חנן
נו ואני חשבתי שאני לא מבין:grin:
אנחנו מדברים על אותו דבר , זה אפשרי .
עידו
Printable View
לא הייתי חורט את החלק הזה אם יש ברירה. אם הוא לא מתאים, תחזיר אותו, חלק מאולתר כבר יש לך ביד והוא נראה לא רע.
חיכיתי חיכיתי בכיתי בכיתי ומי לא בא ???? כמובן ה עו"ד...טוב הוא בטח מה זה עסוק.
אז עשיתי לבד :cool:
נהדרררררררררררררררר!!
כל הכבוד - יפה, נכון ויעיל.
עכשיו תמשיך בדרך ותבנה את המנשא האחורי לספייר בודד אחרי המנוע.
אם לא, אני אבוא ואעשה...:cool:
מה זה הקומביניישן שעשית עם הג'אנטים?!?!?!?
לקחת ג'אנט 8 חורים, ריתכת לו לוחיות עם חורים וקונוסים בחלוקה של 5 חורים?
אני מקווה שהכל נחרט רותך ואוזן כמו שצריך.
אמאל'ה..........:neutral:
תודה
עידו, הצינור התחתון בקוטר 34 מ"מ והתומכים 28 מ"מ, שניהם צינורות שחורים פשוטים.
אחרי כל ההסברים והחישובים :rolleyes: לקחתי את הצינור כופפתי, חתכתי פה ושם ויאללה לרתכת.
אז תודה אבל קשה לי עם כל החישובים הללו. בהזדמנות שניפגש נעשה את זה ביחד.
ברוך, בשלב זה אני מוותר על המינשא האחורי, יאללה מספיק עם הברזליאדה . במרוץ קצר אני אשים גלגל ספר אחד ואת אחד הילדים :D בצד שני. זה "רק" 30 ק"ג :(.
בקשר לג'אנטים ,כפי נכתב בעבר נתקלתי בבעיה רצינית בהתאמת הג'אנטים ובסוף מצאתי את הג'אנט של סונומה 4 על 2 כהכי מתאים מבחינת הצורה שלו, הליבה בולטת במיוחד אבל חלוקת הברגים לא, זה ג'אנט 5 ברגים שפשוט קדחתי לו את החורים מחדש וכל חור קיבל פלח "מקונס" מלשון קונוס, חדש.
חנן לפי דעתי הגלגל קרוב מידי למרכז הבאגי הוא יפריע לך לצאת ולהיכנס בקלות
קח אותו בערך 20 ס"מ אחורה!
בהצלחה!:p
ברכותיי על ההתקדמות בפרוייקט שלך ... אני מבחין שיש תוצאות כשאתה מלכלך את הידיים ומזייע לך קצת ב-"קור" העז של אילת!
אגב... הטלווזיה שלך בסדר? הרסיבר? החשבונית שולמה.. כל הערוצים זמנים?
מממממממממ מעניין כי אני חושב על הסיבה שבגללה בסוף קמתה לעמלה שלך! כי זכור לי שהיית דבוק לטלווזיה והתעצלת קצת!;)
בכל זאת כל הכבוד על הנחישות! והדביקות במטרה!
בהצלחה!
וסים
הי חנן,
למה החלטת "ללכת" דווקא על ההתקן הנ"ל ?
כפי שאני רואה את הצב עכשיו עולות מספר שאלות
למה לא לבנות התקן פחות "מסובך" כמו לדוגמה גוז'ונים שעליהם יושב הג'אנט שהיה חוסך גם משקל וגם את הצורך בהתעסקות עם קשירות ראצ'טים ארורים : ) ?
בנוסף, אם בעתיד תרצה לבנות חיפוי פיברגלס תהיה מוגבל בצורה כזאת שתאפשר את הוצעת הגלגל רק לפנים ולא לכל כיוון
חנן אתה יודע שאני בד"כ מדבר מניסיון (אין לי הרבה....)
תסתכל בתמונה שתום שלח במיקום הגלגל לעומת המיקום שלך(הייתי מעלה את שתי התמונות
אבל אין לי מושג אך)
תראה בבירור שהגלגל אצלך יושב "בקו הכיסא" (מהמשענת של הכסא להגה)
תדמין את הבאגי בצורת דלת רגילה "ותראה" שהגלגל "חוסם" את הדלת
אצלי יש צינור אנכי מהקשת של היד לגג ממוקם בקו המשענת של הכיסא ואני יכול להגיד
בוודאות שטוב שיש "לנהג" ראש חזק(קסדה כמובן)
אבל אם בדקת -שיהיה בהצלחה!!!
תום
הוצעת וקשירת גלגל במתקן כזה עם קשירה, מהירה הרבה יותר מפתיחת וסגירת גוז'ונים.
מדובר בזמן יקר מאד בתהליך החלפת הגלגל.
במתקן הנ"ל זה יקח שניות בודדות,במתקן עם גוז'ונים זה יקח הרבה מאד זמן,מה גם שאת החיסכון במשקל תצטרך להשלים באימפק נוסף ברכב...
בזמן שאחד פותח את הגוז'ונים של הגלגל המפנצ'ר, השני צריך להספיק גם להרים את הרכב וגם להביא את הגלגל ספיר. לא תספיק לעשות זאת עם גוז'ונים.
גל שחם.
יא חביבי , על איזה טלויזיה אתה מדבר ? אין לי טלוויזיה כבר 4 חודשים בחיי, תשאל אפילו את הילדים שלי. מומלץ ביותר !!!
תום, הסיבה היא פשוטה מאד, אמינות . המתקן שבתמונה שלך הוא דרך אגב לא גוז'ונים אלא בורג מרכזי, לא אמין ונוטה להישבר , היה לי כזה בבאגי הקודם. אם אתה שם ראצ'ט איכותי ולא את הזבל שמוכרים בהום סנטר, הוא אמין מאד וקל לשימוש וכמו שגל כתב בזמן שאחד פותח את הראצ'ט השני מרים את הרכב ופותח את הגלגל המפונצ'ר. דא"ג להכניס ולהוציא משם את הגלגל זה ממש שניות. חיפוי פיברגלס ? לא בבית סיפרי, אולי אלומניום , ודיה לצרה (טובה) בשעתה.ציטוט:
הי חנן,
למה החלטת "ללכת" דווקא על ההתקן הנ"ל ?
כפי שאני רואה את הצב עכשיו עולות מספר שאלות
למה לא לבנות התקן פחות "מסובך" כמו לדוגמה גוז'ונים שעליהם יושב הג'אנט שהיה חוסך גם משקל וגם את הצורך בהתעסקות עם קשירות ראצ'טים ארורים : ) ?
בנוסף, אם בעתיד תרצה לבנות חיפוי פיברגלס תהיה מוגבל בצורה כזאת שתאפשר את הוצעת הגלגל רק לפנים ולא לכל כיוון
דודי , את זה לא הבנתי, אבל בקשר לכניסה אין בעיה אולי אפילו אשקיע בסרט קצר שידגים את זה.ציטוט:
אצלי יש צינור אנכי מהקשת של היד לגג ממוקם בקו המשענת של הכיסא ואני יכול להגיד
בוודאות שטוב שיש "לנהג" ראש חזק(קסדה כמובן)
הי גל, זה נכון שהתקן עם מספר גוז'ונים הוא מסורבל ומתסכל בזמן מרוץ אבל כך את ההתקן שיש בתמונה בעל הבורג היחיד, אני לא בטוח שפתיחת ראצ'ט וסגירה מהירה יותר אבל זה כבר עניין שמצריך בירור בשטח,
הראצ'טים האלה יושבים מחוץ לחיפוי כל שהוא, במקרה של בוץ וכו... יכול להיות בעייתי , גם זה נתון לוויכוח
לגבי האמינות, תלוי בבניה, "חתיכה" של נאבה בעל בורג יחיד, אם היא מסוגלת לעמוד בעומס של גלגל בזמן נסיעה לא תשבר כל כך מהר, אבל אולי פה באמת החיסרון, לא יודע : )
אני מסתמך על מה שנהוג, אגב באחת התמונות ניראה שיש פתנת אחר
השימוש בראצ'טים נהוג בדרך כלל ברכבים בעלי שלושה גלגלי ספייר הממוקמים זה לצד זה ואז השימוש בראצ'טים הוא בלתי נמנע
שוב, אני לא ממציא כלום כך נהוג וכמו שרובכם גם טוענים אין חכם כבעל ניסיון
שימו לב בין היתר באיזה מהירות הנווט פותח את הראצ'ט.
http://www.youtube.com:80/watch?v=E_m1RLcDGNA
בניית מגן המנוע, בין הצינורות "תשב" פלטת אלומניום 6 מ"מ.