-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
נראה לי שיש מילה בעברית לזה, זה נקרא ״התחשבות״.
תעשה מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ואיפה שאתה רוצה, רק ברגע שיש אנשים סביבך, תשתדל להתחשב.
זה נכון לגבי נהיגה במהירות על - בכיף, כל עוד אתה לא מסכן אחרים.
זה נכון לגבי נהיגה בשטח - תתחשב בטבע,בחקלאים בבע״ח...
זה נכון גם באוטובוס ובמעלית - אל תרים ידיים אם לא דאגת לטפל בריח מראש
זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו
תתחשבו !
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
בדיוק.
לא צריך לאסור. כן צריך להתחשב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בדיוק.
לא צריך לאסור. כן צריך להתחשב.
נכון! במדינת ישראל, להתחשב...
מה לעשות, אנחנו לא מאוד חזקים במימוש הפועל הזה ח.ש.ב.
דווקא לגבי עישון החוקים הם די דראקונים ברוב העולם המערבי, אצלנו די סלחנים יחסית.
דוגמא להתחשבות מהתגובה למעלה "זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו"
זה לא התחשבות!!
בכל מקום מתורבת בעולם, לא קיים דבר כזה קריוקי ששומעים ברדיוס של מאות מטרים, בקמפינג בארה"ב אתה לא שומע מוזיקה נקודה. מרגע שמחשיך אתה שומע אם מישהו משהק במקרה במרחק 200 מטר.
רק שבתרבות הנהורה שלנו פה, להפריע לשכונה שלמה עד 11 בלילה, ולהוריד את הווליום רק אז נחשב מתחשב, אז שהו שלא!
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
נכון! במדינת ישראל, להתחשב...
מה לעשות, אנחנו לא מאוד חזקים במימוש הפועל הזה ח.ש.ב.
דווקא לגבי עישון החוקים הם די דראקונים ברוב העולם המערבי, אצלנו די סלחנים יחסית.
דוגמא להתחשבות מהתגובה למעלה "זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו"
זה לא התחשבות!!
בכל מקום מתורבת בעולם, לא קיים דבר כזה קריוקי ששומעים ברדיוס של מאות מטרים, בקמפינג בארה"ב אתה לא שומע מוזיקה נקודה. מרגע שמחשיך אתה שומע אם מישהו משהק במקרה במרחק 200 מטר.
רק שבתרבות הנהורה שלנו פה, להפריע לשכונה שלמה עד 11 בלילה, ולהוריד את הווליום רק אז נחשב מתחשב, אז שהו שלא!
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.
אני עברתי עיר בגלל חארות כאלה
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
-
אני רק שאלה ... שמתי לב שבכל הרכבים החשמליים אין גריל. בהנחה שחזית הרכב חשופה לרוח ויש שם כמה גנרטורים לטעינה המונעים ברוח שנוצרת מתנועת הרכב, זה לא היה מסייע בהארכת טווח הנסיעה? אני מבין שאין פרפטום מובילה, כלומר הפעלת גנרטור באמצעות התנועה בעצמה צורכת חשמל (כי היא מאטה את הרכב), אבל גם בצריכת דלק הממוצע נוצר מעליות וירידות. כלומר, אפשר להפעיל את גנרציית הרוח רק במישור או בירידה ואז הרכב גם היה נבלם (קצת) בדומה לגנרציית הבלימה הקיימת, זה לא היה משפר את הטעינה? הרי אפשר היה לעשות תריס שיפתח ויסגר על ידי המחשב בהתאם לשיפוע הרכב, יחס טעינה-פריקה ושיקולים אחרים. אני מניח שהמהנדסים חשבו על ההיבט הזה ובכל זאת זה נראה לי לא זניח.
ֿ
אני רק שאלה (2) ... האם סיבוב הצמיגים ברכב (הם ממילא מסתובבים, אחרת הרכב לא ינוע) לא יכול לייצר חשמל? בהשראה יש איבוד אנרגיה, אבל היא אינה גורעת מאנרגיית ההנעה משום שאין חיכוך עם הגנרטור (ברור לי שהסלילים תורמים למשקל הרכב). חוסך את שאלה שלוש ביחס לחום הצמיג כתוצאה מתנועת הרכב.
הסקרן.
-
יש רגנרציה בבלימה.
לדעתי כל השאר יפריעו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
תתקשר למשטרה ותקבל את התשובה: זה על פי חוק.
בכל ערב מותר להרעיש עד 23:00
ביום שישי מותר להרעיש עד 24:00
אלה החוקים.
מי שמתחשב לא מרעיש בכלל. מי ששומר חוק מוריד ווליום בשעה היעודה. כל היתר שמים זין וזה לא בדיוק נאכף.
אבל כל מה שקשור לרכב נאכף גם נאכף. ביד קשה. כי פוטנציאל ההכנסות עצום ורב.
-
הם למדו את זה מהמואזין וזה נספג בתרבות…
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
.
בגלל שאנחנו עם שמתמחה בפולניות יתר/הלקאה עצמית רציפה, אז אולי כדאי להתבונן החוצה קצת יותר ולראות שהאוטופיה שאנחנו מייחסים למדינות אחרות הוא כשמו, אוטופיה ולא מציאות.
מנסיעותי והרבה קריאה מפורומי טיולים,
ערסים יש בכל מקום, בצבעים שונים, ואותן התלונות מופיעות בשפות שונות.
ב-expeditionportal יש שרשור ארוך על תרבות שכנים לקויה בחניוני לילה.
כאילו תורגם מהכינרת בשנים הגרועות.
נכון שזו נחמת טפשים, ורצוי לנסות שאצלנו יהיה טוב יותר, אבל קצת פרופורציות.
-
אז זה נכון, ישנם מקומות יותר גרועים משלנו. שאלה למי אתה רוצה להידמות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
אז זה נכון, ישנם מקומות יותר גרועים משלנו. שאלה למי אתה רוצה להידמות.
לא קראת עד הסוף, נכון?
-
כן קראתי וקראתי עוד פעם. ומכיוון שהייתי במקומות אחרים (שנים, לא בתור תייר) לא חושב, שמדובר בהלקאה עצמית. בסבלנות, התחשבות ודרך אגב גם בהתנהגות בכביש יש לנו הרבה מה ללמוד (מהטובים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ורצוי לנסות שאצלנו יהיה טוב יותר, אבל קצת פרופורציות.
אז נראה לי שלא הצלחתי להעביר לך את המסר.
במבחן השנים, אני חושב שיש לנו במה להשתפר אבל אנחנו ממש לא שונים.
-
לא שונים ממי? כי כולם שונים אחד מהשני.
-
שמעתי היום את השרה המיועדת לאיכות הסביבה תמר זנדברג,
למי שיש רכב דיזל ישן מזהם כדאי כבר לחפש חדש..
בכלל לא מעניין אותה מה ולמה, העיקר שלא יזהם את האוזון..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
שמעתי היום את השרה המיועדת לאיכות הסביבה תמר זנדברג,
למי שיש רכב דיזל ישן מזהם כדאי כבר לחפש חדש..
בכלל לא מעניין אותה מה ולמה, העיקר שלא יזהם את האוזון..
לא עדכנו אותה שהחור נסגר ואפילו לא יודעים איך?
-
התמלא עשן.וזפת.
כמו סעפת יניקה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
אני רק שאלה ... שמתי לב שבכל הרכבים החשמליים אין גריל. בהנחה שחזית הרכב חשופה לרוח ויש שם כמה גנרטורים לטעינה המונעים ברוח שנוצרת מתנועת הרכב, זה לא היה מסייע בהארכת טווח הנסיעה? אני מבין שאין פרפטום מובילה, כלומר הפעלת גנרטור באמצעות התנועה בעצמה צורכת חשמל (כי היא מאטה את הרכב), אבל גם בצריכת דלק הממוצע נוצר מעליות וירידות. כלומר, אפשר להפעיל את גנרציית הרוח רק במישור או בירידה ואז הרכב גם היה נבלם (קצת) בדומה לגנרציית הבלימה הקיימת, זה לא היה משפר את הטעינה? הרי אפשר היה לעשות תריס שיפתח ויסגר על ידי המחשב בהתאם לשיפוע הרכב, יחס טעינה-פריקה ושיקולים אחרים. אני מניח שהמהנדסים חשבו על ההיבט הזה ובכל זאת זה נראה לי לא זניח.
ֿ
אני רק שאלה (2) ... האם סיבוב הצמיגים ברכב (הם ממילא מסתובבים, אחרת הרכב לא ינוע) לא יכול לייצר חשמל? בהשראה יש איבוד אנרגיה, אבל היא אינה גורעת מאנרגיית ההנעה משום שאין חיכוך עם הגנרטור (ברור לי שהסלילים תורמים למשקל הרכב). חוסך את שאלה שלוש ביחס לחום הצמיג כתוצאה מתנועת הרכב.
הסקרן.
לא צריך חיכוך כדי להאט סיבוב, אם יש אנרגיה שנוצרת מהסיבוב היא תבוא על חשבון האנרגיה שיוצרת את הסיבוב (או שמשמרת את הסיבוב).
לגבי התריס, אני מניח שהבינו שזה לא מספיק משתלם. יש רגנרציה וכנאה היא יעילה יותר אנרגטית למות עלויות הייצור של הרכיבים.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
למה לחשוב בקטן:
https://www.youtube.com/watch?v=Iojq...ature=youtu.be