לדעתי עלות-תועלת : עבודה בטמפ שמן נמוכה יותר(שימון יעיל יותר) במדינה מזרח תיכונית חמה + מתן זמן תגובה ארוך יותר לכשל במער קירור מול:שריפה פחות טובה נצילות מנוע יותר נמוכה. הכף לפחות בגיפ שלי נוטה לעבודת מנוע בטמפ נמוכה מהאופטימלית.
Printable View
לדעתי עלות-תועלת : עבודה בטמפ שמן נמוכה יותר(שימון יעיל יותר) במדינה מזרח תיכונית חמה + מתן זמן תגובה ארוך יותר לכשל במער קירור מול:שריפה פחות טובה נצילות מנוע יותר נמוכה. הכף לפחות בגיפ שלי נוטה לעבודת מנוע בטמפ נמוכה מהאופטימלית.
למנוע יש טמפ' עבודה מתוכננת. למרבה הצער, אנחנו בד"כ לא מודדים את טמפרטורת העבודה של המנוע, אלא רק את טמפרטורת נוזל הקירור. לפעמים, מודדים גם טמפרטורת ראש (CHT).
אם המנוע עובד בטמפרטורה נמוכה מהמתוכננת, הוא לא יעיל. ואם אני חוזר לטמפרטורת נוזל הקירור, הרי שרוד המנועים עם מערכת סגורה (בלחץ) אמורים לעבוד סביב ה100 - 105 מעלות. התרמוסטט קובע את טמפרטורת נוזל הקירור מהצד התחתון.
תרמוסטט שנותן לנוזל הקירור להיות קר מדי, גורם גם לטמפרטורת המנוע לרדת. על הנייר זה לא אופטימלי, אבל אם המנוע עובד בתנאי חום קיצוניים, לפעמים טמפרטורת המנוע עצמו גבוהה ממה שהיצרן חשב או תכנן שהיא תהיה כשנוזל הקירור בטמפרטורה המתוכננת. לכן יש מקום לשקול תרמוסטט לטמפרטורה נמוכה במעט. דווקא ברכב (תא מנוע סגור) ההשפעה של טמפרטורת הסביבה על טמפרטורת העבודה של המנוע קטנה (אבל קיימת). רוב ההשפעה של טמפרטורת הסביבה נובעת משני גורמים- טמפרטורת האוויר ביניקה (אוויר חם- מנוע פחות יעיל, וגם גזי פליטה חמים יותר) וטמפרטורת השמן (שמתקרר או במצנן ייעודי או מזרימת האוויר סביב הקרטר).
לכן לדעתי האישית חשוב יותר לצנן את השמן מאשר להוריד את טמפרטורת נוזל הקירור מתחת לתחום המתוכנן שלה. ובכל מקרה הצעד הראשון הוא לוודא שכל מערכת הקירור המקורית תקינה לחלוטין ועם מינימום הפרעות לזרימה. חשוב להבין שבמנוע אלומיניום ישן הרבה מעברים כבר שכחו איך זה להיות פתוחים, ואין מה לעשות.
אגב, חשוב עוד יותר להבין שמנוע V מאלומיניום שעבר התחממות, על פי רוב יסבול מסדקים, וזה כבר ממש חשוב כדי לתת מוטיווציה להימנע מהתחממות.
ועוד, ברקע הדברים- צינור קרוע גורם לעליית טמפרטורה מיידית, יותר מהר ממה שהמחוג עולה.
אז מה עושים?
1. מנטרים- טמפרטורת נוזל קירור, טמפרטורת שמן, טמפרטורת ראש מנוע (יש תרמוקפלים יעודיים שמתלבשים מתחת לפלאגים עם שעון תואם במחירים סבירים, לא צריך להשתגע עם פטנטים דיגיטליים). לדעתי מיותר (כי קשה לעקוב אחרי כל כך הרבה שעונים תוך כדי נהיגה) אם עושים את הדברים הבאים..
2. מְצַננים- נוזל קירור על ידי המערכת המקורית, אולי עם מניפה משופרת או רדיאטור מוגדל כדי לשפר את ספיקת הקירור, שמן על ידי מצנן ייעודי.
3. משמרים- את מצבה הטוב של מערכת הקירור על ידי שימוש בנוזל קירור איכותי, מיועד למנועי אלומיניום (למרות שהמצנן המקורי לא מאלומיניום וזו צרה בפני עצמה), על ידי החלפת מצמד מניפה אחת לכמה שנים (אגב, ביטול מצמד מניפה עלול לגרום לנזקים או במניפה או בחלקים פנימיים אם המניפה לא מתאימה למשימה), ועל ידי החלפת כל צנרת הגומי (כולל הצינורות לרדיאטור החימום הפנימי) בחדשה אחת ל5-6 שנים. בכל רכב, לא רק בלנדרובר.
אסף.
אסף- שתי שאלות:
1. (קשורה לשרשור)- מה לגבי הפער, בין טמפ' הראש שנותן השעון והיוניט הנפוץ עליו מדובר, לבין טמפ' נוזל הקירור שנמדד ע"י היוניט חום המקורי של הרכב? לאיזה טווח טמפ' עבודה יש לצפות כאשר החום נמדד בראש עצמו?
2. (פחות קשור לשרשור אבל כן למה שכתבת):
בזמנו היה שרשור שדיבר על הבעיות העלולות ליהיות כתוצאה משילוב של מנוע אלומיניום ורדיאטור נחושת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
ברכב שלי (סמוראי), מותקן רדיאטור נחושת לא מקורי (המקורי מאלומיניום...) וכידוע המנוע מאלומיניום. האם במקרה כזה, שימוש בנוזל קירור איכותי (פרסטון ירוק-צהוב, או תרכיז איכותי עם מים רכים ממכונה יעודית) ימנע את אותם בעיות או שאני צפוי לבעיות עתידיות שאני לא בטוח שאני רוצה לדעת עליהן...?
יונתן.
בחודש הקרוב אהיה עסוק מחוץ למשרד בבנית פרויקט ייחודי של בית פרטי,כך שהזמינות שלי להכנס לכאן ממש מוגבלת.
בינתיים אני מצליח לטייל כל שבת בתמורה לטיפול שטחי ברכב מבלי שניגרמות לי בעיות טכניות בלתי נסבלות,לפחות זה כך בכל השבתות האחרונות.
היות והרכב בחציו משופשף מצבע אני דוחה משבת לשבת גם את המשך הסרת הצבע ,כך שאם אתם רואים את האוטו הזה כדאי שתסתכלו עליו מהצד הנכון.
שיהיה לכולם שבוע טוב.
היות ואני תקוע בצפון על פרויקט בניה שיסתיים בסוף החודש,אני נאלץ לצאת מהבית כל השבוע בשעה חמש וחוזר הביתה רק בשמונה תשע.כך שהעבודה על הרכב ממש מושבתת ובקושי אני יכול לשטוף אותו בין נסיעת שבת לנסיעה הבאה.
עד עכשו הוא לא הרגיש עדיין שאין לו כל תשומת לב ,והוא ממשיך לטייל איתי בנאמנות כלבית בלי לעשות בעיות. אני מקווה שהוא ימשיך עם זה עד גמר הפרויקט ,אחרת פשוט אאלץ להשבית אותו עד שאתפנה לתיקון.
יצא לי בכל שבת לאחרונה לעשות עליו טיולים של 300 או 400 ק''מ ללא שום בעיה. רק שימשיך כך.
בינתיים אני נוסע על רכב שחציו צבוע וחציו משויף.......
עכשו, לפני שבכלל תיקנתי את שעון הדלק הוא התחיל לעבוד לבד.כנראה המינוס חזר לתפקד,וזה אומר שבעתיד הוא גם יכול להפסיק לעבוד ללא התראה מוקדמת. הבעיה האמיתית היא שלא ניתן לעשות עכשו תיקון יסודי.
תעביר מינוס ישר מהמצבר אל הלוח שעונים - רוב הסיכויים שזה יפתור את הבעיה גם לעתיד לבוא ...
אמיר.
וואלה....
גם בסוף השבוע הזה לא מתוכננות שום עבודות על הכלי,פשוט כי אני גמור מעייפות של שבוע מטורף.
אני ממש מקווה שלא אענש בהשבתת שמחת טיולי החג.
עדיין ללא תקלות וללא טיפולים כלשהם ,יצאתי בשבת לצפון והיום למדבר יהודה.סך הכל כ-700 ק''מ ללא ציוצים מיותרים של האלומיניום.
קצת מציק לי שלא גרזתי את הפטמות שלו כבר זמן ארוך,ובהחלט יתכן שגם בעבר דילגתי על כמה מהן.
למישהו יש את רשימת הפיטמות בצורתה המקוצרת? אשמח לקבל אותה כאן.
חג שמח לכולם.
יש 6 פטמות, רק על הדרייבשפטים. על כ"א מהם 3 פטמות.
תיקון קטן,
בדיסקברי יש 5 פיטמות
3 על הקד'
2 על האחורי (בקופלונג אין:-))
אמנם לא פיטמות ,
אבל צריך גם לגרז מאחורי שני הגלגלים הקידמיים...
אחרת בשלב מסויים הפעמונים יתחילו לצלצל :)
אמיר.
למרות שלא עשיתי כל טיפול בחודשיים האחרונים,אני עומד לצאת בשישי שבת לטיול מדברי ארוך. אגרז את הפיטמות ואערוך בדיקה כללית ושטחית לפני היציאה. פשוט לא יהיה לי זמן יותר משעה לכל ההתארגנות.
עדיין אין לי ציר ,אבל אזור מצפה רמון הוא השטח הסביר לטיול.
מי שבאזור מוזמן לקפה.
חזרתי ממסע של 500 ק''מ בן יומיים בהר הנגב.
נכנסתי לשטח בשיבטה ויצאתי בבורות לוץ דרך נחל רסיסים נחל ניצנה נחל חורשה ונחל אילות.למי שמכיר את נחל חורשה - מדובר בשטח טכני לא קל לרכב עקב גודל הסלעים שיש לכל אורכו- והוא לא קצר.
לאחר שינה מבורכת בבורות לוץ,שהיה ריק מאדם ורכב, קמתי לארוחת בוקר דשנה במזג אוויר מהמם מול נוף מדברי מרגיע ותחת סככת צל נעימה.מי צריך יותר לבן אדם טרוד בנבכי החיים המודרניים.
התחלתי להרהר לעצמי- אולי כדאי להשאר כאן לכל הקיץ הקרוב, בלי מחויבויות,בלי תקשורת, בלי בנקים ובלי לקוחות. כנראה שבסופו של דבר גם זה יגיע.
בבוקר נכנסתי לכיוון מעלה עודד ,אך לא ירדתי בו למכתש אלא המשכתי מזרחה לכיוון תחילתו של נחל נקרות.לפי כל הסימנים בשטח חיפשתי את עדר הפראים שנמצא בוודאות בחלקו הרחב של הנחל לפי סימני הגללים הטריים מאוד,אך פעם נוספת לא איתרתי אותם - כנראה עקב זהירותו המופלגת של העדר.מישהו ראה אותם בעבר? אני מחפש אותם שנים ולא מצליח לראות אותם.
לעומת זאת ראיתי בפעם הראשונה בבירור והרבה מאוד זמן, שתי לטאות ענק שניראו כמו איגואיינות בגודל של חתולים גדולים שחוצות את הנחל בריצה לפני הרכב ומטפסות בזריזות מדהימה על הסלעים שבצידו השני. הופתעתי לחלוטין מגודלן הענק ולא זיהיתי באיזה סוג לטאה מדובר.
היות והאלומיניום נוסע כל שבת ללא טענות ומענות החלטתי לא לטפל בו לחלוטין בכדי לא לקלקל את מצבו המעולה והקבוע .חוץ מאיזון גלגלים שעשיתי בבאר שבע לפני הכניסה לשטח לא טיפלתי בו כלל מזה כחודשיים ,ואפילו גירוז הפטמות שקבעתי לעצמי שהוא הכרחי - לא עלה בידי.
לגבי חימום המים למקלחת,אני חושב שיש לי פתרון סביר וחדש.
את המקלחת אני עושה באוהל שנועד הן לפרטיות והן למנוע את הרוח.ההזנה של המים מגיעה מהמשאבה לברז המתכוונן בתוך האוהל.עלה בדעתי להעביר את המים המגיעים למקלחת דרך מיכל אלומיניום אטום ושטוח בין שני ליטר בערך שיונח על הלהבה הגדולה של המטבח הצבאי וכך יתחממו לפני יציאתם למקלחת עצמה.אני בטוח שהמשאבה תוכל לדחוף אותם דרך המיכל האטום ללא כל בעיה,וצריך רק לדאוג שלא יתחממו מדי היות והם לא ניתנים לוויסות.הכניסות והיציאות של המים צריכות להיות מלמעלה בכדי למנוע מהלהבה לשרוף את הצינורות הפלסטיים.ייתכן וזה יעבוד??
עכשו אני מתכונן לשבוע משוגע נוסף שימחוק את החוויה המתמשכת של סוף השבוע. אבל תמיד יש חדש באופק.
יפה מאודציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
כן. פעמיים. פעם אחת נסענו אחרי שניים כאלה ששעטו כעשרה מטרים לפני הג'יפים שלנו, במשך כמה דקות טובות בנחל נקרות.ציטוט:
פעם שנייה ראינו עדר כזה, אבל במרחק של כמאה מטר מאיתנו. כאן אני כבר לא בטוח במיקום, נדמה לי שבאיזור מעלה רמון, אבל אני לא חותם על זה.
ציטוט:
אהלן חיים
לפי התיאור שלך, סביר להניח שמדובר בחרדוני צב, שבעונה הזו פעילים מאוד גם בשעות הצהריים-לטאה אפורה צהבהבה, עצומה במונחים מקומיים-70-80 ס"מ, עם זנב עבה ומשונן וראש די גדול(ראש של צב, מכאן השם)
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
מתוך כל הנסיעות שלי בכביש צומת הרוחות -הר חריף (אני לא יכול לספור כמה פעמים נסעתי שם) יצא לי לא לראות עדר פראים פעמים בודדות בלבד. בנוסף, המון פעמים בשטח, בורות לוץ (מי שישן מחוץ למבנים המוגנים (בחוץ, בשק"ש ולא ברכב...)בימי הקיץ כשיש עוד מים בבורות, מובטח לו להתעורר מרעש הצעדים של עדרים גדולים במספר העוברים ממש מעל הראש!!), גם במכתש ובאיזורים נוספים.ציטוט:
מישהו ראה אותם בעבר? אני מחפש אותם שנים ולא מצליח לראות אותם.
לגבי הלטאות- סיכוי טוב שראית חרדון צב.
חנן- לגבי נסיעה מאחורי פראים (או כל יונק גדול אחר): בעבר גם אני התלהבתי מהיופי הזה. אבל הבעייה היא שהחברה הללו ,ובמיוחד ראמים (שהם סוג של פרה מבחינת המשפחה, כן כן!) וצבאים, לא רגילים או לא מסוגלים לרוץ ככה במשך דקות ארוכות. פעמים רבות נמצאו צבאים וראמים מתים כתוצאה מהתקף לב לאחר שברחו מרכבים נוסעים כשאין להם לאן לברוח אלא לאורך הנחל.
פעמים רבות נוסעי הרכב אפילו לא היו מודעים לכך שכן בעלי החיים תמיד "לג" אחד קדימה. למשל הפארן המערבי!!
אולי זו הסיבה שחיים לא ראה אותם הפעם.
לגבי חימום מים-
אם זה כל כך חשוב לך, למה לא תפסיק לבלבל את המוח ;-) ותקנה מוצר מדף, אפילו לא יקר מדי - מחמם מים של קרוואנים ??
יש בשוק כל כך הרבה מוצרים, ממחממים חשמליים שמחזיקים כל הזמן מים חמים, ועד מחמם בזק על גז, של קולמן, שלא ברור למה לא לחפש ולקנות את המתאים לך ביותר. (חוץ, כמובן, מחדוות היצירה שאני מבין מצויין, אבל אתה רואה שמרוב נסיונות בסוף אתה מתקלח במים קרים)
המחירים בין 150 דולר ל600.
אסף.
ראיתי אמנם את הייצור הזה בדיוק - חרדוני צב.
לגבי חימום מים - בכדי לקנות משהו ב-600 דולר ועוד מתוצרת קולמן שבטח יתפרק אחרי חודשיים (כמו שקרה לי בשתי בנזיניות שלהם) צריך פראייר אחר.
אני צריך פיתרון שמשתמש באמצעים שכבר קיימים ברכב או לחילופין משהו שישמש לפחות לשני צרכים שונים. אחרת היחס של עלות/תועלת קטן מדי.ברור שאם העינין הדורש פתרון היה יומיומי אז הייתי פותר אותו אחרת מאשר האפשרות להתקלח במים קרים פעם בחודשיים.ולא לשכוח שמקלחת בתוך אוהל - על שרפרף ללא רוח זה עינין אחר לחלוטין ממקלחת בחוץ וברוח.
בשורה תחתונה - הקפה וארוחת הבוקר לבד בבורות לוץ בשילוב מזג האוויר הפנטסטי תחת סככת הצל המרשרשת - היתה מהבקרים הבלתי נישכחים שהיו לי בשטח.
הנה התפריט של ארוחת הבוקר שנמשכה כשעתיים וחצי.
1.פינג'אן קפה רג'ואן שנמזג לכוסות זכוכית בחמש או שש פעמים.נמשך לפחות חצי שעה בכייף.
2.חביתה מותפחת משלוש ביצים מס' 1 על שמן קנולה מעורב בשמן זית חצי/חצי ששלוש דקות קודם לכן נשפכו לתוכו שבבי בצל יבש וגדול,והפכו לחומחומים בטעמם.
3.סלט חסה עם בצל חתוך דק ועגבניות בשלות מתובל בשמן זית,מלח ומעט לימון.
4.לחם אגוזים טרי - שקיבל נגיעה על הלהבה של המטבח.
5.כוס קרה של יין לבן בנימינה - אמרלד ריזלינג 2006 - בהשקעה של 29 שקל לבקבוק.
6.אבטיח קר בטעם גן-עדן של תחילת העונה. חצי שלם......
7.תה קנייתי (כן - מקניה -נשארה לי עוד כמות קטנה ממנו) מעורר, עם עוגת תפוחי-עץ שלמה( בערך חצי קילו) ונגיעת קינמון -קנויה אבל ממש מוצלחת.
אז עכשו תסבירו לי - בשביל מה לחזור לצביליזציה................
חיים בוקר טוב,
מערכת מים חמים אצלי ברכב עובדת 10 !!!
זוהי מערכת העובדת על מחליף חום בתא המנוע , המערכת נקנתה בארה"ב, אולם עם המוח היצירתי שלך ניתן לבנות לבד.
מחממת את המים עד לחום המים של המנוע, על ידי סיחרור המים לאחד המיכלים ניתן להגיע לכמות מים גדולה יחסית ולמים חמים מאוד.
מוזמן לראות ולקבל את כל האינפורמציה,,,,,וכמובן תמלוגים בהמשך !!
כדי להצטייד במצרכים... ;-)ציטוט:
צריך שלפטונדה רציני אחרי ארוחה כזו...
כנציג העלייה התימנית "אעלה בלנד רובר",אני מוחה על התאור הבוטה של ארוחת הבוקר,שפוגע פגיעה קשה ברגשות של עדה שלמה,אני מוחה ורוצה להדגיש קבל עם ועדה שהחבר הקרוי חיים רכס,שמציג עצמו כבן העדה,הינו מוקצה מאחר והעיז להציג ברבים את כלי אוכלו וארחתו ובאופן בוטה וחסר בושה מתברר שהנ"ל אינו ממלא את חובתו-ואינו נוהג לאכול ג'חנון או מלוואח ואפילו לא יוצא כדי חובתו ומניח לפחות סחוג סמלי לארוחת הבוקר,אלא מעדיף לחם אגוזים רחמנא לצילן,ושותה ריזלינג במקום קפה דהוי עם חוויג'. בוש והיכלם על פגיעה בנכסי תרבות,ונתינת כח בידי אוייבנו שטוענים ש"השתכנזנו" ומשום כך מכירות ה"אריסה" ברמי לוי שיווק השקמה עברו את מכירות הסחוג'. סכין בגב האומהציטוט:
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
יציאה לסיבוב קטן ביום העצמאות שהתחיל בכניסה לשטח בכפר-יחזקאל - הסתיים במסע של קרוב ל-300 ק''מ כשהוא חוצה את כל רמת סירין עד לכאוכאב אל הווא ומשם לאורך הבקעה עד לפצאל, מעלה-אפריים וחזרה לשרון.
התוצאה מנסיעה זו הינה הצורך בהחלפת כל הגומיות של מוטות הרדיוס,עקב הדפיקות הלא נעימות בעת טלטולי הרכב.
אני מבין שניתן לקנות אותם אצל ג'קי. מישהו יודע את עלותם??
חיים,יש שני סוגים של גומיות למוטות רדיוס,השחורות הרגילות אות למשל התקנתי לפני שנה וחצי ועולות כמה עשרות שקלים-והיום אני מבין שהן לא שוות כלום וכבר צריך להחליף שוב(כנראה בגלל נסיעה עם משקל גבוהה),ויש גומיות כחולות שעשויות מחומרים אחרים ונחשבות כמחזיקות זמן רב יותר-אני לא יודע מחיר ואשמח גם ללמוד היכן מזמינים אותן.
דרור הראל
את הגומיות הכחולות התקנתי בערך לפני 4 שנים בדיפנדר ...עדיין כמו חדש ...
הם עשויות מפוליאוריטן
יש גם סט כתום
הסט המלא (גומיות למוטות רדיוס קדימה , אחורה וזרוע A )הוא יקר - סדר גודל של 1000 שח ואפשר גם לקנות אצל ג'קי
את המקוריות אין טעם להתקין - הם לא מחזיקות הרבה זמן ...
אמיר.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...E9%F0%E2%E9%EDציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
אני אחזיר אתכם טיפה אחורה כי קראתי את זה רק עכשיו,
אצלי יש טרמוסטט חדש (בן שנה. לא זוכר מה כתוב עליו, אם לטמפ' נמוכה, לא ביקשתי כזה מג'קי - אני מניח שמה שיש לי הוא הסטנדרטי 88 מעלות), רדיאטור נקי, מים ירוקים ופאן קלאצ' חדש.
המד הדיגטלי שמחובר בקדמת ראש המנוע (ליד מעבר המים, היכן שנמצאת ההברגה לאוזן ההרמה), מראה בסביבות ה 85-86 מעלות בנסיעה בכביש ישר במהירות שיוט של 90-100 עם מזגן.
במאמץ (עם מזגן, מהשבת האחרונה) שמתי לב שהוא מגיע לאזור ה 94 מעלות אך מה שחשוב להגיד הוא שאני שם לב בצורה מידית לשינוי במד הטמפ' המקורי שנמצא מתחת לחצי וכבר כשאני נמצא באזור ה 93-94 מעלות המחט עולה על מעל החצי (במעט אך ניתן לראות זאת).
אגב, אני עם גיר אוטומטי.