חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
זוכרים את סירוב משרד הרישוי לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט - (בתחילת השרשור הזה)??????
כזכור כתבתי לשר התחבורה ובתפוצת נאט''ו כיצד המשרד נוטל ללא סמכות קביעת זכויות קניניות על רכוש של אזרח - בפועל, בעצם סירובו לבצע את העברת הבעלות הנדרשת.
היום הגיעה התשובה המוסמכת במלואה,ועליכם לדעת אותה לעתיד לבוא.
מדינת ישראל - משרד התחבורה - מינהל התנועה - אגף הרישוי. 24.12.07
לכבוד מר רכס חיים
פנייתך לאגף הרישוי הועברה למשרדי.
במשרדי הרישוי מבצעים שינויי בעלות לכלי רכב במקרים חריגים כגון: נכים , צווי ירושה , תיירים , מכירה לפי צווי בית משפט וכדו'.
לכלי הרכב האחרים מתבצעת העברת בעלות בסניפי הדואר בלבד.
אכן קיים נוהל בנושא זה. יש מצב בו קונה הרכב,בידיעה מבקש לרכוש רכב ללא טסט לצורך שיפוצים וכו',ניתן לבצע (העברת - חסרה המילה) בעלות בסניפי הרישוי.הנושא הובא והובהר לידיעת הפקידה והלקח הופק.
צר לי על עגמת הנפש שנגרמה לך.
בבדיקה,טרם בוצעה העברת בעלות על שימך.
העתק: גב' ימית זיזו - פניות הציבור
בברכה - רבן אילנה - נפת נתניה חדרה.
עוד פרק בהלכות בירוקרטיה הגיע לסיומו הנכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
זוכרים את סירוב משרד הרישוי לבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט - (בתחילת השרשור הזה)??????
..
היום הגיעה התשובה המוסמכת במלואה,ועליכם לדעת אותה לעתיד לבוא.
...
אכן קיים נוהל בנושא זה. יש מצב בו קונה הרכב,בידיעה מבקש לרכוש רכב ללא טסט לצורך שיפוצים וכו',ניתן לבצע
נו, חיים, לא אמרתי לך את זה מראש?
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=23460
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
לא תוכל לעשות העברת בעלות בדואר, חיים.
בדואר ניתן לעשות העברת בעלות רק אם אין טסט פחות מ-3 חודשים.
תוכל לעשות העברת בעלות רק במשרד הרישוי, ותתעקש שאתה רוצה להעביר בעלות על רכב ללא טסט בתוקף, יש טופס מיוחד שתצטרך לחתום עליו (שאתה מודע ומאשר שאין לרכב רישוי בתוקף ועוד בלה-בלה). גם לא כל היושבים במשרד הרישוי מכירים את הנוהל המיוחד הזה.
אין חשש לבדיקת מעבדה, זה רק אחרי שלרכב לא היו שנתיים טסטים ורק אם הוא רכב מיושן, כלומר בן למעלה מ-20 שנה.
דבר איתי אם תצטרך.
תתחדש.
אתה תוחח חיים !!!
צריך עוד הרבה אנשים כמוך ואולי משהו יזוז פה
שמיל - אכן צדקת.רק שזה לא עזר לי כשגילגלו אותי מהמדרגות.גם עכשו זה לא עוזר לי היות ועשיתי כבר העברה בסתם סניף דואר שלא בדק כלום.
סיכום הנזקים מיום שבת האחרון מגיע ל-3,000 ש''ח שכוללים תרומה לעמותת ילדים עבור החלקים שהתקבלו מאבו-שפם ללא תשלום.
באותה הזדמנות שהרכב שרץ שבוע אצל החשמלאי ,הותקנה בו קופסת הפיוזים החדשה עם 10 יציאות לצרכנים שונים נוספים מעבר לצרכי הרכב עצמו.
עד עתה חוברו למערכת החדשה משאבת המים ,הקומפרסור,תאורת תא מנוע (חדשה),ׁוכפתור ההתנעה החדש שתא המנוע.
עוד יחוברו - יציאת החשמל ל-GPS ,שתי יציאות חשמל לתאורת חוץ,ועדיין נותרו שתי יציאות לצרכנים שטרם אותרו.כנראה שלוח השעונים החדש יעשה שימוש בשני הפיוזים האלה.
גם מיקום הקויל ומודול ההצתה שונו כך שהגישה אליהם קלה מאוד ,ובאותה הזדמנות שודרגו כל החוטים והמגעים,במקום התערובת ההיסטורית שהיתה שם.
עכשו גם יש מקום לקויל נוסף בצמוד לקיים ומודול הצתה נוסף בצמוד לחדש שהוחלף.
אתמול הכנתי את הרכב לטיול השבועי,שיהיה מוגבל מטיבעו עקב החוסר בטסט.בכך אני מקווה הסתיימה סגת החשמל משבוע הסיוטים החולף.
המחשב השרוף מאפשר לדעתי תיקון אלקטרוני של המעגלים השרופים,אך אני סמכות מאוד קטנה בנושא. אם למישהו יש הצעות בעינין אשמח לקבל אותם ולנסות להשמיש אותו.
החלום העכשוי שלי ,הוא למצוא גוויה של רכב תאום בכדי לפשוט על חלקים שיהוו את המלאי המחודש במחסן החלפים.
ציטוט:
המחשב השרוף מאפשר לדעתי תיקון אלקטרוני של המעגלים השרופים,אך אני סמכות מאוד קטנה בנושא. אם למישהו יש הצעות בעינין אשמח לקבל אותם ולנסות להשמיש אותו.
יש בחור בשם רוני שעושה לנו עבודה טובה בתיקון מחשבים מקולקלים. אני אשלח לך את הטלפון שלו בה"פ.
ועכשו קצת נושאים משפטיים (שלמה ,בדיוק עבורך).
לפני שאקבל את התגובות החנוניות הרגילות,אבקש להתרכז בתשובות עיניניות,כי חוקית כולנו כאן עבריינים.
בדרך כלל מנסיוני ,העבריין מכין את חבל התליה עבור הגרדומאי.אבל יש בדעתי להקשות על תלייתי - האם זה אפשרי??
הצמיגים שלי ברשיון 245 ואני נוסע על 265. כל ההשלכות החוקיות ברורות לכולנו - כולל אפשרות מיידית להורדה מהכביש.
מה ייקרה אם אמחוק מהצמיגים שלי את כל המידות הרשומות עליהם?????.
בבקשה - תשובות משפטיות עיניניות לגבי פעולותיו האפשריות של השוטר על הכביש.
חנן, מה הייתי עושה אם הייתי נולד בדור אחר כשאתה עוד לא הגעת??
היית קונה טויוטה ומוותר על שירותי קוסמים? :p
ציטוט:
תשובה משפטית אין לי, אבל מנסיוני הפרטי, בשנים העליזות שלפני ההורדות המסחריות של 4X4 מהכביש:
השנה היא 1998, רכשתי סמוראי 1995, קצר, סגור.
הנ"ל קיבל סט גלגלים בסביבות ה-31', שבלטו מכל פינות הרכב והיוו מגנט לכל חזרזיר עוטה כחולים מצוי. (היה לי את הסט המקורי על החישוקים המקוריים, לצורך מעבר הטסט).
ניגשתי לצמיגאי שלי וביקשתי ממנו שיעבור עם אבן השיוף על המידות. השארנו רק את שני המספרים האחרונים של הקוטר(15' או 16', אני כבר לא זוכר).
המשיכו לעצור אותי בסיטונאות, אבל בכל פעם, עמד החזרזיר, גירד בפדחתו ולא הבין מה קורה שם בדיוק.
אף אחד מהחזרזירים אפילו לא טרח להתכופף ולבדוק אולי המידות רשומות בצד השני (אל חשש, הן נמחקו גם משם ;) ).
כך, מכח העצלנות שלהם, נסעתי על הסמוראי כשנתיים עד שנמכר.
היום אני מאמין שיהיה הרבה יותר קשה להימנע מהורדה מהכביש.
ציטוט:
חיים, הנה תשובה שאני חייב לתת לך:-
כאן אתה עובר מעבירונת תעבורתית מעין פלילית, עמוק לתוך התחום הפלילי.
לא חשוב אם ידביקו לך מירמה, הונאה, זיוף וכיו"ב עבירות לא קלות(וכנראה גם יוסיפו בנסיבות מחמירות), אבל מה שברור שאתה כבר הופך לעבריין-זייפן, אולי לא בדיוק כמו זיוף מספר מנוע או שילדה, אבל לא רחוק מזה.
יש כאן את המוטיב של כוונה ברורה להשיג תוצאה אסורה באמצעים בלתי חוקיים עם אלמנט(שינפחו אותו) של סיכון חיי הציבור, ועוד כהנה וכהנה צרות צרורות, אשר יכפילו את עצמן פי אלף אם חלילה תתרחש תאונה והסיפור יתגלה אז.
אתה צריך לצאת מנקודת מוצא שאומרת שכבר נתפסת - כשזה יקרה, יחול כל הנ"ל ויותר.
אם אתה רוצה להמר ולהסתמך על כך שלא תיתפס, זאת זכותך, אבל זכור שיש הבדל גדול בין נסיעה על גלגל שונה והורדה מהכביש לבין פעולה מכוונת של הסתרה/מחיקה/זיוף של מידע רשמי שנמצא על חלק של רכב, דהיינו ברכב.
בקיצור, המלצתי היא שלא תעיז אפילו לחשוב על זה.
שבת שלום
ברוך, הבנתי ואני עדין צריך להפנים שזו עבירה כל כך גדולה.בכל מקרה הראש היצירתי שלי ימשיך לחפש פתרונות גבוליים מבחינה משפטית ,ואתה תוזמן להביע דעתך.(נעלמת לי בעינין הארגז).
היום - תתפלאו יחד איתי, האלומיניום יצא בשלום וחזר בשלום ,ואפילו לא חשב לרגע להיתקע בשום מקום.
הפעם ערכתי מסע טכני לא קל ביערות חורשן ואלונה, בערך 50 או 60 ק''מ בשבילים סחופי מים על סלעים ומדרגות חלקלקים וערוצים עמוקים שבאמת מפחידים. וזה עדיין חוץ מהבוץ הטיני במקומות הנמוכים,שכלל ימות ומעברי נחלים.
הרכב נשרט כהוגן מכל הכיוונים,וזו היתה סיבה טובה לשמוח שהרכב לא חדש.פגשתי על הציר הקשה ביותר בשטח שני רכבים שיצאו לפני שלושה ימים מהיבואן עם שתי הנשים של הנהגים כשהן מבכות את השריטות הנמריות על דפנות הרכבים.ככה לפחות הוא יקבל צורה יותר קרבית מדיסקו בלונדון.
גם הפעם ,עם מדרגות וסלעים על גבול זווית הנטישה האחורית שלי ,לא חרגתי מ-3,000 סל''ד כשב-98% מהזמן גם לא חרגתי מ-2,500 סל''ד. פשוט ,לא צריך.מצידי אפשר להחזיר ללונדון קרוב למאה סוסים מיותרים ושבדרך כלל גם צמאים מאוד לאלכוהול האוקטני.
על גבעה נ.צ.189 המפורסמת ערכתי שולחן לתפארת שכלל שלוש מנות מלאות .מנה ראשונה סלט חסה עם עגבניות בשמן זית,לימון ומלח.מנה שניה בטטות מטוגנות בשמן זית עם בצלים,שום ונגיעה בפלפל שחור ומלח.המנה העיקרית הבשרית היתה על בסיס קבנוס שמן ומתובל שטוגן בחמאה עם שומר,בצלים ותפוחי אדמה עד להזהבתם.מעט תבלינים ויש לך מעדן שטח שלא צריך מקרר בכדי לסחוב אותו. (באם תירצו שהמתכון יפורסם במדור ''אוכל בשטח'',נא הזמינו כאן)
המטבח הנייד מלהיב אותי כל פעם מחדש ומאפשר לי הכנת מעדנים ברבע מאמץ.
שבתי הביתה עם חשכה לקול גירגורו השקט של המנוע המנסה לפצות אותי על שבת שעברה.
אם הוא ימשיך כך ,ייתכן ואסלח לו.
היום קניתי בגל-אור את המנורות המיוחדות לפנסי הערפל,לצורך הארת הסככה בלילה. אלה מנורות 12V שצורכות 55W לכן הפעלתן מחייבת זהירות בכדי לא לרוקן את המצבר,במיוחד אם הוא ישן.החשמלאי שלי טוען שחיבורן בטור יכול להוריד את הצריכה לבערך 30W כנגד עמימות של האור שגם כך יהיה חזק מדי. האם הוא צודק??
בינתיים אני עוסק בשיפוץ המפלג הישן בתקוה להשמיש אותו,יחד עם האלטרנטורים שהגיעו מאבו-שפם.
השבוע גם אקבל את מודול ההצתה הנוסף שיהיה מורכב ברכב עם הגעתו.
כיוון מחשב ניהול המנוע ''החדש'',נעשה על-ידי החשמלאי שלי ,שטוען שעכשו תרד גם צריכת הדלק.אבדוק את זה מעשית בשטח וניראה את ההשפעה הריאלית.על כל פנים הכח שהמנוע מייצר ניראה כעת- לפי הרגשה בלבד- כזמין יותר ועם עוצמות אין סופיות.
היות והמנוע התמלא בים של בנזין בעת נסיונות ההתנעה ,הוא עבר סוג של שטיפה יסודית מכל הג'יפה שהצטברה בו ,והוכנס בו שמן חדש.אצטרך לבצע את החלפת השמן הזה בתוך 1,000 הק''מ הבאים היות וגם הוא מעורב בכמות בנזין מסוימת.
עכשו ,כשהתפניתי מהלחץ של התקלות ,אני רוצה לחזור לעינין הפילטר אוויר שלא נותן לי מנוח,ושיש בדעתי להחליף בפילטר פתוח.עוד יותר טוב אם אייצר לו גם שנורקל שיתן לי שקט מהחדרת מים למנוע.
למרות תא המנוע הענק ,אין בו מקום פנוי למשחקים בגלל המנוע המפלצתי שממלא אותו,כך שהחלפת פילטר היא משימת אירגון מאוד בעייתית.
מערכת הברזים החדשה הוכיחה את נוחיותה בשטח,והיא מהווה אטרקציה למי שרואה כיצד היא פועלת.
חיים
לגבי הנורות חיבור של שתיים בטור יקטין את ההספק של כל אחת ל 25 אחוז מההספק המקורי (בקרוב מכיוון שחום הנורה ירד ולכן התנגדות המוליך תהיה נמוכה יותר) ואת עוצמת האור לעששית שלא ניקו אותה שנתיים.....
הפתרון לתאורת סככה בחניה - או נאון 12 וולט או PL 220 וולט אתה צריך ללכת על הפיתרון היעיל ביותר מבחינת צריכת חשמל.
אתה יכול להתקין את פנס הערפל לטובת תאורה קבועה מהרכב להקמת הסככה ולתיקונים או כל תאורה מהירה אחרת אבל לתאורה לאורך זמן אין מה לדבר על נורות להט.... או כל נורה בזבזנית אנרגיה אחרת.
נכון מאוד!
הפתרון לתאורת סככה המוזנת ממצבר הוא פלורסנט מסוג כלשהו. קיימות מנורות המיועדות לתאורה פנימית ברכב מסחרי המוזנות ב-12 וולט. לדעתי זה הפתרון האופטימלי למה שאתה מנסה לעשות. עם מנורות כאלו אפשר להדליק את התאורה על הלילה מבלי לחשוש לחיי המצבר.
אבל פנסי הערפל כל כך יפים...............
נכון, אבל ליופי יש מחיר: צריכת אנרגיה גבוהה מהמצבר/ים. אנרגיה שאותה ניתן לנצל לצרכים אחרים (התנעת בוקר לאחר חניית לילה בשטח, למשל...)
חיים, תבדוק את -http://www.rimon1.co.il/newstore/sho...02983347828AAD
יש לי פנס כזה. פלורסנט מחובר לממיר, מאיר חזק בלי לסנוור. אני מחבר אותו למוט טלסקופי ומאיר את כל שטח המחנה בלילה בלי להניע את הג'יפ. מוצר איכותי ויפה אבל לא זול.
ארז
לבסוף הגיעו הניירות של הטסט החדש ,ומחר אני מתוכנן לעלות לדברת כדי לעשות אותו.
זו הזדמנות לשנות את גודל הצמיגים ל-265 או לפחות ל-245.
מלבד נזילת שמן ברקס מגלגל קדמי שמאלי - הוא מוכן למבחן.(כנראה החלפת הבוכנה)
באותה הזדמנות אעביר לאבישי את הג'אנטים ''15 לטובת רכב העבירות שהוא בונה.
היות ויש לי החלטה ''עיצובית'' שלא לתקן את מעט הפחחות הנדרשת בג'יפ,עקב התוספת הקרבית שהדפיקות מוסיפות,אני מתכנן לצבוע אותו בשחור-מט כמו שהוא כרגע.בשלב זה אני בוחר את הצבע,שארכוש ממנו כמות נוספת גם לתיקונים בעתיד. לעיתים צביעה יותר קלה מרחיצה,למשל בג'אנטים ובפגושים.
יש לי נזילה לא מאותרת כשמיכל הדלק מלא לחלוטין ,וזה מונע ממני לבדוק צריכת דלק.אצטרך לטפל בצינור המילוי או בצינור העודפים ביום לא גשום ,אך בקרוב.
אני מתכנן לרכוש מצבר 100 אמפר/שעה עם תכונות ממש מיוחדות .פרטים נוספים באם אצליח.