-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
מקור השם הוא הדימיון בין מגדלי השמירה (המחורבנים) האלה לקופסאות התרופות של פעם,
(אגב נושא השרשור, החיים בארה"ב, קופסאות התרופות פה עדיין כמו של פעם).
פילבוקס- pill-box
בן כמה השם? אני לא יודע, וזה לא חוכמה לחפש את התשובה בגוגל. אבל אני מעריך שלמעלה מ-100 שנה,
זהו שם שהבריטים הביאו איתם לארץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ואני שואל שוב, ג'ו.
למה אתה צריך משהו, שלי נראה כמו M-16 מקוצר שקיבלתי ב-1984 ומעוצב כמו נשק של בחורות?
כרגיל אתה מראה חוסר ידע
יש ליין שלם של מוצרים ואבזרים במיוחד לבחורות
סתם לדוגמה
http://i1125.photobucket.com/albums/...PUVk688_c1.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/...itty-AR-15.jpg
- - - Updated - - -
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
מקור השם הוא הדימיון בין מגדלי השמירה (המחורבנים) האלה לקופסאות התרופות של פעם,
(אגב נושא השרשור, החיים בארה"ב, קופסאות התרופות פה עדיין כמו של פעם).
פילבוקס- pill-box
בן כמה השם? אני לא יודע, וזה לא חוכמה לחפש את התשובה בגוגל. אבל אני מעריך שלמעלה מ-100 שנה,
זהו שם שהבריטים הביאו איתם לארץ.
1. לא הסברתה למה
2. תחזור חזרה בזמן הרבה יותר מ100 שנה...הרבה יותר
-
אני מבין שה"ליין" זה הרובה הורוד...
-
-
ג׳ו עזוב את השטויות שמספרים לך כאן ...
לישראלים שומרי חוק אסור לשאת נשק. הם מחוייבים להגיש את צווארם לשוחט כדי שחלילה לא יהיה לו קשה מדי לבצע את העבודה.
כמו שדרור אמר, רובנו היה מאד מעוניין להעמיס אחד או שניים כאלו על הרכב לצד פק״ל הקפה, האוהל והמחצלת הבדואית, ליתר בטחון ככה.
מי שמתלונן על נקודות חלודה ולרוץ עם m-16 בטול בתיזוזים ... היה צריך לנסות את זה קודם עם ״גליל״ ... חיילים אוהבים את הנשק שלהם,חיילים לא במרכאות לפחות. בגלל שאסור אז אנשים חיים בהכחשה ומשכנעים את עצמם שטוב שאסור - זה הדיסוננס.
יש גם כאלה שנהנים מזה בתור תחביב בדיוק כמו מג׳יפים ונהנים לקנות כל מני גאג׳טים, להשתתף בתחרויות או סתם לירות במטווח, גם אספנים שאוהבים להחזיק את זה בכספת ורק להסתכל היו לא מעט, כל זה אם היה מותר.
עכשיו חידה אמיתית - מי יודע למה אסור ?
ד״א אומרים ארגונומי (זה מלועזית לא ?) ואני פאקינג ממש מקנא בך .
והתעלקות קטנה לכל מי שמכיר - סן פרנסיסקו - מתוך 10 ימים כמה להקדיש לה ? איפה לישון ? עם או בלי רכב ?
ג׳ו אם תעלה עוד טיזרים כאלה תזכה לעוד ביקור , גם בלי הזמנה , למה לנו הראית רק את הצעצועים ?! לא יפה
-
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
לא
פיל ברוסית זה אבק.
פיל בקנה הוא אבק בקנה.
הדמיון המזרחי שלא הבין את הרוסית כבר הפך את זה לספארי.
Пыль
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
והתעלקות קטנה לכל מי שמכיר - סן פרנסיסקו - מתוך 10 ימים כמה להקדיש לה ? איפה לישון ? עם או בלי רכב ?
עם ילדים ? בלי ילדים ?
מעריך 2-3 ימים, תלוי מה רוצים לראות.
את העיקר אפשר ביום אחד של הליכה נעימה ברגל. השאר זה קצת מוזאונים, קצת אלקטרז, קצת מסביב, קצת אופניים על גשר שער הזהב.
לא צריך רכב, אפשר לישון בעיר.
אפשר גם לישון מחוץ לעיר (עולה הרבה פחות) בעלות של חצי שעה נסיעה ובערך 30$ חנייה ליום
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
תתחדש. עכשיו תוכל (כמו אמריקני אמיתי) להגן על ה-property היקר שלך, ואז כשהמשטרה תבוא לשאול למה הרגת את הפורץ - להגיד שזו הייתה זכותך.
סוג הסיטואציות שהאדם האירופאי הממוצע פשוט לא מגיע אליהן מלכתחילה.
(למען הסר ספק - אני בעד הזכות לשאת נשק להגנה עצמית, אבל לא פאקינג רובה סער.)
קודם כול....
זה לא הכלי הראשון שלי, במשך שנים קניתי-מכרתי-החלפתי די הרכה.
זה הAR הראשון שלי ויתווסף לאוסף של הקאלאטצ'ים(יש לי יותר מכמה בקליברים שונים)
שנית, אם יהיה פורץ הוא יקבל הרעלת עופרת כקוטר 9ממ, כלים ארוכים מסוכנים לשימוש בתוך הבית.
שלישית, אם אני יורה בפורץ (כול עוד חצי מהגוף שלו נמצא בתוך הבית) אני לא צריך להסביר שזה הזכות שלי, זה ידוע.
רביעית, ובעניין הארופאי הממוצע למה לא תספר לקהל הרחב מה קורה אצלכם עם הערבים שחוטפים ילדות (לבנות)בנות 14 ואף אחד(כולל המשטרע) לא עושים כלום ולא יכולים לעשות כלום בנידון, תראה מה הולך בצרפת כשמוסלמי מסריח שוחט שוטר ברחוב כמו עז (אפילו לשוטרים אין נשק חם) ספר לנו על הגן עדן הסוציאליסטי שאתה נמצא בו, ספר.
מעבר לכול, קצת היסטוריה שלא לימדו אותך בקולחוז(על קצה המזלג)
בעבר הרחוק...תחשוב 1700 הקולוניות בצפון אמריקה היו טרטוריה אנגלית וכפופות למלך, הממשל האנגלי לא היה נחמד לקולוניסטים בלשון המעטה והטל על הקולוניסטים מיסים, גנב להם את הבקר וכולו
בסופו של דבר הקולוניסטים הביסו את הבריטים, הכריזו עצמעות (1776)וכתבו את החוקה שנכתבה במיוחד כהפך לכול החוקים שהממלכה הטילה עלייהם, כול מה שהיה אסור נהפף לזכות בסיסית.
בא נעבור על הזכויות ונפרש.
1.Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.
בזמן השילטון הבריטי הדת ה"מותרת" היתה אנגליקנית ולכן נתנו חופש לכול דת בלי יוצא מהכלל. כול אדם חופשי לעבוד את אלילו בלי הפרעה מהממשלה.
2.A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed.
השילטון הבריטי מנע מהקולוניסטים להחזיק נשק (לא כזה שונה מימי המנדט הבריטי בישראל) ולכן וכדי למנוע ממשלה טוטליטרית, מותר לכול אדם להחזיק נשק לשימוש כזה או אחר (גם נגד הממשלה אם צריך) תקרא טוב טוב מה כתוב, מילות מפתח:being necessary to the security of a free state
מדינה חופשית ממשלה טוטליטרית.
3.No soldier shall, in time of peace be quartered in any house, without the consent of the owner, nor in time of war, but in a manner to be prescribed by law.
הבריטים היו פולשים ולוקחים בתים,רכוש אוכל וציוד של הקולוניסטים ולכן שום צבא לא יפלוש לרכוש של אזרח בלי רשות של האזרח.
4.The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no warrants shall issue, but upon probable cause, supported by oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized.
הממשל הבריטי הרגיש חופשי עם הרכוש של הקולוניסטים ולכן אין לצבא או גוף ממשלתי אחר זכות לחפש או לגנוב-להחרים רכוש של אזרח בלי מסמך שחתום ע'י שופט וסיבה מספקת
5.No person shall be held to answer for a capital, or otherwise infamous crime, unless on a presentment or indictment of a grand jury, except in cases arising in the land or naval forces, or in the militia, when in actual service in time of war or public danger; nor shall any person be subject for the same offense to be twice put in jeopardy of life or limb; nor shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself, nor be deprived of life, liberty, or property, without due process of law; nor shall private property be taken for public use, without just compensation.
על קצה המזלג, אין לאסור אזרח בלי משפט עם מושבעים, כמו כן אין לשפוט אותו אשם עד שהוכך זכאי או להחרים ממנו רכוש
6.
In all criminal prosecutions, the accused shall enjoy the right to a speedy and public trial, by an impartial jury of the state and district wherein the crime shall have been committed, which district shall have been previously ascertained by law, and to be informed of the nature and cause of the accusation; to be confronted with the witnesses against him; to have compulsory process for obtaining witnesses in his favor, and to have the assistance of counsel for his defense.
תוספת למס 5, זכות למשפט מהיר ופומבי, זכות לעו'ד וזכות לחקור עדים
טוב יש עוד הרכה אבל אני סיימתי ואתם הבנתם את הרעיון, מעניין כמה מהזכויות האלה יש באנגליה, אבל זה שאלה רטורית, אין אפילו אחת.
במו כן בישראל, עם סיטואציה די דומה לארה'ב ב1776 אבל ב1948 גירשו את הבריטים אבל במקום חוקה קיבלתם העתק של חוקים בולשביקיים ולמרות שמאז הרוסים יישרו קו ...אצלכם הדברים נשארו כהם.
-
אני מעריך את ההשקעה בסקירה ההיסטורית, אבל רעיונות טובים לחוד (כמו הקומוניזם, להבדיל) ומציאות לחוד. המציאות היא שהיום, מאתיים ומשהו שנה אחרי, "אתם" אומה של פחדנים שטופי מוח שנשלטים כמו בובות על חוט ולא רואים את זה אפילו.
נכון שלא כולם, עדיין לא ביקרתי בכל הסטייטים ולא הכרתי את כל האמריקנים, אבל ככלל אצבע כן. זה הקו המנחה, בדומה לאהבת הקומבינה והיעדר הנימוסים וההליכות בישראל.
מילא אירופה, אפילו השכנים הקנדיים שלכם מצליחים איכשהו לחיות בלי הפחד המתמיד מטרוריסטים, פורצים והבוגי-מן. הם גרים ב-house כמו אנשים נורמליים ולא ב-property, וגם אם ירצו להבריח גנב סביר להניח שלא ירו כדי להרוג. אין להם מה להוכיח והם לא צריכים לצעוק לכל העולם ואישתו שזו זכותם. האמריקנים מתנהגים כמו אישה מוכה שיושבת במרתף עם אקדח טעון ומחכה שבעלה יחזור הביתה. אבל כמובן שאצלכם זה נקרא "חופש" ו"זכויות". זוכר את מה שהסברתי לברנרד לגבי רציונליזציה?
וזה עוד לפני שנגענו בנושא של שטיפת מוח. התוכן ונימת הדיבור שפגשתי אצל כל עובדי ה-TSA, המכס, המשטרה והרשויות שלכם הזכירו לי את סבתי ז"ל שהאמינה עד יומה האחרון שלנין היה איש חזון וסטלין סתם הרס לכולם. במסעותיי ברחבי העולם כבר פגשתי לא מעט גלמים ו"חיילים" שמילאו הוראות בלי לחשוב יותר מדי, אבל עוד לא נתקלתי בפטריוטים כמו אצלכם, שמדקלמים בגאווה את מה שהממשלה והתקשורת אמרו להם לחשוב ופועלים מתוך שכנוע ואמונה שלמה בנכונות מעשיהם.
הדיבורים שלך על חופש יפים בתיאוריה, אבל במציאות באירופה בערך כל מצלמה ששמים ברחוב דורשת חקיקה של שנה ושני משאלי עם. באמריקה מרשתים את כל המדינה, מפעילים ציתות על כל קווי הטלפון והאינטרנט, פורסים רשת לוויינים שמצלמת את כולם בכל רגע נתון, ורק אחרי עשר שנים מתחילים לדבר על זה כשהנושא מודלף לתקשורת ע"י איזה סנואודן תורן. אבל הכל כמובן בשם החופש, הבטחון ואיכות החיים של התושבים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ממה שהתרשמתי לפני שבועיים - אפשר לבלות שם 2-5 ימים בכיף בלי רכב. מומלץ להקדיש יותר זמן לסיור רגלי בין השכונות ולהימנע ממקומות מתויירים וממוסחרים (כמו מזח הדייגים). בדומה לברצלונה או פריז, לחלקים השונים של העיר יש אופי שונה, קצב שונה וארכיטקטורה שונה כמוה עוד לא פגשתי בארה"ב.
יש בעיר תח"צ מעולה (אך לא זולה) עם קישור לפרברים ולכן לישון בתקציב אפשר בעיירות השכנות, אבל בתי המלון שם עדיין יקרים מאד. תראה מה יש ל-AirBnB להציע ובדוק את הכתובות מול רשימת תחנות ה-BART באותו איזור. אם בכ"ז תחליט לקחת רכב, אפשר לנסוע לסוסליטו או לעמק סאן רפאל שנמצאים צפונית לעיר. זה כבר מזכיר יותר את עיירות החוף של איטליה.
אם יש זמן, הייתי מקדיש יום גם לסקרמנטו, כולל ביקור במוזיאון הרכב הקטן והנחמד שלהם.
-
אני לא מתכונן להתוכח איתך,
הגישה והנימה שלך היא מוטעת וחולנית כמו בת יענה עם הראש טמון בחול, אולי בעתיד הרחור זה ישתנה(אולי תתבגר) אבל אני בספק....מאד בספק. צריך לתת קרדיט למחנה חינוך מחדש הארופאי שממלא לכם את הראש עם צואה, מאד מרשים ואפקטיבי. בדיוק כמו שנעשה במשך ה100 שנים האחרונות. אם גובלס היה חוזר לחיים הוא יהיה-היה גאה בך, KUDOS
-
יש הרבה סרטונים ביוטיוב של הקלטות מאירועי ירי תו״כ הגנה על הבית / החנות וכו׳, אין צורך להכליל, אנשים נורמלים לא שואפים להרוג אף אחד ועושים את זה בד״כ מתוך מוצא אחרון.
החוקים שם נועדו להגן על אנשים נורמלים ולא על עבריינים, תפעל לפי החוקים והנורמות ותקבל גב מהחוק - תפר אותם ואתה עלול לחטוף חזק.
אדם שבזיעת אפו מתפרנס וצובר רכוש רשאי להגן עליו , בוודאי שעל החיים שלו, אין שאלה בכלל. אדם שמחפש קיצורי דרך ומתקיים מגזל - שילך קיבינימאט.
משום מה כאן זה הפוך, מי שמשתעבד הוא הפראייר שלמעשה מותר לקחת לו או לגנוב לו באין מפריע, בין אם זה גורמים פליליים ובין אם זה רשויות שונות, כגון אגף הגבייה של רשות השידור/ עירייה ואחרים שיכולים בהליך מאד פשוט כנראה להכניס לך את היד לכיס ולקחת את מה שלטענתם מגיע להם ללא כל קושי.
לי חסמו חשבון בנק בעבר עקב ״חוב״ של 500 ₪ לחדר מיון , זה היה בשלבי הריון מתקדמים של אשתי מסתבר, כאשר פעמיים בשבוע היינו מגיעים למיון יולדות, מילאנו והעברנו את כל הטופסלוגיה לקופ״ח, התקלה הייתה בתקשורת בין קופ״ח לבית החולים ונפתרה בשיחת טלפון. אבל אף אחד לא טרח להודיע שיש בעיה, זה לא שעברנו כתובת, פשוט לא ניסו.
יותר פשוט היה לעקל את החשבון ( לא רק את הסכום במחלוקת) , כי הם יכולים ואחרי זה תרדוף אחריהם ע״מ להסיר את העיקול...
על רכוש בוודאי שאסור לך להגן וגם אין אף אחד שיעשה את זה עבורך - הגנב/ פורץ הוא זה שתובע אותך , גם הגנה על החיים תצטרך להצדיק בדרך הקשה, כי אתה קודם כל אשם, גם אם אתה אזרח נורמטיבי והצד השני עבריין מועד.
מעדיף את השיטה האמריקאית. שיצוטטו, שיעקבו , אילולא סנודן חשף זה לא היה מפריע לאף אחד שזה לא אמור להפריע לו. סוכנויות חשאיות פועלות בצללים בכל העולם ולא מצייתות לחוקים רגילים , כדי שאזרחים יוכלו להמשיך לחיות בסרט שלהם, ככל האפשר בשלווה ונחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
מעדיף את השיטה האמריקאית.
משעשע למצוא את עצמי יוצא נגד אותן טענות שטענתי במשך שנים, אבל כשמבלים תקופה ארוכה במספר מדינות הפרספקטיבה משתנה. אני מסכים עם כל מה שכתבת על ישראל, אך לא עם הסייפא.
השיטה האמריקאית אולי בריאה יותר ממה שיש בארץ (לא חוכמה) אבל עדיין חולה מיסודה. לא ממגרים אלימות ע"י זה שמחנכים לאלימות או מחמשים את כולם. ממגרים אלימות ע"י חינוך לכבוד אל הזולת, לרכושו ולפרטיותו, וזה קיים ברוב מדינות אירופה כבר אלפי שנים (לא מאות כמו בארה"ב או עשרות כמו בישראל) ומוטמע ב-DNA שלהם. בעשורים האחרונים, עם התגבשות האיחוד האירופי וחוקי ההגירה הליברליים שלו, חלים שינויים במרקם החברתי. את התוצאות אנו רואים בצרפת, באנגליה ובמדינות נוספות שהמהגרים צוברים בהם מסה קריטית וחשים עצמם בעלי בית במקום אורחים. הם מביאים איתם לא מעט דברים טובים, אך גם כמה הרגלים פחות נעימים שאופייניים לתושבי מדינות מתפתחות.
עם כל זאת, ישנן עדיין מדינות באירופה בהן לדעתי מושג איזון נכון ובריא יותר של בטחון התושב מול מעורבות הממשלה בחייו ובעבודתו. ישראל וארה"ב הן שתי נקודות קיצון, אך יש לא מעט גם בתווך שביניהן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
הם מביאים איתם לא מעט דברים טובים, אך גם כמה הרגלים פחות נעימים שאופייניים לתושבי מדינות מתפתחות.
הרגלים פחות נעימים?
נראה לי שזכית בפרס האנדרסטייטמנט של השנה.
לשחוט ולטבוח את מי שמתנגד לדעתך/אמונתך זה ׳הרגלים פחות נעימים׳? 😳
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
משעשע למצוא את עצמי יוצא נגד אותן טענות שטענתי במשך שנים, אבל כשמבלים תקופה ארוכה במספר מדינות הפרספקטיבה משתנה. אני מסכים עם כל מה שכתבת על ישראל, אך לא עם הסייפא.
השיטה האמריקאית אולי בריאה יותר ממה שיש בארץ (לא חוכמה) אבל עדיין חולה מיסודה. לא ממגרים אלימות ע"י זה שמחנכים לאלימות או מחמשים את כולם. ממגרים אלימות ע"י חינוך לכבוד אל הזולת, לרכושו ולפרטיותו, וזה קיים ברוב מדינות אירופה כבר אלפי שנים (לא מאות כמו בארה"ב או עשרות כמו בישראל) ומוטמע ב-DNA שלהם. בעשורים האחרונים, עם התגבשות האיחוד האירופי וחוקי ההגירה הליברליים שלו, חלים שינויים במרקם החברתי. את התוצאות אנו רואים בצרפת, באנגליה ובמדינות נוספות שהמהגרים צוברים בהם מסה קריטית וחשים עצמם בעלי בית במקום אורחים. הם מביאים איתם לא מעט דברים טובים, אך גם כמה הרגלים פחות נעימים שאופייניים לתושבי מדינות מתפתחות.
עם כל זאת, ישנן עדיין מדינות באירופה בהן לדעתי מושג איזון נכון ובריא יותר של בטחון התושב מול מעורבות הממשלה בחייו ובעבודתו. ישראל וארה"ב הן שתי נקודות קיצון, אך יש לא מעט גם בתווך שביניהן.
אלפי שנים זה לא מוטמע ב dna שלהם. רק לפני 75 שנים הם הגו את ״הפתרון הסופי ״ וגם לפני כן היו להם שיטות מעולות להשמיד ולענות, למרות שהכל תו״כ האזנה למוסיקה קלאסית .
בסה״כ דאע״ש ושאר הארגונים המוסלמים עדיין מחווירים לעומת האירופאים ובכוונה אני לא מציין דווקא את הגרמנים.
ברור שאין צורך בפתרון אם לא קיימת בעיה, אבל כמו שדברים שם יתחילו להשתנות בקצב מהיר לאור זה שלא ניתן להסתיר יותר את הבעיות עם המהגרים המוסלמים , אז נוכל להשוות בין השיטות. אני מנחש שיועצים אמריקאים למלחמה בטרור כבר נמצאים שם.
-
זה לא רק המוסלמים, זה גם האירופאים האחרים שבאים ממדינות פחות יציבות וגם טיפוסים כמוני שבאים ללמוד ו/או לעבוד פה. האוכלוסיה כבר לא הומוגנית כמו פעם וסטנדרטים של התנהגות מיובאים מתרבויות אחרות ומתערבבים עם המסורת המקומית. אין לי דרך מדוייקת להסביר את זה, אבל למי שמגיע מרקע של עוני ורעב יש כללי משחק ומוסר שונים מאלו של תושב אנגליה/צרפת/גרמניה הממוצע שמעולם לא נאלץ להילחם על הצרכים הבסיסיים שלו.
לגבי שחיטה וטבח - אני גם לא מתחבר לזה, אך האם זה גרוע יותר מלחתוך את הז*ן לתינוק בן שבעה ימים? או מלאכול דג חי שהורידו ממנו את הפילה והגישו לך את הראש והזנב שיפרפרו על השולחן? פורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה, כמאמר המשורר, וזה סיכון שאותו לוקח כל מי שפותח את שעריו להגירה לא מבוקרת. יש אנשים שממשיכים לקיים את המנהגים שלהם בדלת אמותיהם ויש כאלו שמעדיפים לעשות זאת בחוץ. לצערי האירופאים מתחילים לקלוט את זה היום באיחור אופנתי של כמה עשורים.
-
ברית מילה הינה מעבר להיותה אקט דתי הינה אקט רפואי הגייני שנתנו עליו את הדעת כבר לפני הרבה שנים הרבה לפני שנכתב התנ"ך,
ולאכול בשר חי אינו מנהג מזעזע כלל זו דרך חיים,
לשחוט בני אדם ולשרוף אותם חיים לאנוס וענות ולהתעלל זה ברבריזם ולא משנה באם זה נעשה ע"י חולי נפש או לוחמי ג'יהאד מוסתים
כך ששהשוואות שלך ממש לא במקום ומעידות על רמה קצת נמוכה של הבנת תרבויות והתנהגויות הנהוגות בתרבויות שונות
חשבתי שאתה קצת יותר חכם
חוץ מזה מה זה קשור לתרבות המילקי של ברנרד?
-
אני מניח שברנרד מתצפת ואוסף חומרים לפוסט הבא, בינתיים מתפתחים פה דיונים צדדיים על אש קטנה, לא במקום אלא בנוסף.
הפואנטה שלי היא שאם אצל שבטים מסויימים נהוג להרוג אחד את השני בסכסוכי כסף/דת/פוליטיקה, אין להתפלא שהם מתנהגים ככה גם בסביבה זרה כל עוד הם מרגישים שם בבית. כמו המאפיה הרוסית בברוקלין והאריתראים בדרום ת"א שאלימות הייתה ועודנה חלק אינטגרלי מחייהם, או כמו השכנים האתיופים שלי בנתניה שנהגו להטיל את מימיהם במעלית, בכניסה לבניין ובגינה. הם היו אנשים שקטים ונחמדים עם הרגלי היגיינה הלקוחים מעולם אחר, לקרוא לזה בשמות כמו ברברי לא ממש עוזר להפיג את הריח... ולא במקרה הבאתי את הדוגמה של ברית מילה - ברבריות זה בדיוק המונח בו אוהבים להשתמש באירופה כשהנושא עולה לדיון. על היתרונות והחסרונות הרפואיים של האקט מה שנקרא the jury is still out, אבל על כך שהחרא הזה כואב אין שום ויכוח, ובוא נהיה כנים - רוב ההורים שגורמים לילדיהם לעבור את החווייה המפוקפקת לא עושים זאת משיקולים מדעיים.
לבסוף - לאכול בשר נא זו אולי דרך חיים, אבל לאכול בשר חי כשהתורם עדיין מפרפר מול עיניך זו התעללות לשמה. יש הטוענים שאכזריות כלפי בע"ח אינה פחותה בחומרתה ממעשה דומה בבני אדם. אני לא כ"כ מסכים לזה, אבל ספק אם מי מאיתנו יכול לפסוק בנושא.
-
יש דברים יותר גרועים שבני אדם מעוללים לבע"ח,
צייד קרנפים, פילים וטיגריסים כדי לעשות שימוש מיסטי באיברים מגופם.
בכלל אני מתנגד לצייד שלא לצורך מאכל או לצורך תברואתי .
יודע מה - גם את עניין אכילת בעלי חיים בעודם בחיים, אני לא מקבל.
גם לא צייד של בע"ח בסכנת הכחדה.
אבל כשאני עצמי המנה העיקרית זו כבר קפיצת מדרגה שהיא מעבר לעניין תרבותי-
אם זה חלק מהתרבות שלהם, אז חלק מהתרבות שלי זה להשמיד את התרבות שלהם ואני מצפה מהם לקבל את זה בהבנה וסובלנות.
אתה אמיתי ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אלפי שנים זה לא מוטמע ב dna שלהם. רק לפני 75 שנים הם הגו את ״הפתרון הסופי ״ וגם לפני כן היו להם שיטות מעולות להשמיד ולענות, למרות שהכל תו״כ האזנה למוסיקה קלאסית .
חוק גודווין מוכיח את עצמו שוב,
יפה שזה הגיע רק לאחר 676 פוסטים בשרשור. :-)
-
נכון מאוד - מתצפת... ואוסף.
אי אפשר להשתחרר מהרגלים ישנים... צריך להאחז במשהו שאתה מכיר..:(.
יוסי.
הכל קשור.
הרי זה הבסיס - מה קורה פה (ארה"ב) לעומת שם (ישראל) ושלא תמיד הדשא אצל השכן ירוק יותר..
הוא אולי ירוק יותר "מלמעלה" אבל ממש מתחת לקצה, אם מחפשים, רואים את ה"צהוב" מתחיל.
דריש וג'ו.
כנראה שצריך ללמודמשפטים, במיוחד ההיסטוריה והפילוסופיה של המשפט, על מנת להבין "ולהעריך" (apprieciate) שיטה אחת אל מול אחרת.
אני ממליץ לכולם ללמוד/לקרוא בנושא - מרתק.
שניכם "לוקחים" רק מה שנוח לכם.
ה"שיטה" האמריקאית היא החדשה יותר ואני בכלל לא בטוח שהייתי רוצה לחיות במדינה שפועלת כך (מהבחינה המשפטנית). יש בה הרבה זכויות פרט שמנוצלות לרעה ובדרך ש"המחוקק לא התכוון אליהם".
ובכלל, הרעיון של המושבעים, למרות היותו "הגיוני" ובעל הגיון פשוט (אתה לא יכול לעבוד על כל האנשים כל הזמן... בערך) יש בו כשלים נוראיים (כמו סימפסון והמון נידונים למוות שמזוכים אחרי המון שנים... וחלקם גם אחרי המוות).
ודך אגב, דריש - היא מבוססת על השיטה האנגלית.
גם השיטה הארופאית לא בדיוק משוש חיי - שיטת השופט-חוקר, לקוחה היישר ממרתפי האינקוויזיציה והנסיון "לאזן" את סמכויותיו יוצרת המון בלגן באירופה...
דריש.
אתה מציג את "ארה"ב" כמשהו הומוגני - היא לא!
אתה מסרב להבין את זה.
כתבתי בתחילה - אתה משווה יבשת עם חמישים מדינות, כשכל מדינה מורכבת מ"ערב רב" במינון משתנה, למדינה זו או אחרת באירופה.
אתה, איך שאומרים פה, לא משווה תפוחים לתפוחים... ובאופן קיצוני.
שיטה כזו, אם אכן מתכוונים לכך, יכולה להבהיר ולשכנע באופן מסויים אבל אתה לא מתכוון לזה - אתה פשוט משווה 1 ל-1... פיספוס של יכולת להבהיר מה למה אתה מתכוון.
אני עדיין חושב שהשיטה הישראלית טובה יותר מאלה שהבאתם.
הבעייה שמי שמוציא אותה לפועל הם ישראלים - תמיד צריך לחתוך פינות..
שיטת משפט (עם שופט מקצועי ונטול פניות), שאמורה להיות מהירה ואובייקטיבית, מוצאת לפועל כהליך משפטי שלוקח שנים - אין כסף, אין כוח אדם, אין כבוד "למקצוע", אין... חינוך.
אני לא מאמין (יש לי נסיון אבל אף פעם לא בדקתי את הסטטיסטיקה... ג'ו??) שרמת הפשיעה באירופה, בכל מדינה נתונה, היא פחותה מאשר בארה"ב.
אין שם חינוך טוב יותר לציות לחוק.
אם הולכים להיסטוריה - האירופאים (והרוסים) היו הרבה יותר נוראיים מהאמריקאים (אלא אם לוקחים בחשבון את הירושימה ונגאסקי.. אבל זה חסך המון. לא סתם נקמה ורצח) וגם, מספרית, מהערבים היום..
אבל היום זה לא אז.
פעם זה "היה אחרת" - היום זה אחרת.
ואני בכלל לא מבין את הרלוונטיות של ההיסטוריה לאיפה יותר טוב לחיות היום...
עושה לך יותר טוב לחיות בגרמניה (שם הפכו לפני שנים את הרצח למשהו "הגיוני" ויעיל) ולא טוב לך לחיות במקום שכל 10 דקות יש פרסומות??.
כאילו, מה הקשר בין שני הטיעונים?
ורק שתדע - ספתא צדקה.
לנין, באמת היו "אחלה" רעיונות.
סטלין די הרס לו ועל הדרך רצח עשרות מליונים... שאף אחד לא מדבר עליהם כ"כ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
יש לי "דמוי גלילון" מקוצר. כבד רצח והדיוק לא משהו, מבחינת משקל,דיוק והנדסת אנוש יש אופציות יותר שפויות, מבחינת אמינות,חוזק וקלות תיפעול אין לו תחרות.
לבעיית הדיוק מצאתי פתרון מאד פשוט ומאוד יעיל ואפילו אני הקסוקר, הייתי עושה איתו מקבצים יפים ביותר מ-300 מטר.
נשק אדיר. תמיד פועל, בכל תנאי. לעולם לא עוצר.
ואם פעם במיליון שנה יש לו מעצור - הבעיה תמיד במחסנית (ליכלוך, גוף מחסנית מקומט), לא ברובה עצמו.
מבחינתי יש לו רק שתי בעיות:
1. נטיה להחליד.
2. שאני לא יכול להשיג לעצמי אחד.
-
ניר - אני חושב שלא הבנת אותי עד הסוף. במבט על אנחנו עדיין מדברים על אירופה מול ארה"ב, שתי ישויות שנמצאות במצב דומה לאור התחזקות האיסלאם אך מתמודדות עם האיום באופן שונה בתכלית. אחת חיה בפחד מתמיד, השניה בשאננות יחסית, ואני מביט על הרקורד של שתיהן וטוען שלטעמי השאננות עדיפה. במקביל, אני מנסה לנתח על רגל אחת את הסיבות ההיסטוריות שגרמו לסיטואציה הזאת מלכתחילה ואת הכוחות החברתיים שתרמו להתפתחותה.
אינני טוען שצריך לקבל ארועי פח"ע, אבל כן, לא יזיק להבין אותם. הכי קל לפטור את העניין בטענה שהמוסלמים הקיצונים הם מפלצות, ברברים ושאר תיאורים בסגנון (את זה אמרו גם על הנאצים בזמנו), אבל עד שלא נבין מה עומד מאחורי זה לא סביר להניח שנמצא דרך לעקור את התופעות האלה מן היסוד. לפני כמה מאות שנים היו אלו הנוצרים ששחטו על ימין ועל שמאל בשם הדת, היום אלו המוסלמים, בשורה התחתונה כולם היו בני אדם וכל זה עוד עתיד לחזור על עצמו בכמה גלגולים. אבל אנחנו חיים כאן ועכשיו והשאלה היא איך אנו מעדיפים לבלות את החיים האלה - חמושים עד השיניים מאחורי חומה וממתינים לאיש הרע שיבוא, או חופשיים ומאושרים עד הסוף המר. אני חושב שעמדתי בנושא ברורה.
ברנרד - שים לב שאני מדבר על המקרו של אירופה (על סמך שתי מדינות איתן כבר יש לי היכרות אינטימית) מול המקרו של ארה"ב (על סמך משהו כמו עשרה סטייטים משני הצדדים). ברור שיש הבדלים בין הסטייטים כמו שיש הבדלים בין המדינות פה, אבל אני מדבר רק על תופעות גורפות שפגשתי בכל המקומות בהם ביקרתי והיו בולטות מספיק בשביל להרגיש. על הנסיון האישי אני מוסיף עדויות של חברים ומשפחה שגרים שם ואת המוניטין של ארה"ב בעולם (מה שנקרא "אין עשן בלי אש") ומוציא מתוך כל זה איזשהן מסקנות כלליות. אף אחד לא מבטיח שאני צודק, אבל זו ההתרשמות שלי ולדעתי יש לה יסודות די חזקים.
שים לב גם שמבלי להרגיש אנחנו מתחלפים בתפקידים מדי פעם - היום אתה מסנגר עליהם ואתמול אני עשיתי זאת בפוסט אחר שלך, אין פה חוקיות. לא חסר בארה"ב גם תופעות חיוביות, פשוט אתה עושה עבודה טובה בלתאר אותן ולכן אני תופס את הצד השני של הנדנדה ונותן לך קונטרה. :rolleyes:
ובכלל, אמרנו שלא רבים יותר, אז למה אתה מושך אותי חזרה בכח? אוף...
-
קראתי פה חלק גדול מהתגובות ואני לא יודע איך לבחון את הדברים,זה מעניין,כל אחד צודק בראייתו הסובייקטיבית.
לדעתי יותר נכון לבחון חברה מסויימת לפי מדד האושר של של האזרח במדינתו,סטטיסטיקות של עושר ותרבות עדיין לא מצביעות על אושר,אושר אמיתי,בלי צביעות,בלי כדורים מהפסיכיאטר,בלי סמים,בלי אלכוהול,סתם אושר,מכלום.
זה המדד האמיתי ,לדעתי הצולעת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
חוק גודווין מוכיח את עצמו שוב,
יפה שזה הגיע רק לאחר 676 פוסטים בשרשור. :-)
זה לא מדוייק, לא הייתה הקבלה לנאצים , להיפך.
לראייה - הדיון לא הסתיים
-
זה בגלל שההזכרה של הצוררים, ימח שמם, היא רלוונטית לעניין...
בעצם, כשחושבים על זה... זה תמיד רלוונטי [emoji53]
ודריש.
מי רב?
-
-
חום אימים.
והיום טיפה קר יותר, בגלל שאין אפילו ענן אחד...
-
דריש אני ממש משתדל שלא לכתוב פה על חלק מהדעות שאתה מציג. דיעות שעם כל הכבוד, פשוט מגוחכות ומצביעות על ראיית עולם נאיבית.
האמריקאים חיים בפחד? איך הגעת לזה? האירופאים לא מפחדים? אוטוטו הארופאים עושים גירוש לכל הזרים בשטחם. אתה תראה כמה מפלגות הימין עוד יעלו. נראה לך שהם יסתפקו רק בגירוש המוסלמים? אירופה כל כך גזענית שזה פשוט כבר בDNA שלהם. נכון שיש רצון למגר אבל ברגע אחד של משבר זה יחזור ובגדול.
נראה לך שיש איזה שהוא שירות ביון באירופה שלא עושה שימוש באותם מכשירים ואביזרים כמו האמריקאים? אם כן, אתה נאיבי וחולם.