בן אדם אחד שאמר לך שאתה בקצה העליון שלא לומר חרגת מהמשקל המותר,
וצדק.
עריכה: חרגת.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
בן אדם אחד שאמר לך שאתה בקצה העליון שלא לומר חרגת מהמשקל המותר,
וצדק.
עריכה: חרגת.
השוואה לא נכונה.. הסופה נבנתה מראש למשקל של מעל 800קג מטען.
עם שלדה מחוזקת ומערכת הינע מתאימה.
אחת הסיבות שמכנית היא אמינה/עמידה, היא שהרכיבים באוברקיל יחסי למה שנדרש ממנה במפרט המקורי.
זה לא המקרה בצרוקי.
שאלה אחרת, מה המשקל המקורי נקי ומה הכללי המורשה?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מערכות ההינע בסופה ובצ׳רוקי זהות לחלוטין: מנוע, גיר, טראנספר, סרנים.
קבל:
קובץ מצורף 126676
חסרים שם כמה עשרות קג טובים של הגיר האוט'...
לא רוצה להגיד כמה נדב זכר את הרכב שלו... אז דרור..
זה מופיע בטופס של הטסט, בחלק של בדיקת הבלמים.
קבלו בינתיים נתוני יצרן:
קובץ מצורף 126677
מערכת ההנעה בצ'רוקי שלך היום רחוק מלהיות מקורית, אבל אני לא רואה בה שום בעיה, נהפוכו.
התייחסתי למרכב. לאין-שילדה שזו לטעמי החיסרון העיקרי בכל האינדיאנים האלה. המרכב נטול השילדה הזה לא אוהב עומסים קיצוניים. לא במשקל ולא במתיחות שהוא חווה בתרחישי עבירות.
להערכתי האוטו שלך נמצא בקצה העליון המותר של מה שהוא יכול לסחוב - על זה תוסיף את העומסים של נהיגת שטח. לכן טענתי שהמרכב ייכנע לפני מערכת ההנעה. האם אני צודק או טועה?... הזמן יגיד.
לגבי הסופה והאוברקיל: מה שאוברקיל בסופה לעומת צ'רוקי (ולטעמי זה לא אוברקיל אלא פשוט תכנון נכון לחוסן ועמידות) זה סרן אחורי ומערכת קירור. השילדה אכן חסונה ועמידה מאוד, אבל לא חסרות שילדות גיבורות ממנה. הסרן האחורי הוא הבדל עצום. מה ש"משופר"/"מחוזק" בצ'רוקי - דנה 44 - זה הבסיס בסופות האזרחיות במקור. רובן ככולן עברו לדנה 60 שהיה הסרן הסטנדרטי בסופות המוסדיות והצבאיות. נכון, הוא כבד. הביצה גדולה. אבל הוא חזקקקק. לג'יפאי שעושה הרבה שטח ובהתאם רוצה צמיגים גדולים יותר, יחסי העברה קצרים יותר, נעילות, בקיצור - עומס מוגבר על הסרן, על תכולת הביצה, על הציריות, לדעתי ברור שהוא עדיף.
מערכת קירור - יתרון עצום לסופה/YJ בעלי הרדיאטור הענק ותא המנוע המרווח והמאוורר היטב על הצ'רוקי עם הרדיאטור הקטן ותא המנוע הצפוף שלו, שלוקה בפינוי חום (מה הפלא, הוא תוכנן לאכלס מנועים קטנים פיזית - 2.5 ליטר עם 4 צילינדרים או V6 בנפח 2.8 ליטר מתוצרת GM שהיה ב-XJ הראשונים) ה-I6 הגדול פיזית, שב-YJ/סופה לעולם לא יתחמם גם בתנאים הקשים ביותר (אלא אם משהו במערכת לא תקין) ממש נחנק שם בצפיפות הזאת. לא נשאר מקום לרדיאטור נורמלי ולכן כל העסק תמיד עובד בקצה העליון של חום המנוע המותר ולא נשאר לו שום טווח בטחון בימים חמים או תחת עומס.
שאר המכלולים אכן זהים/דומים: גיר, טרנספר. רוב הצ'רוקים אוטומטיים והגיר שלהם בעל 4 מהירויות ושונה לגמרי מהגיר האוטומטי 3 מהירויות המיושן (אך המעט אמין יותר) שהגיע בסופות. גיר אוטומטי הוא מום אמיתי, רעה חולה שאחראית לכל כך הרבה רעות חולות נוספות ולא אכנס כאן שוב לויכוח המיותר הזה כי אנחנו בישראל וישראלים לא רוצים להקשיב כי הם בטוחים שהם המציאו את הגלגל. אבל נדב הוא מהצדיקים - הגיר שלו ידני. בצ'רוקים הידניים הגיר זהה לזה שבסופה.
טרנספרים: 231 או 241 או 242 בצ'רוקים. 231 עם סליפ-יוק הוא הסטנדרט בסופה והוא נקודת תורפה של ממש. מה שמספיק ל-YJ הקצר והקליל ממש לא מתאים לסופה ארוכה עמוסה וכבר קרו מספיק תאונות קשות בשטח בגלל ציר היציאה שלו שלא מספיק חזק ועלול להישבר תחת עומס קיצוני בעליות תלולות ואז הג'יפ פשוט יתדרדר אחורה ללא שליטה.
טרנספר 241 מסופה ממוגנת/צבאית עדיין עם סליפ-יוק, אבל הוא כבר הרבה יותר חזק - 6 פלנטרים במקום 3, שרשרת רחבה ומסיבית הרבה יותר וציר יציאה חזק בהרבה - והוא הפתרון הנכון (החסרון שלו - הוא כבד וגדול יותר פיזית, דורש גשר גיר שונה/מוסב ולכן גוזל סנטימטרים יקרים ממרווח הגחון בדיוק בנקודה הבעייתית - באמצע הבטן). למרות החסרון הזה שיכול להתגלות כקריטי, זה מה שהרכבתי אצלי. אני מעדיף גירודים בגשר הגיר (המסיבי ביותר) מאשר שבירת ציר יציאה בהר טמון או בזהרת אל-טובייק או בכל ג'בל נידח אחר בשטח עוין.
לחילופין אפשר להתפשר על טרנספר 231J מסופה 2 צבאית שאמנם עדיין עם 3 פלנטרים והשרשרת הקטנה יותר, אבל מגיע עם סליפ-יוק אלימינטור וציר יציאה מחוזק וזה כבר בהחלט בסדר. טרנספר כזה יש גם בצ'רוקי של נדב.
נשאר הסרן הקדמי - דנה 30 עם ביצה בצד שמאל, זהה/דומה בשניהם.
שלא יובן לא נכון - דנה 30 הוא סרן מצוין, אבל כשמתחילים להגדיל גלגלים ל-33 וכו' הוא מתחיל להיות גבולי בחוזקו. לנוכח אופי השימוש, סופה בודאות צריכה מכלולי סרן מחוזקים (ציריות, צלבים, האוזינג מחוזק) או סרן חזק יותר כבר במקור (דנה 44), לטעמי אפילו עם צמיגי 31. יגידו שזה אוברקיל?... סבבה, שיגידו. זו דעתי. האוטו של נדב - עם המשקל העודף ואופי השימוש - גם צריך. ונדב יודע את זה טוב מאוד וחושב כמוני. אבל - וזה אבל גדול: סרן בנוי שכזה עולה חבילה גדולה של ג'ובות ולכן כולנו מתפשרים.
שגעת אותי.... איבדתי אותך לחלוטין.
אתה מתחיל בקביעה שהמרכב יכשל לפני הכל, ואז נותן הסבר על חיזוקים של הרכבת כח.
וכל זה, בדיון על כן או לא דנה 60.
נדב רק החליף ציריות, ומחוזקות הפעם.
לדעתי, מהטרנספר אחורה, הוא מסודר.
הבעיה היחידה שמטרידה אותו, איזה טרנספר, הראשון או השני:-)
ה-"אין שלדה" הוא נקודת התורפה העיקרית של הצ׳רוקי, אם כי יש לו ייתרונות בגמישות וזוית/גובה הבטן. אם היה צ׳רוקי עם שלדה ברור שהייתי מעדיף אותו כך, אבל אין. ידעתי את כל זה לפני הקנייה והבחירה בצ׳רוקי לוותה בהכרה שצריך לנהוג ברכב הזה בעדינות אחרת הוא פשוט יתפרק.
זו לא שאלה של מי ייכנע קודם - מערכות הנעה או מרכב (השאלה הזו כבר נענתה מספר פעמים, כולל במרזבה לפני שבוע). את מערכות ההנעה אפשר לתקן בעלויות סבירות בד"כ, ולרוב תיקון כזה מנוצל לשיפור. תיקון מרכב הרבה יותר מורכב, ולא תמיד בכלל אפשרי (ראו למשל את הויטארה שלי ...) להחזיר למצב מקורי או לשפר.
לגבי קירור - הצ׳רוקי שלי שרד את הקיץ האחרון בלי וונטה חשמלית ראשית, ובקושי הורגשה התחממות. אני אמנם עם רדיאטור מוגדל, אבל לדעתי ההבדל המשמעותי הוא הגיר (ידני/אוטומט)
הפרוייקטים הגדולים הבאים:
א. טיפול בקפיצים האחוריים, שלטעמי גמרו את הקריירה
ב. דאבלר (כנראה מבוסס 205 ו- BlackBox)
ג. פחחות/צבע (אין חלודות שידועות לי, אבל יש כמה מכות בדלתות שגורמות להרבה רעש רוח בכביש ואטימה לא טובה). כמובן שכל פסי האלומיניום ההזויים יסולקו באותה הזדמנות. זה לא דיפנדר. הצבע לא ישתנה מהותית.
ד. סרן קדמי נכון.
אגב סרן קדמי - מתארגנת רכישה של סרני דנה 44 פיניון גבוה מחוזקים לסופות, כולל נעילה נשלטת ox/arb באזור ה- 22-25 אלף ש"ח פה בארץ (לא כולל הרכבה כמובן). אם זה מעניין מישהו, צרו קשר בפרטי ואחבר אתכם לרכישה.
זיו, אני יודע שאתה מעדיף את זה קצר. אולי עם ניקוד?
רכבת הכוח מצויינת.
אבל המשקל כבד (משקל עצמי במקור באיזור 1600 ק"ג. היום הוא מעל 2100 סטטי, לפני אנשים וכלבלב והמון אוכל במקרר.... :rolleyes: וזה לפני השפאגטים המרשימים שהוא עושה בשטח)
אין שם שילדה שתספוג עומס. המרכב ישן ועייף. ולכן לדעתי הוא ייכנע ראשון.
נדב, איזה סרן זה? מה המפרט שלו? ה-G2CORE44 שדיברנו עליו?...
לא שאני בפוזיציה להוציא סכום כזה על פאקינג סרן (רגע, אני רץ למלא לוטו), אבל סתם בשביל לדעת.
"לא כולל הרכבה"?.... הרכבת הסרן על הג'יפ זה כיף נטו.
זמן איכות שלי בחניון עם שני הבנים והג'יפ. אם הייתי אחד מהרוכשים המאושרים, אף אחד לא היה לוקח ממני כיף כזה.
יש כל מיני קיטים של חיזוק מרכב לצ׳רוקי, אני עוד צריך לקרוא אם הם באמת שווים משהו ..
לגבי משקלים, אני יכול להרגיע אותכם לפחות לגבי מפגש ג׳יפולוג הקרוב: לא מביא את המטבח, לא מביא המון אוכל, וגלי עם הכלבלב ביחד כנראה שוקלים פחות מדרור [emoji846]
לגבי רכישת הסרנים - לא דיברנו עליהם כי לא ידעתי עליהם עד לפני יומיים. אמורים להיות במפרט טוב, עם יחסי העברה, נעילה, ואורך צינורות כרצונך. אמרו לי את השם, לא זוכר. אם זה רלוונטי, אקשר/אשאל, אבל לא בא לי להציק לאנשים סתם ...
אני הורדתי מעלי יותר מ- 16 ק"ג. לא לזלזל.
גם אחרי שאעלה איזה קילו או שניים אחרי המפגש, זה עדיין יהיה דו-ספרתי....:rolleyes:
המפרט שאני זוכר:
האוזינג 44 מחוזק. רוחב שמתאים ל-YJ.
תושבות לקפיצי עלים מתחת לסרן ברוחב של YJ
יחסי העברה לבחירה ממבחר יצרנים ידועים (דנה-ספייסר, יוקון ועוד)
נעילה לבחירה ממבחר מותגים ידועים (דטרויט, ARB, OX, איטון ועוד)
ציריות כרומולי כולל חיצוניות
צלבים CTM
הכל מורכב וארוז בארגז עץ. מוכן להתקנה על הג'יפ. PLUG & PLAY.
אני אשכרה מפנטז על זה.
לא מזלזל חס וחלילה, נהפוך הוא. סתם נטפלתי אליך בתור איש גבוה [emoji846]
ועדיין, גם בלי הסטייקים במפגש, נראה לי שהחשבון שלי היה תקין.. הכלבלב אמנם גבוה, אבל תראה איזה טליה יש לו [emoji846][emoji846]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e9ddee66c1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5f871da24e.jpg
ברור [emoji846]
במיוחד בשבילך, לא מביא הפעם את המטבח [emoji846]
תעיף את הארון קבורה המזעזע הזה מהגג...נראה לי התמורה הכי גבוהה בהפחתת משקל..
אני רק אומר שאם נדב צריך לסחוב משקל בכדי לבשל לבאי האתר, וגם להשאיר מקום לכלבלב, אולי הוא צריך דיפנדר 😋...
שחררו את האיש. טוב לו עם הצ'ירוקי.
אני מקצר את חיי הרכב בגלל המשקל,
אני מקצר את חיי המצבר בגלל המקרר,
ואגלה לכם בסוד שכל יום אני מקצר את חיי לפחות ב- 24 שעות.
הכל במודעות ומבחירה חופשית, הסירו דאגה מלבכם ...
עזוב את המטבח, תביא רק את המנגלים [emoji6]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הוא מארגן עכשיו את הסמוראי-מסעות וחסר לו מקום אחסון [emoji846]
אצלי הכל מעולה... תודה!
אז אמרתי לעצמי: יאללה, שתי ציריות חדשות, אולי הגיע הזמן להקשיב לחבר'ה ולשנות קצת הרגלי נהיגה, כלומר לנהוג גם בקטעים הקלים בשטח ב- 4x4. ניסיתי. ברמת ניסיתי.
מבטיח לנסות שוב כשלא תהייה בסרן נעילה אוטומטית. עד אז תעזבו אותי באמאש'לכם.
אה, ונעילה אוטומטית זה דרעק. פתרון לתפרנים.