-
1 קבצים מצורפים
תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
נסה לשים <איך שלא קוראים לזה> כדי לשפר את האוירודינאמיות, למשל:
קובץ מצורף 114971
לא יודע כמה זה אפקטיבי, ככה קניתי את הג'יפ אז אין לי נתוני לפני/אחרי, אבל אני בטוח שגם עם זה אצלי עדיין צריכת הדלק (כלומר הסנפת הגז) יותר גבוהה ...
אגב, מה מידת ההשפעה שאתה מרגיש ?
אתה מתכנן לנסוע עם המזוודה באופן קבוע על הגג, או רק לטיולים ארוכים ?
-
לא רלונטי .. אני לא מתכונן להשתמש בזה למעט טיולים.
ההשפעה נכרה בכך שבדרך כלל אני יודע שמהירות כזאת וכזאת בהילוך כזה וגזה נותן לי לפי המחשב דרך משהו והפעם נתן מספרים לגמרי אחרים .. 11 במקום 6 למאה .. למשל
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ואוו, איזה פער ...
היתה היום רוח פרועה מאד .. אולי זה קשור.
אבל בכל מקרה העסק יהיה במחסן ברגיל .. ויתלה על האוטו לטובת טיול בלבד.
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
מזמן לא עדכנתי פה כלום ...
גם כי עסוקים במעבר דירה וגם כי לא היה משהו מעניין ...
עד היום, אז שבת בבוקר, העיר ריקה, הרחובות ריקים .. רחוב ארוך עם המון כיכרות .. באיזה שלב נמאס לי להאיט וזה קרה בדיוק בכיכר שהשקו יותר מידי .. פתאום כביש טיפה רטוב .. באמצע הסיבוב .. מהירות טיפה גבוהה מידי כניראה .. והופה ! מגרש החלקה מאולתר !
מעניין להגיד שהאוטו הגיב נהדר !
הגלגלים הקדמיים ברחו החוצה, כמה תיקתוקים מהירים של משאבת בלמים .. חריקת צמיג ימני קדמי קצרצרה והאוטו לא איבד את הנתיב.
זאת הפעם הראשונה שלי שאני ממש מבחין בתופעה .. למרות שאני כן לפעמים מתגרה באחיזת הצמיגים המצויינת של האוטו שהוא תמיד יציב בטון על הכביש ותמיד שומר קו מעולה ... וגם היום :)
אז נראה לי שהמוס ניצל היום !
השלב הבא כשיהיה לי זמן, תאורת לדים בתא מטען ואחורה .. נדיה התלהבה מידי מהאוטו של נדב .. :( אני חושש שהדאסטר תתחיל להידמות לצ'רוקי בקרוב )
-
1 קבצים מצורפים
הלדים של נדב באים עם הסבה לגז ומטבח פריסה מהירה... :rolleyes:
בכל מקרה, אני מסכים עם נדב לגבי ההמלצה על "כנפון" מקדימה (למרות שאני מאוד לא אוהב את המימוש אצל נדב- למה להפריע לזרימת אוויר על השימשה הקידמית?).
אני עם גגון ממש שטוח, ועדיין, יש הבדל ענק ברעש ובצריכת דלק עם או בלי כנפון.
אתה צריך להוסיף כנפון הכי פשוט, בחלק הקידמי של הגג, לכל הרוחב בין שתי המסילות.
קובץ מצורף 115386
-
בשביל מה ?
הארגז הזה במחסן. שם הוא לא מפריע יותר מידי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ולגבי מטבח .. אני מניח שזה עניין של זמן. גם זה יבוא מתי שהוא ..
-
רוצה לשתף אתכם בדעה וחוויה חיובית שלי -
לדעתי הרכב כיף ועושה שטח יפה מאד. זה לא רכב השטח הראשון שלי (גם לא השני), ולמרות שיש ויגידו שזה לא רכב שטח, 90% מהמסלולים בארץ יעבור הדאסטר בכבוד מעורר יראה. נכון - חסרים לי 5 ס"מ בגובה ומתכנן להגביהה אחרי שיאושר הקיט, בשאיפה בעתיד הקרוב.... :(
כרגע סומך על המגן גחון וניתוח קרקע...
השבוע ביקרתי במוסך היבואן בראשון לציון לטיפול שני. יוצא לי טיפול כל שנה כיוון שזה רכב שני והקילומטראז נמוך.
היה רעש ממיסב במנוע, ואחרי בדיקה הוחלף מדחס (באחריות).
טיפול מסור עם חיוך ואהבה של טל. כל מה שנותר לי הוא להגיד תודה.
-
הקיט מאושר מזמן ...
תקרא אחורה. מותקן כבר כמה חודשים ומאושר אצלי חודש. אצל אחרים קצת לפני.
ההגבהה הזאת עושה לאוטו רק טוב.
-
אה -
ולגבי שיפורים לטיולים -
אני משתמש בצימיגג זול שקניתי ב 250 שח - עושה אחלה עבודה ומהיר להרכבה וקיפול
מיתכון למצלמה SJ4000 WIFI על בורג בפגוש קידמי
מצלמת רוורס ב 100 שח כולל מסך מ- EBAY.
ממיר 12V ל220V לתאורה ועוד
פקל קפה כמובן :)
מה שחסר אחרי שראיתי ולמדתי מחבר טוב (חן), בדרך לרכוש בלנדר להכנת שיקים וICE CAFE קר לטיולים בימי הקיץ החמים :rolleyes:
- - - Updated - - -
איזה?
של IRONMAN?
-
לי יש מאד. אבל יש אישור לשניהם ככל הידוע לי.
לינק לצימיגג ותמונות בבקשה.
תמונות של הכל ;)
אחרת פה לא מאמינים לכלום חח
-
1 קבצים מצורפים
-
יש לי גם כזה תיק, היבואן יושב ליד כפר סבא. סהכ חביב מאד אבל לא משהו לשימוש אינטנסיבי. פעם בכמה חודשים.
עמידות למים לא בדקתי אבל מאבק הוא מגן יופי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
הם ישבו פעם בנווה ימין. היום הם עברו לאזוה"ת שמול כוכב יאיר, לא רחוק מהמסלול סופרמוטו זצ"ל.
-
לא תפנק אותנו בתמונות שלכם במעלה עשוש ?
-
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
מה אבדתי בעשוש ??
ועוד בחום הזה ??
בעונה הזאת אני מקסימום נוסע עד לים ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה אבדתי בעשוש ??
ועוד בחום הזה ??
בעונה הזאת אני מקסימום נוסע עד לים ..
כנראה שיש עוד גיא שמנסה להביא את הדאסטר לקצה..
הוא עלה את מעלה עשוש לפני שבוע עם עוד דאסטר
-
כך מתברר :)
https://www.facebook.com/nimrod.offr...0592690730031/
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...172a20414c.png
שני דברים. הסרטון מורץ במהירות גבוהה אז קשה להבין כמה לאט או מהר הם נסעו ... אבל נראה שלא נכבה המנוע גם לא לבנזין והמונית יצאה מזה בשלום למרות הקפיצות.
אז שוב , בשביל לטייל עם פלפל חריף .. אפשר גם דאסטר.
עכשיו רק חסר שמישהו יסכים להרכיב לי כננת על האוטו .. שנורקל האשה לא מרשה לי ( ממילא לא צריך ) ...
ויש מתחרה חדש בקטגוריית האוטו שאפשר ושווה לקנות.
גם כשמטיילים באמת ...
-
בחיים לא הייתי מעיז לבוא כל כך מהר למדרגות האלו. אפילו עם הדיסקו. (גם אם מתחשבים במהירות הסרטון).
שנאמר,
No guts no glory
No legend
No story.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בחיים לא הייתי מעיז לבוא כל כך מהר למדרגות האלו. אפילו עם הדיסקו. (גם אם מתחשבים במהירות הסרטון).
שנאמר,
No guts no glory
No legend
No story.....
זה בדיוק ההבדל בין רכב שטח לרכב שאונסים אותו לעשות שטח קשה.
רכב ״שטח״ סטנדרטי עם low, ובטח עם בקרת משיכה או נעילה, עולה את זה לאט ומבוקר, ויעלה את זה גם מחר, וגם מחרתיים ועוד שנתיים וגם בשנתו ה-20.
כבר הוכח מעבר לכל ספק שזה רכב טיול לייט++ מצוין, ויש לו קהל מעריץ, אבל כמה פעמים הדאסטר יוכל לחזור על התעלול הזה, ולחזור הביתה?
מעניין.
-
אני מאמין שנגלה .. יש כמה מופרעים בקהל. אני לא נחשב אצלם בכלל ...
וכמות הטיולים המופרעים שלהם גדולה מאד. כשנשמע על משהו אני אספר.
אבל אתם זןכרים את הסובארו המדוגמת מהשרשור השני ?... עוד הוכחה שמה שאתם קןראים טיול זה סתם נסיעה לפוצץ את האוטו .. מה שבעולם קוראים טיול ... אפשר לעשות גם עם הדאסטר בכיף או עם סובארו פורסטר.
לגבי ה low , אז ממילא אף אחד לא מעביר הילוכים באמצע העליה .. ולכן ההילוך הנמוך שיש לדאסטר הוא על תקן low. בוחרים את ההילוך הנמוך היחיד שיש ונןסעים. מה שכן אין כל כך לדאסטר זה יחס באמת נמוך. אבל את זה אין לעוד כמה רכבים. גם כאלו שיש להם תיבת העברה וחמישה הילוכים נמוכים קדמיים. שאף אחד לא צריך. מה הרעיון לנסןע ברביעי low ? מתי זה טוב ?
אני מקווה שבעתיד מישהו יוציא ערכת הפחתה לאוטו. זה מבחינתי יעשה אותו לאוטו שלא מוכרים יותר.
גם ככה הוא כבר מיתמודד על התואר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני מאמין שנגלה .. י
אבל אתם זןכרים את הסובארו המדוגמת מהשרשור השני ?... עוד הוכחה שמה שאתם קןראים טיול זה סתם נסיעה לפוצץ את האוטו .. מה שבעולם קוראים טיול ... אפשר לעשות גם עם הדאסטר בכיף או עם סובארו פורסטר.
מה שהסובארו מיועד לעשות זה הטרנד שדי כבש את עולם השטח הבינלאומי בשנים האחרונות:
Overlanding
סגנון טיול שמהותו הוא היכולת לתפקד בשטח עצמאית עם רכב, והשטח הוא מרכיב חשוב כדי להגיע מעבר לתחום מחיית הפרייבט, אבל חלק גדול משבילי הנגב נחשב עבורם על גבול האקסטרים.
הם לא יחשבו לנסות לעלות את העשוש או דומה עם הרכב.
מזכיר לך את חבר הגרמני של דרור הראל שהגיע לכאן עם הדיפנדר, ובסיבוב סטנדרטי בנגב אמר שאלו מסלולים הרבה יותר מאתגרים ממה שהוא רגיל.
-
כנראה פיספסתי את השרשור ההוא .. אני גם לא חשבתי לעלות את עשוש. אני כן מטייל. ולאט לאט יגיעו שדרוגים לאוטו. פשוט אצלינו לצערי אין לאן לטייל כל כך הרבה ורחוק שצריך אוטו כמו דל חיים רכס. בטח לא בשבילי.
-
לפני כמה חודשים עשינו חוצה ישראל בסגנון של אסף.
כלומר הרבה כביש ומעט דרכי עפר ושטח.
הרבה אתרי מורשת ונוף.
1700קמ במצטבר, וזה אחרי מגבלות זמן שלא אפשרו כל מה שרצינו.
אז בהחלט גם כאן יש "מרחקים״.
נפח ההעמסה והדיגום של הטנדר (ולצורך העניין כל SUV סטנדרטי מדוגם) אפשרו עצמאות וגמישות ששום פרייבט לא יכול לספק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה שכן אין כל כך לדאסטר זה יחס באמת נמוך. אבל את זה אין לעוד כמה רכבים. גם כאלו שיש להם תיבת העברה וחמישה הילוכים נמוכים קדמיים. שאף אחד לא צריך. מה הרעיון לנסןע ברביעי low ? מתי זה טוב ?
זה טוב למשל לחלקים היותר תלולים של השבילים בהרי ירושלים/כרמל/גליל, כאשר ההילוך הראשון במצב High הוא ארוך מדי מבחינת המהירות הרצוייה או כוח המנוע. לפני שהתקנתי את ההפחתה בטראנספר של הויטארה היו לא מעט טיולים רגועים שנסעתי קטעים ארוכים ב- LOW, ואכן השתמשתי בכל ההילוכים, בנחת.
היום, עם LOW מופחת (גם בצ'רוקי וגם בויטארה), כאשר ההילוך הראשון ארוך מדי צריך לעצור עצירה מוחלטת, לעבור ל- LOW לקטע קצר, לעצור שוב עצירה מוחלטת, ולהמשיך בנסיעה. מעצבן מספיק כדי שאשקול להחזיר את הויטארה ליחס נמוך סטנדרטי ולא מופחת...
-
יצא לי לנסוע עם ההיילקס עם עדלה במשקלים מופרעים בעליות ליד המפעלים הרעים והאוטו לא סחב ועליתי בשני low .. בסדר. זה מקרה קיצון של אוטו מאאאד חלש ומטען מאאאד כבד ..
יש מקרים, אני מקבל .. מצד שני.
באמת לא יצא לכם כנראה להתנסות בסידור הקיים בדאסטר.
לגבי העמסה .. שווה לשאול מה עשתה משפחה עם דאסטר באיזלנד שבועיים עם כל הציוד ו 3000 ק׳מ. מעניין איך הסתדרו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לגבי העמסה .. שווה לשאול מה עשתה משפחה עם דאסטר באיזלנד שבועיים עם כל הציוד ו 3000 ק׳מ. מעניין איך הסתדרו.
ארזו מינימלי וחכם..
וכנראה בלי עצים למדורה,מים ומקרר?
לגבי low, אתה באמת רציני בשאלה הזו?
אני מכיר שאם הגעת ב-low למהירויות שמקבילות להילוכים ב-high,אז תחזור לתחום הגבוה, בגדול זה אומר עד שלישי בlow.
-
תראה זה לא ויכוח או דיון ... לך מקרר זה deal breaker בשבילי מקרר זה משהו שהכי לא נחוץ בחיים.
עצים על הגגון .. מים יש לי גריקן גדול שמספיק לנו ונותר עוד כשחוזרים הביתה ... שוב, אין אמת מוחלטת. אין נכון או לא נכון. תנסה לקבל שיש דיעה אחרת משלך. גם בנושא ה low מעבר לראשון low בשביל לתקל מכשול .. לטעמי השאר מיותרים ב 99.99999% מהמקרים.
כשהיו לי הרבה הילוכי low הייתי עוצר כל הזמן להעביר יחס העברה. זה לא נעים. עכשיו יש לי רק להחליט באיזה הילוך לשמור על תנועה ..
לגבי מקום באוטו .. יש אנשים שמטיילים עם סמוראי ויש מקרים שאנשים מטיילים ברגל עם תיק קטן .. גם להם אין מקרר.
נו ברצינות.
הטיעון הקודם היה כי אין סרן. אחרי זה כי אין יחס נמוך. עכשיו כי אין מקרר.
אז בסדר ;)
-
כי ככה זה היום בעולם הרכב.
אוברלנדינג. וואלה יופי.
בהתחלה ויתרו על סרנים.
אחר כך על שילדה.
אחר כך על הילוך הכוח.
אחר כך על הגיר הידני.
אחר כך על צמיגים עם דופן נורמלית.
אחר כך על הנעה 4X4.
עוד מעט-קט מוותרים על מנוע שריפה פנימית.
בקרוב יוותרו גם על הנהג - לטובת גולם אלקטרוני עם מסך ותוכנה שכל האקר יפרוץ וישתול בה וירוסים לתפארת.
אז מה שכואב לכם זה שאין מקום למקרר?.....
הרי במסגרת הפוליטיקלי-קורקט, שמירת הסביבה והבריאות חקיקת אינספור חוקים, תקנות והגבלות והטלת שררה כי אפשר, עוד מעט יאסרו בחקיקה לשתות משקאות מוגזים, בירות ושאר משקאות אלכוהוליים (כי זה משמין/לא בריא/מזיק ומסוכן) יאסרו גם לשתות מים קרים, במיוחד אחרי אכילת פירות, כי זה עושה סמטוחה בבטן ואין שום סיבה שכל מי שכואבת לו הבטן יזדקק לטיפול על חשבון הציבור, יאסרו אכילת בשר (כי זו התאכזרות לבע''ח, לא ירוק, לא בריא) יאסרו על גלידות (כי יש בזה סוכר) אז אני שוא לאתכם - בשביל מה בכלל צריך מקרר?.....
חוצמזה בכלל יאסרו גם לנסוע בשטח כי זה מזיק לסביבה ומפריע ליבחושים המצוייצים לנדוד ולהתרבות.
אז עד שהעתיד החביב הזה יסגור עליכם מכל הכיוונים, בינתיים תגידו תודה שיש אוטו כזה.
אוטו צנוע ובלי יומרות שעושה את העבודה, צורך 15-16 ק''מ לליטר ושעולה רק 120K שקל. שטוב ונוח בכביש וגם בשטח. כמה טוב בשטח? וואלה טוב. טוב מאוד אפילו. עולה את עשוש. עובדה. ועושה את זה הרבה יותר טוב מכל ג'יפון אחר וגם מכמה וכמה SUV גדולים וגיבורים ממנו, לכאורה.