-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אם אני מביא כזה קיט מחו"ל תהיה בעיה לקבל עליו אישור?
כמה הודעות למעלה כתבת שכבר אישרת את הרכב שלך ויש לו הערת "מוגבה 50 ממ" ברשיון. אין משמעות לאישור מחדש - ההערה לא תשתנה. תביא מחו"ל ותתקין מה שאתה רוצה עכשיו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כמה הודעות למעלה כתבת שכבר אישרת את הרכב שלך ויש לו הערת "מוגבה 50 ממ" ברשיון. אין משמעות לאישור מחדש - ההערה לא תשתנה. תביא מחו"ל ותתקין מה שאתה רוצה עכשיו.
נמרוד זה לא מדוייק. דיברתי על זה עם אמנון מרדיאטור מודיעין.
אם מישהו יחליט לבדוק על ההגבהה שלך, הם יכולים ללכת למשרד הרישוי
להוציא את הטפסים, לגשת למתקין ולבדוק איזה קיט בדיוק שמו לך.
יותר מזה, גם בטפסים שאתה מגיש יש לך את הטפסים של הקיט, אז נכון
שבמכון לא בהכרח יעלו על זה ששינית, אבל אם איזה פקידון בחברת
הביטוח ירצה לעשות לך עניינים או איזה ניידת משרד התחבורה, אתה
בבעיה.
ואם המתקין חכם ומכסה את עצמו בפני כל מיני מתחכמים (אמנון), אז
הוא ישמור את התיעוד, כי מספיק שיהיה לך אישור ושלאחריה תגביה ל "5
למי יבואו בטענות?
דרור - ממתי יש לך פייסבוק שאתה יודע מה זה רמת אמינות ב"אבא פגום"?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ולמי שיש קיט אחר שיכניס יד עמוק לכיס ויחליף לאולדמן...
לרובנו כבר הוחלף לאודלמן...
התקנה הזו באה מכאן:
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...124248,00.html
ישראל מדרדרת במדד השחיתות, למי שעוד לא הבין 1000, 2000, 3000, 4000, 5000...
אני קורא ונדהם איך כולנו מקבלים בשיוויון נפש את כל התקנות האלה שמפילים עלינו ומחפשים פתרונות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לסיקס. לגראנד יש לי כבר. לא צריך :-)
בגלל זה גם שאלתי מה אתה מתכנן לעשות לסבן שלך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
לסיקס. לגראנד יש לי כבר. לא צריך :-)
בגלל זה גם שאלתי מה אתה מתכנן לעשות לסבן שלך.
אני אתקין את אחד הקיטים שיאושרו. חשבתי על BDS, אני יודע שהם בתהליך, אני לומד פה מיהודה שכנראה xxxx השיגו אותם. מניח שעד שאצטרך לקנות קפיצים יהיו 3-4 אפשרויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני אתקין את אחד הקיטים שיאושרו. חשבתי על BDS, אני יודע שהם בתהליך, אני לומד פה מיהודה שכנראה xxxxx השיגו אותם. מניח שעד שאצטרך לקנות קפיצים יהיו 3-4 אפשרויות.
טוב גם אני עד שאגיע לזה יעבור הרבה זמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
נמרוד זה לא מדוייק. דיברתי על זה עם אמנון מרדיאטור מודיעין.
אם מישהו יחליט לבדוק על ההגבהה שלך, הם יכולים ללכת למשרד הרישוי
להוציא את הטפסים, לגשת למתקין ולבדוק איזה קיט בדיוק שמו לך.
יותר מזה, גם בטפסים שאתה מגיש יש לך את הטפסים של הקיט, אז נכון
שבמכון לא בהכרח יעלו על זה ששינית, אבל אם איזה פקידון בחברת
הביטוח ירצה לעשות לך עניינים או איזה ניידת משרד התחבורה, אתה
בבעיה.
ואם המתקין חכם ומכסה את עצמו בפני כל מיני מתחכמים (אמנון), אז
הוא ישמור את התיעוד, כי מספיק שיהיה לך אישור ושלאחריה תגביה ל "5
למי יבואו בטענות?
אליי! אל הנהג יבואו בטענות. ברור. וזו אחריות. אם אני שיניתי את מערכת המתלים, כראות עיני, אני אחראי.
זה מה שאנחנו רוצים, לא? כמו בטקסס.
פעם שנכנסה השורה "מותקנת הגבהה 50ממ" לרשיון, מכון הטסטים מכוסה. משרד התחבורה מכוסה. גם המתקין מכוסה, כי התיעוד ששמור אצלו ובמשרד הרישוי מתעד בדיוק מה הותקן בשעת הרישום.
אם אתה רוצה להיות מכוסה כמוהם, פיקס, עד הסוף, מבוטח, "מרובע", אז אל תעשה שינויים. כמו 99% מהנהגים בכבישי ישראל. להיפך, ניתנה לך אפשרות ליסוע ברכב מוגבה 50 מ"מ בצורה חוקית, תקנית, מכוסתח"ת באופן מושלם, מה שלא היה קיים בעבר. אגב גם בשבילי ברכב השטח היומיומי שלי זה מספיק ודי והותר ונעים לי ליסוע על רכב מוגבה 50 מ"מ בצורה מסודרת.
אם אני רוצה יותר? כמו בטקסס: שמה אתה יכול לבצע שינויים אבל אין חובת ביטוח! מי שנוסע במפלצת שלו והורג צד ג', אללה ירחמו, מותר לו, מותר לו לא להיות מבוטח והוא ישלם את כל רכושו כפיצויים, או יברח למדינה אחרת.
מי שרוצה את זה, יכול להמשיך ולבצע שינויים (רצוי לא להגזים) במערכת המתלים שלו. הוא צריך לדעת, שהוא, תיאורטית לפחות, חשוף במקרה של תאונה. אבל גם לו יש יתרון במצב החדש - הוא יכול לעבור טסט ולא לפחד מהורדה מהכביש על הגבהה, כי כתוב לו ברשיון, וכל שינוי שהוא עושה, נמצא תחת אחריותו. כמו בטקסס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ניתנה לך אפשרות ליסוע ברכב מוגבה 50 מ"מ בצורה חוקית, תקנית, מכוסתח"ת באופן מושלם, מה שלא היה קיים בעבר.
בעבר אף אחד לא שם על הדברים האלה, אף אחד, לא היבואנים שהביאו לארץ מכל הבא ליד ומכרו את הנ"ל(טוב או לא, מתאים לרכב או לא), לא מוסכים ולא סדנאות שהתקינו את הנ"ל, לא מכוני רישוי, לא חברות הביטוח, ובטח שלא משרד התחבורה, אף אחד, כי זה כנראה לא הפריע לאף אחד....
כמו בכל תחום עד הרגע שקורה משהו ואז פותחים עיניים, מחפשים אשמים, מחפשים איך לחוקק, איך לעשוק ולהכניס כסף לקופה תוך כדי.
למה לא אוכפים את הייבוא? למה ממשיכים למכור קיטים שלא עברו תקינה? "מכשילים" את הצרכן בכוונה, זה שלא מחובר לרשתות, לא מודע למתרחש, הרי הנהלים הנ"ל לא פורסמו בחדשות, או במכתב בדואר(כמו ריקול לצורך העיניין) לבעלי suv ו 4x4 למיניהם.
-
אף אחד?
מיום פתיחת הפורום הזה עולה באופן קבוע המושא. צמיגים, הגבהות, טסטים, ניידות משרד התחבורה, מדינה בולשביקית, לא נותנים לחיות, עושקים אותנו, מגבילים אותנו, מתעללים, קלגסים, משטרע, ועוד ועוד.
לא פעם גם היתה כאן זעקה שבמקום לומר שהכל אסור למה לא עושים כמו באירופה שמותר להתקין מה שיש לו אישור... אבל זה לא יקרה.. שחיתות.. שלטון רקוב.. פקידונים.. עושקים אותנו, מתעללים בנו, שיכורי כוח, משטרע..
והנה זה קרה והקשיבו למה שרבים כאן בפורום ביקשו ולא האמינו שאי פעם יקרה. אבל זה לא טוב ולא יכול להיות טוב בגלל הטמטום והשחיתות.. פקידונים.. משטרה.. עושקים אותנו.. שלטון רקוב.. משרד התחבורע..
והנה מתברר שאפילו לסופה יש ערכה מאושרת או שתיים. אבל לא. עכשיו צריכים לאשר גם מה שהותקן קודם לחוק ובלי תקינה או אישור כי.... אתם כבר יודעים.
אסף.
-
אסף, מודה שהיתוודעתי לפורום הזה רק לפני כמה שנים(בכלל לכל "הרשת"), אבל עד אז לא ניתקלתי בשום דבר ממה שתיארת, מצטער.
רק לציין שאני בתחביב הזה רק מ 2001/2 , ועברו לי מאז כמה רכבים בידיים שהגבהתי בעזרת מוסכים/סדנאות/לבד ולא הישתמשתי באף מעאכר כדי להעביר אותם טסט, לא עיניין אותי ניידות או משרד התחבורה, אם החלפים ניקנו והורכבו כחוק איפה בדיוק עברתי על החוק?
להבדיל כמה וכמה הבדלות, כמו שציינתי כבר, אם רוצים לעצור משהו שלא חוקי, מתחילים מהמקור, לא מהצרכן.
-
הדיפנדר שלי בשנת 2004 היה מוגבה 4״ ולא הכנסתי אותו לבד למכון רישוי אלא עם המכונאי שלי. למה? חוץ מהגובה הוא היה סטנדרטי ותקין לחלוטין אפילו עם צמיגים במידה המקורית. אבל ידענו כבר אז שבוחן ביום לא טוב יכשיל אותי על הגבהה. עוד קודם לכן עם הסופה שהיתה סטנדרטית לחלוטין אפילו בגובה - אפילו לא ניסיתי לעבור לבד טסט ואני מדבר על לפני כמעט 20 שנה. זו היתה גם אז המציאות גם אם רוב בעלי ה4x4 לא הכירו אותה כי היא היתה שמורה רק לבעלי רכבי שטח אמיתיים.
אסף.
-
-
לפני אלפי שנים גם את הניבה העברתי טסט עם ׳חבר׳ ....
זה לא רק סופה או דיפנדר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
מעאכרים ושרות העברת טסט תמיד היו, ולמי שרצה שקט וכניסה ויציאה מהירים זה פיקס, לא טירטורים ו"יש לך חופש בתפוח, יש לך נזילה, חופש בגלגלים..." וכו' וכו'.
אני לא נעזרתי בכאלה עד היום.
אנחנו מדברים פה על הגבהות, ועל תקופה שלפני כל ההנפצות האלה, לא כמו הדוגמה שחנן נתן בקישור, משהו כמו הדוגמה של אסף.
לכו עוד אחורה כמה שנים טובות, אם יש תיעוד פה של מי שנכשל בטסט על הגבהות, או הורדה מהכביש, על זה ורק על זה.
כל השנים, של לפני כל "הג׳יפוקליפסה" הזאת או איך שלא קוראים לה, אף פעם לא העירו על זה, ואני מטייל עם הרבה חברים וכלים שונים, גם סופות, אנחנו והם לא "ביג פוט" ולא מוגזמים, תמיד הגבהה בטעם ובלי קומבינות, העירו לנו על צמיגים רחבים שבולטים, פנסים נוספים וכו', וזהו.
-
נדב, אתה צודק אבל גם אסף צודק וגם דרור.
גם אני ב21 השנים שלי עם ג'יפים זוכר תקופות קשות יותר וקלות יותר. באופן כללי אפשר לומר:
1. הזמן לא לטובתנו. הולך ונהיה יותר קשה. זה די ברור, וברור גם לאן זה הולך (אוטונומי/חשמלי בלה-בלה-בלה).
2. ככל שמתרחקים ממרכז הארץ, יותר קל. החוויות של דרור במשולש ברמודה דרומית לתל אביב, קשות יותר משלי ושלך בעמק. האמת, לא מבין למה הוא מתעקש להשאר שם... הוא יחיה 20 שנה יותר אם יעבור למצפה רמון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הוא יחיה 20 שנה יותר אם יעבור למצפה רמון.
איך 20 שנה?
לפי ביאטריס יש לו רק עוד כמה שנים ספורות.
די דרור אתה חייב לנצל את מה שנשאר לך ועדיף כמה שיותר מהר!
ציני/לא ציני- זה רווח נקי שלך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נדב, אתה צודק אבל גם אסף צודק וגם דרור.
גם אני ב21 השנים שלי עם ג'יפים זוכר תקופות קשות יותר וקלות יותר. באופן כללי אפשר לומר:
1. הזמן לא לטובתנו. הולך ונהיה יותר קשה. זה די ברור, וברור גם לאן זה הולך (אוטונומי/חשמלי בלה-בלה-בלה).
2. ככל שמתרחקים ממרכז הארץ, יותר קל. החוויות של דרור במשולש ברמודה דרומית לתל אביב, קשות יותר משלי ושלך בעמק. האמת, לא מבין למה הוא מתעקש להשאר שם... הוא יחיה 20 שנה יותר אם יעבור למצפה רמון.
סיכום יפה מאוד.
בקשר לדרור.... ניפגשנו רק פעם או פעמיים...
אבל בכללי כל מי שמתרחק מהמרכז חי יותר טוב. :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yehuda75
זה לא מדוייק. מסתבר שהקפיצים של אולדמן הם בעלי תקינה מתאימה (במקרה שלי - יותר מזל משכל).
עברתי אישור הגבהה ע״י מתקין מוסמך על מנת לקבל את הערה המתאימה ברישיון.
זהו - אחת ולתמיד סיימתי את הבלגן הזה...
סלח לי יהודה אבל ראיתי את הרכב שלך והוא בגובה דשא כשאתה לא מועמס, וכשאתה מועמס לטיול הצמיגים האחוריים שלך כבר בתוך הכנף.
מצטער אבל זה לא קיט האידיאלי. עדיף כבר להישאר עם הקפיצים המקוריים ולשלם רק על האישור הגבהה ברישיון.
-
נמרוד.. מה הקשקושים על הביטוח?
בכול מדינה בארהב אתה מחוייב בביטוח חובה כולל טקסס...צד ג אופציונלי. ולמה בכלל זה קשור ל הגבהות הנמכות או כול קטע אחר?
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
-
הקשר הוא שרכב לא תקין עלול להיות מפגע שיגרום לתאונה ונפגעי גוף.
שאלה לגבי הביטוח חובה אצלכם.
האם הביטוח חובה שלכם מכסה רק מישהו שנפגע שלא באשמתו?
נניח מישהו התפרץ לכביש, לא הספקת לבלום והוא נדרס. הביטוח מכסה אותו?
למשל בישראל לא משנה בגלל מי אשם. אם נפגעת מרכב הביטוח חובה שלו יכסה את הפגיעה כולל פיצויים על נכות ואובדן הכנסות עתידיות.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
מי אמר שיש קיט לסופה?
כי אין.
ואם נניח שיש קיט ל-CJ7/YJ רנגלר אמריקאים מקוריים שהם כלי רכב קטנים וקלים מ-CJ8 ישראלי/סופה בכמה מאות ק''ג טובים אז זה אומר שזה מתאים לסופה ארוכה?...
לא יודע מה מותקן אצל יהודה. ראיתי את הג'יפ שלו במדבר בזמנו. ואני יודע שהוא היה אז עמוס לטיול+כל המשפוחה והקפיצים היו תחת עומס רציני, אבל הוא היה נמוך יותר מסיקס סטנדרטי ללא אוויר בין הגלגל לחלק הפנימי של בית הגלגל. לא שהסופה שלי מתנוססת גבוה לשמיים וגם לא רבע מזה, אבל גם מי שרוצה קפיץ סטנדרטי כבר לא יכול למצוא דבר כזה.
ואת השורה ברשיון כוווולם צריכים. גם הסטנדרטיים. אחרת לא יוכנסו לטסט.
לשלוח את הרכב לטסט עם מכונאי שמקושר במכון הרישוי ומקבל יחס ענייני הרבה יותר מבעל הרכב זה עניין מקובל וחוקי. אבל בטסטים האחרונים גם לו עושים את המוות כשהוא מגיע עם ג'יפ וגם דרשו ממנו ''קפיצים ישרים''. אתם מבינים מה זה קפיץ עלים ישר? זה קפיץ קרוס שאסור לנסוע עליו. וזה מה שהם דורשים!.... כי הם מפחדים ממשרד התחבורע ופקחיו.
אז תיכף תגידו שזה רק בגלל שהמכון בת''א...
אני, מה לעשות, גר לצערי במרכז. אתם יודעים. במרכז הכל יותר צפוף ולחוץ ויותר יקר. גם לקנות בסופר. אבל כאן אני גר וכאן יש לי מוסך שאני סומך עליו ועושה את השירות הזה בשבילי. זה עולה כסף ולוקח כמה ימים אבל אני יכול לעבוד בינתים.
אבל לשיטתכם צריך ''לפתור'' את הבעיה באמצעות טסט במכון שאינו במרכז... ואם ניכשל על משהו ונצטרך לתקן אז ניסע הלוך וחזור 50-100 ק''מ לכל כיוון ונשרוף ימי עבודה ומאות שקלים רק על דלק. זה כן הגיוני לשיטתכם.
ואם תסלחו לי, זה פתרון שלא ציפיתי לשמוע מאנשים עם תואר מהנדס... אולי מרופאי-אליל.
למה מה נראה לכם?.... מה-1 במרץ כל המכונים בפריפריה לא אמורים להקפיד על התקנה הזו?....
האם רק במשולש ברמודה עושים את המוות לג'יפאים?... בחייכם. מה עישנתם?.... תהיו רציניים לרגע.
כבר בדקתי אצל כמה מתקינים. לא מוכנים לשמוע על סופה.
ביום חמישי חבר קרוב בירר לי עם מתקין נוסף (לא משנה השם ולא משנה איפה. רחוק בפריפריה) שידוע כמי שלא מפחד משינויים קיצוניים (רכב ה-4X4 הפרטי שלו מאוד קיצוני ולא חוקי בעליל). שמע ''סופה'' ואמר ''לא לא לא. עד כאן''.
אז שום דבר לא פשוט כמו שאתם מתארים ונכון לרגע זה לומר שיש קיט מאושר לסופה זה לא פחות מבילבול ביצים.
אני לא רוצה לקרוא לכם שוב ''שקרנים'' כי בכל זאת כולנו חברים ומכירים שנים רבות ונישאר חברים ואני רוצה להאמין שאתם בסך הכל סתם לא יודעים על מה אתם מדברים. אני רק מבקש שתבדקו לפני שאתם כותבים פרטים שאינם נכונים ומסנגרים אוטומטית על תקנה שממש לא טובה ובטח לא לכולם... כי כמה סיקסים וסופות עדיין נוסעים?.... אפשר לבדוק. בכללי זה מספר ארבע ספרתי כלשהו. אלפי בעלי רכב עבריינים בעל כורחם.
ברור שאפשר לפוצץ את זה קבל עם ותקשורת ולחשוף את ערוות התקנה ואת הכסילים והאינטרסנטים שהגו אותה. זה הכי קל. אלא שממש לא בטוח שהתוצאה של זה תהיה דווקא לטובתנו. אני חושש שההפך הוא הנכון.
אז אני ממשיך לעבור מתקין-מתקין ונראה מה קורה.
אם אכן יש דרך חוקית לאשר הערה ברשיון לסופה ולא דרך מאכער - כל מי שנכנסתי בו על ה''בזדון'' ויש כאן כמה - יוזמן לערב על האש איכותי. עם אלכוהול של הביוקר.
ואם לא - ואחרי שנעבור על כל רשימת המתקינים ונדע את כל האמת - גם אני מצפה ממכם למחווה ואני אשכרה אסתפק בהתנצלות בנוסח ''דרור צדק''.
-
איזה סיבוב פרסה!
דרור, אם אני מבין נכון את ההודעה האחרונה שלך, אז הכל אישי. אם לסופה שלך יהיה אישור, הכל בסדר, סטייקים וויסקי לכולם.
לא בדיוק בזה האשמת את אלו שלרכב שלהם כבר יש פתרון? לאיפה הלכה האידיאולוגיה, הצדק, רוח הלחימה?
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ואני אחזור על ההצעה שלי לפנות למשרד התחבורה אם לדעתך ניתן לנמק בהיגיון עיוות בתקנה וגם להצביע על פתרון ראלי.
אני יודע מנסיון שיש שם עם מי לדבר
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
הבטחות חובה מכסה את בעל הרכב מנקים שהרכב עושה למישהו אחר בלבד מעבר לזה אפשר לקנות כול ביטוח אפשרי בנפרד.
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
-
דרור. כתבתי ואני כותב שוב. סיפר מי שסיפר שיש סט חוקי לסיג׳יי וסופה. הותקן ואושר למיטב זכרוני ב-xxxxx . תרים אליהם טלפון...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איזה סיבוב פרסה!
דרור, אם אני מבין נכון את ההודעה האחרונה שלך, אז הכל אישי. אם לסופה שלך יהיה אישור, הכל בסדר, סטייקים וויסקי לכולם.
לא בדיוק בזה האשמת את אלו שלרכב שלהם כבר יש פתרון? לאיפה הלכה האידיאולוגיה, הצדק, רוח הלחימה?
ממש לא סיבוב פרסה.
לא רק לסיקס/סופה אין קיטים.
לעוד רכבים ישנים/מיוחדים/נדירים וכו'.
יהיה הכי נכון לומר - כל רכב שאינו מהדגמים הנפוצים/מקובלים. אלה שלא נמכרו פעם באלפי חתיכות לשנה.
כולם באותה צרה.
אם תספור את כולם ביחד - אלפי בעלי רכבי שטח עם הזין ביד. ללא שום פתרון.
מין הסתם אני מתמקד בקיט לסיקס/סופה. כי מבין כל ה"חריגים" לכאורה הללו - אלה שני דגמים שביחד מסתובבים על הכביש להערכתי - עם רישוי בתוקף - מספר ארבע ספרתי שלהם. זה כבר לא חריג ולא איזוטרי. זה אולי לא הרוב ולא בכל פינה כמו לנדקרוזר 120/150 אבל זה ציבור לא קטן שאי אפשר להתעלם ממנו.
ממש כפי שאתה הסתפקת בזמנו בקיט להיילקס ויגו כדי להכריז שהתקנה מצויינת והכל טוב.
אז התקנה לא מצויינת ובטח לא טובה. מה שטוב לאחד אבל רע לאחר הוא בוודאי לא ''טוב'' באופן גורף.
איתך נמרוד אני מתכתב בפרטי אבל כדי לעדכן את כולם: אחרי טלפונים ובירורים וביקורים אצל כמה מתקינים - נכון לרגע זה הצדק איתי וכולכם מבלבלים במוח ומדברים שטויות. כולל מי שחושב שמה שמותקן אצלו זה חוקי... אז לא רק שלא חוקי ולא רק שקימבנו אותו (ביודעין או שלא) אלא שיכול להיות שבתמימותו יצא בהכרזה מיותרת וסיבך אחרים.
וזה למה לכמה מכם ערכתי חלק מההודעות - פשוט כי שכחתם את כללי הזהירות הכי בסיסיים.
מכיוון שכרגע אין לסיקס/סופה שום קיט מאושר ובכל זאת עפו כאן שמות מפורשים של מותגים ושל מתקינים.
כולי תקווה שבהבל מקלדותיכם לא סיבכתם/קברתם מישהו....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
דרור - ממתי יש לך פייסבוק שאתה יודע מה זה רמת אמינות ב"אבא פגום"?
כבר כמה חודשים מאז שעברתי לצד האפל.
אין ברירה. זה פח זבל אבל מביא פרנסה.
-
בהמשך להצעה של בועז, אולי אפשר לפנות למשרד התחבורה/רישוי ולדרוש התאמות/החרגות בגלל הסיבות שדרור מעלה.
המצב הזה קצת מזכיר את מה שהיה כשנכנס החוק לגבי חגורות בטיחות ומאוחר יותר לגבי חגורות בטיחות במושבים האחוריים והחוק לגבי מראה ימנית. לא דרשו מאף אחד להתקין חגורות בטיחות או למכור את האוטו, אבל כל רכב חדש חויב באביזרים האלה. ההבדל הוא שכאן מדובר על שינוי שנעשה כשהוא לא היה חוקי (או לא ממש חוקי), יכול להיות שאפשר להלבין את זה בכל זאת כמו שעושים בהרבה תחומים אחרים?
האם זה משולל הגיון שרכב ישן שלא קיימת עבורו הגבהה חוקית בשוק (מה שנובע משיקולים עסקיים בלבד) יוכל להיות מוגבה ב-50מ"מ גם בלי אישור?
המכלולים עצמם נבדקים במבחן הרישוי, ובמקרה הזה גם במוסך כדי לקבל אישור רכב מיושן. במשרד התחבורה/רישוי החליטו שחמישה סנטימטרים לא משפיעים בצורה מספיק משמעותית על התנהגות הרכב כדי לאסור עליה. התקנה גם אינה מתייחסת לרכבים ספציפיים אלא באופן גורף והסייג היחיד הוא בדיקת איכות (אישור מעבדה) ותקינות המכלולים. תקינות המכלולים נבדקת במבחן הרישוי ו"איכות" המכלולים יכולה להיגזר מזה שהמדינה התירה לייבא אותם.
סליחה על הנאיביות, אבל אולי בכל זאת שווה לנסות? הייתה בעבר הצלחה במה שקשור לייבוא של חלפים, אולי גם כאן זה עניין של לשתף את מי שרלוונטי בעמדה ובידע שהוא כנראה לא חשוף אליו?
-
אתה מעלה דעה שיותר משהיא נאיבית היא פשוט.... הגיונית!
רק קח בחשבון שטיעונים הגיוניים, דווקא משום שהם כל כך הגיוניים, לא יתקבלו בעין יפה במשרד הממשלתי שהגיון אינו הצד החזק שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה מעלה דעה שיותר משהיא נאיבית היא פשוט.... הגיונית!
רק קח בחשבון שטיעונים הגיוניים, דווקא משום שהם כל כך הגיוניים, לא יתקבלו בעין יפה במשרד הממשלתי שהגיון אינו הצד החזק שלו.
תשסה בהם את בועז.
הם כבר פוחדים ממנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk