-
2 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
סתם טיילתי לי בשרשור שלך, חנן, ומשהו צד את עיני - למה היוניבול נמצא בזוית לציר שלו ולא בתשעים מעלות? :confused: ?
זה נראה לי לא תקין מכיוון שהזוית לא משאירה כמעט כלום למהלך פתיחה.
תמיד מרתכים את היוניבול בזוית למשולש על מנת שהמיסב יהיה בתשעים מעלות לציר שלו - ראה כל הרכבים בבאחה ובכלל.
בדקת מהלכי פתיחה ושהיוניבול לא מגיע לקצה המהלך שלו מוקדם מידי????
-
ברוך, אם הוא ב90 מעלות יש לך מקסימום מהלך לשני הכיוונים. אבל אם אתה רוצה יותר מהלך לכיוון אחד מאשר לשני - למשל שני שליש לסגירה ושליש לפתיחה - אז גם תציב אותו כשהזוית מתחלקת בהתאם. ברכבי באחה עם תצורת מיסבים כזאת,לרוב יש זוית באותו כיוון כמו כאן. לגבי גודל הזוית קשה להגיד לפי התמונה - אני מניח שארנון בנה את הזוית כמו שהוא התכוון. מה שיותר מטריד חנן זה שהמיסב בכלל לא מהודק לתושבת - תפתור את זה שייבה חרוטה מדויקת, כזאת שתכנס בלחץ (!). וגם זה שצבעת את המיסבים באוטו יחד עם השלדה... אבל על זה כבר ירדנו עליך באילת... :D
-
נכון בהחלט, אבל לא נראה לך שלא נשאר כמעט כלום לפתיחה?
אגב, אני גם מסכים בענין הצבע - אני הייתי הולך על שחור....:p
אל דאגה, הצבע יעלם תוך שלוש שניות בנסיעה הראשונה.
-
אהלן חברים, תודה על ההתיחסות.
בקשר לזוית של ה יוניבול אני מאמין ומקווה שארנון באמת עשה את זה כמו שצריך, אני עסוק בחלק האחורי של הרכב ועדיין לא הגעתי למתלה הקדמי. בקשר לרווח שבין המיסב לתושבת זה בגלל שעדיין לא שמתי את טבעות ההידוק שבאות מתחת למיסבים וגם בגלל שהקינג פין בכלל לא מהודק.
-
[quote=חנן גולומבק;257339]אהלן חברים, תודה על ההתיחסות.
בקשר לזוית של ה יוניבול אני מאמין ומקווה שארנון באמת עשה את זה כמו שצריך,
אני עסוק בחלק האחורי של הרכב ועדיין לא הגעתי למתלה הקדמי. [quote]
חנן, הבדיקה קלה מאד, כפי שאתה בודאי יודע - תרים את הרכב עם המנוף(גמל, חמור או איך שזה נקרא :cool:) או אפילו עם ההייליפט, עד שתגיע למהלך שאתה רוצה ו/או חושב שיש לך.
אם היוניבול ננעל לפני כן(ולעניות דעתי הוא אכן יגיע לקצה המהלך שלו), יש לך בעיה.
כמובן שתוכל לקצר את המהלך ע"י רצועות ההגבלה לנקודה שהיא לפני הנעילה,
אבל אז מה הועילו חכמים בתקנתם??
אגב את רצועת ההגבלה(אני מעדיף שרשרת, שאין לה בכלל שום גמישות או התארכות, אפילו בעומסים כבדים), אתה חייב לעצור לפחות שני ס"מ לפני סוף המהלך, על מנת לא להגיע לנעילת המיסב, מה שיגרום לו למות מהר מאד מאד.
במקרה שצדקתי, לא עליך, תצטרך לשנות את זוית היוניבול, גם אם מדובר בחיתוך, ריתוך ושאר מרעין בישין.
מקווה בשבילך שלא.
עדכננו נא במהרה בימינו.
-
ציטוט:
מקווה בשבילך שלא .
תודה, גם אני.
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברכבי באחה עם תצורת מיסבים כזאת,לרוב יש זוית באותו כיוון כמו כאן.
סליחה, אבל אתה טועה.
ככה לא בונים ברכבי באחה אלא כמו שאתה יכול לראות מהתמונות המצורפות.
אתה יכול לראות ששני היוניבולים, תחתון ועליון, נמצאים בזוית די חדה וזאת על מנת לדאוג לכך שיהיה מהלך מספיק לשני הכיוונים.
גם ככה אין ליוניבולים האלה מהלך גדול מידי, אפילו עם ההיי מיסאליינמנט ספייסרס, וממה שאני רואה בתמונות שהעליתי למעלה, יש לי חשש שהיוניבול יינעל די מהר.
-
לא טענתי בשום מקום שיש דרך אחת להציב את המיסבים האלו, מי כמוני יודע שיש דרכים רבות ושונות (גם אני וגם אתה בחרנו להציב את המיסבים בכלל שוכבים - צורה שנראה שמקובלת יותר ויותר ברכבים בארה"ב). כך שאני לא חושב שיש מקום לכתוב "אתה טועה" אלא אם כן זה עושה לך את זה, ואז מי אני שאמנע ממך את התענוג :D
אתה הבאת דוגמאות מסוימות. אפשר ללמוד מהן שהרכבים האלו תוכננו למהלך פתיחה וסגירה דומים, שזה תכנון לגיטימי לגמרי. מקובל גם לתכנן מהלכי סגירה ופתיחה שונים, ואז אני מניח שאתה מסכים איתי שנכון לחלק את הזוית כדי לנצל את המיסב בצורה מיטבית.
אגב אפשר ללמוד גם משהו אחר מאותן התמונות בדיוק - שאולי המיסבים מאפשרים מהלך גדול מספיק, או שמהלך המתלה ברכבים הספציפיים קטן מספיק כך שהם לא מהווים מגבלה ואפשר להתקין אותם בצורה כזאת, כשהמהלך שלהם לא מנוצל עד הסוף. יש מגבלות לתובנות שאפשר להסיק מתמונה באינטרנט - ולפעמים אפשר להבין דבר והיפוכו מאותה תמונה בדיוק - וזה אפרופו הנסיון שלך לנתח את התמונות מהשרשור הזה ולהסיק מהן מסקנות והמלצות נחרצות לביצוע - אני מעדיף להזהר בניתוח הזה. לא תמיד ברור מה רואים בתמונה, לא תמיד ברורה הכוונה והמגבלות של המתכנן והמבצע, מה בא על חשבון מה ולמה הוא בחר.
-
4 קבצים מצורפים
עוד קצת התקדמות,
מגן המנוע והאגזוזים מורכב. פיית וצינור מילוי הדלק במקום וגם צילום של הזרוע הקדמית התחתונה בה ניתן לראות טוב יותר את זוית המיסב.
-
חנן אני חייב לומר שקצת מטריד אותי שהפתח מילוי של המיכל נמצא קרוב לחוטי חשמל של המאווררים.
-
היי חנן
הפעם אני נוטה להסכים עם הלטאה :):)
הפוך את המיכל והרחק את פתח המילוי מהמאוררים, ואז שנה את מיקום הפיה.
רפי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
הפוך את המיכל רפי
מה זאת אומרת ?
-
רפי התכוון שאם אני יסובב את המיכל ב 180 מעלות פיית המיכל תתרחק מהרדיאטור, ובכן פיית המיכל ממוקמת בדיוק במרכז המיכל כך שזה לא יתן דבר, יחד עם זאת אני מבין את הדאגה של מיכה ורפי בקשר לקרבה של הראדיאטור למיכל הדלק, אני אצטרך לשקול את מיקום הראדיאטור מחדש, אולי להעביר אותו אחורה מעל המנוע ?! נראה. אוף איך שאני שונא לעשות עבודה כפולה.
-
חכה עם העבודה הכפולה. אולי אפשר לסדר מחיצה או משהו. לא חייבת להיות מלאה כמובן (כי אחרת לאוויר לא יהיה לאן לזרום).
אפשרות נוספת היא אולי להפוך את המאווררים ככה שהחשמל יהיה למעלה?
-
מה הבעייה עם הקרבה של הרדיאטור למיכל הדלק?
יש משהו שכן מפריע בסידור, וזה שהצינור השקוף ופיית התדלוק נדמה שנמצאים מחוץ לכלוב, מחוץ לאזור מוגן, ובהתהפכות הצינור בעיקר פגיע לנזק. הוא לא מאד חזק, וקריעה שלו משמעותה נזילה מידית ובספיקה גבוהה של דלק מהמיכל ההפוך על האדמה. הייתי אומר שעדיף לוותר על פית תדלוק רחוקה ולהסתפק בפיה המקורית, על המיכל עצמו, במידה ואי אפשר להבטיח את השרידות של הפיה והצינור המוביל אליה. אמנם התדלוק פחות נוח ואיטי יותר, אבל עדיף על פני פיה מרוחקת מאולתרת.
-
טוב תודה נעשה חושבים :mad:
-
-
אז מה אם זה דומה?
זה אומר שזה טוב או שזה נכון?
לא, זה רק אומר שכולם בלי יוצא מן הכלל, עושים טעויות, או לפחות דברים לא הכי מוצלחים או חכמים.
-
נכון, דומה. אצלך זה נראה מהתמונות עוד יותר פגיע - תדמיין מה הסיכוי כשהרכב מתהפך בשטח תושבת הפיה תתלש, או שהצינור יחתך. אצל עידו העסק קרוב יותר וצמוד ל"מרחב מוגן" של הכלוב כך נדמה, אבל גם שם הייתי נמנע מהפייה המרוחקת ומעדיף פיה צמודה למיכל.
תחשוב על זה ככה - השקעת (בצדק) במיכל בטיחות אמיתי, אלסטומרי, בתוך תיבת פלדה אטומה, עם מיכסה כמו שצריך, שסתום שימנע נזילה ממיכל הפוך (אני מניח)... ואז הצמדת לו צינור פגיע במיקום פגיע. אם הצינור נפגע, כשהרכב הפוך - המיכל הבטיחותי שלך הופך בן רגע לחסר משמעות.
בוא נחשוב על שתי האפשרויות בגדול - אחת זה פתח מילוי צמוד על המיכל. בהתהפכות או התרסקות, זה הכי בטוח. מינימום של צנרת חיצונית. אבל פעולת המילוי פחות נוחה, פחות מהירה. אולי גם פחות בטיחותית? מה קורה כשהמתדלק מפספס, לאן הולך העודף? האם למקום חם, דליק? אולי צריך לתעל אותו בצורה כלשהי. וכן הלאה..
האפשרות השנייה זה פתח מילוי מרוחק. הוא חייב לדעתי להיות מתוכנן ובנוי בצורה שהוא מוכל לחלוטין בתוך מבנה הבטיחות, כך שהסיכוי שמשהו יפגע אפסי, גם בהתרסקות אלימה. ואם זה לא אפשרי - לוותר.
עד כמה זמן התדלוק באמת קריטי? אני חושב שהוא לא. במרוצים הרגילים בארץ טנק דלק אמור להספיק לך למרוץ, ובחרמון אילת לפחות במתכונתו האחרונה גם אין חשיבות לתדלוק מהיר כי יש ארבע קטעים מנהלתיים עם שפע זמן לתדלק כמו שצריך, אפילו בתחנות דלק ברובם.
-
אני בכלל לא מבין את השטות הזאת של צינור להארכת הפיה, בטח שלא צינור מהסוג שחנן התקין.
הוא פגיע, חלש, נקרע די בקלות, והופך את כל המיכל המצויין הזה, למשהו חסר טעם.
גם צינור הגומי שברכב של עידו עם הבנדים הפשוטים האלה, ממש לא מתאימים למיכל שבנוי נכון.
נדמה לי שההארכות הללו בכלל אינן תקניות, ויש קיטים מוכנים(כמו שיש מיכלים לפי תקן) למי שרוצה/צריך כזאת הארכה.
אני לא מבין למה צריך הארכה ברכב כזה - מה הבעיה לתדלק ישר לפיה?
אילו אני הייתי בוחן כלים תחרותיים(מה שלא יקרה), הייתי פוסל את שתי ההארכות הללו, ללא ספק, בעיקר את זאת של חנן שהיא מתכון לאסון במקרה של התהפכות, חבטת צד או אפילו ענף של עץ או שיח שיקרעו את "הצינור" הלא תקני הזה.
אגב, בדקת בכלל שהוא עמיד בדלק ולא נמס או משהו כזה??