תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אני מוקף רוסים - גם בבית (SHMBO ואמא.. שלי, שדרך אגב אומרת ש... כל הרוסים אותו הדבר) וגם פה...
תגידו, אין פה משהו שאמור לשמור על הסדר?
וברצינות - דריש.
אתה מקבל את הרושם שלך, לפי הסביבה בא אתה חי והאנשים שאיתם אתה בא במגע... אם אתה לא טורח להסתכל קצת יותר "מלמעלה"...
אני מציג את (רוב) הדברים, כפי שהצהרתי, בצורה סארקסטית וצינית אבל אני מקווה שמתקבל הרושם הנכון, שאני יוצא קצת מהראייה הפרובינציאלית (הישראלית במקרה שלי) שאני מרכז העולם וצריכים לראות הכל לפי העיניים שלי ומערכת הערכים שלי...
אתה, מצד אחד, מעריך מאוד את היכולת של אותו מנקה רחובות לחיות את חייב באושר ולמצוא תחומי עניין אחרים ובאותה נשימה, בז לו על שטחיותו...
לאמריקאי יש בעיות גדולות יותר ובמעגלים רחבים ורבים יותר משל הספרדי והצרפתי והישראלי.
אתה יודע, בלי גוגל, מה עיר הבירה של אילינויי או אפילו ני ג'רזי והיכן הן ממוקמות במפה? או מה הצורה של אוקלאומה ולמה?
למה זה חשוב פחות מהצבעה על צרפת, במפה עיוורת (וגם את זה לומדים פה... הרי הם הצילו את הצרפתים.. והאנגלים והבלגים והשבדים ו...זה חלק מהמורשת שלהם פה)...
כפי שכבר הסברתי בעבר - אני קצת אוטיסט, לכן אין אצלי שום דיסוננס קוגניטיבי בין אמפתיה לבן אדם לבין הערכה פרגמטית של כישוריו ומגבלותיו.
גם את עצמי אני רואה כך ויש לי לא מעט מגבלות, במקרה ידיעת הגיאוגרפיה האמריקאית היא לא אחת מהן אבל לא חסר אחרות.
בעיניי אין בזה שום בוז או פגיעה בכבודם של אותם אנשים. זה ציון פשוט של עובדות שבעיני רוב האוכלוסיה לא תמיד קל לעיכול. אבל בשביל זה יש לנו את המרחב המוגן של הפורום, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
כפי שכבר הסברתי בעבר - אני קצת אוטיסט, לכן אין אצלי שום דיסוננס קוגניטיבי בין אמפתיה לבן אדם לבין הערכה פרגמטית של כישוריו ומגבלותיו.
גם את עצמי אני רואה כך ויש לי לא מעט מגבלות, במקרה ידיעת הגיאוגרפיה האמריקאית היא לא אחת מהן אבל לא חסר אחרות.
בעיניי אין בזה שום בוז או פגיעה בכבודם של אותם אנשים. זה ציון פשוט של עובדות שבעיני רוב האוכלוסיה לא תמיד קל לעיכול. אבל בשביל זה יש לנו את המרחב המוגן של הפורום, לא?
לי, לעומת זאת, אין הרבה מגבלות.
אבל גם אני לא בקיא (בכלל) בגיאוגרפיה של ארה"ב ובטח לא יודע מהן ערי הבירה (הסיפור של המדינות, לעומת זאת, לא פחות ממרתק - חרשתי את הסידרה בערוץ ההיסטוריה וגם ב-B&N... קוקיות האמריקאים האלה, שחבל על הזמן).
העניין הוא שאני לא רואה בכל אחד, שלא שם את הסיכסוך הערבי-ישראלי או הקרפטי או הבלגי או מה שלא יהיה בראש מעייניו, שיטחי.
אמרתי. לאמריקאים יש מספיק עניינים פנימיים ובין מדינתיים, שהם קצת יותר מעניינים אותם... וכן - גם ספורט יותר מעניין אותם מדברים אחרים..
סיפור... שהרי אי אפשר בלי..
במהלך הטיול שלנו (אולי מישהו זוכר ש-SHMBO הזכירה), עשינו גם ראפטינג באיזור אספן, בקולוראדו.
אולי לא שמתם לב, אבל הטיול יצא בדיוק בזמן המלחמונת האחרונה בעזה..
אז... התחלקנו, אני עם הגמדים הגדולים והיא אם הגמדה הקטנה.
הראפטינג ארך כמה שעות (אחרי החצי שעה הראשונה, כבר היה מיותר לדעתי..) ובסופו נסיעה של איזה 3/4 שעה באוטובוס של החברה, לנקוודת המוצא, שם חיכו לנו SHMBO והגמדה הקטנה, שהראפטינג שלהן היה קצר הרבה יותר.
בכלמקרה, אני, שידוע בכישורים הסוציאליים שלי, יושב באוטובוס ולא מדבר ולא מסתכל על אף אחד ומקשיב לשיחות על איזה משחק חשוב שהיה אז (היו שם מטיילים מכל ארה"ב - ושני הגמדים שלי ואני).
לא יודע מה קרה שם בדיוק אבל כנראה שהגמדה שלי החליטה להתערב בשיחה שם ונפלט לה שאנחנו מישראל (לא למדה להצניע..)...
מיד החל דיון רב משתתפים על המלחמה ועל הסיכסוך הישראלי ערבי וכמה יהודים שם הפגינו יידע (ימני בעיקר) וכמה גויים הפגינו עוד יותר יידע (עד הצהרת בלפור!!!) והתנהל שם ויכוח (סטרילי כזה - בלי צעקות ובלי להפריע אחד לשני) שלא היה מבייש שום תכנית אקטואליה בארץ...
ואז שאלו מה אני חושב...
בגלל שאני לא מאושר מיכולת ההבעה שלי באנגלית (אומרים שאני דווקא בסדר אבל אני... יש לי דרישות גבוהות. כנראה הדם הרוסי שלי..) והגרין-כארד עדיין לא הגיע ובכלל, אני במערב עם חוקי הנשק בפרובלמטיים האלה שלהם ולך תדע מה ישלפו לך.
אמרתי ש..“It’s complicated ” ולמזלי הגענו לחניון.
אבל בשום מקרה לא קיבלתי את הרושם שהחברה האלה, היו איזה שלושים מקנזס ואוקלהומה וכל יתר המדינות שם וגם איזה כמה יהודים בניו יורק ופנסילבניה, הם שיטחיים - לא כשדיברו וניתחו את המשחק המטופש ההוא ולא כשדיברו על ישראל והערבים (ועשו הקבלות לסיכסוכים באירופה... מאיפה בכלל שמעו על הבלגים..).
אז אני מתאר לעצמי שאם היה מתנהל ויכוח כזה (אם בכלל) באיזור האגם בנבראסקה (תקראו בפוסט שלי על האמת בטיול), בטח היה נשמע קצת אחרת אבל ככלל... הם לא שיטחיים. הם חיים אחרת ומעניינים אותם דברים אחרים (ספורט זו דת פה, אין הגדרה אחרת) אבל במה שמעניין אותם, הם הכי עמוקים שיש... ואנחנו השיטחיים.
אנחנו מדברים על דברים שונים, קצת התפזרתי עם התגובות האחרונות. לשם הבהרה, ארחיב בכמה מילים על ההערה שלי לגבי "הערכה פרגמטית של כישורים ומגבלות".
יש ביטוי שמאד חביב עליי באנגלית - smartest kid on the shortbus. למי שלא מכיר, השורטבאס זה האוטובוס הצהוב שלוקח את הילדים לביה"ס, רק בגרסה מקוצרת המיועדת לאלה עם צרכים מיוחדים. לא לגמרי ברור לי למה, אך זה הפך לביטוי עדין הרומז על "מעוכבים התפתחותית" או "איטיים" למיניהם, הנוסעים כביכול מדי יום על השורטבאס.
הכל יחסי, ואם מתסכלים על בן אדם בראיה גלובלית קל לאבד את הפרופורציה (כפי שברנרד כתב) לדוגמה: ניקח אותי, מישהו מקביל אליי ברמת ההשכלה והכישורים מטייוואן, מישהו נוסף מבלגיה ההולנדית (פלמי) ומישהו מארה"ב.
הבלגי דובר אנגלית, הולנדית, צרפתית וגרמנית.
אני דובר אנגלית, עברית, רוסית וספרדית.
הטייוואני דובר אנגלית ומנדרינית.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד.
לכאורה מצבי טוב לעומת הישראלי הממוצע, אך מעשית הבלגי מוביל עליי. יש לו שלוש שפות אוניברסליות ביד ולי יש רק שתיים. מה שהופך אותי ל-smartest kid on the shortbus של ישראל.
הטייוואני מסוגל לתקשר עם המערב (באנגלית) אך גם עם סין וקוריאה (רבים מאנשי העסקים שם דוברים מנדרינית). לעומתו הבלגי הוא ה-smartest kid on the shortbus של אירופה.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד, הוא עושה חיל בגבולות ארה"ב ויש לו גישה מוגבלת גם לגרמניה ומדינות מתקדמות יחסית באירופה. מעשית, הוא מפסיד גם לי (בגלל הספרדית), גם לבלגי (בגלל הצרפתית) וגם לטייוואני (בגלל הסינית). יוצא שהאמריקאי הוא אפילו לא ה-smartest kid, הוא סתם נוסע ב-shortbus באופן קבוע.
את החלוקה הנ"ל ניתן לעשות גם על סמך קריטריונים אחרים כמו ידיעת היסטוריה עולמית, גאוגרפיה וכיו"ב.
זו השקפתי על רגל אחת, אין פה ביקורת או דעה אישית על מה טוב או לא. מעשית - אלו המגבלות, לכולנו יש כאלה. ולכן אני אומר שעם כל אהבתי לספרדים (ויש, זו הייתה תקופה נפלאה בחיי) ועם כל הערכתי לאמריקאים (ולא חסר, גם מהתקופה הקצרה שביליתי שם), הם עדיין שטחיים/פרימיטיביים ביחס למקביליהם בחלקים אחרים של העולם. בהיבטים מסויימים, אפילו ביחס לישראלים.
חלק מדפוסי ההתנהגות שנדונו פה הם נגזרת של זה, דברים אחרים לא קשורים בכלל, וכמובן שקשה להכליל את כל "יבשת" צפון אמריקה בקטגוריה אחת. אבל אם ניקח פחות או יותר דגימה זהה של אנשים מאותו מעמד חברתי ואותה השכלה - זה פחות או יותר מה שנקבל.
נו... אתה מנסה להבהיר את העמדה שלך ו... מדגיש מה שאני אומר..
אתה מסתכל לא נכון על אמריקה... לדעתי.
תראה - הטייווני מדבר את השפה "שלו" ועוד שפה שולטת בעולם - לא מדבר בכלל(מנדרינית זו רק אחת "השפות" בסין) שפות של המדינת שגובלות/מקיפות אותו.
הבלגי מדבר את השפות של 3 מדינות שגובלות בו ו... השפה שולטת בעולם.
הישראלי... טוב, זה לא דוגמא - היהודי הנודד... לוקח הכל מכולם. בגלל זה אנחנו עם סגולה..
עכשיו, תראה את האמריקאי.
שולט בשפה ה.. שולטת ובכל השפות של 48 המדינות השכנות לו...48!!
שלא לדבר שהשפה השולטת היא... שלו (הרי אי אפשר, באמת, לקרוא לאנגלית של האנגלים.. אנגלית... הם גם מכוערים פחד..והשיניים שלהם).
אבל ברצינות.
תראה איך הקבלת מדינות (די קטנות), שברגע שעברו את הגבול הן בעולם אחר, לארה"ב שבה יש 50 מדינות... מדינות שרובן שונות מאוד זו מזו (שלא לומר יריבות).
למה צריך לעניין אותם "העולם" כשחצי ממנו זה... הם?
נכון.
הם נוטים להתעסק "בדברים שלהם" אבל כשחיים פה מבינים למה - החדשות למשל - יש שעה חדשות - כמו בארץ.. אתה קולט? יש להם שעה להעביר מידע שנוגע לאיזור שלהם, למדינה שלהם, לארה"ב וגם ... לשאר העולם - עכשיו תגיד לי מה יותר חשוב ובמה צריך יותר להתעמק.
לדוגמא.
בעשרים ומשהו השנים האחרונות, לפני שבאתי לגור פה, צחקתי, כמו כולם, על "שיחות מזג האויר" של האמריקאים...
כאילו... ראבק! מה יש וכמה זמן אפשר לדבר על מזג האויר...
בחדשות, כל 10 דקות דיווחים על כל ענן שהפציע וכמה גשם ואיך היה בהשוואה לשנים קודמות באותה שנייה (על הקיבעון שלהם לסטטיסטיקות... בפוסט על הטיול) ואתה חושב שהם יורדים מהפסים, הקוקיות האלה..
ואז, אחרי כמה חודשים, אתה מתחיל להבין שאחד הדברים החשובים ביותר פה זה.. אכן מזג האויר וכמה השפעה יש לו על החיים פה, ברמה של דקות ממש.
מתכננים פה את היום שבו מכסים את הבריכות ואם פיפסת איזה דיווח על גל כפור (לפעמים הוא נמשך 3 שעות בסך הכל).. הלכו הצינורות של הבריכה.
ומתי להוציא את המים מצנרת ההשקייה (זילזלתי ולמדתי על בשרי - לא לדאוג, החלפתי לבד את הצינורות המפוצצים, לתדהמת השכן..).
וכשהגמדים ייצאו מביה"ס, ירד גשם או לא (גשם קפוא... ינעל אביהם).
ומשאיות המלח בבוקר (יצאו או לא).
והשיטפונות בקיץ.
והוריקן... חוץ מאשר בוורהיס..
יש פה דברים חשובים, שלך, כישראלי, בכלל לא מובנים וב-YNET תופס איזה כתבונת קטנה ופה כל המדינה (ארה"ב) מדברת על השטפונות בקוליפורניה ושאולי היה עדיף הבצורת.
והשריפות במערב - תאר לך השריפה בכרמל אבל פי 20.. כולל המספר ההרוגים.
וטרונדו כל 3 ימים ב"סימטת הטורנדו".
והסופה הטרופית תתפתח או לא להוריקן ותחריב ערים בטקסס (כולם שמעו רק על ניו אורלינס...פחחח).
ומה יהיה עם המפעלים של GM - כאילו גיבור-סאברינה אבל כפול עשרת אלפים...
וכמה בארץ ובאירופה שמעו (לא כקוריוז או כותרת - אשכרה התעמקו בנושא - בועז וניר ותמיר) על שביתת השוטרים בניו יורק, העיר-לא המדינה (כולה 30 אלף שוטרים... טיפל'ה יותר מכל השוטרים בישראל.. כולל מג"ב) שהתנהלה לפני כמה שנים...
אני יודע שקל לפתור את האמריקאים כשיטחיים אבל זה קצת.. שיטחי לעשות את זה..
והיסטוריה עולמית - הם קובעים את ההיסטוריה, דריש.. הם לא צריכים ללמוד אותה..:rolleyes:
ואני אף פעם לא שמעתי את המושג הזה... על האוטובוס של ה..מתקשים.
פה הם נוסעים עם כולם.. וכולם עוזרים להם ואוי ואבוי למי שיגיד משהו לא במקום... בעצם אין "אוי ואבוי"... אף אחד לא יגיד You just don't do that
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אתה מקייב, אני מאודסה, יוצא שאתה בכיר ממני. :D
יש מצב,
אחד הצעצועים שלי מהילדות היתה בובה של סטלין, היו גם רק 2 ערוצים בטלויזיה, בערוץ 1 היה פרופגנדה אנטי מערבית, בערוץ 2 היה סוכן ק.ג.ב שהדריך אותנו לעבור חזרה לערוץ הראשון.
אני מבין שקלעתי בול במטרה.(אגב, ברגע שאדם משתמש במונח כמו שמוק זה סימן שהוא איבד את הוויכוח)
קח מה שכתבתי כביקורת בונה, זה לא כדי לפגוע,
מהכתיבה שלך רואים שאתה אוהב להשתמש בסיסמאות פופוליסטיות
האמריקאים מטומטמים, מדברים רק אנגלית....בו הו.
נתחיל בזה שאין אמריקאי ממוצע, יש 50 מדינות, כולן שונות, דיבור שונה, אפילו מנהגים והתנהגות שונה. בכול אחת מהם יש NATIVES ויש מהגרים באחוזים כאלה או אחרים
בא נחזור לבני עמך, כמה רוסים מדברים אנגלית(או כול שפה אחרת)?(ברמה שאפשר לתקשר איתם) הכמות אפסית.
למה שה"אמריקאי" (שאינו קיים) צריך לדבר בשפה אחרת, מה התועלת?
עם מי הוא יתקשר בשפה הנ'ל?
סתם לדוגמה בטקסס היה לי שכן רד לק אורגינל, בן +50 וגר בבית בו הוא גדל כילד, לעולם לא יצא מחוץ לארה'ב, אבל מה הוא מדבר ספרדית שוטף ומדוע?
הוא מנהל עבודה בחברת בניה ויש לו צורץ בספרדית לתקשר עם הפועלים.
ידע שפה בא מצורך, אינו דוגמה לידע או אינטלגציה. ולכן הדוגמאות שלך על השורט באס לא רלוונטיות בכלל. על כול ספרדי-טייואני-ישראלי שמדבר בשפה זרה אני מביא לך 1000 שלא, נו אז מה?
עכשיו תיסלחו לי, אני הולך להכין שווארמה.
אני קורא עכשיו ספר באנתרופולוגיה (תחביב ישן שלי) על קודי ההתנהגות הנסתרים של הבריטים, ואחד מהפרקים מדבר על איך מנהלים שיחה בפאב. כלל חשוב שעולה שם זה שאי אפשר פשוט להנהנן ולהסכים על הכל, צריך להיות ויכוח נחוש ותכליתי בנושאי היום, וכך מושגת הערכה הדדית ואינטימיות מסויימת בין הצדדים המשתתפים. כך תמיד חשתי לגבי הדיונים ה"כבדים" בפורומים, ולא במקרה אני משתתף בהם כבר קרוב לעשור. זו גם התחושה שאני מקבל פה כשאני מתכסח עם ברנרד למשל, כי יש לו את אורך הרוח והאינטליגנציה להסביר לי עד שאני מבין (גם אם לא בהכרח מסכים, אבל לפחות רואה את הרציונל) ואני מקווה שגם אנשים אחרים שמתווכחים איתי מקבלים את אותו רושם ממני. בסוף הייתי רוצה לחשוב שכולנו לומדים משהו חדש או לפחות מקבלים פרספקטיבה נוספת על מה שכבר ידוע, ושבמשחק הזה לא חייב להיות מנצח אחד שלוקח את כל הקופה.
עם לוגיקה של אנשים כמו tzagi אני לא יכול להתווכח, הם כבר פתרו את כל השאלות ויודעים את התשובות לכל סודות היקום, ומי אני שאאתגר את האוראקל. הם רואים בדיונים האלה הפרה של הסדר הקיים שיש להשיבו בהקדם ולהסביר לכולם למה הם טועים, אצלי כאמור מטרת ההשתתפות בדיון היא אחרת. הדבר היחידי שאני יכול לומר בנושא הזה הוא שאת המילה "שמוק" יש לראות כמחמאה כשהיא מגיעה ממני, כמו שאומרים it takes one to know one.
לגבי השורטבאס, ראו כאן: http://onlineslangdictionary.com/mea...-the-short-bus
כנראה שניו-ג'רזי קצת יותר פרוגרסיבית, מה שלא מפתיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אנחנו מדברים על דברים שונים, קצת התפזרתי עם התגובות האחרונות. לשם הבהרה, ארחיב בכמה מילים על ההערה שלי לגבי "הערכה פרגמטית של כישורים ומגבלות".
יש ביטוי שמאד חביב עליי באנגלית - smartest kid on the shortbus. למי שלא מכיר, השורטבאס זה האוטובוס הצהוב שלוקח את הילדים לביה"ס, רק בגרסה מקוצרת המיועדת לאלה עם צרכים מיוחדים. לא לגמרי ברור לי למה, אך זה הפך לביטוי עדין הרומז על "מעוכבים התפתחותית" או "איטיים" למיניהם, הנוסעים כביכול מדי יום על השורטבאס.
הכל יחסי, ואם מתסכלים על בן אדם בראיה גלובלית קל לאבד את הפרופורציה (כפי שברנרד כתב) לדוגמה: ניקח אותי, מישהו מקביל אליי ברמת ההשכלה והכישורים מטייוואן, מישהו נוסף מבלגיה ההולנדית (פלמי) ומישהו מארה"ב.
הבלגי דובר אנגלית, הולנדית, צרפתית וגרמנית.
אני דובר אנגלית, עברית, רוסית וספרדית.
הטייוואני דובר אנגלית ומנדרינית.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד.
לכאורה מצבי טוב לעומת הישראלי הממוצע, אך מעשית הבלגי מוביל עליי. יש לו שלוש שפות אוניברסליות ביד ולי יש רק שתיים. מה שהופך אותי ל-smartest kid on the shortbus של ישראל.
הטייוואני מסוגל לתקשר עם המערב (באנגלית) אך גם עם סין וקוריאה (רבים מאנשי העסקים שם דוברים מנדרינית). לעומתו הבלגי הוא ה-smartest kid on the shortbus של אירופה.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד, הוא עושה חיל בגבולות ארה"ב ויש לו גישה מוגבלת גם לגרמניה ומדינות מתקדמות יחסית באירופה. מעשית, הוא מפסיד גם לי (בגלל הספרדית), גם לבלגי (בגלל הצרפתית) וגם לטייוואני (בגלל הסינית). יוצא שהאמריקאי הוא אפילו לא ה-smartest kid, הוא סתם נוסע ב-shortbus באופן קבוע.
את החלוקה הנ"ל ניתן לעשות גם על סמך קריטריונים אחרים כמו ידיעת היסטוריה עולמית, גאוגרפיה וכיו"ב.
זו השקפתי על רגל אחת, אין פה ביקורת או דעה אישית על מה טוב או לא. מעשית - אלו המגבלות, לכולנו יש כאלה. ולכן אני אומר שעם כל אהבתי לספרדים (ויש, זו הייתה תקופה נפלאה בחיי) ועם כל הערכתי לאמריקאים (ולא חסר, גם מהתקופה הקצרה שביליתי שם), הם עדיין שטחיים/פרימיטיביים ביחס למקביליהם בחלקים אחרים של העולם. בהיבטים מסויימים, אפילו ביחס לישראלים.
חלק מדפוסי ההתנהגות שנדונו פה הם נגזרת של זה, דברים אחרים לא קשורים בכלל, וכמובן שקשה להכליל את כל "יבשת" צפון אמריקה בקטגוריה אחת. אבל אם ניקח פחות או יותר דגימה זהה של אנשים מאותו מעמד חברתי ואותה השכלה - זה פחות או יותר מה שנקבל.
אתה מכליל ולא מדייק.
מרבית בוגרי התיכון ברוב הארצות בעולם, דוברים את שפת אמם ומעט אנגלית של תיכון. במדינות הגירה, כמו ישראל, אוסטרליה וחלק מארה"ב, יש גם שרידים (לפעמים משמעותיים), של השפה מבית סבא. היוצאים מן הכלל הם הצפון אירופים (סקנדינביה), שמסימים בי"ס עם אנגלית טובה, גרמנית או צרפתית, לטינית ועוד שפת בחירה, ברמה לא רעה בכלל. הקנדים הם דו-לשוניים מראש וזה לא מצביע על כלום - לא שטחיות ולא עומק.
חלק גדול מהאמריקאים מתקשים בצרפתית ובגרמנית. חלק גדול מהטייוואנים, היפנים, הספרדים, האיטלקים, הישאראלים והמזרח-אירופאים, מתקשים באנגלית. זה לא הופך אותם לשטחיים או מעמיקים.
האפריקאים שולטים בחלק מהשפות האירופיות לפי חלוקת אפריקה בעידן הקולוניאלי. זה לא מצביע לא על השכלתם הכללית ולא על כישוריהם.
האמריקאים שולטים באנגלית, שהיא ה lingua franka העולמית. זה נותן להם ולאנגלים יתרון יחסי. חלק מההאחזות שלהם ב"אנגלית בלבד", קשור להיסטוריה של האימפריה הבריטית, לנוכחות של ארה"ב כיום כאימפריה עולמית, ולתחושת האדנות שלהם במגע עם "העולם החיצון". קצת דבילי, נכון, אבל אל תשכח שמרבית היידע שיש לנו על היסטוריה עולמית בכל היבטיה (ועל תחומים רבים אחרים), מגיע מצפון אמריקה ומאנגליה; לא מסקנדינביה, לא מבלגיה (למרות שיש כמה יוצאי דופן) ובודאי לא מישראל.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ועוד משהו חביב שצילמתי...
מעניין אם מישהו יעלה למה הפרסומת, בלי להריץ גוגל או בינג או כאלה..
מחקתי את הפרטים המזהים
ואחרי שפתרנו את השיטחיות העולמית...
מישהו?
נו... לאן נעלמה התמונה?
קובץ מצורף 94303
איש המלבור אין מצב למה עישון בארה"ב אינו באופנה , אין לי מושג .
עידו
חברת חפירות\ הריסת בתים וכיו"ב,
או כלי עבודה לריסוק \ צמ"ה או משהו בסגנון.
נו...
You can do better than that..
לונגשוט... אבל אני מהמר על אבנים בכליות.
5 קבצים מצורפים
לא, לא.
דריש צדק.
גדול לא?
בארץ לא ראיתי אף פעם פרסומת לחברה שמרסקת אבנים בכליות...
רק באמריקה...
לא יודע מה קורה באתר. אני לא מצליח להעלות תמונות...
1 קבצים מצורפים
:D ?WTF
המשאית זה סתם שילוט חוצות או שבתוכה עושים את הריסוק?
נתקלתי פעם במשאית עם טריילר ענקי שנשאה על הסיפון מכשיר MRI נייד, אבל זה חדש לי.
סתם שלט, שחונה מתחת לבניין/מכון בו נעשה הטיפול.