תגובה: בלתי שביר - היילקס 4x4 ויגו 2008 ידני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מי שחושב שיש קונספירציות כלל עולמיות חובקות תרבויות מגדרים ומגשרת בין אוייבים, שכל מטרתה היא שמירת תדמית מותג זה או אחר.. מרשים.
או שאתם אלו שחיים בסרט.
חבל שבעיית השלום העולמי לא הצליחה ליצור כזה מכנה משותף וחיבור טלפתי בין אנשים סביב לעולם.
מי דיבר על המותג?
תתפלא אבל תרבות ההכחשה קיימת אצל הרבה, אל תזקוף קרדיט רק לעצמך :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אם מדברים על דת אז מה שאני מזהה כאן באתר זה דווקא את דת שונאי, מחרפי ומגדפי טויוטה.
אני לא קורא פוסטים של בעלי טויוטה שמדובר באיזה רכב פלאי, חף מתקלות ובעיות ושלא צריך השקעה וממון כמו בכל רכב שטח אחר.
מהצד השני (אנשים מסויימים) מכלילים את בעלי הטויוטה כסוחרים וככאלה שבונים רק על רווח. לא נראה לי שמבין גולשי ג'יפולוג יש באמת סוחרים וכאלה שלא מבינים שלהחזיק רכב שטח זה יקר ובהחלט לא משהו למטרות רווח.
באוירה אחרת אפשר היה אולי לעשות דיון אוביקטיבי על חסרונות, יתרונות והשוואות לרכבים אחרים אך כפי שזה נראה זה יהיה חסר טעם. קצת עצוב.
שוב, לאו נגד המותג, אלא אל האנשים שחיים בהכחשה ששלהם לא מתקלקל, לא מושבת, לא עוצר, בקיצור הכי טוב. אה והכי זול לתחזוקה גם(ושוב, אני לא מתכוון לרכב שלישי, רביעי, שעומד בבית עושה 3000k בשנה ומשמש רק לטיולים).
ומה שאני טוען שוב ושוב אחרי שעברו לי הרבה רכבים בידיים במשך מעל 20 שנה, אף אחד מהם לא היה חדש, הכי צעיר היה אולי בן 7 כשניקנה על ידי, לא קיים מושג כזה לא מתקלקל, לא נישבר, ובשנים האלה "אמין" זאת פנטנזיה, ביום בהיר הוא יפתיע אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מי דיבר על המותג?
תתפלא אבל תרבות ההכחשה קיימת אצל הרבה, אל תזקוף קרדיט רק לעצמך :cool:
שוב, לאו נגד המותג, אלא אל האנשים שחיים בהכחשה ששלהם לא מתקלקל, לא מושבת, לא עוצר, בקיצור הכי טוב. אה והכי זול לתחזוקה גם(ושוב, אני לא מתכוון לרכב שלישי, רביעי, שעומד בבית עושה 3000k בשנה ומשמש רק לטיולים).
ומה שאני טוען שוב ושוב אחרי שעברו לי הרבה רכבים בידיים במשך מעל 20 שנה, אף אחד מהם לא היה חדש, הכי צעיר היה אולי בן 7 כשניקנה על ידי, לא קיים מושג כזה לא מתקלקל, לא נישבר, ובשנים האלה "אמין" זאת פנטנזיה, ביום בהיר הוא יפתיע אותך.
חותם על כל מילה. אולי אני לא מודע להיסטוריה ישנה אבל לא ראיתי מישהו שטוען אחרת.
WIX Filters - 24801 Heavy Duty Air Filter Service Gauge, Pack of 1 https://www.amazon.com/dp/B0014BI1KA..._mozPDb5QB7S3A
הצלחתי לזהות עוד אחד כזה ברקע. מעניין אם שמת עליו עין.
תמונות נהדרות!
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תמונות מדהימות, רכב מגניב.
אפשר להסביר בכמה מילים על האינדיקטור פילטר אוויר ?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
כן.
יש אחזקת שבר - להחליף מתי שחייבים - במקרה של פילטר אויר - כשהמנוע מעשן וחלש.
יש אחזקה מונעת - להחליף לפי שגרת טיפולים. היצרן אומר כל 40,000 קמ. אבל הוא לא מכיר את דרכי הנגב המאובקות, אז נחליף כל 10,000 קמ. אבל אולי זה מחמיר מדי וביזבוז כסף? ואולי זה מקל מדי ושני ימי טיול כברנסותמים את הפילטר?
ויש אחזקה חזויה. להחליף רק כשצריך אבל להחליף כשצריך. במקרה של פילטר אויר- כשהוא סתום הוא מתנגד למשיכת האויר של המנוע ונוצר ואקום. האינדיקטור הוא בעצם מד ואקום שרק עולה ולא יורד. הוא מספר כמה ואקום המנוע מושך מהפילטר, בעצם כמה הפילטר מתנגד - כלומר כמה הוא סתום. כשהוא יגיע לערך גבוה זה אומר שצריך להחליף פילטר. ככה אני מחליף כשהפילטר מתחיל להיות סתום אבל לא מחליף סתם. לא מאוחר מדי ולא מוקדם מדי.
אסף.
רעיון יפה, מזכיר לי את הכלי צמ"ה... איך חיברת אותו? קודחים בבית פילטר? יש חשיבות למיקום?
דבר נוסף שעושים, מחזיקים 2 פילטרים האחד לנסיעות כביש והשני לנסיעות במדבר/אבק, להחליף ביניהם עיניין של דקה וחצי... שהפילטר ל"שטח" כבר עשה את שלו ההוא של "הכביש" עובר להיות ל"שטח" וקונים אחד חדש לכביש...
קודחים בין היציאה מהפילטר לכניסה למנוע ותוקעים את האינדיקטור.
בדיעבד הייתי צריך לקדוח כמה סנטימטרים במעלה הדרך - פחדתי לפגוע בחיישן maf אבל המקום הזה גם לא אידאלי בגלל המבנה הפנימי של הברך.
אסף.
לצורך הענייו הוא יראה גם אינדיקציה על התקנה של שנורקל שמגביל את יניקת האוויר?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
30 דולר... לא זול
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
לצורך הענייו הוא יראה גם אינדיקציה על התקנה של שנורקל שמגביל את יניקת האוויר?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כן.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
30 דולר... לא זול
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
פילטר מקורי עולה יותר. אז הוא מחזיר את עצמו מהר.
אסף.
בלתי שביר - היילקס 4x4 ויגו 2008 ידני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
דבר נוסף שעושים, מחזיקים 2 פילטרים האחד לנסיעות כביש והשני לנסיעות במדבר/אבק, להחליף ביניהם עיניין של דקה וחצי... שהפילטר ל"שטח" כבר עשה את שלו ההוא של "הכביש" עובר להיות ל"שטח" וקונים אחד חדש לכביש...
במה זה שונה מהחלפת פילטר כשצריך?
זה לא... גם הפילטר הזה אין לדעת מה מצבו...
אבל זה משפר את הסיכוי שאחרי טיול מאובק של יומיים שטח למשל, תיסע 3 שעות בכביש(ועוד שבועות אח"כ) עם פילטר שספק סתום מאבק שמוריד ביצועי מנוע (נזק?) כשאתה 90% מהזמן על כביש.
אז מוציאים מנערים חובטים קצת מחזירים מטפסים אינדיקטורוממשיכים בנסיעה.
אסף.
דיברו על שטפונות וזה.. אז עשיתי חור גדול באוטו...
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4963a4fb71.jpg
קחו בחשבון את מה שגיליתי לאחרונה: מסנן אוויר, מקורי של טויוטה, מתפורר לאחר כך וכך שנים.
אז מדד שהולך רק לפי קילומטרים או תת לחץ וכו' לא בהכרח מספק.
כל מסנן לא חי יותר משנים ספורות. אני מעריך שב30000 קמ בשנה אף.מסנן לא יזכה להזדקן.
אסף.