לדעתי זה לא היה המקרה (לא הייתי שם). אבל גם כאן אין גבולות ברורים.
למשל,
האם להקפיץ למישהו לשטח חיישן קראנק כדי שיוכל לנסוע במקום שייגרר ע"י חבריו (שאיתו בשטח) מצדיק? (הרי תיאורטית, הרבה יותר פשוט רכב נוסע מרכב נגרר...)
לדעתי לא.
Printable View
בסוגיה הטכנית אם לפרק גל הינע אחורי או לא:
חשבתי שזה יסבך מאוד את היציאה מהשטח שכללה עליות רבות, ארוכות ותלולות.
זה גם אומר להתמודד עם הרמה ארוכה של נבלה כזו בהנעה קדמית בלבד, וגם מהווה סיכון משמעותי מאוד להינע הקדמי. רק לפני שבועיים היה כאן אירוע דומה בנחל ערוגות שנגמר בהינע קדמי שבור לאחר עלייה בודדת, מה שסיבך את היציאה מהשטח, משמעותית.
בשורה התחתונה הטיול המשיך כרגיל, ללא הפרעה, בהתחברות בודדת לרצועה ליתר בטחון, ולא נגרם שום נזק היקפי. זה היה הימור, אבל הוא הסתבר כמוצלח.
לא מעניין ולא מעוניין להגיע לדיונים האלו.
סומכים על שיקול הדעת והשכל הישר של החברים.
עד שלא יהיה abuse לא רואה מקום להתערבות ניהולית.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
הקבוצה היא קבוצת חילוץ. האירוע הנל לא עונה על הקריטריון. איפשרנו את זה בגלל יום החג לגיפולוג. אני, בדיעבד חושב שטעינו. יש אנשים שיאמרו שיש בקבוצה הזו אפליה ואולי יאבדו בה את האמון.
כמו שאמר אחד מחברי קבוצת החילוץ במהלך המפגש, זו קבוצה
ת הווטסאפ היחידה שלא מושתקת אצלי. בואו לא ניתן לאנשים אינסנטיב להשתיק אותה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא טעית, ולגבי ההפליה, תאפשר גם לאחרים ותוכיח שזו לא הייתה אפליה.
דווקא הפעם אני מסכים עם בועז, באופי די התגבש ואף אחד לא יכול לטעון שמבלבלים לו את המח.
אז תפסיקו את ההתפלפלות, בשלב מסויים עדיין לא עוזרים, אבל אם זה מסתבך ונתקעים עד הסוף אז מתחילים לעזור (תראו את המקרה, שהוזכר פה, עם טושי בנחל ערוגות).
ניתן לבן אדם לסבול, ניתן לו להגדיל את הנזק לעצמו, ואולי גם לעוזרים שאתו.... ואז! ורק אז! שהכל חרבון, נעזור.
ת ש ח ר ר ו...
כחבר בקבוצה בווטסאפ, אני חושב שצריך פרופורציות. מסכים שצריך לשמור על גבולות וחוקים,ובהינתן חופש מסויים החופש יכול להתרחב מעבר למוסכמות, אבל:
כנראה מי שהגיע לקבוצה חבר לא חדש בגיפולוג, ומזוהה עם האווירה מבחינת חשיבות שמירה על השקט.
כגיפאי אל ג'יפאי, הייתי שמח להצליח לעזור לחבר בשטח עם חלק ספייר,לנסוע כ"רכב מחלץ" ולמסור את החלק או לעזור בכלי מסויים ואין לי בעיה שזה יעלה בהודעת ווטסאפ אחת בנוסח" חברים זקוק לחלק איקס נא לפנות בפרטי", ולחזור לשגרה, אנחנו לא ראשי ממשלה.
בשביל נוחות, בשביל עבירות, בשביל שלא יחזור הביתה עם הנעה קדמית בלבד או כל סיבה אחרת.
הזמינות בווטסאפ כפולה פי- לא - יודע- כמה מכניסה לאתר לטופיק ספציפי של עזרה, בטח במצב של קליטה גרועה.
חושב שנהגת נכון, ושמח שהמנהלים אפשרו פעילות זו.
תודה על השייכות ומקווה שלא נראה בה הודעות בחורף הקרוב.
מוטי
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
כל ההתפלצפות שלכם בנושא הזה מוציא את החשק מלהיות חלק מהקבוצה הזאת. בין 10:40 אדם התייעץ ושלח 6 הודעות שלמות עד השעה 1440... וואו... איזה עבריין.
כבר לפני שנים למדתי את הלקח שצריך לעשות מה שמאמינים בו בלי לנסות לרצות את כולם.
הנסיון לרצות הוא די מתסכל.
אז לפני שזה עובר להיות מתסכל במיוחד עדיף לעצור.
באופן אישי הקבוצה נמצאת כיום במקום שאליו שאפתי.
אני מקווה שאני משקף גם את דעתו של לביא.
במקום להמשיך בדיון שישאיר טעם מר אני רוצה להודות לאלו שנתקעים ועוד יותר לאלו שיוצאים לחלץ אותם במסירות וללא תמורה לעיתים במרחקים גדולים מאוד.
תודה לכם אנשים נדירים!
Honda TRX300EX
מעלה הצעה להתנהלות קבוצת הוואצאפ, בהמשך להודעה (בווצאפ) של חנן וההתלבטות האם היה נכון להעלות או לא, המחשבה שיש הרבה חברים שיכולים (וישמחו) לעזור גם עם זה לא ממש חילוץ אלא עזרה לחבר (חצי) תקוע.
ההצעה שלי להעזר בפונקציה שקיימת בווצאפ - לפתוח קבוצה לחילוץ הספציפי ולהעלות קישור בקבוצת החילוץ המאפשר למי שירצה להצטרף לקבוצה של החילוץ.
לפני העלאת הקישור לכתוב פרטים - מה העזרה הנדרשת ומיקום.
ככה קבוצת החילוץ תישאר שקטה ומי שרלוונטי (או סתם סקרן) יוכל להצטרף לקבוצה ולתרום את חלקו
כמובן שגם כאן מתחייבת הזהירות והשימוש צריך להיות במסורה אבל אפשר יהיה לאפשר יותר גמישות ולא יתעורר הצורך לבקש לעבור להתנהלות בפרטי כל פעם שיש רצף הודעות בגלל חילוץ ....
Sent from my Vienna using Tapatalk
הי אלעד. לא פוסל, אבל לדעתי, מסורבל משהו. אפשר ורצוי להשתמש בהודעות פרטיות וניתן גם לפתוח שירשור בגיפולוג ולהפנות את המבקשים לעזור לשם. מבקש שוב לעשות שימוש נכון בקבוצה. כל חברי הקבוצה הסכימו כתנאי להשתתפות לעשות שימוש בקבוצה לחילוץ בלבד. המקרה האחרון לא ענה במאת האחוזים על הקריטריון.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
דווקא בגלל המקרה האחרון אני חושב שניתן להרחיב (במעט) את המקרים בהם ניתן יהיה להשתמש בקבוצה, כמובן לא להפוך אותה לקבוצה חופרת אבל ברמת המשמעת שקיימת כרגע (בזכות ניהול חד ונכון) אין חריגות.
אם חבר בקבוצה צריך עזרה (לא רק חילוץ) ועצם הבאת הצורך לחברי הקבוצה יהיו מי שישמחו לדעת שחבר זקוק לעזרה ויגיעו לעזור, זה מאפשר לחבר בקבוצה שנדפק לו הטיול בשל כשל כל שהוא, ונאלץ/יכול להגרר בעזרת שותפים לטיול (ולכן לא מתאים להודעה בקבוצה) לחפש פתרון לכשל שיש להניח שבין חברי הקבוצה יש מי שיכול לעזור בידע או חלקים ואולי אפילו להביא את לשטח..., אני לא רוצה לגלות בדיעבד שחבר ניתקע כמה דקות מימני ויכולתי לעזור לו וזה לא קרה בגלל המשמעת בקבוצה.
השימוש בפתיחת קבוצה שניתן להצטרף אליה דרך קישור מאפשר למי שבוחר להצטרף וככה לא מפריעים לאחרים.
חושב נכון יותר לקבוע שכל מקרה שמועלה בקבוצה יתנהל ככה (בקבוצה נפרדת - הצטרפות בעזרת קישור), לא חושב שמסורבל ולרוב עדיף על הודעה בפרטי כדי שאחרים ששותפים לחילוץ יעודכנו גם הם.
Sent from my Vienna using Tapatalk
גם לדעתי השימוש בקבוצה צריך לכלול כל סוג של חילוץ לחבריה - כולל בקשה לחלק-חילוף בשטח, בלי קשר לשאלה האם ניתן להמשיך את הטיול בלעדיו באופן כזה או אחר.
ובלי קשר לדעתי, לא חסרים מצבים שבהם חוסר בחלק עלול להתפתח למצב הדורש חילוץ; ואז זה כבר הופך לתיאטרון האבסורד.
בעיקרון אני סומך כרגע על שיקול הדעת של מרבית החברים ואני לא בעד עודף חוקים.
מדובר באוכלוסיה מאוד איכותית.
מי שמפריע לו רעש מחילוץ לא רלוונטי לאזור או ליכולתו לסייע יכול לעשות השתק ל 8 שעות.
לדעתי הרוב נהנים להיות מעורבים ברמת הקריאה של מהלך הענינים.
כרגע אין ברברת כשאין ארוע וגם כשיש השיחות לרוב קצרות ולעניין והעסק חוזר לדממה מיד בסיום הארוע.
מבחינתי אם זה ימשיך ככה אני מאושר.
דבר היחיד שקצת מכאיב לי זה לעיתים קריאות שנותרות ללא מענה כלל.
נכון שבסופו של יום כולם מחולצים אבל יש אזורים שבהם המענה של הקבוצה לא מספיק.
לפחות לאור הארוע של איתי אני יודע שבשעת חרום אנשים מוכנים לנסוע לחלץ גם למרחקים.
אני גאה בקבוצה ובחברים בה
Honda TRX300EX
כחבר בקבוצה, שנזקק לעזרה וחולץ על-ידי חברים לקבוצה ואף חילץ חבר אחר בהזדמנות אחרת, אני סבור כי בזכותם של מנהלי הקבוצה ההתנהלות היא ללא דופי.
מרחיב את הלב לראות (ולחוות) את הסיוע והעזרה ההדדית.
דן.
קבוצה נהדרת , נעזרתי בה פעם אחת וקיבלתי עזרה מדהימה ,לפעמים זה נותן לי ביטחון לטייל לבד בידיעה שיש מי שיעזור בעת צרה.
שאפו לחברי הקבוצה.
חילוץ בבוץ בנחל ציפורי היום.
בעזרת רצועה אלסטית של ARB. כבר פעם שלישית שאני משתמש בה ואני חייב להמליץ על סוג הרצועות האלו מכל הלב.
המחלץ נעול אחורה. המחולץ נעול כפול.
כמובן שלא השחתנו שדות.
https://youtu.be/rw4TNX42n-k
Honda TRX300EX
נראה שהרצועה האלסטית מונעת את המכה.
יכול לשלוח לינק לרכישה?