הפלסטיק הגיע. בדיוק בזמן לטסט.
מוכנים לאפוקליפסה...
אסף..
Printable View
הפלסטיק הגיע. בדיוק בזמן לטסט.
מוכנים לאפוקליפסה...
אסף..
ישבתי וקראתי את תחילתו של השרשור הזה....
חייב לומר שבזמן אמת לא הרגשתי כמה השקעה יש באוטו הזה... עכשיו אני מבין בפרספקטיבה שהכנסתי לשיפוץ הזה המון. יותר ממה שהייתי מסוגל היום.
ועברו כמה שנים. הקמפר חגג ב2 בינואר האחרון 42 שנה.
אני חייב לו תיקוני פחחות.
אני מצד אחד רוצה לעשות לבד.
מצד שני... באמת לא יודע איך. יש כמה חורים של ממש - חוץ מהחלון הקדמי אלו חורים קטנים - אבל במקומות בעייתיים. שני חורים שהיו בגג מתחת לפיבר תיקנתי בצורה מכוערת אבל סבירה בשביל משהו שאף אחד לא ייראה אף פעם. כאן מדובר באזורים בעייתיים.
מצד שלישי לא בא לי להוציא אלפים רבים בשביל לסגור כמה חורים בפח.
מן הסתם שיפוץ כזה יהיה מעורב בפירוק חלקי של דברים - כבר הזדמנות להוריד את הגג המתרומם ולשפץ אותו - בעיקר לבנות מסגרת חדשה במקום מסגרת העץ המקורית שהחלה להתפרק.
בקיצור.... אני 'מריח' שאין ברירה וצפוייה השבתה של הקמפר בקיץ. חושב איך לעשות את זה יעיל.
אסף.
אסף , אתה מוזמן ליצור קשר ואדריך אותך בנושא .
ביצעתי כבר מספר פרוייקטים של פחחות ואני ממש מבין את הדילמה - אולם השד ממש לא נורא .
שיפצתי מהיסוד סיטרואן דה שבו 65 - עובי הפח ( כחדש ) 0.6 מ"מ - זה היה בית ספר של ממש , אבל סיימתי בהצטיינות את הלימודים .
זאת תורה שלמה אשר לבחור כמוך לא צריכה להיות בעיה להתמודד ( רק המון סיפוק בסיום ) .
אילן
אני חושב שבמקרה הזה או שתשלים עם השבתה של כשנה, עד שתפרק, תפחח, תצבע, תוריד , תפחח שוב, יד ביקורת וכל מה שאתה יודע שיקרה ומדחיק.
או שתשים כמה אלפים ותתן לבעל מקצוע לעשות את זה.
הבעיה היא שקשה למצוא כבר בעלי מקצוע שמוכנים לעשות את זה.
ובכלל, אם אתה מוריד את הגג, תכין מראש מתאם על הגגון של הטיוטה.... ריבירלקס.
ככה תוכל להמשיך לישון על הרצפה ליד האוהל גג.
אני משתף אתכם בעוד מחשבה.
מנוע type4 - החלקים שלו, במיוחד ראשי מנוע - הופכים נדירים ויקרים. ראש באיכות סבירה מתחיל ב250-300 דולר, ראש הרמה טובה יעלה בין 700 יורו ל 1000 דולר לאחד, ועד 2500 לזוג ראשים של לן הופמן שנחשבים הכי הכי.
בשורה תחתונה אם הייתי רוצה היום לשפץ.מנוע, החלקים יעלו בין 2000 ל 10000 דולר תלוי אם כן או לא קאמשפט ואיזה חלקים בדיוק (פורשה או מקסיקנים)...
והמחירים עוד יעלו.
לשם השוואה קיט מנוע (כל החלקים למנוע) טייפ1 של 100 כ"ס של CB עולה סביב 4000 דולר.
אז מתגלגל לי בראש אולי לקנות בעוד כמה חודשים לפחות זוג ראשים מורכבים ולשים על המדף, אולי עוד כמה דברים קריטיים - לעוד כמה שנים כשיגיע הזמן לאוברול.
אסף .
הייתי מתחיל לחשוב על הסבה למנוע סובארו.
SUBARUGEARS מייצרים קיט מתאמים
עניין הרישוי, ובכן בשביל זה יש פורום שלם.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בהחלט כדאי להכין זוג ראשים ואולי עוד כמה חלקים ליום הדין.
אני לא הייתי מחליף מנוע דגם 4 במנוע דגם 1 בשום מצב.
ההשוואה למנוע טייפ 1 היתה לשם המחשת המחיר.... גם ערמה של כסף, אבל בערך חצי.
אסף.
אני אומנם לא חזק בטייפ 4, אבל ממה שאני רואה אצל החבר'ה בעיקר עם טייפ 1 ככל שעובר הזמן דברים שהיו פעם אקזוטיים הופכים לשכיחים מאוד.
מה שאומר שני דברים:
1. יכול מאוד להיות שבעוד X שנים בניית טייפ 1 חזק מאוד וגם די אמין תעלה כמו טייפ 4 בסיסי או פחות והסבת פחיות כבר עשו לפניך.
2. יכול מאוד להיות שראשים טובים של היום יהיו בסיסיים מחר.
השאלות הן האם הסבה לטייפ 1 היא פסולה בתכלית בגלל עקרונות והאם שוק הטייפ 4 לא מתפתח כמו שוק הטייפ 1.
והשאלה הכי טובה, האם VR6 נכנס?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אם היה מותר.. הוא כבר היה מסב לחשמלי והופך אותו לדיילי.
Sent from my H3123 using Tapatalk
חשמלי קירור אויר...
אסף.
יש את סדרת הסרטים של חובב סוללות הליתיום שבנה לעצמו VW bus חשמלי.
למשל
https://youtu.be/DdnyycF5Gkg
נשלח מהנייד
טיול ראשון אחרי הקורונה... עם מצב הגב והמגבלות הפיזיות - עדיף לצאת לגיחה בקמפר ולא לחפש צרות בטנדר.
אז נסענו לירקון, היה כיף ממש, ה'צרות' מצאו אותנו בכל זאת. כלומר היה צריך לחצות את הנחל. ובמקרה במקום לא הכי רדוד... אבל הסתכלנו על הברווזים וראינו שהמים מגיעים להם רק עד הבטן... בקיצור היה יום טיול ופיקניק מושלם. שוב נזכרנו כמה כיף שיש כזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מתברר שמישהו צילם...
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...13203115a5.jpg
לא, כי לחצות מים שמגיעים עד הדלתות זה לא לחפש צרות.... איזה כיף [emoji2956]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
היום ממש, אבל ממש עיצבנו אותי.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...19658919fb.jpg
זאת אחת הסיבות שאני לא מביא לי איזה רכב שטח מיושן/אספנות כרכב שני, אין לי חניה בטוחה בשבילו ואני בטוח שאם אחנה ברחוב יתעסקו לי איתו...
רכב כזה צריך להיות בחינה של בית פרטי, נעול, מוגן ונחבא מהציבור.
בפעמים הבודדות שחניתי ברחוב עם הפאגרו גנבו לי פנסי לד, פתחו לי מיכלי מים וכו.
אנשים זה חרא
הקמפר חזר לכביש ב2008, ומאז - לא שלא עשה צרות, אבל לפחות לא הפתיע אף פעם לרעה.
והשבוע נפל דבר. בבוקר 'יום האספנות' השבועי.... הוא לא הניע. יש סטרטר, יש סימני התנעה, אבל לא תופס.
כבר כמה זמן שמניע רק בנסיון שני - שלישי, אז אני חושד שווסת הדלק קצת דולף. אבל *זה* עוד לא היה לי.
השארתי אותו במקומו ונסעתי בטנדר לעבודה. והיום התפניתי לנסות להניע.
בשורה התחתונה אני לא יודע מה היתה הבעיה אבל כמה ליטרים של בנזין טרי לתוך המיכל כנראה פתרו אותה...
אסף.
לא יודע איך בנויה מערכת הדלק בקמפר, אבל ברכבים אחרים, זה סימפטום של משאבת דלק בסוף חייה. לא מצליחה להעלות דלק מהמיכל כשהוא די ריק.
מה מראה מד הדלק?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ריק... אבל לא לגמרי ריק.
מצב שבד"כ עוד אפשר להגיע לתחנת דלק בכיף.
בקיצור יש מצב שהמצוף התחיל לזייף.
אסף.
אני מסתכל בתמונות ורואה שב11 שנים שעברו מאז הקמפר חזר לכביש, המצב שלו מתדרדר. קצת מבאס.
אני מבטיח לעצמי כבר הרבה זמן שהפרויקט הבא יהיה לסדר אותו כמו שצריך. פחחות. שיפוץ הגג.
בינתיים ממשיך לסחוב עוד כמה חודשים עד שיתפנה פנאי וממון לעניין.
אסף.
לפני חודש, בכניסה למגרש חניה בעבודה - שומע נקישה בסיבוב ההגה. נקישה שברוב המקרים אף אחד לא היה שם אליה לב, אבל כשנוהגים ברכבי אספנות חוש השמיעה, כמו גם חוש הריח - מתחדד.
זה היה בתקופה שבה לא היה סיכוי שאצליח לשכב מתחת לאוטו. אז ביקשתי מאחד החברים, שבמקרה גם מחזיק ההסמכה של מנהל מוסך - להעיף מבט תוך כדי שאני מסובב את ההגה.
הוא מצידו יצא והכריז שהוא לא מרשה לי להמשיך בנסיעה.
מבט שלי הראה שהתפוח של הדראגלינק - חופשי מספיק כדי לקפוץ ולנקוש. כיוון שלא נמצא תפוח תחת היד - ואני בטוח שיש אצל בני אבל יהוד זה רחוק.... בסוף היום נתתי לחיצה חזקה שתשכנע אותו לא לצאת לחלוטין ונסעתי הביתה... לאט. ובתשומת לב כל הזמן לקצת עומס על ההגה. אני חושב שרובם המוחלט של הנהגים לא היו שמים לב לנקודה והיו ממשיכים בנסיעה עד שהתפוח נשלף. מפחיד.
בכל מקרה הזמנתי מייד מאיביי דראגלינק מושלם גרמני חדש.
ומאז אני מחכה..... מועד ההגעה עבר לפני שבועיים...
ובנושא אחר. פחחות. צריך המלצה לפחח שבאמת עובד בפח ולא בחומר. אבל לא מהטווח מחירים של 30 אלף לתיקון מסגרת חלון ועוד כמה נקודות חלודה אלא מהטווח של 7000 עד 10000 - כלומר אני מוכן לשלם אבל המחירים שאני שומע בשנים האחרונות עושים לי פריחה.
וחייב להיות מספיק קרוב. (יש המלצה למישהו מצויין בח'ורה - אבל זה רחוק מדי).
התכנית היא לפרק את הגג, לבנות מחדש את מסגרת העץ ובאותו זמן לאשפז את הקמפר אצל הפחח. באמת הגיע הזמן...
אסף.
דבר עם בן ראובן, הוא עושה רק פח וצבע יסוד בלי שלב הפיניש עם החומר, אבל עושה עבודות יפות מאוד. ובנוסף חובב vw.
0547279992
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
בן זרח, מוסך אבי זרח - +972 52-445-6986
מקצוען בן מקצוען, חבר, ג'יפאי בן ג'יפאי, מחזיק גם ברכבי אספנות ושאר ירקות.
כמדומני המוסך שלו ליד קניון איילון
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אחרי שהתפוח של הדראגלינק התחיל לקפץ הזמנתי דראגלינק חדש מאיביי, מוכר שאני כבר מכיר ופירמה ספרדית סבירה. חיכיתי חיכיתי בכיתי בכיתי ואחרי 5 שבועות ללא תזוזה הזמנתי עוד אחד מאמאזון- של דלפי שזה אומר תורכי.
הגיע התורכי תוך שבוע מההזמנה. היום החלפתי, חצי שעה מהקפה שלפני עד הקפה שאחרי - בכחול לבן מתחת לבית כשמה שלקח הכי הרבה זמן זה לארגן את החולץ לתפוח האחורי, ככה שיהיה נוח לתפעל אותו.
ואז הגיע השליח עם הדראגלינק הספרדי....
יהיה ספייר לעוד 10 שנים..
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0f91000794.jpg
אחרי הסגר וההשבתה מאונס בגלל הדראגלינק..
נסיעת שבת בבוקר לחילוץ גלגלים. לא הניע לא הניע. נחלש המצבר. הבוסטר הסיני מתנה לחג רק מתסכל. אז הטנדר עזר עם כבלים וקצת מהרוח היפנית. ...ולדרך. נסיעה כיפית ושקטה. ההגה מיושר אחרי שנים שהיה בזווית (מהחלפת תפוח דראגלינק לפני עשור) וזה יופי.
מוכן לטסט בהמשך השבוע ומייד אחריו פירוק. פחחות. ריענון הריהוט ושיפוץ הגג המתרומם. זו הולכת להיות שנת השיפוץ 2.
אסף.
עברנו טסט. היה קשה הפעם. ביקשתי מבני שיחליף מיסה גלגל קדמי שנדמה לי שעשה רעש, וקופלונג הגה, ונוזל בלמים....
אבל נכשלנו על בלמים. ואחרי התיקון נתפס גלגל בכניסה למסלול...
ובכן עד לפני כמה שנים הייתי פותח בעצמי דראמים לפני טסט. ובכל פתיחה כזו שם נגיעת גריז נחושת בכל נקודת מגע של המנגנון המכני, כולל הברגים של הרגולאז'. ככה גם אם חוצים מי נחל לא תהיה חלודה וכלום לא ייתפס.
מאז שאני משאיר למוסך את הפתיחה - כנראה המנגנון לא ראה גריז. והרגולאז' של הבלם חניה נתפס.
בקיצור.. אל תשכחו לתת נגיעה של גריז נחושת פעם בשנה בכל נקודות המגע של מנגנון הבלם האחורי.
אסף.
ריסוס קצרצר של זזקל עם צינורית מכוונת לתבריג הרגולאז' דרך פתח כיוון בלם היד והמתנה של 2 דקות - משחרר אותו בדרך כלל