תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
גם זה שקנה ממך ישקיע תועפות ואחר כך ימכור ב-30% מעל מה ששילם לך. תהיה בטוח יש מספיק פראיירים שמחכים לתורם כדי להעביר עליו בעלות.
עוד עשר שנים ו-3-4 ידיים, יש מצב שידרשו עליו מחיר של חדש. יודע מה? מישהו מהטמבלים גם ישלם. אני משוכנע בזה. כי זה "רכב נדיר" וכי ככה מפמפמים "אגדה מוטורית".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם זה שקנה ממך ישקיע תועפות...
סליחה על הניג'וס הדקדוקי אבל לא יכולתי להמנע משתיים:
1.מקור ומשמעות המילה "תועפות": בעבר אנשים סחרו בברטר. סחר חליפין- תרנגולת תמורת 50 ביצים, גמל תמורת 20 כבשים וכו'...דבר זה יצר 2 בעיות מרכזיות: האחת- בעיית אומדן. כמה שווה גמל? כמה שווה שק קמח? שניה- הימצאות של סחורה מרובה במקום אחד. ולכן- היו צריכים למצוא פתרון.
לקחו מתכות, התיכו אותן ובצעו מהן חתיכות. חתיכות אלה נקראות בצעים וביחיד- בצע! מכאן הביטוי בצע כסף, רודף בצע. על מנת לשמור את הבצעים הללו צריך ארנק. אך מה עושים כשאין ארנק? שמים את הבצעים בתוך קרן של בע"ח. מכאן הביטוי קרן חיסכון, קרן פנסיה, קרן להשכלה גבוהה...
מי שלא היה חכם במיוחד שם את כספו בתוך קרן צבי שהיא חלולה ופתוחה משני הצדדים, מכאן הביטוי שם את כספו על קרן הצבי. מי שהיה לו הרבה מאוד כסף היה צריך קרניים גדולות שיאחסנו את כל הכסף בתוכן. ולכן השתמש בקרניים של ראמים שנקראות "תועפות". מכאן "הון תועפות" (מרחבי הרשת).
2.ומה שבין טכס לטקס http://hebrew-academy.org.il/2012/04...8%D7%9B%D7%A1/
מידבר, סתם לידע כללי, למה משמש צובר החנקן?
קטונתי יקירי. למרות שזכור לי משהו מעורפל מההסבר שקיבלתי בזמנו, בהקשר הזה אני מן השואלים, לא מהמשיבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הטכס בישבן באדיבות מאיר אריאל זצ"ל, האחד והיחיד. אמן אמיתי, לא כמו אלה של היום, שיש להם דגל בישבן.
הרגת אותי [emoji1]
אקדים ואומר שאת דעתי על נושא השרשור, לא אומר כאן. לא רואה בזה טעם. היא כנראה גם לא זו שהייתם מצפים ממני לומר.
מידבר, אני חושב שאתה טועה בדרך הצגת הדברים. אם אני לא טועה, אז הייתי מעורב על קצה המזלג בנסיון האבחון של התקלה עם הabs. נדמה לי שלא הצלחתי לעזור ):
.
.
תקלת התנעה: אתה לא יודע לתת פרטים מדויקים. אולי הסטרטר כשל כתוצאה מפגם בייצור, ואולי נוצרה קורוזיה בין המצבר לנעל הכבל, כי מכונאי לא הקפיד לשים חומר מונע בהחלפת המצבר. המשמעויות שונות לגמרי בהקשר של השרשור הנוכחי. נראה לי שעקב כך זה לא רלוונטי למעט תיאור ציורי שהרווחנו.
.
.
התקלות הבאות שתיארת נובעות, להערכתי, כתוצאה מכשל במכלול אחד בלבד. זה שלא ידעו לאבחן לך את זה במדינה שבה היית, זה לא רלוונטי לרכב ולטיב יצורו. אם בכל זאת כל אלה באמת קרסו, הייתי מרשה לעצמי להניח שמישהו שם שמן במיכל נוזל הבלמים. זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה כנ"ל.
.
.
לגבי הבלאי בקינגפין, אם זו התקלה היחידה שנוספה לתקלת הabs ברכב בן 7, אני מקנא בך.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הי חנן. אכן היית מעורב אז (ועוד חבר יקר כאן) ועל כך תודה שוב. תיארתי את מה שחוויתי. לא הייתה אז שום אינדיקציה באשר למקור התקלה במכלול ובאמת שחפרתי בסוגיה יחד עם טובי המוחות. לגבי ההתנעה, לא היה ענין של קורוזיה או של סטרטר. אולי טושי זוכר. בשורה התחתונה, על רכב שנחשב אמין לעילא הצאתי המון כסף. גם על היילקס 98 שהיה לי לפניו שפכתי ים זוזים (טורבו, ABS, ציריות, משולשים וכו'). נהנתי מאוד משני הכלים אבל שילמתי יופי. טויוטה זה סה"כ רכב טוב, לא ביטוח.
איך, לאט לאט, צצים סיפורים "ממקור ראשון" (לא מה"אינטרנט"..) על האמינות האגדית.
ואיך, לכל תקלה יש הסבר "מדעי"/טכני/נקודתי/לא מאפיין (שמן בברקס, שמן בדלק, מדינה מפגרת, נהג דביל מכונאי רמאי - "זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה" - זה אף פעם לא כשל ב...אוטו).
ואיך יש אנשים שהוציאו "הון תועפות" גם על אגדות כמו היילקס מתחת לשנת 2000, אבל "אף אחד לא שמע על זה עד עכשיו"... עד עמוד 30 בשירשור האגדי...
רק מחרחרי הריב וה"לא מבינים", שמעו על המקרים האלה.. מי שבאמת מעורה ומכיר ומוקיר טויוטה... לא שמע מעולם.
והכי מעניין/מאכזב.
איך כל זה קורה, רק אחרי שיואב, שמכיר (אישית) טויוטה הכי הטוב, מיצה את הנושא ועזב...
מעניין אותי, איך זה שהוא, שמכיר כל הרבה (בעלי) טיוטה (והרבה יותר טוב מההכרות של עמית), הצליח לפספס היכרות עם המקרים האלה...
מתחיל להצטבר הרושם שיש טעות במהות הכותרת של השירשור - לא "אמינות האגדית של טויוטה" אלא יותר "האמינות של טויוטה - אגדה"..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
טויוטה זה סה"כ רכב טוב, לא ביטוח.
+1
אבל אנשים ש"משקיעים" ברכב כזה חושבים שקנו מינימום מנייה....
אתה יודע מה... אני מתחיל להישתכנע שזה נכון לאור העובדות פה שכשמוכרים אותם זה כמעט תמיד "מעל למחירון" בעבור נבלה שלא שווה את זה...
ויסלחו מראש אלה שהרכבים שלהם שווים את ההשקעה...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
איך, לאט לאט, צצים סיפורים "ממקור ראשון" (לא מה"אינטרנט"..) על האמינות האגדית.
ואיך, לכל תקלה יש הסבר "מדעי"/טכני/נקודתי/לא מאפיין (שמן בברקס, שמן בדלק, מדינה מפגרת, נהג דביל מכונאי רמאי - "זה ההסבר היחיד לענ"ד לקטסטרופה" - זה אף פעם לא כשל ב...אוטו).
ואיך יש אנשים שהוציאו "הון תועפות" גם על אגדות כמו היילקס מתחת לשנת 2000, אבל "אף אחד לא שמע על זה עד עכשיו"... עד עמוד 30 בשירשור האגדי...
רק מחרחרי הריב וה"לא מבינים", שמעו על המקרים האלה.. מי שבאמת מעורה ומכיר ומוקיר טויוטה... לא שמע מעולם.
והכי מעניין/מאכזב.
איך כל זה קורה, רק אחרי שיואב, שמכיר (אישית) טויוטה הכי הטוב, מיצה את הנושא ועזב...
מעניין אותי, איך זה שהוא, שמכיר כל הרבה (בעלי) טיוטה (והרבה יותר טוב מההכרות של עמית), הצליח לפספס היכרות עם המקרים האלה...
מתחיל להצטבר הרושם שיש טעות במהות הכותרת של השירשור - לא "אמינות האגדית של טויוטה" אלא יותר "האמינות של טויוטה - אגדה"..
אכן אגדה ותו לא.
אתמול בעוד טיול שיגרתי המכסה מנוע היחיד שנפתח נחשו של מי?
וזה אחרי שהרכב בילה חודש שלם במוסך, אבל תכף יקפצו "המוסך אשם".
פשוט בדיחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
.
לא צריך להיות מבין גדול במכניקה, או באנליזה בסיסית, כדי לדעת שלתקלה בודדת אין חמישה גורמי תקלה אלא אחד. גם בטויוטה, וגם בכל מכונה אחרת.
בכל מקרה, אני מתנצל על רגע של לוגיקה בשרשור הזה. מבטיח לא להפריע שוב לדיון הפורה.
אם היו לטויוטה פסלים היינו רואים עכשיו חבורות של לנדרוברים וטרופרים מפילות אותם והמון צוהל [emoji12]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
...
אתמול בעוד טיול שיגרתי המכסה מנוע היחיד שנפתח נחשו של מי?
וזה אחרי שהרכב בילה חודש שלם במוסך, אבל תכף יקפצו "המוסך אשם".
פשוט בדיחה.
עכשיו את סתם נסחף... לא יפה.
בכל טיול... כל טיול, הרכב היחיד עם מכסה המנוע פתוח, היה הריינג' שלי.
והרי זה ידוע לכל שהריינג' הוא The best 4x4 by far..
בכלמקרה, "כמובן" שמכסה המנוע היה פתוח רק על מנת לתת לאציל תשומת לב, לא בגלל תקלה... חו"ח...
אני זוכר, כשאחי עדיין היה איתנו, הוא לא היה מרשה לי לפתוח מכסה מנוע - שלא יראו לנדרובר עםמכסה מנוע פתוח...
אז בטח לא היתה תקלה... סתם הבחור/חבר עם הטויוטה רצה לפנק את המנוע בקצת יותר קירור וכו'.. :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני זוכר, כשאחי עדיין היה איתנו, הוא לא היה מרשה לי לפתוח מכסה מנוע - שלא יראו לנדרובר עםמכסה מנוע פתוח...
הוא גם היה נזעק במהירות לכל לנדרובר "שנעצר"
שלא יראו אותו על גרר
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מחק לי את כל התמונות, שרואים בהן את הריינג' עם מכסה פתוח.... והיו המון כאלה:(:rolleyes::)
כמחווה לשרשור האלמותי "איך אתה יודע שאתה נוסע בסופה" ננסה לפרשן כאן את המחזה הלא שגרתי של טויוטה עם מכסה מנוע פתוח - בחר את המועדף עליך:
1. בעל הרכב רוצה להראות לחבריו רוכבי הלנדרוברים וה-Jeepים איך נראה מנוע יבש ללא נזילות.
2. נהג הטויוטה רוצה לפנק את המנוע באוויר קריר גם כשעוצרים לצהריים.
3. נהג הטויוטה הוא שודד דרכים שרוצה למשוך את תשומת ליבם של עוברי דרך שיעצרו לעזור לו, ואז יתקוף וישדוד אותם.
4. נהג הטויוטה (עם מנוע בנזין) מנקז בנזין על מנת לתת לחבר שלו שנוהג ב-Jeep ונגמר לו הבנזין.
5. נהג הטויוטה (עם מנוע דיזל) מנקז סולר על מנת לתת לחבר שלו שנוהג בפולסייז ונגמר לו הסולר.
6. נהג הטויוטה מנקז שמן על מנת לתת לחבר שלו שנוהג בלנדרובר שנזל לו כל השמן.
7. נהג הטויוטה בדיוק מוציא את המטפונה העטופה בשכבות עבות של נייר כסף מסעפת הפליטה (המכסה אמנם פתוח, אבל המנוע עובד, כאילו דא).
8. נהג הטויוטה מראה לכולם כמה המנוע שלו מאובק - עדות למכסה מנוע שמעולם לא נפתח.
9. נהג הטויוטה מראה לכולם איך נראית מערכת חשמל בת 15 עם בידודים רעננים וללא אף נתק/קצר.
10. נהג הטויוטה מפגין הזדהות עם חבריו בעלי המותגים הנחותים שמתקלקלים כל הזמן.
11. נהג הטויוטה מניע בכבלים את אחד הרכבים מהמותגים הנחותים שמסרב להתניע.
12. אופס - קשה להאמין אבל אולי משהו בכל זאת התקלקל בטויוטה?.... ברור שזו לא אשמת האוטו. זה המוסך, זה החלק התחליפי, זה צפיפות האוויר, איכות הדלק, הזנחה של בעלים קודמים. הכל, רק לא האוטו.
המשיכו כאוות נפשכם ותזכרו - את טויוטה אסור להשמיץ - כי טויוטה זה השפיץ. טויוטה לא מתקלקל! טויוטה הכי טוב!
החבברים עשו לנו לוח שנה, עם תמונות מהטיולים שלנו(שמאז שאנחנו פה.. אין :() ובעמוד הראשון של לוח השנה...
הנה תראו לבד..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...9c59b15499.jpg
היחיד עם מכסה המנוע פתוח... אבל זה לא אומר שהוא לא אמין[emoji6]
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ברנרד,
אמינות מוגדרת גם כי ״אי הפתעה״, ורציפות בהתנהגות ללא התקלות, וככזה, הריינג׳ שלך היה אמין מרוב הרכבים.
יכולת לסמוך עליו בעיניים עצומות שהוא לא יכזיב ובכל טיול המכסה מנוע יפתח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברנרד,
אמינות מוגדרת גם כי ״אי הפתעה״, ורציפות בהתנהגות ללא התקלות, וככזה, הריינג׳ שלך היה אמין מרוב הרכבים.
יכולת לסמוך עליו בעניין עצומות שהוא לא יכזיב ובכל טיול המכסה מנוע יפתח.
פחחחח..
בכל טיול? אם היית מנסח "בכל הכנסת מפתח לסוויץ'", היית יותר קרוב למציאות:(..
וזה, אם מכסה המנוע נפתח בכלל - זה גם לא טרוויאלי. גם בנעילות (יש שתיים) מכסה המנוע ובסנסור (גם לזה יש סנסור... אובר מתוחכמים) מכסה המנוע היו בעיות.
אכן... הפתעות לא היו איתו... :cool:
- - - Updated - - -
אה... ושכחתי... לפעמים גם לא נפתחו/ננעלו הדלתות ובכלל אי אפשר היה להיכנס לאוטו..
אחד הקטעים המשעשעים שלי עם ריינג׳ היה כשחבר קנה אחד ובא נרגש להראות את הכלה המיוחסת.
הכנסנו אותו להצלבה מלאה כדי להתפעל ממהלך המתלה עם הכריות אויר.
אחרי ההתלהבות באה תמיהה כי בירידה מה הצלבה הרכב עמד עקום באופן בולט.
לא חזר לעמוד ישר.
מעיון בספר הסתבר שבמצב קיצון של המתלה, הרכב מזהה ״מצב חירום או חרטא דומה, וננעל.
עכשיו צריך לחכות חצי שעה, וכמו שעון מקולקל, אחרי חצי שעה היה פסססס... והרכב התיישר.