-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ברשותכם אני מפסיק לכם את ההתנצחות וחוזר לדיבורים על טכנולוגיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא רק מדינות.
אפילו היו''ר החדש של עמותת ''אור ירוק''.
לא שאני מייחס חשיבות יתרה לעמותת החנטריש הזו, אבל יותר ויותר גורמים וקולות מכל קצוות קשת הדעות בתחום הבטיחות בדרכים מתחילים להודות באמת העגומה - טלפון סלולרי אחראי ישיר לחלק גדול מהתאונות, אם לא ממש אחראי לרובן המוחלט, בוודאי ובוודאי לרוב תאונות ''היסח הדעת''. מעניין כמה זמן ייקח להם להודות ולפרסם מה חלקן האמיתי של מערכות המולטימדיה בסטטיסטיקה העגומה והמדממת הזו.
ואחרי שיכירו באמת, נראה כמה זמן ייקח להם להודות שאסור שיהיו מסכים כלשהם במכונית שננהגת על ידי בן אדם ולהתחיל לנקוט בצעדים מתאימים. הייתי רוצה שיוציאו את המסכים מהמכוניות אבל אני נוטה להאמין שהם יעדיפו להוציא מהמכוניות את בני האדם או נכון יותר את גלגלי ההגה, ולא את המסכים.
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
בלי ידיים: "לנהוג בעצמך יהיה לא חוקי"
http://www.ivc-online.com/Research-C...5-00155D0B8329
ובנוסף:
גיוסי הון
בכירים ב-NSA וענקית ביטוח אמריקאית משקיעים בחברת סייבר לרכב מהוד השרון
קרמבה סקיוריטי מגייסת 12 מיליון דולר ■ החברה פיתחה מערכת שמאפשרת לחברות הרכב להגן על מכוניות מאיומי סייבר
מתוך IVC
-
אלי גרונר. מנכל משרד ראש הממשלה.
אמר עכשיו שדרור צודק. הם גם מתחילים להשתמש בטכנולוגיה בנושא הזה.
יופי דרור.. אני מאחוריך.
-
בטח שדרור צודק.
באיזה עניין?
-
הוא אמר בקצרה..
שעד 2012 היתה ירידה במספר ההרוגים/נפגעים המגמה התהפכה והמספר התחיל לגדול מאז.
הסיבה הראשונה ובגדול לטעמם היא הוזלת השימוש בסלולריים והתגברות השימוש בהם .. כולל באוטו .. כולל בנהיגה.
בלי קשר הם גם שמו לב שאנחנו מאיטים לפני המצלמה ומאיצים שוב מיד אחריה ... נגד זה הם יתחילו בתו׳כ חצי השנה הקרובה להשתמש במצלמות למדידת מהירות ממוצעת בקטעי דרך .. בחצי שנה הראשונה כנראה ללא דוח׳ות
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
שים לב למה נציג המדינה הזה אמר ומה הם עומדים לעשות.
טלפונים סלולריים גורמים לתאונות. הם גורמים להמון תאונות. עשרות אחוזים מכלל התאונות הם באשמת הסלולרי. מה אתם עושים בעניין הזה? כלום. כלומר פה ושם מעמידים שוטרים מחופשים בטייטס מנומר של זונות, שישדדו קנסות מנהגים שנגעו בטמבלפון בזמן עמידה ברמזור.
אבל נהגים מאיטים לפני המצלמות?... זו בעיה חמורה שצריך לטפל בו תיכף ומיד! כי שוד ושבר - ההכנסה שלנו מהקנסות בסכנה!.... אז תיכף ומיד נתחיל למדוד מהירות ממוצעת.
כלום לא מעניין את נציגי המדינה הרקובה הזו חוץ מהכסף.
מאיפה להביא עוד כסף.
איך לשדוד מהאזרחים עוד כסף.
כסף וכסף.
מושחתים.
חלאות.
-
אנחנו עדיין מחכים לשמוע את ההצעה הקונקרטית שלך לטיפול בבעיית הסחת הדעת הסלולרית.
-
לחייב משבש סלולרי בכל רכב. בלי זה אין טסט. על חשבון המדינה. ממחר בבוקר.
-
אחלה רעיון. עכשיו תשקיע קצת מחשבה בישום, השלכות, תועלות, חסרונות, וחוקיות שלו. לא הרבה, קצת. נגיד עד מחר בבוקר.
-
למזלי זה לא בתחום המשרה שלי ... אני אתעסק בדברים שאני חייב לעשות ;)
-
אתה לא יודע לגבות את ההצעה הנחרצת שלך בכלל? לא מבין בזה כלום? סתם הקלדת מילים אקראיות?
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
אני יכול לתת כמה נק.
זה לא המקצוע שלי.
אבל לא יכול לתת פתרון לכל הבעיות שהעלת.
אני אנסה למצוא כמה דק. בשביל זה .. אוקי ;)?
-
ברור שזה לא המקצוע שלך. אבל זרקת דעה - תגבה אותה במשהו, אחרת תחסוך לנו אותה.
"לא יודעים - לא כותבים". פעם זה היה פה כלל בפורום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אחלה רעיון. עכשיו תשקיע קצת מחשבה בישום, השלכות, תועלות, חסרונות, וחוקיות שלו. לא הרבה, קצת. נגיד עד מחר בבוקר.
יישום - טכנולוגיות ל"א בתחום הזה קיימות מזמן, גם בשוק הפרטי ובטח בשוק המוסדי-ביטחוניסטי, ברפא"ל השארנו את הסלולרי מחוץ לחדרי ישיבות וזה עוד אחרי שהתעללו בו וניטרלו את רובו. באלביט סתם שמו לנו משדרי רעש לבן בחדרי ישיבות
השלכות - פרסומת של מוטורולה מהימים שהיה לי טלפון בננה, "פלאפון, הופך שעה אבודה לשעת עבודה" .. אז תבלה את השעה הזאת באשכרה לנהוג.. או לשוחח עם מי שאיתך באוטו ( אשתך, ילדים, ילדות, ... ) אני מנסה לשוחח עם הילדים באוטו אבל הם לא שומעים אותי כי הם מחוברים לעולם אחר :( יש מצב שאם לא יהיו סלולריים באוטו אנשים ידעו שהרמזור התחלף לירוק לפני שנתיים ואפשר להתחיל לזוז .. ( זה הדבר שהכי משגע אותי )
תועלת - הפקקים יתקצרו להפליא, חצי מהפקק זה הזמן תגובה של הנהג ששקוע בואצאפ עם הציצים של המאהבת .. רק אחרי שצופרים לו מאחורה, הוא מרים את העיניים , קולט שיש ירוק, עוזב את הבלמים, לוחץ על הגז, מגלה שכבר שוב הגיע האדום ודופק את הברקס של הלייף .. ומיד חוזר לציצים, אולי גם נצליח לזכור שיש תינוק מאחורה שצריך להפקיר באיזה גן ..
חסרון - חברות הסלולר ירויחו פחות.
חוקיות - לא רואה בעיה .. אם יוחלט שזה החוק, אז זה החוק, פעם נסעו בלי חגורה .. ואז פתאום נהיה חוק, זה חוק לא חוקתי .. כי זכותי למות כמה שבא לי מפגיעה של ההגה בצלעות .. אבל החשש שאני אפספס ואז קרנית תצטרך לשלם עלי לפיליפינית ... גורם להם לחוקק חוקים שמחליטים בשבילי ..
אני מניח גם שלא תהיה בעיה לתכנן את זה שכשהמנוע מכובה / דומם - המתקן ינוטרל ואז תוכל להתקשר לגרר / לאשה / לחבר .. אז יעצרו שניה בצד, מי שחייב ממש ממש לשוחח .. אפילו אפשר יהיה להפריד שאם האוטו נע, אפשר רק לצלצל שיחות דיבור ולא להעביר דטה. אז תוכל להפוך שעה אבודה לשעת עבודה אבל לא לבדוק מה חדש בפייסבוק תו"כ זחילה בפקק ..
אני מדגיש שאני לא עובד בתחום ולא יודע באמת .. אבל אני מניח שמה שכתבתי פה אפשרי והגיוני.
-
איך אתה מגביל את החסימה למכונית בלבד? מה עם הולכי הרגל במדרכה ליד, או היושבים על ספסל ציבורי או בבית קפה? תסתכל מהמשרד שלך על הכביש למטה - כל אחת מזרם המכוניות שעוברות שם תהיה משדר קרינה חזק יותר מטלפון סלולארי. למי אתה מתכוון להתלונן על כך שאתה לא שומע כלום בטלפון?
-
אולי תגביל את העצמה, המכונית זה כלוב פראדי לא רע, או שתערבב את החישנים של הסלולרי שממילא עובדים בשביל לזהות שאתה במרחב סגור, שאתה באוטו, שאתה מחובר למערכת שמע, שאתה מחזיק את המכשיר ביד / במתקן / מדבקת NFC ( או תואם טכנולוגי )
אני לא איש RF .. ולא תכנת סלולרי .. לא יודע.
אולי בכלל לא לחסום עם רעש אלחוטי אלא לשדר למכשיר אות שיפעיל חסימה בתכנה / מערכת הפעלה / ברמת החומרה של המשדר בטלפון ...
במחשבה שניה, ל"א זה רע מהרבה בחינות .. נעבור לגישה השניה.
-
או בקיצור, אתה כמו צ'רצ'יל בבדיחה הידועה... בשנים הראשונות של המלחמה, הצוללות הגרמניות עשו שמות בשיירות שחצו את האוקינוס האטלנטי, ולא נראה פתרון באופק. אז צ'רצ'יל הציע לשאוב את כל המים מהאוקינוס, ואז מטוסי חיל האוויר המלכותי יחסלו בקלות את הצוללות שיהיו תקועות חסרות אונים בבוץ. שאלו אותו, עם כל הכבוד, איך אנחנו אמורים לשאוב את המים מהאוקינוס? ואיך האוניות שלנו ישוטו אם הוא יבש? אז הוא ענה - "...הבאתי לכם פתרון, עזבו אותי מפרטים טכניים, שהמהנדסים ישברו את הראש!"
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
או בקיצור, אתה כמו צ'רצ'יל בבדיחה הידועה... בשנים הראשונות של המלחמה, הצוללות הגרמניות עשו שמות בשיירות שחצו את האוקינוס האטלנטי, ולא נראה פתרון באופק. אז צ'רצ'יל הציע לשאוב את כל המים מהאוקינוס, ואז מטוסי חיל האוויר המלכותי יחסלו בקלות את הצוללות שיהיו תקועות חסרות אונים בבוץ. שאלו אותו, עם כל הכבוד, איך אנחנו אמורים לשאוב את המים מהאוקינוס? ואיך האוניות שלנו ישוטו אם הוא יבש? אז הוא ענה - "...הבאתי לכם פתרון, עזבו אותי מפרטים טכניים, שהמהנדסים ישברו את הראש!"
דווקא הגישה השניה שלי לדעתי טובה.
בכל מקרה, אני לא חושב שיש חשש שמישהו באמת יפעיל את ההצעות שלי אז חזל"ש.
אגב, חינוך ... הילדים שלי גוערים בי כשאני שולח יד לטלפון בזמן נהיגה .. וזה גורם לי להפסיק את שליחת היד ..
הם לוקחים את זה מבית הספר.
-
אם יש גישה מצחיקה פה, היא דוקא של נמרוד. זה שאתה מזהה בעיה, ויודע בגדול מה הדרך לפתרון , לא אומר שאתה גם צריך לדעת איך לישם. אחרת - בשביל מה בעלי מקצוע? בשביל מה אנשים לומדים הנדסה? אין שום קשר בין זיהוי בעיה אמיתית והתרעה עליה, לבין היכולת לפתור אותה. זה שאתה כורך את זה אחד בשני זה מה שמצחיק.
ודוגמאות , במיוחד קיצוניות, זה לחלשים.
-
פתרונות טכנולוגים יש, חלקם פשוטים. דוגמא:
כניסה אוטומטית למצב טיסה, במהירות גבוהה מ 15 קמ"ש...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk