מי שחשב שבורר סיבובי במקום ידית מיכנית זה רעיון רע עוד יתגעגע לזה כשלא יוכל להוציא מ-low כי המולטימדיה דורשת קודם עדכון תוכנה ואתה במדבר בלי קליטה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
מי שחשב שבורר סיבובי במקום ידית מיכנית זה רעיון רע עוד יתגעגע לזה כשלא יוכל להוציא מ-low כי המולטימדיה דורשת קודם עדכון תוכנה ואתה במדבר בלי קליטה
הדוקטור:
https://www.youtube.com/watch?v=wicvbE1jy0Q
אם אני לוקח משפט אחד משם:
you land rover have created a car will attract no new buyers
דיסקברי 3. זה עובד יופי.
https://lr3tips.files.wordpress.com/...05_driving.pdf
(עמוד 179)
דרור אני לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר מהירות איטית. לגבי סופה, מ2003 לא תרגלתי את זה, מאוד ייתכן והזכרון בוגד בי לגבי ה"חלקות". בדיפנדר זה חלק. עולים בלואו עד רביעי, מעט מאוד גז, עזיבת גז והקפצת הידית הקטנה לניוטראל)(יד אוחזת בה), אמה מקפיצה את הידית הגדולה. קלאצ', ידית קטנה להיי, ידית גדולה לשלישי או שני וממשיכים לנסוע.
הורדה ללואו, אכן מחייבת עצירה מלאה, אבל רק לשבריר שניה (יש שלא ישימו לב שאפילו הגעת לעצירה מלאה), או לחילופין, הזזת שתי הידיות במקביל עם שתי ידיים. מעבר מראשון היי לשני לואו. אני לא עושה את זה, כי הרבה פעמים כן שומעים את הקנאק (וגם כי לנסוע בשטח בלי ידיים על ההגה, זה רעיון שאני פחות מתחבר אליו) .
בדיסקברי אוטומט, אגב, הוראות היצרן מנחות לא להגיע לעצירה מלאה. יש מצבים בהם זה גלגל"ש אחד מול השני ואתה צריך מעט סיבוב כדי שייכנס.
למה התכוונתי ש"מהירות איטית"? ממש איטית. האוטו מתגלגל ב-1-2 קמ"ש. וגם זה נטו בגלל עצלנות שלי וכי התיבה מאפשרת את זה.... ולו רק משום שאינה חדשה והכל הולך שם קל וחלק ומאוד נעים לתפעול, לכאורה. תנסה ברנגלרים JK חדשים יחסית עם תיבה דומה/זהה לשלי (NP241, ההאוזינג שונה אבל הבפנוכו די דומה) שם הבורר ממש נוקשה ואפילו סרבן. סרבן עד כדי קושי בשילוב לבעלי ידיים עדינות/נשים וכו'.
מכיוון שאני משוכנע שאתה כן יודע איך בנויה תיבת ההעברה, אני בטוח שאתה לא מבצע את זה בנסיעה.
ולו רק משום ששילוב/ניתוק LOW מקפיץ את כל המערכת ליחס העברה כולל שגדול/קטן פי 2-3-4..... כשזה מתבצע בנסיעה הכל חוטף שם בומבה רצינית. כן, ברמה שיכולה לגרום לשבר.
ולא ניכנס כאן לגלגלי שיניים ישרים מול הליקליים, טבעות סינכרון אם יש או אין וכו' וכו' וכו'....
כשמשלבים/מנתקים לא בעמידה מלאה, יש כל מיני חריקות משם. מה שמעיד על משהו לא טוב שאנחנו מעוללים.
ולאוטו הפרטי שלנו אנחנו כן מתייחסים בעדינות ובמודעות אחרת לחלוטין מאשר לרכב צבאי. גם הייעוד שונה. גם בטיול הכי קשוח אני לא בפעילות מבצעית ולא תחת אש. ושילוב LOW מתבצע לפני כניסה למכשול ולא בתוכו אחרי שכבר הסתבכנו.
לכל מי שמודאג, השילוב בדיפנדר חשמלי. כפתור. לא דרך מסך.
אבל אני לגמרי לא אתפלא אם העסק עלול להיתקע בגלל איזו שטות שקשורה לעדכון תוכנה. בכלל, הספיקו לי הצרות של שילובים חשמליים שכושלים בכל מיני רכבים מודרניים אחרים. כולל מטייל אחד שלי שנסע מרמת הגולן הביתה לשפלה, כל הדרך 30-40 קמ"ש, ב-LOW..... כי הטרנספר סירב לחזור ל-HIGH.... רקסטון דור קודם, למי שמתעניין.
כל פטנט של שילוב שאינו מכני עם ידית הוא מלכודת. שק של צרות שממתינות לשעת כושר.
אז לא.
מי שקצת מנוסה אמור לדעת את זה. כמו שנאמר - עניין בסיסי......
החשיפה של פורד ברונקו החדש שומטת את טיעון ה"אי אפשר" מתחת לרגלי לנדרובר.
הברונקו רכב מודרני לגמרי, מתלה נפרד, מנוע טורבו קטן וכו' וכו' - והנה, בכל זאת נתנו כל מה שחובב שטחסביר רוצה, ויותר. הברונקו החדש הוא בדיוק מה שלנדרובר דיפנדר היה יכול להיות.
יש היתכנות ליבוא הברונקו לארץ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אתה צודק, רק שלא היה צריך את הברונקו כדי להבין של.ר. איבדו את החשק לבנות רכב שטח אמיתי.
לרוב האנשים פה, היה ברור שזה " בסה"כ " עוד דגם של דיסקו, וזה מיועד לקהל של הדיסקו (אנחנו לא באמת חושבים שהדויד הבא של הצבא יהיה מבוסס דיפנדר :-) )
מה שהפתיע אותי, זה חלק מהתגובות פה ושירת ההלל, והקביעה שהדיפנדר לועס ל.ק ..
דיפנדר 5 זה דיסקו ליותר עשירים.
לא יותר ולא פחות.
ל.ר. גמרו כנראה את תפקידם בתחום של רכבי שטח אמיתיים.
הגראנדייר, הוא בעצם היורש האמיתי של הדיפנדר.
המלך מת, יחי המלך החדש.
גם פה וגם בשרשור הברונקו ממהרים להכתיר מלכים עוד לפני שצמיג נגע בקרקע. יותר מתאים להגיד כאן: המלך מת, נראה מה יהיה עם הטוען לכתר.
ובשרשור השני: המלכה חיה אבל דאיינריז מגיעה, ויש לה דרקון....
עם כל הכבוד לברונקו, פיאט 392 עם 37״ לוקח...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני רוצה להגיע לרגע שיהיו בארץ "פיאט 392" וברונקו "אדמות רעות" עם החבילה שקשה לאיית אותה...ואז אעשה אן דן דינו...
הלנדרובר כפי שכתב זיו מבחינתי יצאה מהמשוואה ומהמשחק...
הספקולציה פשוטה ביותר.
דיסקו 4 לועס את הל"ק שנמכר בארץ. עובדה.
סביר/הגיוני שהדיפנדר החדש טוב בשטח לפחות כמו הדיסקו 4 ובנוסף קוטר הצמיג שלו גדול יותר ( אלא אם כן בסוליהול עברו מבירה לוויסקי).
מכאן נובע שרבים הסיכויים שביצועי הדיפנדר החדש בשטח טובים יותר מהל"ק הנפוץ בארץ.
הכל ספקולציות כי טרם נהגתי על הדיפנדר החדש.
לא עובדה. קשקוש מגמתי של שפוטי המותג.
(הנה, גם אני יכול לכתוב בבטחון מלא דברים נחרצים)
ולמי שלא מקבל דברים נחרצים ככה סתם - רכב שאין לו צמיגים במידה ראוייה (וזה לא רק גודל, אלא גם חתך ומבנה), לא "ילעס" רכבים אחרים אלא ירוץ לצמיגאי הקרוב להחליף צמיגים מפוצצים בהמון כסף ...
אתמול ראיתי דיפנדר חדש ליד העבודה שלי. הרכב בעל נוכחות מרשימה.
הרכב הזה לא מיועד לחיות בשטח אלא רק לבקר בו מדי פעם בדרגת קושי ועומק לפי בחירת הנהג. ואת זה הוא יעשה ללא שום קושי. כך לפחות אני חושב
אם המבנה והסגנון מתאימים לכולם פה? ודאי שלא. גם המחיר לא...
אחרי ההשקות האחרונות, הדיפנדר שהיה לרגע התקווה האחרונה, נופל - לפחות כאן בג'יפולוג, בקטגוריה של 'חוסר עניין לציבור'.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
גרר 650 תגובות (עד עכשיו...)
איל,
מאחר ואתה אוהב להעיר לי, ותמיד אני כותב לך, שלא קראת ולא הבנת....... אז הנה זה ב REAL TIME-
כתבתי במפורש -
הגראנדייר, הוא בעצם היורש האמיתי של הדיפנדר.בקיצור, אני לא חושב שהברונקו זה המלך החדש.
המלך מת, יחי המלך החדש
אני כן חושב "שהמלוכה" של ה ל.ר. נגמרה.
אני כן חושב שהברונקו יאתגר את השוק, ובניגוד להרבה אחרים פה, אני חושב שהשילוב של IFS וסרן חי מאחור הוא שילוב נכון ופשרה מנצחת.
הרנגלר והגראנדייר עם השני סרנים חיים, ישלטו ב high end (איפה שפעם ראינו את הדיפנדר).
בקיצור, לפחות לדעתי, הברונקו הוא לא היורש של הדיפנדר.
ברונקו הוא רכב 'ספורטיבי' ממש כמו ג'יפ אוניברסלי. פונה לשוק הפנאי.
דיפנדר היה רכב utility קשוח ועם גישה לשוק המוסדי / עבודה ולא לשוק הפנאי -, בלי טיפה מהקלילות של הג'יפים לדורותיהם.
וגראנאדייר לוקח את הגישה של דיפנדר והאימוץ שלה לעולם הפנאי - מסעות למקום חדש.
והדיפנדר החדש...?? עוד suv. מגניב, רב יכולת, אבל רק עוד suv.
אני שמח שרגע אחרי שהספדנו את רכבי השטח והסכמנו להתפשר על suv ש'רק ייתנו לנו משהו' - פתאום עולם רכבי השטח מקבל ניעור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מסכים איתך. וזה גם מה שכתבתי, רק הערתי (ברוח טובה ומליצית) שכל עוד אין רכב על הכביש, יש להזהר מהכתרות. לך תדע, אולי הגרנאדיר הזה בכלל לא יצא לשיווק סדרתי, או שיתגלה כרכב שמתקלקל או אלוהים יודע מה (לא אומר שזה מה שיקרה. אם הדבר הזה יגיע לארץ, ותהיה לי הזדמנות, בחיי שאזמין אחד).
שקוף, זה נכתב לטובת הקורא התמים שהגיע לכאן מגוגל ואינו בקיא בהווי הפורום. לגופו של עניין כמובן.
בכל זוית שאני בוחן את המהלך של לנד רובר עם הדיפנדר החדש אני לא מוצא הגיון. זה נראה כמו מהלך של צוות מתכננים שנמצא במצב פסיכוטי מתמשך.
צריך להיות אדיוט כדי לאבד מוניטין מעולה שנבנה בעשרות שנים וגם להשקיע במהלך מליארדי פאונדים....
מנוע וגיר ידני חדשים , נעילות חשמליות של KAM DIFf, ציריות ו CV מחוזקים של אשקרופט, טרנספר LT230 מחוזק ואטום של אשקרופט עם הילוך זחילה וקופסא חדשה נוחה אטומה ועדכנית על אותה שלדה והופ, יש לך מוצר פנטסטי שעושה בית ספר גם ל LC80.
מיצינו...
אולי כמו את הברונקו, היו צריכים להקפיא ל 24 שנים...
אולי יגנזו כמו שגנזו את הקוקה קולה new taste (או יהפכו לדיסקברי).
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא רכב השטח הטוב ביותר שלועס לנדקרוזרים בזלזול אך גם לא רכב שיצא ממהנדסים בהתקף פסיכוטי (מצחיק ששני התיאורים נכתבו על ידי אותו אדם בהפרש של שעתיים).
בסך הכל רכב יוקרה מאוד חדשני ומפנק לאנשים אמידים שגם יכול לרדת לשטח ולטייל וכנראה שיעשה את זה קצת יותר טוב אם יהיו לו צמיגים בחתך נורמלי.
בעוד עשור יוכל להיות אופציה ראויה לטייל השטח הבורגני הרגיל וזה כתלות ברמת האמינות שיוכיח לאורך השנים.
הבעיה העיקרית שלו היא השימוש החוזר המהיר מידי בשם של רכב שהיה עם אופי, תכונות ומטרות שונות לחלוטין.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk