolleyes:
רק שלא ישעו אותו שוב (ואני לא מבין למה עשו זאת מלכתחילה..)
בא נתחיל בזה שאינך מכבד את התוצאות. ודבר שני - למען ההיסטוריה - התחלת בהשמצות ראשון - ''אחכה בסבלנות שתתרום את הנגרר........וכו''. אז בבקשה.
אם מדברים על עובדות,אז 800% נסיעות יותר ממני בשטח זה יוצא בערך 200,000 ק''מ בשנה. זה בערך 1,000 ק''מ ביום בכל יום עבודה בשנה. זה מה שאני עושה בגרמניה על האוטובנים ביום אחד עם מרצדס 300 - ואנו מדברים על נסיעות שטח. ועוד לא דיברנו על דיסקו בנזין,שצריך בזמן הזה שני אוברולים - לפחות.
תקן את המספרים בבקשה........
גם אני לא מרוצה מהתוצאה.חשבתי שההתמודדות תהיה עם הפטרול של ג'וי או רכב מסעות אמיתי דומה. במציאות ניצחתי רכב קייטרינג המיועד למלצרות שטח,שיודע להעמיס עליו כל דבר בהתאם לסוג הממולצרים והיקף תשלומם. זו לא היתה כוונת המשורר כאשר העמדתי את הפרס בשווי לא קטן.רציתי את החבר'ה וקיבלתי ''רכב חברה'' משעשע.אם הייתי יודע מי יכנס לתחרות חובבים,לא הייתי מתחיל בזה.
בכדי לתקן את התוצאה המעוותת,אארגן תחרות חדשה בה נצא מצאלים דרך השטח עד לאילת,משם נחזור דרך השטח עד לצאלים ובמשך 4 או 5 ימים השיפוט ילווה אותנו ויבדוק בצמוד את תיפקודי הרכב,הנהג, המים הדלק,עצירה לקפה,עצירה לארוחה,פריסת לילה,מעברים קשים,ותפקוד משולב רכב/נהג.
ללא נוסעים בתשלום,שצריכים מלצר ראשי צמוד. ראש בראש לשרות עצמי - כמו במסע שטח נטו של אוהבי שטח ולא אוהבי כסף.
תהיה לך הזדמנות נוספת להראות שכוסות היין חיוניות לשטח,- ולא כדי לקשקש בזנב מול נוסעת עדינה ששילמה הרבה כסף - בכדי למלצר לה. הסיטואציה מוכרת לך ?
ועוד לחשוב שיש לך 20 מפונפנים כאלה בכל טיול שצריך לשטוף אחריהם את כל כוסות היין,ועוד לא דיברנו על כלי-האוכל ועל בית השימוש הכימי.........
הדבר היחיד שלמדתי מסמואל זה - שתופרת סמרטוטים יכולה לעשות זיוודים לג'יפים. וואאל'ה........
לא שמישהו קונה את זה. העיקר שיש תופרת.
אני פורש כאן כי זה עלול להזכיר לסמואל התנצחות קודמת ,והיום הוא כבר לא צעיר כשהיה.
ומי אתה חושב שיצתרף לתחרות/מסע? אלה שנמנעו מלהצתרף הפעם? למה להם אחרי שקראו את השרשור הזה...
רכס, תרגיע כבר עם הסגנון הזה.
לא מכבד אף אחד ובטח לא אותך.
סמואל מייצר מוצרים נאים ואיכותיים לא פחות מאלו שאתה מייצר.
אל תזלזל בעבודתו ומפעל חייו כפי שלא היית מקבל זלזול בעבודה שלך.
אפשר להתווכח ולהשתעשע גם בלי להגיע לפינות המלוכלכות
גם אצלי בדיפנדר יש מספר מוצרים של סמואל שמחזיקים כבר שנים לשביעות רצוני המלאה...
היות והמנצח הוכרז ומפה אפשר רק להתדרדר, מציע למנהלים לנעול את השרשור.
רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
סמואל,
הבעיה שלך, והיא בעיה אמיתית, היא שמלבד הדיעה שלך כולם לא מבינים וכולם דבילים.
והסממן הכי טוב לזה הוא ההתגוננות ההתקפית שלך.
אז סלח לי מראש, או שלא, אבל נסיעה על הכביש לבילינג אלף פעם ברצף, מבחינתי היא לא מסע ולא שטח.
ומי שמתעקש להמציא את הגלגל בעצמו עד שהוא מבין לבד, בלי ללמוד מנסיון של אחרים, גם אם כתוב, את הטוב והרע, זה לא ״נסיון״, זו ראש בקיר בהתנסחות עדינה.
אישית, יש לי הרב. הערכה וענווה לקרוא וללמוד ממי שחצו את אפריקה ברכב בודד, בלי חצי מהציוד שיש לך ברכב, או יצאו למדבר בצ׳אד לשלושה שבועות ע״ב צידה עצמית.
הנסיון שלך להנמיך את הסביבה כדי לבלוט מרשים אחדים, אבל לא את כולם.
אפילו את המחמאות ונקודות הזכות שנתתי לך לא הבנת ותקפת.
אילמלא הצבע האפור הייתי בטוח שאני בצהוב.
נגמרה התחרות,והעסק נעשה מכוער.
את התחרות החדשה רכס, תארגן במקום אחר - פייסבוק למשל.
סוף.