-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
מה שיונתן אומר הוא שמה ברור לכמה מאיתנו לא ברור לאחרים - התערבות המחוקק בשוק חופשי יוצרת עיוותים, עיוותים כמו:
1. עושק הצרכן.
2. צמצום התחרות בין הספקים.
3. צמצום אפשרויות מבחר האפשרויות ללקוח.
4. רווח עודף לבעלי הכוח.
תשימו לב שהתקנה החדשה פוגעת בכל 4 הסעיפים.
ועוד ועוד.
הדוגמאות שמובאות כאן הם בדיוק קורס מבוא לכלכלה ב', התערבות הרגולטור בשוק חופשי והתוצאות מכך.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
הבנתי בטעות שמה שמותקן היה יכול להיות מאושר על ידי משווק אחר.
בכל מקרה אם הם התקינו קיט שהוא לא חוקי ומסרבים לאשר אותו לא בטוח שהייתי עובר על זה לסדר היום.
אולי בעצם אם 10000₪ לא נספרים אצלי.
יש להם גם אחריות על מה שהמליצו ללקוח כמתאים לרכבו בעבר
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
מה שיונתן אומר הוא שמה ברור לכמה מאיתנו לא ברור לאחרים - התערבות המחוקק בשוק חופשי יוצרת עיוותים, עיוותים כמו:
1. עושק הצרכן.
4. רווח עודף לבעלי הכוח.
ועוד ועוד.
הדוגמאות שמובאות כאן הם בדיוק קורס מבוא לכלכלה ב', התערבות הרגולטור בשוק חופשי והתוצאות מכך.
מצטער, אבל זה לא מה שטענתי (למרות שאני לא בהכרח מתנגד לטענה).
אני רק טוען שבניגוד למה שנמרוד מתאר התקנה כן פוגעת מאוד בסקטור לא קטן של אנשים מרובעים ושומרי חוק.
ואני באופן אישי מכיר כמה וכמה כאלו...
אני הייתי רוצה שהמדינה דווקה תבוא לקראת אנשים כאלו.
אבל כידוע, במדינת ישראל החוק מיועד רק למי ששומר עליו...
כל השאר לא זקוקים לו והוא גם לא מפריע להם...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הבנתי בטעות שמה שמותקן היה יכול להיות מאושר על ידי משווק אחר.
בכל מקרה אם הם התקינו קיט שהוא לא חוקי ומסרבים לאשר אותו לא בטוח שהייתי עובר על זה לסדר היום.
אולי בעצם אם 10000₪ לא נספרים אצלי.
יש להם גם אחריות על מה שהמליצו ללקוח כמתאים לרכבו בעבר
Honda TRX300EX
רגע, יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מתקינים מורשים ושהיום לא ניתן לאשר אותם?
זה לא סותר את מה שנמרוד טען כל הזמן?
-
כן.
למשל המתלם מוכר סטים לא מאושרים של רוביקון.
יכול להיות לקוח שרכש קיט ולא יוכל לקבל עליו אישור.
היה פה גם מקרה עם ZJ אבל שם הלכו לקראתו במחיר
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
רגע, יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מתקינים מורשים ושהיום לא ניתן לאשר אותם?
זה לא סותר את מה שנמרוד טען כל הזמן?
לא היו מתקינים מורשים בעבר. מתקין מורשה להגבהת רכב M1 וN1 עד 50 מ"מ (או בקיצור, מקצוע 704) זה חלק מהסדרת הנושא בתקנות, נושא הדיון הדיון הזה. מקצוע חדש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
1. עושק הצרכן.
4. רווח עודף לבעלי הכוח.
ועוד ועוד.
אילן אתה צודק בנושא הזה. ברור שיש כאן עודף רגולציה.
אבל נושא הדיון, לפחות מבחינתי, כבר מזמן עבר מהמישור הפילוסופי למישור המעשי. מהרגע שהתקנות נכנסו לתוקף, זה מה יש, ועם זה צריך להתמודד.
יונתן - אין 100%. אבל יש דוגמאות רבות של אנשים שרשמו הגבות קיימות. כמו שכתבתי, ואני עומד מאחורי דברי, זה חוקי ובסמכותו המלאה של מתקין מורשה לבדוק ולהחליט אם הוא מוכן לאשר קיט קיים או לא. הוא לא חייב למכור, לא חייב להתקין, חייב לבדוק תקינות. מה עדיף מבחינתו, עניין עסקי, ודווקא יש תחרות רבה בתחום.
למשל:
מי שמייבא וגם מתקין, יש לו אינטרס חזק יותר למכור ולהתקין קיט חדש. מי שיש לו סדנא גדולה, עם הרבה ליפטים ועובדים, ומחזור מכירות גדול שמאפשר לו להרוויח יותר על המוצר, גם יש לו אינטרס למכור ולהתקין.
לעומת זאת, לסדנאות קטנות בפריפריה, שיש בהן ליפט או שניים ועובד וחצי, אין מלאי ולוקח להם זמן להזמין ולקבל קיט חדש מהיבואן במרכז הארץ, ובגלל המחזור הקטן גם אין להם הנחה גדולה, יש אינטרס גדול יותר לבוא לקראת לקוח ולאשר קיט קיים.
רדיאטור מודיעין היו הראשונים להרים את הכפפה, כל הכבוד להם על כך, ואני בטוח שהם זכו בלקוחות חדשים ולקוחות חוזרים. מגיע להם הפרגון.
-
מהנדס, תזיז לו מילה בנוסחה ותקבל N/A [emoji23]
השאלה בניסוח מתוקן היא האם יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מי שכיום נחשבים מתקינים מאושרים ואשר אותם קיטים שהתקינו בעבר לא יכולים לקבל כיום הלבנה
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חוזר טיפה לטחון מים, אבל בשביל הכרת העובדות/מציאות זה נראה לי חשוב.
שני סיפורים שהגיעו אלי עכשיו, ממקור ראשון (והפעם אחרוג ממנהגי ואציין גם את שם הסדנה כי זה לדעתי משרת את הציבור):
1. בחור נכנס לאספיר לאשר הגבהה. נאמר לו שלא ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב ועליו לקנות סט חדש מלא בעלות של כ- 10000 ש"ח. האיש רכש ושילם כי הבין מהדברים שאין לו ברירה (לא בדק במקומות אחרים, כידוע- יש אנשים שהזמן שלהם גם שווה לא מעט כסף).
2. בחור אחר בדק טלפונית מול גתוס עם מספר הרכב שלו האם ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב, הסט בזמנו נקנה מהם (הוא גר מעל שעה נסיעה משם).
בבדיקה במחשב נאמר לו שהסט שלו לא ניתן לאישור ועליו להתקין סט חדש.
לא יודע אם אלו מקרי קיצון או מקרים מייצגים, אבל המציאות, כפי שנמרוד מתאר אותה, לא תמיד פשוטה.
וכאמור, יש אנשים שסומכים על המתקינים הגדולים והמוכרים ומבחינתם המשך חיפוש של המתקין הצדיק שיאשר להם את הסט זה בזבוז זמן וכסף, כי בסוף להבנתם זה ייגמר בסט חדש.
כמו שכבר אמרתי, לא כולם נמצאים בקבוצות או מקושרים לאנשים הנכונים שיכוונו אותם איך בדיוק לפעול.
מעניין יהיה לדעת באיזה קיטים מדובר שלא ניתן לאשר אותם כיום לטענתם, יש לא מעט אנשים שנימצאים באותה פוזיציה וזה לא כזה פשוט כמו שנימרוד טוען.
-
אז רגע, כל מי שהתקין בעבר קפיצים חלופיים היה עבריין?
גם הסדנאות שפועלות ברישיון?
והיבואנים?
הסדרה אני מבין. מקבל. אפילו בעד.
אבל הדיון הוא לא על זה אלא על הטענה שההסדרה נותנת מענה לכולם, יודע מה לרוב המוחלט.
ואנחנו מבינים כבר שלא.
כמו שכבר נכתב אין ספור פעמים- יש לא מעט אנשים שנפגעו ממנה ולא ברורה לי ההתעקשות שזה לא נכון.
(ונשים בצד שוב סיקסים וסופות)
ומה שכתבת לא סותר את זה שיש היום לא מעט רכבים (שהם לא סיקס וסופה) שהתקינו בעבר סטים בהמלצת בעל מקצוע מוביל ומוסמך ע"י מדינת ישראל, ושאין להם כרגע פתרון של מרובעים.
אבל באמת ששחקנו כבר לגמרי את המטחנה. אפילו שהיא טוחנת רק מים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
גם הסדנאות שפועלות ברישיון?
והיבואנים?
הסדרה אני מבין. מקבל. אפילו בעד.
אבל הדיון הוא לא על זה אלא על הטענה שההסדרה נותנת מענה לכולם, יודע מה לרוב המוחלט.
ואנחנו מבינים כבר שלא.
כמו שכבר נכתב אין ספור פעמים- יש לא מעט אנשים שנפגעו ממנה ולא ברורה לי ההתעקשות שזה לא נכון.
(ונשים בצד שוב סיקסים וסופות)
ומה שכתבת לא סותר את זה שיש היום לא מעט רכבים (שהם לא סיקס וסופה) שהתקינו בעבר סטים בהמלצת בעל מקצוע מוביל ומוסמך ע"י מדינת ישראל, ושאין להם כרגע פתרון של מרובעים.
אבל באמת ששחקנו כבר לגמרי את המטחנה. אפילו שהיא טוחנת רק מים.
מדוייק ביותר
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מעניין יהיה לדעת באיזה קיטים מדובר שלא ניתן לאשר אותם כיום לטענתם, יש לא מעט אנשים שנימצאים באותה פוזיציה וזה לא כזה פשוט כמו שנימרוד טוען.
אני לא יודע ולא בטוח שיש לי איך לברר את זה.
בהיבט הפרקטי, להבנתי למי שקורא כאן כדאי היום ללכת לסדנא ההיא עם השם של המצנן שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אילן אתה צודק בנושא הזה. ברור שיש כאן עודף רגולציה.
אבל נושא הדיון, לפחות מבחינתי, כבר מזמן עבר מהמישור הפילוסופי למישור המעשי. מהרגע שהתקנות נכנסו לתוקף, זה מה יש, ועם זה צריך להתמודד.
יונתן - אין 100%. אבל יש דוגמאות רבות של אנשים שרשמו הגבות קיימות. כמו שכתבתי, ואני עומד מאחורי דברי, זה חוקי ובסמכותו המלאה של מתקין מורשה לבדוק ולהחליט אם הוא מוכן לאשר קיט קיים או לא. הוא לא חייב למכור, לא חייב להתקין, חייב לבדוק תקינות. מה עדיף מבחינתו, עניין עסקי, ודווקא יש תחרות רבה בתחום.
למשל:
מי שמייבא וגם מתקין, יש לו אינטרס חזק יותר למכור ולהתקין קיט חדש. מי שיש לו סדנא גדולה, עם הרבה ליפטים ועובדים, ומחזור מכירות גדול שמאפשר לו להרוויח יותר על המוצר, גם יש לו אינטרס למכור ולהתקין.
לעומת זאת, לסדנאות קטנות בפריפריה, שיש בהן ליפט או שניים ועובד וחצי, אין מלאי ולוקח להם זמן להזמין ולקבל קיט חדש מהיבואן במרכז הארץ, ובגלל המחזור הקטן גם אין להם הנחה גדולה, יש אינטרס גדול יותר לבוא לקראת לקוח ולאשר קיט קיים.
רדיאטור מודיעין היו הראשונים להרים את הכפפה, כל הכבוד להם על כך, ואני בטוח שהם זכו בלקוחות חדשים ולקוחות חוזרים. מגיע להם הפרגון.
אז מה שאתה בעצם טוען שהסדנאות הנ"ל כן יכולות לאשר אבל לא רוצות כי הן בעלות אינטרס/או משקרים במצח נחושה ללקוח שהסט לא עבר תקינה כדי להתקין סט חדש ולישחוט אותו, לעומת זאת ממה שהבנתי ממך מוסך קטן שלא עוסק בתחום על בסיס יום יומי וכן עבר את ההכשרה כן יכול לאשר? איך זה? הוא "מעגל" פינות? מעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
.... שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...
אתה מתעקש לעוות את דברי... שיהיה.
יהונתן - בהצלחה במרדף אחרי הצדק, השלום, והאחווה, אני מקנא באידיאליסטים צעירים כמוך. באמת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
השאלה בניסוח מתוקן היא האם יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מי שכיום נחשבים מתקינים מאושרים ואשר אותם קיטים שהתקינו בעבר לא יכולים לקבל כיום הלבנה
התשובה היא כן, בוודאי, אני מתפלא על השאלה.
פעם מוסך כלשהו הרכיב קיט של 6 אינץ' שאין לו בכלל יבואן והיום הוא עבר הסמכת מתקין מורשה, מה הקשר בין הדברים?
היה שינוי ברגולציה! זה הכותרת של הדיון חברים!
-
יונתן,
אספיר מאשרים רק קיטים שנרכשו אצלם, ולא מתעסקים במוצרים של יבואנים אחרים, כך נאמר לי במקום.
כששאלתי אותם הם אמרו זאת במפורש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
.
לא.. כי מותר לך גם היום להתקין מוצר תחליפי תואם למקור.
מה שהיה אפור היו קפיץ תחליפי שהגביה את הרכב.
תפריד בין הדברים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
בהיבט הפרקטי, להבנתי למי שקורא כאן כדאי היום ללכת לסדנא ההיא עם השם של המצנן שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...
לא קראת אחורה, בגלל המצב הבלתי אפשרי שנוצר, כל סדנה הגונה נותנת אישור היום. לכל רכבי השטח שקיבלו אישור יש סט מאושר וכולם 50 מ"מ.
ההוגנים גם מאשרים הגבהות שלא נעשו אצלהם. רק מי שחושב שעדיין ירוויח או מרוויח מהתקנה לא יאשר קיטים ישנים / אחרים ויציע לך להחליף.
כתבתי למעלה, גם מריצה עם הגבהה אפשר לאשר בגלל התקנה המטופשת, בגלל המצב הבלתי אפשרי שנוצר.
-
המצב היה אפור ונשאר אפור גם אחרי התקנות.
ההבדל הוא שכיום אחרי התקנות לחלק גדול מהרכבים ניתן קצת יותר בקלות להפוך את המצב ללבן. אבל רק לקצת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זה לא נכון. הם יאשרו סטים שיש להם תקינה. אני עשיתי אצל רדיאטור מודיעין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
זה לא נכון. הם יאשרו סטים שיש להם תקינה. אני עשיתי אצל רדיאטור מודיעין.
גם אני.
הם דרשו ניירת של יבואן הקפיצים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
דווקא רדיאטור מודיעין פדנטים וקפדניים מאוד בקטע הזה. אם משהו לא נראה להם הם לא יקחו את העבודה.
-
בלבולי ביצים.
רכב עם סט ישן שדורש החלפה.
אין מקורי. המקורי היחיד שאפשר להתקין הוא משומש או מפירוק משטחי אש. וגם הוא הגיע פעם מטורקיה או השד יודע מאיפה ופשוט קורס/עלים נשברים/נסיעה קשה כמו בטון ועדיין לא יפטור אתכם מהדרישה לשורה ברשיון ''רכב מוגבה 50 מ''מ''..
כל סט חדש וטרי ובטיחותי בכל גובה שקיים בשוק - הוא למעשה לא מאושר ועל כן לא חוקי.
נכון לרגע זה ממש אין פתרון זולת הפתרונות האפורים ו/או שחורים. הלא חוקיים בעליל.
אולי זה מה שנמרוד רומז לכם לעשות ולשתוק - ולא להפריע לחגיגות החנופה - כמה משרד התחבורע הלך לקראתנו ואיך הכל ורוד עם ציפורים שמצייצות (בתנאי שיש לך SUV או טנדר מהדגמים הסו-קולד ''מקובלים''. וכל היתר שיילכו להז....ן).
למצדדי התקנה אני קורא כאן - תתעוררו!
תפסיקו לספר לאנשים סיפורי סבתא!
על כמה הכל טוב למרות שאתם יודעים את האמת! שזה פשוט לא נכון!
כי הבעיה אמיתית והיא לא של אחד או שניים או עשרה או מאה אלא של אלפים. וההתעלמות ההפגנתית ממנה תוך כדי תקיפה אישית שלי או של כל אחד אחר שלא חושב כמוכם (אני לא נעלב. זה בסדר) - היא בדיוק כפי שתיארתי - סוג של ''במזיד''. בכוונה תחילה.
כי התקנה אולי טובה לאחד - אבל עקומה ומזיקה לאחר. לאחד עשו טובה. את השני קברו.
ואחרי שיחה עם מישהו מכאן שמבין יותר ממני בהתנהלות מול פקידונים במשרדים ממשלתיים, אני רק משתכנע עוד יותר שזו בעיה שדורשת פתרונות לא סטנדרטיים גם ברמת ההתנהלות מול משרד התחבורע שעם כל הנסיונות להיות עדין בהתנסחות כשמדברים על משרד העיוועים הזה, מבינים שזה פשוט כמעט בלתי אפשרי - אם אכן יושבים שם בעלי מקצוע (?) מהנדסים (?...) הרי שהבורות, חוסר המקצועיות והחפפנות שלהם זועקים לשמיים.
גם אני הפנמתי לאן נושבת הרוח. חבל על האנרגיות שנשפכות כאן לריק. דיון שלא מוביל לשום מקום.
כל אחד ייאלץ לדאוג לעצמו בדרכיו-הוא.
-
דרור אתה חוזר להוציא קיטור על המערכת אחרי שכבר הסכמת שלרובנו התקנה טובה?
יתכן שהיא לא לקחה בחשבון את כל המצבים אבל לפחות יש בצד שני עם מי לדבר.
אחד משניים
או שתעשה מה שעושה מי שרוצה קיצורי דרך או שתאמץ את ההצעה שקיבלת בפרטי ותעשה שינוי.
סתם לירוק אש לא מקדמת דבר ולא מוסיפה כבוד לאף אחד
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בלבולי ביצים.
רכב עם סט ישן שדורש החלפה.
אין מקורי. המקורי היחיד שאפשר להתקין הוא משומש או מפירוק משטחי אש. וגם הוא הגיע פעם מטורקיה או השד יודע מאיפה ופשוט קורס/עלים נשברים/נסיעה קשה כמו בטון ועדיין לא יפטור אתכם מהדרישה לשורה ברשיון ''רכב מוגבה 50 מ''מ''..
כל סט חדש וטרי ובטיחותי בכל גובה שקיים בשוק - הוא למעשה לא מאושר ועל כן לא חוקי.
זה לא מדוייק. מסתבר שהקפיצים של xxxxxx הם בעלי תקינה מתאימה (במקרה שלי - יותר מזל משכל).
עברתי אישור הגבהה ע״י מתקין מוסמך על מנת לקבל את הערה המתאימה ברישיון.
זהו - אחת ולתמיד סיימתי את הבלגן הזה...
-
דרור
אם בסוף יתברר שיש פתרון נניח של אולדמן וכל העניין הוא שיבואן הקיט שלך עצלן אתה תצא אדיוט גמור
Honda TRX300EX
-
הבנתי מאחד החברים שבינתיים יש עוד ערכה מאושרת לסיקס / סופה. נדמה לי שהותקן ואושר כחוק במוסך xxxxxxx.
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
זה לא מדוייק. מסתבר שהקפיצים של xxxx הם בעלי תקינה מתאימה (במקרה שלי - יותר מזל משכל).
עברתי אישור הגבהה ע״י מתקין מוסמך על מנת לקבל את הערה המתאימה ברישיון.
זהו - אחת ולתמיד סיימתי את הבלגן הזה...
חדשות טובות! אני יודע שיש לפחות שני יבואני מותגים מוכרים שעובדים על אישור קיט עלים לCJ/YJ. זה שלאולדמן קיט מסודר לג'יפים עם קפיצי עלים (מצ"ב הדף מקטלוג ARB 2017) ידוע, כשהסתכלתי ברשימה של הנפלד בעבר וחיפשתי לא ראיתי אותו, משמח לשמוע שהעניין הסתדר.
קובץ מצורף 118577
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חדשות טובות! אני יודע שיש לפחות שני יבואני מותגים מוכרים שעובדים על אישור קיט עלים לCJ/YJ. זה שלאולדמן קיט מסודר לג'יפים עם קפיצי עלים (מצ"ב הדף מקטלוג ARB 2017) ידוע, כשהסתכלתי ברשימה של הנפלד בעבר וחיפשתי לא ראיתי אותו, משמח לשמוע שהעניין הסתדר.
קובץ מצורף 118577
גם אני לא ראיתי אותו.
דרור, אתה יכול להמשיך לירוק גופרית.
-
ולמי שיש קיט אחר שיכניס יד עמוק לכיס ויחליף לאולדמן...
-
אם אני מביא כזה קיט מחו"ל תהיה בעיה לקבל עליו אישור?