תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
לא. לא המגזין שאמרת... אני אהיה "בספרייה" שלי ואצלם.
נדמה לי שכן היה פה הפראדו. למה לא? היה של טויוטה וגם ה"מקביל" של לקסוס... כך נדמה לי.
ואם לא... אז יש סיבה, לא? שוק ה-suv הגדול בעולם, לא? והאגדי של טויוטה נפקד?
ולאיזה FJ אתה מתכוון? הישן/אספנות הזה?
אתה יודע כמה עולה פה דיפנדר? וה- Series II?
אספנות/ענתיקה/"אגדה", זוכה פה למעמד מיוחד, ללא כל קשר לאמינות שלו... זו מדינה שיודעת להעריך תרבות רכב... בכל הרמות. מספיק שהוא היה ה-4X4 הראשון של טויוטה, להתמודד עם האייקונים של לנדרובר ו-AMC/וויליס... והוא "אגדה" ומשלמים עליו המון.
אמריקה!
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
נדמה לי שכן היה פה הפראדו. למה לא? היה של טויוטה וגם ה"מקביל" של לקסוס... כך נדמה לי.
לקסוס 470 שזה מקביל ללנדקרוזר 120 ושות', בנזין ורמת דיגום מפוארת.
הפראדו לא הגיע לשוק האמריקאי, למה?
פילוח שוק להבנתי.
כמו שהלוויתנים האמריקאים של טויוטה שמשווקים בארה"ב לא שווקו מחוץ לצפון אמריקה.
וכמו שההיילקס לא שווק בארה"ב, למרות גרסאות בנזין ודיזל חדשות שלפי כמה כתבות שקראתי, כן עונות לתקינה בארה"ב.
וכמו שהBJ ושות' לא שווקו עם המנועי דיזל, גם לא טרום-טרום עידן בדיקות הזיהום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ולאיזה FJ אתה מתכוון?
FJ קרוזר המחודש.
טוב. לא אכנס לוויכוח על אם ולמה לא הביאו את הפראדו... אקבל את "פילוח השוק" שלך... פילוח השוק אמר שאחד מכלי רכב ה-4x4 הטובים ביותר שקיימים( אגדה), לא מתאים לשוק רכבי השטח הגדול והרווחי ביותר בעולם... ואין מצש צה להוסיף על האמירה הזו..
וה-FJ קרוזר החדש, הוא רכב נישה מצועצע. אין לו דבר וחצי דבר לאמינות.
לכולם ברור שזה רכב מיושן וצפוף ושביר(גימור) אבל הוא נראה מגניב ועושה רוח של שטח(אתה לא קולט איזה שוק אביזרים יש לו... משוגעים), בלי ממש לעשות שטח ו... זה מספיק.
אמרתי לך, באמריקה, ארץ של תרבות רכב, לכל אחד יש מקום וביקוש.
לפי המחירים והביקושים, לאולדסמוביל משנות השמונים המוקדמות, יש מחירי עתק ואין להשיג. במיוחד בחוף המערבי. יודע למה?
בגלל שהמקסיקאים הופכים אותם למקפצות ממונעות, עם מתלים הידראולים וכו'.
אז אתה רוצה להסיק, לפי מחירי השוק והביקוש, שהם כלי רכב טובים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
טוב. לא אכנס לוויכוח על אם ולמה לא הביאו את הפראדו... אקבל את "פילוח השוק" שלך... פילוח השוק אמר שאחד מכלי רכב ה-4x4 הטובים ביותר שקיימים( אגדה), לא מתאים לשוק רכבי השטח הגדול והרווחי ביותר בעולם...
הוא כן נמכר בשכנה מצפון.
מתי החלו תקנות חובה ל-ABS ושאר מערכות כאלו?
יש סיכוי טוב שבגלל שהוא לא עמד עד לאחרונה בקריטריונים האלו+מנועי דיזל שלא עונים לתקינה האמריקאית+שוק חזק מאד באפריקה, אוסטרליה והמזה"ת לא היה שום תמריץ לטויוטה להתאים אותו לארה"ב.
ידעתי שבסוף תיישר איתי קו - כל בר דעת יעשה את זה😉
ומה אני אומר מההתחלה - כלי רכב מיושנים, שלא עומדים בתקינה מודרנית ולא בצרכים מודרניים, שנמכרים לארצות עולם שלישי... טוב, גם שני.
וקנדה, זה לא בדיוק שוק גדול ובטח לא מודרני...
ומה זה קשור לדיזל... אין פה הרבה דיזל "פרטי"... עכשיו נכמס, בגדול, הגראנד... כמה רעש עשו מזה..
את רוצה להגיד, שכל היתרון של הפראדו לדורותיו, זה מנוע דיזל מיושן שלא עומד בתקן אמריקאי?
אז אתם בעצם מתכוונים שהמנוע אגדי?
זהו.
איבדת גם אותי ברנרד.
עד ההודעות האחרונות עוד איכשהו הצלחתי לעקוב אחרי סבך הטיעונים שלך אבל לא עוד.
אני מניח שככה היית מנצח בבית משפט - מתיש את השופט עד שהוא נכנס לורטיגו מוחלט ומתחיל לבכות? השופט יכול לפחות לברוח ולקבוע את המשך הדיון לעוד חצי שנה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זהו.
איבדת גם אותי ברנרד.
עד ההודעות האחרונות עוד איכשהו הצלחתי לעקוב אחרי סבך הטיעונים שלך אבל לא עוד.
אני מניח שככה היית מנצח בבית משפט - מתיש את השופט עד שהוא נכנס לורטיגו מוחלט ומתחיל לבכות? השופט יכול לפחות לברוח ולקבוע את המשך הדיון לעוד חצי שנה...
מה לא הבנת? נלך איתך צעד צעד, עד שהכל יהיה ברור... וככה, דרך אגב, עושים עם הרבה שופטים, כמו ששמיל ושליימ'ה יוכלו להעיד... ככה זה. אין מה להתבייש ואין מה להתייאש[emoji8]
יש בל"ק 120 ו-150 מנוע בנזין V6 גדול כמו שיש ב-FJ קרוזר האמריקאי ובכלל כמו שאמריקאים אוהבים: 4 ליטר, 250 כ"ס. מנוע חזק וטוב.
הל"ק 120/150 גם מתנהג כמו אוטו אמריקאי - מגושם, רך, מתנדנד, מעורפל.
ובכל זאת הוא לא שווק בארה"ב אלא תחת סמל לקסוס. באמת כנראה סתם ענייני פילוח שוק.
ולא שאין להם מה למכור: יש להם שם מספיק טקומות וטונדרות והיילנדרים, 4ראנרים, ל"ק גדולים וסקויות ענקיות.
ובכלל... מי שמתיש שופט, בד"כ "זוכה" בהחלטה לא טובה עבורו.. נגדו
בעניין הפראדו לדורותיו אני די מסכים עם ברנרד
במגזין אמרקיאי או אוסטרלי (לא זוכר) סקרו לאחרונה את הפורטיונר שמבוסס על ההילקס
נסעתי על הפורטיונר בהודו כבר מספר פעמים והוא ללא ספק רכב שטח מאוזן ואטרקטיבי
אם הפורטיונר יגיע לארץ הפראדו יכול לפרוש
2006 TLC 100 IL
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonmg
בעניין הפראדו לדורותיו אני די מסכים עם ברנרד
במגזין אמרקיאי או אוסטרלי (לא זוכר) סקרו לאחרונה את הפורטיונר שמבוסס על ההילקס
נסעתי על הפורטיונר בהודו כבר מספר פעמים והוא ללא ספק רכב שטח מאוזן ואטרקטיבי
אם הפורטיונר יגיע לארץ הפראדו יכול לפרוש
2006 TLC 100 IL
אתה יכול רק לנחש למה היבואן לא מביא את הפוראנר החדש, שחולק הרבה מרכיבים עם הלנדקרוזר, ונחשב להצלחה גדולה במקומות בהם משווק.
1 קבצים מצורפים
יודע.
ובכוונה התייחסתי לפוראנר, שעל פניו יכול להגיע לכאן.
בהחלט..
הרבה יותר ג'יפ מהפראדו
2006 TLC 100 IL
מישהו פה גמר את ההלל על האמינות המופלאה של סדרת ה 100 :ׂ) אז ככה, לפני 5 שנים החזקתי 105 מודל 2006 (אם אני זוכר נכון זה המודל האחרון בדגם הזה) במשך שנתיים וחצי בערך. האוטו נקנה כיד שניה ממקום מסודר שטיפל בו לפי הספר. גם אני לא חסכתי ממנו דבר. יום בהיר אחד באיזה כפר מבודד ומרוחק שכלי הרכב שיחידים בו הם קטנועים וסוסים שמושכים עגלות, אנחנו הרכב היחיד. אני נכנס לאוטו עם הרבה טקס בישבן, מסובב את המפתח בסוויץ אבל הנבלה המפוארת לא מניעה. עוד נסיון, לא מניעה. מבט מתנצל לאשה לא משנה את העובדה שהעגלות עוברות על פנינו ברחוב המאובק ואנחנו תקועים עם פאר יצירת השטח הטויוטאית ללא יכולת לזוז ס"מ. חם ולח והילדים מתחילים לשאול שאלות מעצבנות...מזל שהייתה קצת קליטה. טלפון לד"ר טושי שמזהה את התקלה (כבר לא זוכר מה היא הייתה) ומנחה ממרחק של אלפי ק"מ וקליטה משובשת, איך לאלתר פתרון. לא היו סימנים מעידים, לא מצבר חלש ולא כלום. סתם ככה במקום שאתה הכי לא רוצה להתקע, הנבלה נתקעת. עוד דוגמא? בבקשה, אחרי כמה זמן גם הלכו: משאבת בלם, בוסטר, צובר חנקן, מיכל נוזל בלם, מחשב ABS. נזק של 2700 דולר. קצת לפני כן נדפקו מיסבי קינג פין וקינג פין...אז הנה, אמינות מופלגת שמתנפצת לרסיסים.
"הרבה טכס בישבן.."
הרגת אותי מצחוק...וגם העשרת את לשוני. נחמד. :)
הטכס בישבן באדיבות מאיר אריאל זצ"ל, האחד והיחיד. אמן אמיתי, לא כמו אלה של היום, שיש להם דגל בישבן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הטכס בישבן באדיבות מאיר אריאל זצ"ל, האחד והיחיד. אמן אמיתי, לא כמו אלה של היום, שיש להם דגל בישבן.
+1. ואישוש נוסף לטענה של דרור בדבר "כוח הסחירות" של טויוטה, מכרתי את הרכב ב 30% מעל המחיר שקניתי אותו:)
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 106688
ניראה עסק טוב...
2006 TLC 100 IL