חנן מחר אני יחזור מהצפון ואני יעשה סיבוב ''קניות'' ;) בערבה.
ארי
Printable View
חנן מחר אני יחזור מהצפון ואני יעשה סיבוב ''קניות'' ;) בערבה.
ארי
תתחדש.
עידו
חנן/ עידו
מה ההבדל בין הרגיל לטורבו??:confused:
ארי.
זה נכון בתוספת קטנה שעם לא ניקתה את הרגיל בזמן הפילטר אוויר שלך יקבל בוחתה של אבק , אני לא הייתי ממליץ לרכב מרוץ לשים את הרגיל בדיוק בגלל הסיבה הזו , יש מצב שתוך כדי המרוץ הפראקלינר מלא ואז הפילטר אוויר סובל מסתימה קשה ביותר המנוע סובל מחוסר אוויר וקל המשתמע מכך ,גם עם התחלתה את המרוץ עם מיכל נקי.ציטוט:
הטורבו בנוי למנועים שצורכים "יותר אויר" היתרון הוא שלא צריך לנקות אותו.
הרגיל יעבוד אם כל מנוע אבל דורש ניקוי מדי פעם, אגב הוא גם יותר זול.
עידו
חנן, עברתי על כל השירשור, בדגש על נושא הפילטר הזה, לא כל כך הבנתי,
מה היתרונות של שימוש באחד כזה ?
למה לא פילטר רגיל ,גדול .
גל.
ה"טורבו" אינו אלא מסנן ציקלוני. הוא מסחרר את האוויר, ואז החלקיקים הכבדים יותר (אבק) מועפים החוצה על ידי הכוח הצנטריפוגלי. שם מחכה להם כולא אבק שאותו צריך לנקות פעם בכמה זמן, או שיש צינור שמעיף אותו החוצה.
אסף.
אסף תיקון קל בטורבו אין מיכל איסוף ,רק באלו הקנבנציונלי ( וזה גם החיסרון שלהם).
בנוסף חשוב מאוד לשים לב בהרכבה של הטורבו יש כיוון שמסומן על הגוף שלו (הפתח של יציאת האבק פונה לאחור, עם כיוון הרוח)אחרת האבק לא יוצא.
עידו
גל , כמו שכתב עידו, הפרקלינר משמש בכלי רכב שעובדים באווירה מאובקת במיוחד,(טרקטורים, ג'יפים שנמצאים כל הזמן בשטח, טנקים, גנרטורים וכ"ו) אחרי הפרקלינר יושב פילטר אוויר רגיל.
בינתיים שיניתי את מיקום פתח מילוי הדלק על ידי זוית גומי שהבאתי מ KARTEK (ואל תגידו שאני לא מתחשב במה שאתם אומרים) והתחלתי להושיב את פילטר האוויר.
פשש איזה מסנן :cool:...יפה מאוד.
שאלה לגביי פתח מילויי דלק, לקחת בחשבון את המיקום שלו לצורך מילויי בזמן מירוץ? האם לפתח יש גישה נוחה?
ארי.
חנן, הרכב נראה מצויין, ממש קורם עור וגידים!
מה נשאר כדי שתוכל לשלב רוורס ולצאת מהחצר שלך לסיבוב קטן?
קובי
תודה.
הנה רשימה חלקית, בטח שכחתי איזה 100 דברים :rolleyes:
שינוי אפשרי לזרוע קדמית עליונה
- קולר שמן הגה
- גג
- מטף
- לשנות כניסת אוויר לקרבורטור / צינור אוויר
- רצפה לנווט
- רגלית תמיכה לנווט
- רגלית דמי לנהג
- מיקום ג'ק ציוד חילוץ וכלי עבודה
- מערכת בלמים
- צנרת קלאטש'
- לוח שעונים
- מערכת חשמל
- צנרת מים
- צנרת דלק
- צנרת הגה
- לסיים מיקום בולמי זעזועים
- באמפ סטופס
- החלפת כל האומים לניילוק
- הכנסת מושבים וחגורות בטיחות
- מיגוני צד
- לתקן אגזוזים
- זרוע ידית הלוכים - גיר
מערכת יניקת וסינון האוויר מוכנה.
חג שמח לכוווווווווווולם.
היי חנן,
נראה יפה מאוד! אני לא יכול להתעלם ממיקום פיית הדלק, יש גישה נוחה? ממה שנראה הצינור של המסנן מפריע, האם זה כך?
חג שמח חנן.
ארי.
אני רוצה להתחיל לבנות את צנרת המים. הראדיאטור ממוקם יותר ממטר אחד מהמנוע וישנן מספר אפשרויות.
1. צנרת גומי
2. צנרת אלומניום
3. צנרת נחושת.
אני נוטה לכיוון זויות גומי סטנדארטיות וצנרת קשיחה מנחושת.
מה דעתכם ?
צנרת נחושת תתרום לקירור, מצד שני צריך לשים לב להזהר מנזילות במפרקים. אולי אפשר לייצר צינור מכופף מותאם מגומי?
נדב
צנרת אלומיניום עדיפה על נחושת גם מבחינת משקל וגם מחיר וגם מוליכות חום טובה ,והלחמות נחושת לא עומדות יפה בוויברציות של הרכב אלה עם כן תמקם את כל הצינור על תושבות גומי.
עידו
למה לא צנרת מנירוסטה?
1. מערכת יניקה - האם המנוע לא יקבל אויר חם מהרדיאטור? - יכול להיות ששווה להוסיף איזה פחית או משהו אחר שתמנע \ תקטין יניקת אויר מכיוון הרדיאטור.
2. מערכת קרור - האם יש נושא של איזה מתכת לבדוק מבחינת יוניזציה והתאמה לחומר שממנו בנוים ראש המנוע והרדיאטור?
גישה נוחה ותדלוק ושאף אחד שמתדלק לא יניח בטעוט את היד על צינור לוהט זה גם פרמטר...
תודה לכולם על התגובות בנושא מערכת הקירור.
הראדיאטור שלי עשוי אלומניום, האם מישהו יודע אם צנרת נחושת יכולה לגרום לבעית "אכילה" של אחד מהחומרים הללו ? למרות שהם לא יבואו במגע ישיר אחד עם השני כיוון שבינהם יהיה צינור גומי.
לדוגמא במנוע סובארו שעשוי אלומניום והראדיאטור נחושת אני לא מכיר בעיה ספציפית שנובעת מהחומרים הללו.
צנרת נחושת היא לא החומר הנכון. היא חלשה ולא עמידה לרעידות. אתה לא תראה צנרת נחושת ברכב, בכלל. לדעתי, עדיפות ראשונה - נירוסטה, שנייה אלומיניום. תדאג למינימום מחברים - לא ערב רב של צינורות קשיחים וגמישים שונים עם הרבה באנדים בינהם, אלא המינימום ההכרחי. רצוי - שני קטעים גמישים ובינהם חלק אחד קשיח, רציף, מכופף לצורה, חשוב מאד שבקצוות יהיה עם שפה בולטת שתאחוז בבנד, חשוב כמובן צנרת גומי מאיכות גבוהה ביותר. חשוב שהקטעים הקשיח גם יהיה מבודד מהשלדה מבחינת רעידות ופיתולי שלדה - תושבות גומי כלשהן. *
חנן, נירוסטה בעובי דופן דק היא העדיפות הראשונה, אבל אם אתה צריך כיפופים וזה קשה לך לבצע עם נירוסטה דקה(וזה קשה), אז לך על צינור ברזל כלשהו בעובי דופן נורמלי, אפילו עם תפר, זה לא משנה,
בערך בקוטר "1.25. ממילא מדובר במרחק קצר יחסית ואתה יכול לכופף את הצינור בקלות. קצת חלודה לא הזיקה מעולם לאף מנוע :p
אלומיניום נחמד, אבל לא טוב בכיפופים, אם אתה צריך כאלה, וגם הרבה יותר עדין.
חוץ מזה, אם אתה הולך על ברזל, אתה מקבל תוספת משקל משמעותית בחלק האחורי, מה שיגביר את האחיזה בגלגלים המניעים...........................====== ===============
****************&&&&&&&&&&&&&&&&^^^^^^^^ ^^^^%%%%%%%%%%%%$$$$$$$$$#########@@ @@@@@@@@@
[quote=הצפרדע;281675]חנן, נירוסטה בעובי דופן דק היא העדיפות הראשונה, אבל אם אתה צריך כיפופים וזה קשה לך לבצע עם נירוסטה דקה(וזה קשה), אז לך על צינור ברזל כלשהו בעובי דופן נורמלי, אפילו עם תפר, זה לא משנה,
חוץ מזה, אם אתה הולך על ברזל, אתה מקבל תוספת משקל משמעותית בחלק האחורי, מה שיגביר את האחיזה בגלגלים המניעיםquote]
אני שונא נירוסטה ושונא משקל :shock: @@@@@@@@@@@@@@+++++++++++++????????????? ??~~~~~~~~~""""""""""""""""!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!