אם כבר כח, שווה לחפש את דגם ה 5 ליטר דיזל V10. חתיכת מפלצת ! נמכר היום במחירים מצחיקים.
ואף מילה על עלויות אחזקה/תחזוקה.. :-)
Printable View
אם כבר כח, שווה לחפש את דגם ה 5 ליטר דיזל V10. חתיכת מפלצת ! נמכר היום במחירים מצחיקים.
ואף מילה על עלויות אחזקה/תחזוקה.. :-)
ממש ממש לא v10
בנזין v8 אולי כן, tdi כנראה הכי הגיוני בחוסר ההיגיון, אבל במחירים המגוחכים שהם נסחרים אולי שווה ההרפתקאה, למי שרוצה שטח עד בינוני, ולמען האמת נתקלתי בחבורה מהצפון שלוקחת 2 כאלה בלי חשבון לכל סוג של שטח, ועדיין חוזרים שלמים.. לא לבעלי לב חלש, כיס קצר ופדאנטים לנורות תקלה שצצות.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
לפחות תסביר למה "ממש ממש לא V10"?
מנוע מורכב לטיפולים ונדיר גם בקנה מידה עולמי
לניר ו"גראנד", היה לכם כזה? התנסיתם? נכנסתם איתו לטיפולים? או ששמעתם שמועות וחוות דעת מחבר של חבר?
לאחי לעומת זאת (שגר בבית לידי) היה כזה והוא עשה איתו מעל 200 אלף ק"מ. (לא בשטח, רק בכביש), ואני נהגתי עליו כמה אלפים לפחות...
בכל מקרה, חוץ מטיפולים שוטפים ורדיאטור, לא היתה שום בעיה... כלום !! אבל הנוחות, הפאר והכח הבלתי נגמר... מתלי אוויר עם כפתור הרמה, נעילת הדיפרנציאל ועוד, הכל היה שם.
אז נכון שזה היה לפני 10 שנים והרכב היה יותר חדש, אבל מעניין אותי מה ניסיונכם האישי עם הרכב מהדגם הספציפי הזה.
החזקתי טוארג 2006 במשך שנה, אמנם מנוע 3l, אבל כל השאר דומה, כמו בכל רכב שהיה לי דאגתי להתעדכן, לחפור ולחקור שעות במעמקי האינטרנט בכדי שאדע למה לצפות, מה המחלות ואיך לתקן כמה שיותר בכוחות עצמי, בכל הפורומים ולאן שהגעתי תמיד הזהירו מהסיוט שנקרא מנוע v10, ההמלצה הגורפת היא שאמנם זה רכב מהנה ביותר לנסיעה, אך הסיוט הן התקלות, הידע לתקנן והמחיר הנדרש, אז אולי החבר שלך לא חווה תקלות ברכב צעיר יחסית, אך כעת כאשר הוא מזדקן זה כבר לא אותו הדבר.. בשנה שהחזקתי את הטוארג לי לא התאימו ביצועי השטח, מה לעשות שהתרגלתי ל jeep כל חיי, אך התקלות המעצבנות, הפריכות של חלקי הפלסטיק השונים, הרכב החל להחזיק את עצמו בעזרת אזיקונים, כל חלק פלסטיק שניסיתי לפרק נשאר לי ביד שבור..ולך תשיג חלק, זה לא jeep שהכל נגיש, זו המציאות, אחלה רכב אפילו בתור יומיומי כאשר הכל תקין, אני לא הייתי ממהר להמליץ בפורום על זה על רכב כזה שעלול לאמלל את רוכשו.
היה לנו במשפחה קראוול עם מנוע 5 צילינדרים. שנת 2010. נמכר לפני מספר שבועות.
המנוע 10 צילינדרים הוא 2 מנועי 5 צילינדרים. הבעיה העיקרית שלהם היא כל אזור הראשים והשסתומים. במנוע 5 צילינדרים שטופל אך ורק במוסכים מורשים נדרשה החלפה של כל מערכת השסתומים - פעמיים. במחיר של 25000 שח כל פעם. עשו הנחה ולקחו רק 15000 מחיר החלקים בפעם הראשונה אחרי שהטענה שלהם שזה בגלל שמן לא מתאים נסתרה על ידי חשבונית של אותו מוסך, ועוד פחות מזה בפעם השנייה כי באמת כבר לא היה מה לומר. ראיתי את החלקים.... זה נראה כמו חומרים מאיכות נמוכה פוגשים מרווחים מדוייקים מדי ומעברי שימון קטנים מדי.
עכשיו נדמיין אותו דבר.... אבל כפול.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כשיש אינטרנט לא צריך לדמיין. כשאני התעניינתי ברכב כזה נכנסתי ובדקתי מה הסיפור, מה המחלות ומה המשמעויות של לתחזק כזה רכב - מה שחסך ממני את הצורך בנסיון אישי. לנסיון אישי עם פרט בודד בחלון זמן מסויים אין שום משמעות - אני לא נבהל מזה שמישהו מספר על נסיון רע עם רכב ולא מתרשם ממישהו שמספר על נסיון טוב עם רכב, אלא משתמש בנסיון והידע הטכני שלי בשילוב עם המידע ברשת.
https://youtu.be/RG70UZv23dE
אפשר להתחיל מכאן, דקה 8 וחצי השורה התחתונה שלו על הרכב הזה, ויש לו בערוץ עוד סרטונים קשורים שמדגימים עבודה על המנועים האלה. ערוץ חובה לדעתי למי שמתעניין ברכב ישן שנמכר בארה"ב .
ראיתי היום טוארג מוגבה עם צמיגי שטח מלא בנתניה. נהגתי ועל כן לא הספקתי לצלם. כנראה שהחיה המוזרה הזו קיימת. מרגיש שראיתי את המפלצת מלוך נס רק בלי הוכחות
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
כתבה עדכנית של רוני נאק:
כשפורשה זול יותר מטויוטה
אמל"ק:
1. תמונות דוגמנות מגניבות של פורשה קאיין מדוגמים לשטח.
2. ציטוט כמעט ישיר של דרור ברלי:
"טויוטה לנדקרוזר, שגם ככה "נהנה" ממחיר מופרך ונסחר בעשרות אלפי שקלים מעל למחירון. הופך ללא רלוונטי כשבוחנים אותו דרך עדשת התמורה מול המחיר. לא משנה עד כמה הרכב הזה גיבור בשטח (יותר או פחות) ועד כמה הוא הדימוי של האמינות המוחלטת (מה שהוא לא) לשלם 150 אלפי שקלים או יותר עבור קרוזר בן 12 שנים שעבר 4 ידיים ומעל ל-300 אלף קילומטרים זו טיפשות לא יותר."
3. סקר שוק מעמיק:
"הצצה ביד 2 מגלה די מהר מנעד מחירים רחב למדי. מ-40,000 אלף שקלים לקאיין מודל 2004 ויותר מ-10 ידיים. 150 אלף שקלים לקאיין 2012 יד שלישית ומנוע V8 עם 400 כ"ס. אקיצר יש מבחר גדול וכדאי לברור את המוץ מן התבן."
אני אומר - כתבי רכב, מומחים? - Put your money where your mouth is
כשמישהו יזכיר שוב את חוכמת ההמונים שלחו אותו לכתבה זו.
לפני כשנתיים פגשתי בחור שקנה קאיין משומש והופתעתי לגלות את המחירים.
בחור מהסוג שמחפש את ה״שופוני״.
מצד שני,
בגלל שנפגשנו דרך בעל מקצוע חבר משותף, הוא גם היה גלוי לגמרי שהאחזקה מאאד יקרה.
הרכב זול, האחזקה נשארה באמת רכב אלפיון עליון.
יש כאלו ש-BSDM מבחינתם זה עונג/בילוי.
פורשה גם בחו״ל זה רכב יוקרה, זול זה לא יהיה בכל מקרה.
ואז נכנס פקטור ״בא לי״, שמחפה על הכל.
להחזיק רכב שצריך לחכות לחלקים מחו״ל עם אינטרקציות מתמשכות עם משרד התחבורה וחברות שילוח כדי לשמור אותו בנסיעה?.. נשמע כמו סוג של עינוי.
פחות מעשי מבחינתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
זה נורא משתנה ... גם אני מזמין לפעמים חלקים מחו'ל .. ובטח גם אתה.
ופורשה קאיין זה רכב יקר .. כשהמילה יקר יש לה משמעות מאאאאאד רחבה.
יש פה למטה בחניה 3 קאיין, 6 לנדרוברים מכל מיני סוגים .. ולידם וולגה מודל 70.
גיסי קנה עכשיו אודי קואטרו בת שנה בחצי מחיר ממה שאני שילמתי על הדאסטר כשהיתה בת שנה.
המונח "יקר" בהתיחס לרכבים .... שונה בישראל משאר העולם.
כל הכתבה הזו נראית לי הזוייה. נראה כאילו לפחות חלקה תורגמה מכתבה מחו"ל.
הכתב הנכבד נראה שלא חי בארץ ולא שמע על תקנה 380. הוא מציע לעשות שינויי מיבנה, לשים ספייסרים שמוזמנים מחו"ל ולשנות מידות צמיגים בצורה חופשית וכל זאת בלי איזו מילת הזהרה כשהוא כותב במגזין רכב?
אנחנו ביננו לבין עצמנו יכולים לתת עיצות כאלה ולהבין את המשמעויות אך מוזר בעיני שכתב רכב כותב את זה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
יש שם אזהרה שזה לא חוקי בארץ.
אבל הכתבה אכן לא מהארץ. ולא במחירים של הארץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה נפל עליכם?
רוני נאק כתב רכב ישראלי כבר כשלושים שנה.
הכתבה מחוברת למציאות ונוגעת בדיוק במקום שבו רמי גרנד נגע עם הטוארג לפני כמה שנים.
הדבר היחיד שלא מכאן הוא המחיר שמתיחס למחיר לפני יבוא והסרטון ממואב.
בסהכ מנסה לתת רעיון לאנשים לבחור קו פחות מסורתי מטויוטה ועדיין להחשב אמידים מאוד
אבל.... הסרטון עושה חשק!!!
אני מחכה לאמיץ הראשון שיעלה סרטונים פורשה בכמריר