-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
הבעיה העיקרית בכל אלו שאומרים מה שאתה כותב היא שזה נאיבי לחשוב ככה.
אתה כותב למה שלא יטפלו בבעיה שגורמת לאותם גורמים להיות עויינים, ואם הדרך טיפול היא להרוג את כל האוכלוסיה המקומית, אתה מסכים לזה? אני מקווה שלא. אז אתה במצב שמצד אחד רוצים להרוג אותך ומצד שני אין לך מושג מי רוצה להרוג אותך כי אנחנו חיים בסביבות הטרוגניות עם תתי קהילות שונות. מה אתה עושה במצב הזה?
-
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אל תתפסו רק לגורם הביטחוני.
זה באופן אישי התחום הכי פחות מפחיד מבחינתי.
השאלה איזה שימושים יעשו חברות אזרחיות עם כל המידע שיש להם עלינו ועם מכונות ״לומדות״ ומכשירים שיודעים לדבר אחד עם השני.בינה מלאכותית.
כבר שנים שאנחנו יודעים שסרטי מדע בדיוני משיגים את הטכנולוגיה בכמה שנים
-
למיכה,דוגמא קלאסית לאיך שנוצרות אמונות (משני צידי המטבע).
-
אמונות כמו זה, הן כלי שליטה בהמונים שנוצר בידי האדם וכבר מזמן יצא משליטתו.
יש בזה המון מהמשותף וזה המפחיד
-
טל ברור ,לי לפחות, שצריך מנגנון פיקוח יעיל שיפקח על השימוש במידע. אבל אני מספיק ציני לדעת שאיפה שיש בני אדם תהיה שחיתות. כלומר, גם עם פיקוח גורמים מעוניינים יצליחו להשיג מידע. השאלה היא באיזה צד של המטבע אתה רוצה לחיות.
-
אני לא רוצה לחיות בשום צד,אני רוצה לנתח אובייקטיבית,למען העתיד לפחות.
מי מממן את פיתוח המנגנונים האלה?,עם איזה ממון הוא מפתח אותם?על איזה פרעון חוב הוא בונה?....לצערי האמונה החזקה ביותר ששולטת בנו היא הכסף,משאב וירטואלי שכולם סוגדים לו,מי שמשקיע ממנו מצפה לקבל ממנו חזרה עם ריבית דריבית,כי אחרת אין כל הגיון באמונה הזו אם רק מבזבזים אותו,ותאמין לי (או שלא)הוא לא עושה זאת לשם שמיים,מי שישלם על כך בסופו של דבר בצורה כזו או אחרת הם אנחנו,משני צידי המטבע.
-
באמריקה הצפונית חיים באופן אחר משאר העולם באופן כללי--במרכז אמריקה חיים אחרת מצפון אמריקה-בדרום אמריקה חיים שונה מהשאר,
אירופה היא אירופה ורוסיה על גרורותיה,המזרח הקרוב והרחוק ואיי הענק השונים-
כולם חיים לפי קוד החיים המקומי-תחת משטר כזה או אחר-אבל וכאן האבל הגדול,
אנו מתרגשים ממילקי,והארץ סוערת,בארה"ב נורה ילד לא לבן,ואמריקה גועשת,רוסיה מחליפה קצת מהלומות עם אוקראינה ושם רותחים,
דע"ש שוחט את מי שבא להם,העולם קצת כועס,נו באמת תתעוררו,
את המשטרים השונים זה ממש לא מעניין,האליטה תעשה הכל לשמור על כוחה,תעשיות הנשק,הנפט,האינטרנט והמזון,הן שמכתיבות בגדול מה יהיה,
את האמריקאי שלא מתכונן ליום הדין לא מעניין שמתים באפריקה או כאן,בדרום אמריקה לא מעניין כלום את העם מפני שהוא רעב,
כך גם אפריקה הודו בגדול ועוד כמה אזורים,
ברגע שיפגעו בגדול בקבוצות העושר באמריקה,קבוצות אילו כבר ידאגו לחוקק חוקים מחמירים שיהיו טובים רק להם,
כך בכל מקום כך גם בארץ,
הזלזול של ההנהגה בנו האזרחים ניכר לאחרונה בפרשת המחזור,לא די במה שיש רוצים עוד "תרבות המגיע לי?"
ברנרד חי היום בארצות הברית מסיבה כזו או אחרת ומשתמע שכרגע טוב לו,צריך כח רצון אדיר כדי לא להשתגע כשחוזרים לכאן,ללבנט שלנו,
ג'ו?בכלל אמריקאי וגם הוא ככל האמריקאים שוזר שלא באשמתו נימות זלזול באלו החיים כאן,
כמו שאנו שוזרים נימת זלזול בשכנים שלנו,
זו דרכו של עולם של העולם האנושי שכל כמה עשרות או מאות שנים מנסה להשמיד את עצמו בשם שמירה על,,,,,,,,מלאו לבד את החסר,
אנו האזרחים כאן ובכל העולם רק בשר תותחים ואחוזים בסטטיסטיקת הממשל,
כח משחית-כל כח ואת כל אחד-וזה לא משנה אם זה משטר דיקטטורי או דמוקרטיה מיליטריסטית,מפקד במשטרה או רס"ר חטיבתי,
מנהל משמרת או פקידת בנק שמעלה במיליונים,רק ראו מי מככב בבתי הסוהר שלנו ומי בדרך?
אז או שתהיה מהפכה רב עולמית נגד הרוע וכמובן שנגיע לאוטופיה אך ללא בני אדם,
או שאולי תהנו בכיף ממה שיש ,תאגרו לזמן חירום מה שניתן וסעו לטייל ברחבי ישראל שעוד מעט גם למרחבים נצטרך אישור מיוחד(אולי עם קצת שוחד כזה או אחר)מפני שאנו כל אזרחי העולם ההזוי הזה מנותרים כל רגע ורגע)
ובנתיים תמשיך לכתוב ברנרד ,זה מעניין ומרתק (אותי לפחות ולפי מספר הצפיות עוד רבים)
שבת שלום
-
+1
צודק בענק.
וגם אני קורא לברנרד להמשיך לכתוב בכישרונו הרב.
צחי
-
לפי הנראה ברנרד קפא למות, אולי יפשיר עוד חודשיים
בנתיים בקור האימים של 70 מעלות פרנהייט הגיע הצעצוע החדש (היום) וכבר התחלתי להתעלל בו (להשתיל עליו מוצרים מארץ הקודש)
http://i1125.photobucket.com/albums/...2-06192921.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/...2-06193029.jpg
אחכה לברנרד לשאול למה אני צריך את זה....אני לא, אבל היה במבצע אז קונים.
-
-
הכלי עצמו $440 מגיע עם מחסנית אחת ותיק קשיח
מחסניות נוספות $9 ליחידה
משלוח $30 (גנבה באור היום)
ניירת, העברת בעלות ובדיקה בטחונית-ממשלתית דרקונית וביורוקרטית $52.50
-
סתם לדעת מה זה דרקונית? פה רק בשביל לשמור את הרישיון הייתי צריך להביא אישור רופא, מטווח כל שנה, קניית תחמושת במשורה.
להוציא רישיון נגיד שיותר קשה מלהעביר טסט מסופה עם ״44.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
פורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה
אל תשווה בין הדרקוניות בארה'ק לאחותה בארה'ב.
לפני 20 -25שנה הייתה מרים טלפון, נותן מספר כרטיס אשרי ומקבל את המוצר לבית בלי כול התערבות ממשלתית, בלי בדיקות או כול ניירת מקומית נוספת(ובלי תשלום נוסף), לכן הנימה הדרקונית.
-
התחמושת אני מבין לא ברמה צבאית אבל הכלי עצמו?
-
מה בדיוק קנית?
זה הדבר האמיתי או צעצוע?
-
מיכה, יש הכול חוץ מחודרי שריון, ואת זה יש אם אתה מוכן לשלם מספיק, בעקרון אם יש לך מספיק כסף אין כזה דבר "אין"
וזה כולל כול דבר שאדם רוצה, רוצה טומפסון אוטומטי כמו של אל קפון? תמציא $50000 והוא שלך.
לבועז: https://www.classicfirearms.com/ar-1...ear-creek-ar15
-
תתחדש. עכשיו תוכל (כמו אמריקני אמיתי) להגן על ה-property היקר שלך, ואז כשהמשטרה תבוא לשאול למה הרגת את הפורץ - להגיד שזו הייתה זכותך.
סוג הסיטואציות שהאדם האירופאי הממוצע פשוט לא מגיע אליהן מלכתחילה.
(למען הסר ספק - אני בעד הזכות לשאת נשק להגנה עצמית, אבל לא פאקינג רובה סער.)
-
ברצינות, מה עושים עם זה חוץ מפעם בחמש שנים מטווח?
לצוד מותר עם זה?
-
זה אשכרה רובה סער אמיתי ? מוגזם גם בשביל ארה"ב לדעתי.
-
מה ההגדרה למוגזם?
לבוא עם רנגלר על צמיגי 40 אינצ' למשל"ט 21 זה לא מוגזם?
SO WHAT.
-
אני מהמר על כך שהוא לא יורה צרורות, אבל אפשר להתגבר על זה בקלות כשקונים חלקים מסויימים ומתקינים אותם (רק זהירות לא לקרוא לזה "קיט" הסבה).
וכן, הם זמינים לכל דורש גם בחנויות נשק רגילות, זכור לי ביקור באחת כזאת בצפון קרוליינה במהלכו דיברתי עם המוכר על ההבדלים (בטכנולוגיה ובמחיר) בין ה-AR15 לבין התבור שהיה תלוי לידו בתצוגה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברצינות, מה עושים עם זה חוץ מפעם בחמש שנים מטווח?
לצוד מותר עם זה?
קודם כול זה השקעה, הערך רק עולה עם השנים, במיוחד אם יוציאו עוד חוקים מטופשים.
שנית פעם ב יוצאים למדבר או למטווח מסודר, יש המון מקומות שאפשר לירות לצערי זה תחביב יקר בגלל מחירי התחמושת, כשקל ליחידה.
לצוד כמובן אפשר אבל מה יש לנו לצוד? חול וחולרה. נשאר רק חיות על 2.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אני מהמר על כך שהוא לא יורה צרורות, אבל אפשר להתגבר על זה בקלות כשקונים חלקים מסויימים ומתקינים אותם (רק זהירות לא לקרוא לזה "קיט" הסבה).
וכן, הם זמינים לכל דורש גם בחנויות נשק רגילות, זכור לי ביקור באחת כזאת בצפון קרוליינה במהלכו דיברתי עם המוכר על ההבדלים (בטכנולוגיה ובמחיר) בין ה-AR15 לבין התבור שהיה תלוי לידו בתצוגה.
כמובן שזה לא פול אוטומט אבל לא צריך לעבור על החוק כדי לפתור את הבעיה הזאת, הנה פתרון חוקי
https://www.youtube.com/watch?v=k5XQ4KliWJI
-
לא קופא בכלל, לצערי...:(.
אמרתי לכם שלא הכל ורוד פה...
סבל צרוף.
יצאנו לסולט לייק סיטי יוטה, לסקי.
להזכירכם, פעם היתה פה אולימפיאדת חורף...
בקיצור.
הגיע חבר מהארץ והחלטנו, במקום וורמונט (ימבה שלג) לנסות את החוף המערבי..
בטיול שעשינו בקיץ, היינו בכמה וכמה מקומות נהדרים לסקי (בקולורדו) אבל בסופו של דבר קיבלנו המלצתו של הבעל של המורה לפסנתר של הגמד (מדריך סקי) לנסוע ליוטה...
אני לא יודע אם להאמין לחובבי המורמונים האלה אבל הם כל הזמן מקטרים שהמצב מאד לא ברור ושבד"כ, בתקופה הזו, האיזור מלא שלג...:(.
עצוב מאוד.
מזג אויר נהדר 16 מעלות כל יום... צלסיוס.
שמש.
אין שלג... בכלל.
זאת אומרת, יש שלג מסביב אבל לא חדש... כבר שבועות לא ירד פה שלג...
חום אימים, בתוך הציוד.
היום החלטתי לפתור את כולם מנוכחותי ואחרי שהורדתי אותם באתר, חזרתי לבית ששכרנו...
צרות.
והגולם ההוא, ממנכן שבגללו התחיל כל השירשור הזה, בוכה על מחיר המילקי..
אצלו בטוח יש שלג באתרי הסקי.
טוף.
ביום שני בלילה חוזרים לניו ג'רזי, לקצת שלג.... עולם הפוך.
אז נעלה את הטיול של הקיץ..
וג'ו...
בשביל מה אתה צריך את זה?
ואל תספר על הערך העולה... סתם תירוץ.
אני בכלל לא מבין את כל העניין הזה שיש לאמריקאים, עם לאסוף נשק.
לחבר שלי, סגן השריף בגימלאות, יש מלאן כלי נשק.
כל פעם הוא משוויץ.
יש לו שתי כספות ענק - "יעודיות לנשק" - והוא כל הזמן מסתכל על הנשקים... קוקיה.
פעם, כשביקרתי אותו, הוא לקח אותי לחבר שלו ולמטווח.
החבר שלו הוציא מכספת "המיוחדים" שלו, קופסת עץ מהגוני (לא יודע בעצם איזה, אבל נראה יקר ומושקע) ובתוכה, על ריפוד קטיפה, שכב לו אקדח "שעוד לא יצא לשוק והוא ממוספר"... (אני זוכר שהיה משהו פחות מ-50). יפה כזה עם שתי מחסניות וכדורים מסודרים ליד, הכל בשקעים מיוחדים בריפוד.
הבחור היה גאה כמו חתן וחבר שלי מת מקינאה.
הבחור (שידע שאני חבר מישראל) שאל אותי אם יש לי מושג איזה אקדח זה.
מסכן...
כשאמרתי לו שברור שאני יודע ושיש לי כזה בבית אבל שחור, חשבתי שהוא מקבל התקף לב.
הוא שאל איך השגתי אותו וכמה עלה לי ואיך, לכל הרוחות השגתי שחור, ואם אני מוכן למכור לו אותו במקום...
אמרתי לו שלא עלה לי בכלל בגלל שאכן עדיין לא מוכרים אותו ושלכל החברים שלי יש כאלה, בגלל שקיבלנו אותו לבדיקה, אם מתאים לשימושים שלנו...
כשסיפרתי לו שגם קיבלנו כל מיני צעצועים נלווים ו.. שאני לא כ"כ מבסוט ממנו - הוא כבר היה צריך לשבת.
חבר שלי היה מבסוט עד הגג (מסתבר שההוא צחק עליו "שאין לו כזה") וכשהלכנו הוא אמר לי שעשיתי לו את השנה, ככל שנוגע לבחור ההוא..
בקיצור.
כנראה שבאמת צריך לא לעשות צבא ולא להיות חשוף לנשק כל יום על מנת "להעריך" את השטויות האלה של האמריקאים.. ככל שהדברים קשורים לנשק.
ואני שואל שוב, ג'ו.
למה אתה צריך משהו, שלי נראה כמו M-16 מקוצר שקיבלתי ב-1984 ומעוצב כמו נשק של בחורות?
כל מה שעולה לי בראש, כשאני רואה כזה דבר, זה התיזוזים שהיו מנת חלקי, כשמצאו לי "פילים בקנה"... ונקודות חלודה ולרוץ איתו ב"טול", כשקת בפנים (בחוץ יותר קל לרוץ..)...
אמריקאים קוקיות...
-
אה.
לגמרי שכחתי לציין את שם האקדח - יריחו.
אמרתי לכם.
קוקיות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בקיצור.
כנראה שבאמת צריך לא לעשות צבא ולא להיות חשוף לנשק כל יום על מנת "להעריך" את השטויות האלה של האמריקאים.. ככל שהדברים קשורים לנשק.
אין קשר לצבא, למעשה אחוזי חובבי נשק שהם גם שרתו בצבא הוא הרבה יותר גבוהה משאר האוכלוסיה שלא שירתו בצבא,(מדובר על ארה'ב)
מנטליות שונה לגמרה שגם אתה (ואתה מודה בעצמך) לא מבין וכנראה גם לא תבין.
בשבילכם זה כלי שאתם חייבים לסחוב ולכן העוינות, בשבילינו זה תחביב לא שונה מכול תחביב אחר
הAR נקרא Barbie for Men
וכול אחד מעצב אותו לטעם שלו ממגוון רחב של אבזרים (תעשייה ענקית ולישראל יש נתח לא קטן בה), אני אישית מעדיף את המוצרים של CAA מבחינת עיצוב ואגרונומיקה. טעם וריח...
-
אצלנו זה מעורר זכרונות לא טובים מהשרות הצבאי.
לסחוב את הנשק 24/7, לישון איתו, מסדרי נקיון, פילים בקנה....
לא מבינים שבאמריקה אחזקת נשק זו זכות שכתובה בחוקה.
ודווקא בישראל עם כל האיומים שמסביב, היכן שזה היה הכי טבעי שיהיה לנו נשק, זה אסור.
הייתי שמח שיהיה לי אחד כזה שישכב ביומיום בבוידעם/כספת כשהוא עטוף בנייר משומן וייצא משם רק לטיולים.
אני אגב, מעדיף את הגלילון הישן והטוב או את הקלצ'ניקוב העוד יותר ישן ועוד יותר טוב או את ה-AKS שהכי מגניב לדעתי.
ואל תתווכחו איתי למה ומה טוב יותר. זה מה אני אוהב.
-
יש לי "דמוי גלילון" מקוצר. כבד רצח והדיוק לא משהו, מבחינת משקל,דיוק והנדסת אנוש יש אופציות יותר שפויות, מבחינת אמינות,חוזק וקלות תיפעול אין לו תחרות.
-
גם אני העדפתי גלילון ואחרי שבועיים שהיה לי אם 16 מקומר ביקשתי חזרה את הגלילון. לא מסתדר לי החוסר תקשורת לבריח.
נראה לי שבארהב קל לקבל נשק אבל אם השתמשת בו שלא כדין אתה גמור לכל החיים.
אצלנו כל החיים אתה גמור ואם השתמשת בנשק לרעה, אפילו רצחת, אתה אדם חופשי אחרי גג 15 שנה.
עלו פה זכרונות על פילים בקנה.
מי יודע איך הגיע ״פיל״ לקנה ומה זה בעצם?
-
תרגם לי את הפיל בבקשה.
ואם בפילים עסקנו...כולם יודעים שמקום מבוצר נקרא פיל בוקס, למה? מה מקור השם ובן כמה השם.